2009. jan. 7.

A HSM3 karácsonyi tündérmeséje

Minden mese közös jellemzője, hogy a főhőse sohasem adja fel, történjék vele mégoly furcsa kaland, vagy kellemetlenség is; mire a mesekönyv végére érünk mindig pozitívan alakulnak a dolgok. Így a mesehősök azt üzenhetik a mesekönyv olvasói számára, hogy hozzájuk hasonló elszántsággal cselekedjenek bármi éri őket. No de, mi lehet egy klasszikus mese happy end-jének tanulsága egy olyan modern mese kapcsán, ami még korántsem ért a végéhez? Nos, rögtön kiderül.

A Karácsony óriási kérdőjel volt az éppen félszázezer dollár környéki hétvégi bevételen stagnáló HSM 3 kapcsán. Ám e mesekönyv egyetlen LL-jének legkedvesebb társadalma ismét bebizonyította, hogy ebben a filmben bizony még odaát is rengeteg szufla van és a Karácsony a mesék ideje.

A december 26-28-ig tartó mozis hétvégén óriási feltámadást bemutatva 283% - os növekedést produkálva, a 10. hetében 216,072 dollárt termelt a Nagy Film! Az ünnep első napjainak számos megoszlása pedig a következő: a Szentestét a legtöbben otthon ünnepelték, ami magyarázza a december 24-i 8,004 dolláros bevételt. Karácsony első napján viszont kezdett körvonalazódni mit is kértek a tengerentúliak a Jézuskától: mi mást, mint egy mozizást, így 27,183 dollárral járultak hozzá a nagy amerikai HSM 3 Karácsonyhoz.

És aki azt gondolná, hogy oké, a mesének vége, lehet menni aludni, az nagyon téved. Ugyanis odaát az ünnep elmúltával sem csillapodott a mesék iránti vágy. Ünnep utántól a másik ünnepig, vagyis 2009. január 01-el bezárólag újabb 285,371 dollárt köszönhettek a Disney világjelenségének az amcsi mozik.

A 2009-es esztendő, mely az első olyan lesz e különleges mesekönyv életében, melyet olvasói már az első percétől együtt töltenek szintén várakozáson felül indult. Az év első mozis hétvégéjén a január 2-4-ig tartón, a múlt évi záró adatokhoz képest további 12,7% -ot növekedve 243,418 dollárt produkált a nagy közös ügy!
Mindez a 27. pozíciót jelentette, csupán egyetlen olyan film állt előtte a rangsorban, amelyik hosszabb ideje fut nálánál.

Így: a vetítés 11. hetére a HSM történetének legnagyobb durranása átlépett egy újabb határt és már 90,224,290 dolláros bevételnél jár a tengerentúlon!!

Nemzetközi körútra ha indulunk, utazzunk a múltba vissza, így egy hosszú hét közepén jót fog tenni egy laza kirándulás.

Kezdjük azzal az országgal, amelyben az összes nyelven melyet csak ismer a mesekönyv törzsközönsége ki lett hirdetve a béke. Mint ismert, a békétlenség az ország nemzeti állata és a gyönyörű és tehetséges színésznő közti kisebb tettlegességig fajult egyoldalú nézeteltérésből adódott. Ausztráliában tehát 2008 utolsó hétvégéje a 10. helyet eredményezte a 4. hete futó HSM 3 számára. A számok nyelvén mindez 285,039 dolláros aktuális és 6,745,118 dolláros összbevételt jelent.

Szépen lassan rájönnek a brazilok is, hogy F.É.-nek eléggé sűrűn van igaza, így akkor is, mikor azt állította, hogy a kétségkívül egzotikus szépségű Vanessa mindezen tények ellenére sem Esmeralda. Persze a szerencsésebb helyzetű fiatalok még mindig játszanak így 13,476 dollárt a vetítés 10. hetére csak összehoztak.

Tegyünk egy nagy-nagy kitérőt és utazzunk egészen Belgiumig! Aki még ébren van és a mesélővel tart az láthat 0,3%-os növekedést és 38,281 utolsó 2008-as dollárt és 10 hét alatt 2,500,846 dolcsit.

Kelet-Afrika szintén a bevétel növelő országok közé tartozik a maga 5,4%-os növekedésével és 6,109 dollárjával. A görögök 76,391 dollár értékben vásároltak Karácsonyra mozijegyet a HSM 3 kapcsán. Hogy az országok és földrészek közti csapongást folytassuk Izlandra menjünk most. Ott kőkemény 196 dollár esett le a filmszínházaknak a Nagy Film kapcsán, no de, a kicsi is valami, pláne, hogy ez 18,8%-os növést jelent – összesen pedig kilenc hét alatt 71,509 zöldhasút.

Hollandiából nem szállítottak adatokat a múlt év végén, a következő meséjéből pedig sokat nem szeretne felfedni egyetlen valamire való mesélő sem, így csak az ígéret marad: érdemes lesz meséket olvasni legközelebb is.

Állnak még a szappanoperák fellegvárai: Venezuela egy 10. hellyel és 21,124 dollárral; Uruguay pedig 1,983 dollárral és egy nyolcadik pozícióval búcsúztatta az óévet.

A legnagyobb növekedéssel zárjuk a mai sztorit: Nigériában 115%-os növekedésnek köszönhetően 10,468 dollárt produkált az év utolsó hetében az utóbbi évek, évtizedek legnagyobb hatású zenés filmje.


Aki pedig ennek az igen hosszúra sikerült mesének így a vége fel még ébren van, az megtudhatja ez összesített fantasztikus számokat:

A High School Musical 3 – Senior Year című mozifilm a nagyvilágban a 2008-as esztendő utolsó hetében nem kevesebb mint 3,574,516 dollárt termelt, az év végi nemzetközi összesítés végeredménye pedig 151,010,405 dollár. A 2008-as évben a 11 millió dollárból készített HSM 3 összesen 240,991,277 dolláros összbevételt hozott Amerika és a világ filmszínházainak!

A 2009-es esztendő legelső tengerentúli számaival növelve ez az összeg már 241,234,695 dollár!! Ami már csaknem huszonkétszeres megtérülés!


Szerezte(természetesen): Fant.
Forrás: BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13.

60 megjegyzés:

;o) írta...

Hát ez eszméletlen!
Még jönnek a Japók, még ki tudja meddig tart majd a jogdíjak folyójának áradása.....hol a határ? Van egyáltalán határ? Lehet egyáltalán határ? Neeeeem, nem hiszem. Game on!

Köszi Fant! Ez tuti volt!
És szia Ditta! Örülök, hogy élsz még!

Fant írta...

Hello ;o)! Igazán szívesen! Őrületes ez, kiapadhatalan, határtalan kincsesbányája ez a Disney-nek. Most gondoljunk csak bele, ha sűrűbben lennének ilyen jó hosszú hétvégék mekkora bevételek lennének még?
És igen a Japánok - szinte biztos vagyok benne, hogy hatalmas számokat produkálnak ők is.

Fant írta...

Hat a mese látom :) Jó éjt Mindenkinek!

Andi írta...

Én is köszönöm a mesét:)

Jó éjt Mindenkinek!

Névtelen írta...

Helló!
Az,hogy (f.é.)-nek sűrűn igaza van,ez nézőpont kérdése!:)
Azért az igazság kézenfekvő dolga az,hogy eme két ország Brazília ill.
Argentína igen nagy hangsúlyt fektet
a hétköznapi dolgok,és a töménytelen érzelem színesebbnél-színesebb bemutatására,ezáltal törekvést mutat még eme dolgok(jobb)irányba terelése érdekében.
És ezek után már nem is olyan meglepő,ha ezek az országok "szívükbe"zárták ezt a film(sorozatot)!:)
Hiszen az eltérő nemzetek,és kultúrák találkozása igen széles,és olykor mondanivalójában egyező!:)
Tehát akár mondhatnám azt is,nem vagyok Esmeralda,sem Vad angyal,de "vakon-vadon"megbíztam bennük!:))
(f.é.)

Névtelen írta...

Hello Mindenkinek!
Tegnap már nem volt időm csekkolni a mesét, és csak most kezdem majd a Sötét Film folytatását:))
A meséről pedig....this is what we'll never ever ever forget! Amazing.....köszönet a készítőknek:))
Valaki tud segíteni németben? Le kellene fordítanom pár mondatot és ezekben nem vagyok biztos:

Én még soha semmit sem felejtettem el.

3 évig maradtunk külföldön.

Előre is köszi:))

Fant írta...

Ich habe noch nie, keins (nichts) vergass. (sárfesz-el persze, csak nem tudok olyat írni :) :)

Wir sind drei Wochen lang im Ausland geblieben.

Névtelen írta...

Köszi:))
Alt Gr + á = ß

Fant írta...

Szóval: sziasztok! LL, a fentiek a fordítások, elképzelhető, hogy lehet másképp is mondani, most hirtelen ezt találtam a legegyszerűbbnek :) Jut eszembe: az első mondatban az a beugrató, hogy a németben nincs dupla tagadás, ezért nem kell a vergessen elé a nicht. A zárójelben a nichts - azt használhatod a keins helyett nyugodtan ugyanazt jelentik. Bocs a kéretlen különóráért :))

F.é.: ez kommented egyszerűen - nem is találok rá szavakat :) Egyszerre komoly és laza :)) Igen az eltérő kultúrák találkozása olykor egész váratlan, de pozitív dolgokat szül :) A brazilok pedig igencsak meghálálták a bizalmadat.

Andi, LL: szívesen a mesét! Örülök, hogy tetszett :)

Fant írta...

Vergaß :)) Zseniális :)) Szívesen, bármikor :)

Névtelen írta...

Ez így teljesen okés, Fant, lenyó kipótolva:DD Angolban sem lehet dupla tagadás (bár az amcsik előszeretettel használják:DD), ezért kezdtem bizonytalankodni, hogy mi a helyzet a némettel. A nichts és a keins kapcsolatáról már tanultam:DD Egyébként már voltam ma egy német különórán...:))

És végignéztem a Sötét Filmet, ha visszajövök, mondok véleményt, most vacsi van...ha mégse, akkor vmelyik tényező az oka:S:))

Névtelen írta...

Hali!:)

Köszi barát beleadtam apait-anyait!:) De amint látom nemcsak neked jönnek ma nehezen a szavak!:)
Én ma "színes"filmet néztem!:))
(f.é.)

Névtelen írta...

Tehát...TDK.
Először is...amazing...Ledger messze a legjobb volt, kétség se fér hozzá. Tuti, hogy Oscart kap. Az ember szinte várja, mikor jön elő a Joker. Műfajának legjobbja egyértelműen, minden a helyén volt benne a kameráktól a színészekig.
Viszont tényleg nagyon sok ilyen film van, és sokat láttam, úgyhogy félni nem féltem tőle...hozzászoktam a horrorhoz, talán azért:D
De ennek a műfajnak az izgalomkeltés a fő célja, az pedig maradéktalanul teljesült, a vége kifejezetten tetszett, hogy elveszett a sötétségben...
Minden percét élveztem, ajánlani tudom Mindenkinek:))

;o) írta...

Halihó! És azt olvastátok már, hogy a People's Choice Awardon ötből 5 díjat hozott el???? Mármint a TDK. Ezek után kíváncsi leszek a GG-re és a szakmai elismerésre is.

Kicsit piszkálják a fantáziámat a HSM általam vélt lehetőségei is ezeken a díjkiosztókon, de majd meglátjuk. Nem kéne szőkébbnek mutatkoznom ebben a témában, mint amilyen egyébként is vagyok. A vasárnap mindenesetre szép nap lesz, még ha hideg is lesz. Zacet látni és megszeretni....ja az Párizs. Na mindegy.

Fant írta...

Jó reggelt! LL, köszi a beszámolót! Nagyon örülök, hogy megnyert magának téged ez a film. Leadger tényleg felülmúlhatatlan volt, pedig mikor jöttek az első hírek, hogy ő lesz Joker, nekem fenntartásaim voltak. Erre olyat művelt, amivel teljesen elhomályosította Jack Nicholsont. Az a minimum, hogy ezért az alakításért Oscar jár, ha nem kap, nincs igazság, és abból botrány is lesz, pont azért, amit ;o) említ, hogy öt díjat is elhozott a film, amit a közönség ítél oda.
Leadger felülmúlhatatlan játékához képest viszont a magyar szinkron egyszerűen gyalázatos.
Ebben a filmben egyszerűen nem volt gyengébb alakítás szerintem, csak Leadger olyat művel, ami nehezen is jellemezhető.
A film végén nekem Batman áldozatvállalása tetszik még nagyon.

;o), az ötből öt díj fantasztikus! Tovább növeli az értékét, hogy közönségdíj. És Bale gesztusa is igazán szép és dícséretre méló. Szegény Leadger ha élne elképzelni sem tudom mekkora hisztéria venné körül. Azért tudod a szakmai díjakkal kapcsolatban kicsikét szkeptikus vagyok. Bármennyire is formabontó film és brutális anyagi siker a TDK, nagyon könnyen lehet, hogy kimarad a buliból. Bár Leadger Oscar-ja bármilyen normális világban egyértelmű lenne.
A HSM lehetőségei pedig nekem is mozgatják a fantáziámat. Sajnos, nem ismerik el a zenés filmeket (sem) soha, kivétel ha világsztárok játszanak benne. Persze szerintem egy ekkora hatású és sikerű filmet már egyre kellemetlenebb szidni. Az a zenei Oscar (legjobb Original song?) azt viszont fenntartom, hogy ott valami lehet, hogy történik.

Szép napot Mindenkinek!

Andi írta...

Lassan az a sugallat jön "felém", hogy nekem is illő lesz behozni ama Sötét Filmmel a lemaradásom!? A neten már kukucskálom, bár még nem teljes az összhang....de azon vagyok:)

Szép estét majd Mindenkinek, mikor eljön az ideje!

xdittax írta...

Hmm, Fant, hagy újságoljam el, hogy a People's Choice után, jött a Critic's Choice Awards, és Heath Ledger ott megkapta a legjobb supporting, azaz kb. magyarosan mellékszereplő díját. :)

Kicsit persze bánattal vegyül az öröm, de akkor is, ez is sejteti láttatni, mindig van remény. :)

Szóval nagyon szeretnék bízni, és bízok is a vasárnapi és majdan az Oscari díj(ak)ban.

A HSM-ben pedig hadd ne mondjam.:)

Fant írta...

Sziasztok! Köszönöm az infót, Ditta! Ez egy újabb egészen kiváló hír. Mondhatnánk persze, hogy csak az történik amire számítani lehetett, de azért jó látni, hogy végre valami a számítások szerint alakul.
A Golden Globe kapcsán eszembe jutott valami: mekkora lenne, ha Zac egy Sötét Filmmel kapcsolatos díjat adna át :) Azért Leadger újabb díja azt jeleniti, hogy olyat művelt, ami mellett lehetetlen elmenni csak úgy. Minden idők legje....
A HSM-ben természetesen én is bízom rendületlenül :)

Andi, abszolút érdemes megnézni azt a Sötét Filmet, látod tulajdonképpen, akiket eddig sikerült itt meggyőznöm, a megnézéséről, mindenkinek maximálisan elnyerte a tetszését :)

Névtelen írta...

Áhh annyira fogok izgulni vasárnap éjjel, másnap meg egy félévi szempontjából perdöntő matekdogát írok:((
Még szerencse, hogy angolul néztem, egy szót se hallottam a magyar szinkronból:))
Fant, I share your view:))

Fant írta...

Nézz szét a youtube-on LL, ott van pár szinkronos részlet, úgy letölteni felesleges idő-és energiapocsékolás :) De még a hivatalos dvd magyar feirata is gáz helyenként. Például: Why so serius? - Mi a baj fapofa? (!!!) Bár a szinkronban már Stohl Miért vagy olyan komolyt mondd, de azt egy durcás ötéves hangján....
Na meg is találtam: eredeti, magyar
És vannak még ettől is gázabbul sikerült részek a szinkronban.
Amúgy örülök, hogy osztod a nézetemet :)

Ditta, nem is mondtam még: jó lett a mesekönyv :)

Névtelen írta...

Uhh Stohlt nagyon nem bírom....itt is teljesen illúzióromboló. Az ilyen fordításokkal meg nem most találkozunk először:((
Akkor a szinkront ezután is mellőzni fogom:)

Fant írta...

Na igen az ilyen melléfordításokkal van tele a HSM minden része is...
Stohl az a bulváros bohóckodásai ellenére jó színész, én láttam már színházban is, de a Tűzvonalban sorozatban is jó. De ez a szerep nagyon magasan meghaladja a képességeit. Bár szerintem Leadger Jokerét egyszerűen lehetetlen visszaadni magyarul. Képtelenség.
A szinkron kerülése mindenképp bölcs döntés, ráadásul te egyáltalán nem is vagy rászorulva :) Én is csak kíváncsiságból néztem meg úgy is.

Andi írta...

Fant, én is belenéztem abba a Sötét linkbe amit kitettél(mindkettőbe)és a gondom csak az, hogy nem találtam meg minden részét a filmnek (pontosan 6-ot) és rövid epizódokat, azokat sem az események sorrendjében! Hogyan tudnám megnézni a YT-on a teljes filmet?

Andi írta...

Mármint csak 6-ot találtam.

Fant írta...

Szerintem Andi nincs rajta még az egész film a YT-on...

De az alábbi linkekről letölthető:
Tehát: 1 2 3 4 5 6 7 8
jelszó: charles

Le kell tölteni mindet, utánna kicsomagolni (WinRar kell hozzá, ami itt letölthető), és beírni a jelszót mikor kéri.

Andi írta...

Oké Fant, letöltöttem a WinRar-t.
Hogyan töltöm le és csomagolom ki őket?

Andi írta...

Már elkezdtem tölteni az elsőt,de nem fog az időmbe beleférni most az égész. A többinek a letöltését folytathatom holnap vagy ez, hogy van?

Andi írta...

És ha azt mondom neki, hogy mégse, vagyis abbahagyom? Legközelebb újra kezdhetem? Mert én most abbahagytam mert sokáig tart. Az nem gond a cuccosnak?

Fant írta...

Ráérsz letölteni, csak csomagonként töltsd, szóval, hogy megkezdettet ne szakíts meg. A Winrart telepítsd fel, de majd csak akkor kell használni, ha mind a nyolc csomag lejött. Akkor majd valamelyik csomagra duplán kattintassz és a "kibontás ide" menüpontra mész.
Gondolom a rapidshar-on a free userra mentél, arra kell. Az van ingyen :)
Van különben mennyiségi korlát, ha jól tudom a rapidshare.on, szóval bizonyos mennyiségű letöltés után várni kell egy kicsit.
De ha modemes neted van, akkor könnyű kicselezni, mert csak ki kell kapcsolni a modemet, majd újra be és már folytatható is a letöltés.

Andi írta...

Egyébként a Free-re vagy a Premium-ra ajánlatos kattintani?

Fant írta...

Persze, újra lehet kezdeni legközelebb a letöltést. Minden következmény nélkül :) Nem nagyon tudom milyen tempóba jön, le szokott lassulni néha elég durván.

A free-re! Az az ingyenes, a másik fizetős azt hiszem. Mindenképp a free.

Andi írta...

Jó a Free-re kattintottam, de ha megszakítottam mi történhet?
Modemes netem van.
És köszi a segítséget!:)

Fant írta...

Semmi gond ha megszakítod. Csak legközelebb újra le kell tölteni azt a csomagot is. Töröld is a gépedről egyúttal, ne zavarjon meg majd a kicsomagolásnál.
Modem - király, akkor az a csel amit írtam. :)
Szívesen.

Andi írta...

Jó akkor holnap újra kezdem csak most annyira megörültem és belejöttem itt a letöltögetésekbe, hogy kicsit elkapkodtam és eszembe jutott mikor mondtad, hogy neked is félnapig töltötte....hát.

Fant írta...

Közben kipróbáltam, tényleg lassan jön, úgyhogy eléggé türelemjáték lesz. De megéri. Csak tényleg nem ilyenkorra való :) Majd hétvégén ráérsz vele bíbelődni.

Andi írta...

Ok törölve.

Jó éjt Neked és Mindenkinek!

Fant írta...

Jó éjt Mindenkinek!

Andi írta...

Bíbelődöm vele rendesen, de ha egyszer meglesz az királyság lesz!:)

Fant írta...

Hajrá, tudom, hogy lassú, de majdcsak lejön egyszer :) Hidd el, megéri szenvedni vele :)

Andi írta...

Tudom:)

Andi írta...

Fant, letöltöttem és kicsomagoltam a Sötét filmet, de ma nem nézem meg, azért belenéztem, hogy oké-e és megy.
A következő a kérdésem. Mit tegyek az asztalon lévő üres csomagokkal?

Fant írta...

Tényleg le is töltötted? Nahát, meglepődtem, pedig gondolom lassan jött. Felirat is van hozzá?
Az üres csomagokat egész nyugodtan törölheted a gépedről. Csak maga a film maradjon meg, a csomagokra már nincs szükséged.

Látod, nem is olyan nagy varázslat a filmletöltés :)

Andi írta...

Egy örökkévalóságnak tűnt a letöltése, de alig várom, hogy megnézhessem:)Alaposan kifáradtam benne mert izgultam, hogy sikerüljön és rendben menjen minden!:)
Köszi mégegyszer:)

Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Örülök, hogy sikerült! :) Szívesen! Jó éjt!

Andi írta...

Oké akkor majd kitörlöm az üres csomagokat holnap.
A mappát amin a film van beletettem a dokumentumokba és majd onnan nyitom meg:)
Nem nagy varázslat de kemény meló ez a türelmi játék az tuti, embert próbáló:)

Andi írta...

Fant, megnéztem! Még le kell tisztuljon bennem mert a hatása alatt vagyok rendesen és most csak annyit, hogy tényleg Őrült Sötét élményben volt részem, de mindvégig élveztem!:)
Majd jövök még élménnyel!:)

Fant írta...

Hello! Na, ennek örülök ! :) Várom a tisztulást! :)

Andi írta...

Íme:
Ahogy elkezdődött a film és meghallottam a zenét már az megfogott. Nem tudom miért, de ez a zenei érzés és hatás az egész film alatt végigkísért. Számomra a csúcsjelenet Batman és Joker jelenete volt a kihallgatóban. Ott akkor azt éreztem, hogy a szerepek egy időre felcserélődnek, mármint az erőviszonyok, ahogy Batman kerül fölé az őrületben és ez nekem tetszett mert egy "őrült ellen csak egy őrült győzhet"!
Leadger alakítása valóban őrült jó és brutális és ehhez a hitelességhez bizony kellett az ő kicsit valós őrültsége, hogy ennyire átélhesse ezt a szerepet.
Joker mellett természetesen meg kell említsem Batmant, ki nekem még szintén nagyon tetszett, mind a karakter, mind az őt megszemélyesítő ember avagy színész.(megfogott-e szerepben ez a pasi is rendesen!:))
Láttam már néhány Batman filmet, de ez felülmúlta az eddigieket,látványban,alakításban és szereposztásban no meg őrületben egyaránt. Az eddigi legjobb és ez valóban így van!
Kár Leadger-ért, hogy már nem alakíthat többet és eme alakításáért pedig valóban megérdemli azt a legjobb díjat!

Tisztulásom ennyi lenne....így elsőre!:)

Fant írta...

No, erre a tisztulásra bizony megérte várni :) Köszi a beszámolót! :)
Nos: a csúcsjelenet nekem is abszolút a börtönös volt. Batman rádöbbent, hogy semmire sem megy Joker ellen a szokásos eszközeivel, és ez a tehetetlen düh kitört belőle végül, mégsem érte el a célját vele... Teljesen kiszámíthatatlan Joker, végig ő irányít (én úgy gondolom, hogy ő irányított, Batman csak részeredményt ért el szerintem) még akkor is, mikor brutálisan verik, amin csak röhög...
Az az alakítás Leadger és Bale részéről is a színészi munka csúcsa volt szerintem. Leadger-el kapcsolatban nekem is van egy olyan érzésem, hogy a való életbeli őrültsége, illetve drogfogyasztása is hozzájárult az alakításához.
Bale (Batman) pedig egyértelműen kiváló, csak ugye neki nincs akkora tere játszani, mint Heath-nek, de egy ilyen Joker formálás mellett csak egy ilyen Batman alakítás életképes, amit ő produkált.
És igen: ezután örökre el lehet felejteni Jack Nicholson Jokerét, az csak egy "bad joke" volt ehhez képest.
A zene is nagyon a helyén volt minden egyes jelenetben - sőt még a csendnek is súlya és jelentősége volt. Ennek a csúcsa szerintem a Dent tiszteletére rendezett party jelenet volt, csak zúg a zene egyre hangosabb egyre feszültebb, még a kamera is forog körbe...
És igen az eddigi Batman filmeket oda-vissza alázza ez a film, az biztos, kivétel a Batman: Kezdődik!, amit szintén ez a gárda hozott össze (az ennek a filmnek az előzménye), bár persze még annál is jobb.
Szóval, örülök, hogy te sem csalódtál ebben a filmben. Ha lesz még további tisztulás, várom azt is :))

Andi írta...

Fant, ahogy olvaslak ismét megelevenednek bennem azok a képek és igen, egyet értek veled a party jelenet hatásával is. Biztos lesz még tisztulás mert folyamatosan jár az agyam a filmen amit még nem említettem mert olyan sűrű és pergős volt az élmény.
És igen, Joker folyamatos agymenése, hogy tényleg kiszámíthatatlan és mindig lépésekkel előbbre van,de azért ott van a megérzéseivel az ellenreakció a védelmező és önfeláldozó Batman és kész a harcra.
A legvége tényleg nagyon megható, amint fogalmaztál - ahogy eltűnik a sötétben!

Andi írta...

Ja és Szívesen!:)

Andi írta...

Köszi Bale-el kapcsolatosan is a kisegítést!:))

Andi írta...

A tisztulásom folyamatában még valami nem tiszta! Miért két arcút mentette meg a lány helyett? Mert ha jól emlékszem a jelenetben azt mondta "megyek a lányért"...!
Vagy nem? És nem értem, hogy hagyhatta....hogy feláldozta...!
Persze tudom, így volt megírva a forgatókönyvben!:)

Fant írta...

Gordon: "Melyikért megy?" Batman: "Rachel!" :) Szóval a szándéka az volt, hogy a Joker által elmondottak alapján a lányt menti meg; csakhogy: Joker becsapta őt! Felcserélte a címeket, azon a címen, amit a lányénak mondott valójában Dent volt! Szóval Batman Rachelt mentette volna meg, de végig Joker irányított, még akkor is mikor verték, tehát átverte Batman-t. Azért ez is mekkora jelenet volt már, nem? Mikor rájött, már késő volt visszakozni, ráadásul Dent, mint Gotham lelkiismerete fontosabb is volt a városnak, mint Rachel... Ez így durván hangzik, de lényeg, hogy végülis Joker terve teljesült.
Én végig nem is gondoltam, hogy a lány meghalna...
Szóval valahogy így :) Ha van még tisztulásra váró cuccos várom, asszem nekem mostmár minden világos a Sötét Filmben kb :)

Andi írta...

Ezt nem is gondoltam végig csak most, hogy így átverte Joker Batmant.
Azt viszont igen, hogy Dent-et Gotham-nek menthette meg...a lány halála engem is megdöbbentett...
Azért bevethettek volna egy "cselt":)
Mondjuk elképzelem, hogy azon a motorcsodán együtt tűnnek el abban a sötétben...:)
Köszi a világosságot:)

Fant írta...

Bizony, ezért is írtam neked a jómúltkor, hogy végig Joker irányít, hiába őrül meg kicsit hozzá Batman is.
Megmondom őszintén én is sokáig azt gondoltam, hogy cset vetnek be és mégsem hal meg a lány...

Dehát ez nem Aladdin meséje :))

Viszont a lány halála után én komolyan aggódtam, hogy a kompos jelenetben felrobbantják egymást. Képzelheted: moziban láttam először, megy alatta az a feszültségkeltő zene, totál beleéltem magam, már alig bírtam ülni a székemben, mondom ebben a filmben már minden lehetéges :)

Dent: abszolút jól látod, hogy Gotham-nek mentette meg; végül azért is volt szükség arra, hogy Batmanre kenjék a gyilkosságokat, hogy ne teljesüljön be Joker győzelme még jobban...

Na igen: azon a motoron elrobogott volna a lovag meg a lány a sötétségbe, romantikus lett volna mi? :)))

Andi írta...

Hogy romantikus lett volna? Az nem kifejezés!
Moziban óriási lehetett, triplán ki jön az összhatás. Gondolom akkor az őrület szinte áthatott a vásznon a nézőtérre:) Azért annak is meg van a varázsa ám!:)

Azért ha belegondolok, Gordonnak sikerült a csel...de miért is..? Én akkor azt hittem meghalt, aztán mégsem...

Ugyan ezt gondoltam akkor is mikor Joker bement a kórházba Dent-hez.
Aztán Joker felrobbantja a kórházat,(mikor abbamarad a robbanássorozat és Joker idegesen üti a szerkezetet...na az egy kicsit tetszett...ez most morbid...de ott tényleg felnevettem)
Szóval azt gondoltam Dent-nek vége...aztán mégsem...akkor ő...?
Az elején úgy tünt, Dent Batman-nel működik együtt...aztán hatott rá Joker őrülete mert megfordult (gondolom ez is tükrözi azt, hogy két arc) Batman ellen is és ezt Rachel halála is kiválthatta...
Gordon családjával mi volt a gondja...? Bár gondolom addigra már mindenkivel csak gondja volt....

Amikor dulakodnak ott a magasban én azon izgultam, menten lezuhannak mind a ketten...

Mivel Joker nem nyírta ki Dent-et akkor Ő egy eszköz volt számára...?
Viszont ha Dent azért adta fel magát Batman-ként, hogy előcsalogassa Jokert...nekem itt nem áll össze a kép...

Ahogy Bruce magába roskadva ül a székében és a feltörő érzelmeivel és könnyeivel küszködve vívódik...az megható volt!
Valamit még ott mondott, hogy Dent nem tudhatja meg...de mit...?
Vagy elértettem?

Fant írta...

Hű, nem is könnyű kérdések ezek :) Kezdem a végén: van a TDK-nak egy előzményfilmje, a Batman: Begins!, amiben Rachel azt mondja Bruce.nak, hogy ha Gotham-nak már nem lesz szüksége Batman-ra, akkor együtt lehetnek, ő vár. Erre célzott Bruce, hogy ezt Dent nem tudhatja meg.

Dent szerinem két okból adta fel magát, mint Batman: egyik, hogy ő is tudta, hogy a városnak óriási szüksége van Batman-re, nem engedhető meg, hogy Joker miatt feladja magát. Másik ok pedig az volt, ahogy mondod te is, hogy csapdába csalják Jokert, tudhatta gondolom, hogy megpróbálja megtámadni a rabszállítót, és hogy Batman már lesben áll eközben, ezt az akciót pedig Gordonnal tervelhették ki. Félig be is vált, csakhogy Joker egy lépéssel még náluk is előbbre járt, mert mindennel számolt előre, ott volt a bomba az ember gyomrában a dutyiban, a telefonba építve és a kavarodásban ki tudta szabadítani a maffiózó Lau-t.

Dent Gordont és Batmant okolta Rachel halála miatt, a lányt kellett volna megmenteniük az ő álláspontja szerint.

Dent különben veszélyes ember volt a torzulása előtt is, a beceneve korábban is ugye Kétarc Harvey volt, ráadásul pisztolyt is fogott az egyik bűnözőre, ha emlékszel, úgy akarta szóra bírni, csak Batman közbelépett.

És Dentet arra használta Joker, hogy erkölcsileg döntse romba a várost, Dent képviselt mindent, ami jó Gothamben, egyenes jellemű, hajlíthatatlan ember, akit viszont ha tönkretesz, ahogy mondja is Batman-nek lehozza a kettőjük szintjére, akkor a város lakóinak is elvész a jóba vetett hitük...

Gordon cselére azért volt szükség, nehogy Joker belerángassa a családját is. Valószínűleg...

Dent a kórházban: igen itt csak tippelni tudok, hogy volt egy kis idő a robbantásig és azalatt kiment a kórházból, gondolom volt hátsó kijárat, vagy ilyesmi :)

Moziban óriási hatású volt a film, abszolút, még nagyobb élmény :)

Nem tudom, hogy mindenre sikerült-e válaszolnom, ha kimaradt valami csak szólj :) Meg persze akkor is, ha új észrevételeid vannak :)

Andi írta...

Köszi:) És abszolúte kimerítőek:)

Gondoltam, hogy az előzményekben lehet a válasz, mármint ott ígérhetett valamit Rachel
Bruce-nak...hát ezt! Ez szép, kár érte:)

Apropó előzmények. Egyre inkább úgy érzem pótolnom kell eme hiányosságomat....na majd utána nézek...
Akkor lesz csak totálisan őrült sötétség!:)

Fant írta...

Akkor abszolút képed lesz a sötétségről :) Az előző film is nagyon jó, javában azzal foglalkozik, ki is Bruce Wayne, miért is hogyan lesz belőle Batman, hol tesz szert ilyen harci tudásra, szóval jó film az is, érdemes utaánanézni :) Jóval könnyebben emészthető film különben, mint a TDK, de ugyanez a banda követte el, leszámítva, hogy Rachelt Katie Holmes játszotta.
Szívesen a válaszokat! :)