2009. jan. 11.

Mindenki a fedélzetre!

Bár elmúlt a Karácsony és elmúlt a Szilveszter is, így most egy időre ünnepek nélkül maradunk, ám ez nem jelenti azt, hogy a meséknek vége lenne. A High School Musical 3 – Senior Year újra szédítő történetet biztosít e különleges mesekönyvbe.

Látogassuk meg mindenekelőtt a mesekönyv egyetlen LL-jének legkedvesebb népét; nézzük mi a helyzet a Nagy Filmmel a tengerentúlon.

Az ünnepek elmúltával a mozik bevétele törvényszerűen csökken, akik értenek hozzá úgy tartják, hogy ez egy nehéz időszaka az évnek gazdasági szempontból. A mi ügyünkre ez annyiban igaz, hogy az ünnepek alatti elképesztő feltámadást követően nagyjából az ünnepek előtti stagnáló adatokkal találkozhatunk, ami a maga nemében egy jó teljesítmény, azt jelzi, hogy egy állandó tábor alakult ki.

Mindezen komolykodásnak ható eszmefuttatás a számok őszinte nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy január 5-8-ig 49,081 dolláros bevételt könyvelhettek el az amcsi mozik a HSM történetének csúcspontját jelentő fantasztikus mozifilmből. Ezzel a tengerentúli bevétel immáron 90,273,371 dollárra rúg!

És most a meseírónak van egy szédületes ajánlata a mesekönyv olvasóinak számára: meghívok mindenkit egy, a Vörös-Varázs utazási iroda szervezésében zajló világkörüli útra, melyben az utazás eszközéül nem holmi repülőgép, hanem egy mesebeli varázsszőnyeg szolgál, Aladdin kapitány köszönt mindenkit a fedélzeten!

Első úticélunk azon ország, amelyben jelenleg a legnagyobb béke honol, köszönhetően egy bizonyos kenguru és egy bizonyos nagyon tehetséges egyben nagyon szép színésznő közti aprócska nézeteltérés tisztázódásának. Ha a szőnyegnek kiadjuk a parancsot: leszállás Ausztráliában; azt tapasztalhatjuk, hogy vélhetően mindenki tart otthon egy kengurut, akik roppant szolidárisak agresszív társukkal és feltétlen a békét hirdetik – ennek köszönhető talán az aktuális 183,215 dollár és az összesített 7,575,290 dollár.

Csak kicsit hangzik másképp mégis távol van oda Ausztria, ahová a szőnyegünk repít bennünket, gyorsan hozzá kell tennem, hogy ezen utazás nem kerül semmibe, mivel a szőnyeg kicsit megbízhatatlan és nem mindig a logikus irányt követi, bár rossz helyre nem visz, hiszen aktuális országunk is hozzátette a maga összegét a közöshöz: 6,621 dollárt aktuálisan és 2,365,438 dollárt 11 hét alatt.

Szálljunk tovább: Belgium a cél, ahol a lakosok készséggel árulják el, hogy a HSM 3 bevétele 0,3%-ot növekedett az előző héthez képest, így az óév utolsó napjától és az újév első négy napjával bezárólag 38,281 dollár értékben vásároltak mozijegyeket a kérdéses filmre, 10 hét alatt ezen adat 2,500,846 dollár.

A brazilok a cél, akiket F.É rögtön egy pacsival üdvözöl és elővezeti nekik a Banán-díj kezdeményezését. Mivel a nyelvi különbségek nem okoznak gondot, a lakosság cserében elmeséli, hogy bár egyre inkább osztják a díj kezdeményezőjének a nézettségre vonatkozó nézeteit, de azért még mindig sikerült összegyűjteniük 6,513 dollárt.

Repülünk tovább egészen Chile-ben landolunk csak, ahol az újév első hetében minden film bevételcsökkenéssel nyitott, az újonc Alkonyatot kivéve persze, nade amiért a varázsszőnyeg utasai idáig repültek az 11,000 aktuális és 689,047 hét heti dollár.


A romantikus beállítottságú utasok kedvéért egészen Franciaországig navigáljuk a szőnyeget, ahol már régen jártunk, lássuk mi helyzet itt, ahol a promóciós körút egyik legjelentősebb állomása volt a fővárosban. Az ország nyelvét nem beszéli egyik utas sem talán, de gond nincs, van kereken két fő jeltolmács a fedélzeten, ők pillanatok alatt kiszedik az infót a franciákból.
A dolog úgy áll, hogy a HSM-lázból nem akarnak kigyógyulni a lakosok, hiszen még mindig hoztak 43,010 dollárt, 11 hét alatt összesen pedig 15,763,462 dollárnál jár a film.

A helyzet kísértetiesen hasonló Németországban is, ahol 43,211 dollár az aktuális szám, az összesítés pedig 17,576,778 dollárt mutat. A szőnyeg kapitánya bármennyire is szeretne még a németeknél időzni az utasok az elsők, akiknek pedig ennyi bőven elég is volt az igen népszerűtlen nyelven beszélő emberekből, így a szőnyeg új országba kalauzol.

A múlt heti mesében Hollandiára tettem egy utalást, igyekvő mesélőhöz híven ez a következő állomás: 4,6% -os növekedést, 393,192 aktuális dollárt, 2,166,926 összbevételt és egy negyedik pozíciót könyvelhetünk el a vetítés negyedik hetében. A hollandok tehát a stabilitást nagyon komolyan veszik.

A szőnyeg újra távolra visz: Új-Zéland a következő állomás, ahol 5,6%-os növekedéssel 37,333 dollárt jegyezhetünk fel a vetítés ötödik hetében, összesen pedig 1,154,515 dollárral büszkélkedhetnek. Norvégia az az ország, ahol a Nagy Film a legnagyobb növekedést produkálta, egészen pontosan 159,3%-osat, amivel 9,046 dollárt hoztak, ők összességében már 2,456,774 dollárnál járnak 11 hét alatt.

Mivel mindig kell ez kis izgalom, vagy egy kis szikrázás, Szerbia és Montenegró a következő célállomás. A blog két fő angolosa diszkréten és tökéletes angolsággal érdeklődik a HSM 3 bevételei iránt, a szerbek pedig büszkén újságolják a 15%-os növekedésüket és az éppen aktuális 2,418 dollárjukat. Valahogy gyanút fognak, hogy esetleg magyarok lennénk, ám mire valami félreértés történne a Mesélő lép egyet előre, mire a gyanakvók egyet hátra, pillanatnyi patthelyzet következik, amit kihasználva a varázsszőnyeg egyetlen pillanat töredéke alatt cselekszik és továbbszállítja utasait egészen Venezueláig, ahol Vanessa még mindig egyenlő egy mesehőssel, amit az idei első bevétel a 18,126 dollár mutat.

Hogy e roppant hosszúra sikerült utazás végére érjünk végre, összesítsük a tapasztalatainkat. A film, amiért körbeutaztuk a világot, külföldön az év 4. napjáig hozott újabb 1,930,895 dollárt, amivel a nemzetközi összesítésben már 152,941,300 dollárnál tart! Az összesített bevétel pedig 243,214,671 dollár, ami már túl van a huszonkétszeres megtérülésen!

Írta: Aladdin, alias Fant. :)
Forrás: BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13.

10 megjegyzés:

Andi írta...

Megérte várni a mesére:)
Oltári jó. A számok az egekben és ez eszméletlen!
Na és az az utazás a Vörös-Varázs és a varázsszönyeg!:))))

Köszönet érte a szerzőnek a bejegyzőnek és nem utolsó sorban a helyenkénti ötletadóknak, hogy eme mesekönyv ilyen jól sikeredett!:)

Ezennel, jó éjt Mindenkinek!

Andi írta...

Ditta igen csak jól fogalmazott Fant, mert ez a mese valóban...
Ejha!:))

Jó éjt!

Fant írta...

Köszi a dícséretet és szívesen a mesét! Én is köszönöm a mesekönyv szerkesztőjének, na és az ötletadóknak is :) Elsősorban a Banán-díj megálmodójának :)

Jó éjt Mindenkinek!

xdittax írta...

Ééééés....IGEN! <3

Zanessás szép napot Mindenkinek! :)

66. GG: Nyertesek! :)

Ditta×××

Andi írta...

Köszi a mesét és szívesen a dicséretet!:)
Azt a szikrázós részt még kifelejtettem az említésemben, úgyhogy még annyit, hogy.....amindenit!:)

;o) írta...

Nahát! FANTasztikusk a számok. És a HSM csak szárnyal és szárnyal és szárnyal... Remélem még sokáig!

Névtelen írta...

Hello ismét!
Most komolyan, minden mese után azt hiszem, ennél már nem lehet jobb, és mégis:)) Király, reggel végül vigyorogva mentem el, ami a meghatottságom váltotta fel:))
És...egyenlőre nem túl sok, de fordítások folyamatban:)

Fant írta...

Mindenkinek köszi a dícséretet, elhihetitek, hogy annak örülök a legjobban, hogy nektek tetszik !:) Igyekszem, igyekszem :) Valamivel ki kell színezni az unalmas számokat, és mivel már a legelején ráfogtátok, hogy mese, akkor gondoltam legyen igazán mese :)
És LL, örülök, hogy kellemesen csalódsz minden alkalommal :)
De különben ez a szárnyalás tényleg őrület, már rég nem kéne ennyire mennie józan logika meg a cinikusok szerint. És hol van még a vége? Nemsoká Japán! Ott mekkora őrület lesz!

Névtelen írta...

Helló!:)
Háát barátom ezért te is kapsz tőlem egy pacsit!:)
Kíváncsian várom Aladdin találkozását a Japán Shaman King-al!:) (f.é.)

Fant írta...

Hello f.é., kösz a pacsit! :) Az is biztos egy izgalmas mese lesz :) Azt egyelőre még én is kíváncsian várom :)