2010. szept. 18.

Ő tudja

Zac Efron több, mint csak egy helyes pofi. A "Charlie St Cloud" című filmben Zac Efron egy drámai szerepben is bizonyítja magát egy testvérként, aki elveszíti öccsét egy ittas sofőrnek köszönhetően, és onnantól kezdve egyedül kell szembenéznie az élettel.

Az az érzelmi terület, amin Zac Efron keresztülmegy, mint színész a "Charlie St Cloud" című filmben óriási, de a "High School Musical" és "Hajlakk" színész élvezettel üdvözölte a kihívást.

"Tetszett, hogy mit jelképez a film - a témák és üzenetek a családról és az erőről." mondta Zac Efron "Képes lenni arra, hogy továbblépj, és a szeretteidet megőrizni a szívedben, ez mind őszintén szólt hozzám."

Zac Efron már korán tudta, hogy színészkedni akar. Közelsége Hollywoodhoz, gyerekkora Dél-Kaliforniában esélyt adott arra, hogy jó időben jó helyen legyen. Az a pillanat, ahogy a világ tudja, a "High School Musical" jelensége volt.

Nem csak hogy a "High School Musical" biztosította a helyet, hogy találkozzon Zac Efron élete szerelmével, Vanessa Hudgens-szel, de útjára bocsátotta, hogy a Disney-fiúcskából legyen valaki, aki a következő Tom Cruise lehet. Ha a "High School Musical" és a "Hajlakk" hasonlít Cruise "Top Gun"-jához és a "Mint a villám"-hoz, akkor a "Charlie St Cloud" Zac Efron "Született július 4-én"-je. Nem arra utalunk, hogy Zac Efron egy Oscar-kaliberű színész, ahogy Tom Cruise volt Ron Kovic nominált megformálásával, hanem azt mondjuk, hogy Zac Efron minden tekintetben alkalmas arra, hogy Cruise nyomdokaiba lépjen egy kasszasiker karrierrel.

Charlie St Cloud: Két testvér meséje

SheKnows: A "Charlie St Cloud"-ben egy igazi testvéri kötelék fedezhető fel. Hogyan sikerült neked és a színész Charlie Tahan-nek, hogy elérjétek ezt?

Zac Efron: Ők azok a tipikus mindennapi testvérek. A filmben apa nélkül nőttünk fel. Ezért ebben a bajtársiasságban sokkal jobban számíthatunk egymásra. Úgy próbálom meg nevelni, hogy egy sikeres és erős fiatalember váljon belőle. A szokottnál erősebb testvéri kapcsolatunk van.

SheKnows: Charlie elmondta nekünk, hogy nagyon érdeklik őt a sportok... már ha nem jöttél volna rá a filmet nézve.

Zac Efron: A baseball a mi kapcsolódási pontunk. Ez a mi rituálénk. Erről beszélgetünk és ezzel kapcsolódunk össze. Ezzel nevelem belé a siker sok szabályát. Az alapon keresztül -- a baseballon át.

SheKnows: És a vitorlázáson is, hiszen igazán azt mutatjátok, hogy tudjátok mit csináltok kint a vízen...

Zac Efron: Nagyon mókás volt. Még egy aprócska jelenetet is nagyon sokáig tartott felvenni. A vitorlázós jelenetek szórakoztatóak és nagyszerűek a filmhez. De amikor igazából vitorlázol, az már kemény. Mert a hajók annyira instabilak, és annyira sokáig voltunk rajtuk, hogy nem tengeri betegek lettünk, hanem talajtól lettünk rosszul. Visszaértünk a földre és minden mozgott [nevet]. Emlékszem, hogy az épületek úgy tűntek, mintha rázkódnának, annyira furcsa volt. De a végére egész jó vitorlázók lettünk.

Zac Efron érez

SheKnows: Zac, ez a szerep egy kicsit kívül esik az utóbbi időkben kialakult komfort zónádon. Ennek ellenére mégis mindenki nagyszerű dolgokat vár tőled. Milyen volt a kihívás?

Zac Efron: Az első reakcióm, amikor olvastam a forgatókönyvet az volt, hogy nagyon érzelmes. Kötődtem hozzá. Van egy kisöcsém a való életben. Elképzelni, milyen lenne elveszíteni a öcsémet nagyon erős érzelmi reakciót váltott ki. És ez tetszett.

SheKnows: Milyen volt Charlie? Épp most beszéltünk vele...

Zac Efron: Az elsők között volt, aki bejött és részt vett a meghallgatáson. Utána már szinte mindenki másról megfeledkeztünk. Igazán megvan hozzá mindene. Ez veleszületett.

SheKnows: Igaz, hogy Charlie fiatalabb az öcsédnél, de a testvéred beleképzelése volt az, ami befolyásolta az érzelmeidet?

Zac Efron: Szerintem az volt, hogy igazi emberek vagyunk. Szerettünk együtt lógni. Nagyon is úgy éreztem az egész idő alatt, mintha tényleg a kistestvérem lenne. Szóval, jó volt, hogy volt egy társam a csínyekben, hiszen mindenki más igazán öreg volt a forgatáson [nevet]. Mi voltunk a legfiatalabbak a forgatáson. Csak jól akartuk érezni magunkat és szórakozni! A többiek visszavonultak, és elmentek lefeküdni. Én meg ránéztem és megkérdeztem: "Hey, nem akarsz eljönni egy hokimeccsre?" A vicces srácok ezt csinálják [nevet].

SheKnows: Mi vonzott a filmben, hogy ennyire gyorsan a fedélzetre kerültél. Te voltál az első, aki aláírt a "Charlie St Cloud"-ra.

Zac Efron: A karakter utazása, minden, ami történik vele, a veszteség élménye és az, hogy nem képes felépülni. A "High School Musical" után és azok után, amik annyira felemelők és vidámak, és egy valamennyire súlytalanabb vaslóságban játszódnak, és a "Megint 17" is, ez alapos volt és valós, valami, amit sosem csináltam ezelőtt, valami, ami új, hogy megosszam a közönséggel. Remélhetőleg, tetszeni fog nekik.

SheKnows: Amanda Crew-val, mint a szerelmi partnereddel dolgoztál együtt, milyen Amanda?

Zac Efron: Emlékszek az első alkalomra, amikor találkoztam vele a meghallgatásán. Megdöbbentett minket, mennyire nagyszerű. Ő más. Egy különleges tulajdonsága van, ami beragyogja a karakterét.


Eredeti interjú: She Knows.

Nincsenek megjegyzések: