2009. dec. 25.

A világ legjobb érzéséről

Karácsony környékén szerencsére a saját életükkel küzdő emberek egy-egy pillanatra megállnak és másokra is rápillantanak. Vajon mit látnak?

Rengeteg rászoruló lelket. A világ apraja-nagyja éhezik a szeretetre és szomjazik a törődésre, a figyelemre. És vannak olyan emberek Földünkön, akik igyekezni ott segíteni, ahol csak tudnak.

Ilyen például Zac Efron, aki már régóta elkötelezett támogatója, az amerikai Make-A-Wish alapítványnak, amellyel már valóban többször találkozhattunk itt a blogon.

Most Zac a decemberi InStyle magazin hasábjain osztja meg gondolatait a jótékony munkával kapcsolatban.

Ez nem egy tipikus jótékonykodás, mert a Make-A-Wish nem szükségszerűen a pénzről szól - hanem beteg gyerekekkel eltöltött időről, és arról, hogy valóra váltsuk az álmaikat. Néhány évvel ezelőtt lettem bevonva a programba, amikor kis gyerekcsoportok kezdték látogatni a HSM forgatását. A színészek szívesen töltöttek néhány órát a gyerekekkel, beszélgettek velük, meséltek történeteket a filmszakmáról; és nagyon sokan közölök arról mesélt, hogy a filmes világba vágyik.

Ma már rendszeresen dolgozok együtt az alapítvánnyal. Kórházakat látogatok, vagy különbözó kreatív foglalkozáson veszek részt a gyerekekkel, és festünk, írunk, beszélgetünk vagy fényképezünk. Amit észrevettem, hogy ezek a gyerekek annyira ügyesek és okosak, és hihetetlen reményeik és álmaik vannak. Ez nem mindig gyógyír [életben maradásuk esélyére], de legalább van valami, amire előretekinthetnek és várhatnak.

Élvezem, hogy a része lehetek ennek. Ez a világ legjobb érzése.

Forrás: VABN.

11 megjegyzés:

Fant írta...

Ez egy nagyon szép történet, méltó az ünnephez.

Nem annyira tudok mit hozzáfűzni, hiszen szerencsére többször találkozhattunk a jótékonykodással, de minden alkalommal jó olvasni és főleg tudni róla, hogy neki is fontos. Ha nem lenne őszintén az, akkor az egyszerűbb utat választaná és felajánlana egy összeget. A személyes találkozás viszont biztosan felejthetetlen élmény a gyerekeknek és rengeteget jelenthet.

Névtelen írta...

Csatlakozom, nagyon jó időzítés :)

Remélem, egyszer sikerül annyi erőt adnia egy kisgyereknek, hogy teljesen felépüljön, én legalábbis hiszek az ilyesmiben. És annyira megérdemelné, tényleg nagyon sokat jótékonykodik, és ezzel sokkal többet segít a rászorulókon, mintha egyszerűen pénzt adományozna.

b írta...

Nen jár erre senki? :/

b írta...

Nem csalódtam a Disney-ben, lehetett nézni hsm-t :)

Fant írta...

Én járok erre mindenképp. Csak egyrészt el vagyok havazva másrészt várom a fejleményeket ugye :)

Úgy néz ki, hogy januárban nem sok mese lesz emberek, szólok előre, szám van, kritika van bőven, időm nem lesz mesélni. De februárban legkésőbb pótlásra kerül minden.

Addig is alakul az évtized utolsó meséje, ha minden jól megy Ditta még ma éjjel megkapja a kétharmadig kész verziót, és már csak hozzá kell tennie a részét :)

A Disney csatorna bolond is lett volna kihagyni egy ilyen ziccert :) Nagyon stílszerű még Szilveszterkor vagy Újév napján lenne az első rész szerintem :)

b írta...

Tegnap volt 12:40-kor az 1 rész :)

Fant írta...

Mese szövege két Mesélő részéről kész, a harmadiknak átküldve :))

Simán lehet, hogy lesz majd még Újévkor is ettől :)

b írta...

Egyenlőre a port.hu 4-ig nem írja.
Viszont ma 19:30-kor Álom.net lesz a rtl-n :)

;o) írta...

Íme a kért vendéglátó egységek címe, relatíve közel a Színházhoz - ha még mindig vannak kérdések.
Üdv
;o)

Café Noé Cukrászda Kávézó
1075 Budapest, Wesselényi utca 13.

Csillagfény Teaház Kávézó
1077 Budapest, Wesselényi utca 21.

Darjeeling Teaház Kávézó
1074 Budapest, Wesselényi utca 47.

Szóda Kávézó Kávézó
1075 Budapest, Wesselényi utca 18.

LL írta...

Köszi szépen ;o)!

;o) írta...

Your welcome!
;o)