2009. szept. 7.

Álomszerep: Macskanő, Janis Joplin

A "High School Musical" és a "Bandslam" után Vanessa Hudgens azt tervezte, felhagy egy időre a musicalekkel, hogy olyan filmekre koncentrálhasson, mint például a Zack Snyder renedzte "Sucker Punch", melynek forgatása most vasárnap kezdődik majd el. De a színész/énekesnő rájött a következő filmjének forgatásán, hogy mégis szerepelne egy zenés-életrajzi filmben.

Szóval ki lenne az a zenész, akit Miss Hudgens szívesen életre hívna a nagy képernyőn? Janis Joplin! - mondta az MTV-nek a "Bandslam" New York-i sajtónapján. Nem is tudom. A 'Beastly'-ben van egy Halloween party, egy olyan középiskolás Halloween party. Minden lány úgy öltözik fel, mint egy ribanc, de az én karakterem Janis Joplin-ként jelenik meg.


Ettől kezdve Vanessa teljesen a legendás előadó megszállottja lett. Soha nem hagynám abba zenéjének hallgatását, szerintem ő annyira hihetetlen. - mondta. Tudom, hogy nem nagyon nézek úgy ki, mint ő, de mindig lehet reménykedni, igaz?

Nessa nem az első ember, aki Joplint szerette volna megformálni, egy életrajzi filmről már hosszú évek óta diskurálnak Hollywoodban. 2004-ben azt hozták nyilvánosságra, hogy az énekeső Pink írt alá, a "The Gospel According to Janis" című filmre, amin Penelope Spheeris rendező két évtizeden keresztül dolgozott.

Aztán Zooey Deschanel-t is, aki szintén énekel és színészkedik is, összekapcsolták a projekttel, de 2007-ben azt nyilatkozta az MTV-nek, hogy a film "fel van függesztve." Ez egy azok közül a dolgok közül, amihez úgy tűnik nehéz pénzt és jogokat szerezni. - mondta Deschanel.

Az Oscar-díjas Renée Zellweger szintén aláírt egy filmre, amiben ő játszotta volna a fiatalon elhunyt énekesnőt, melynek címe egyszerűen csak "Japlin" lett volna, vagy egyik leghíresebb daláról, a "Piece of My Heart"-ról kapta volna nevét.

Forrás: MTV.

5 megjegyzés:

Fant írta...

Persze nem nagyon néz ki úgy V, de önmagában ez nem nagyon akadály.
Ezért a szerepért megérné énekelni egy filmben és színészként is jelentős feladat lenne az már biztos és persze nagy váltás. Nyilván csak vágyakról beszél, meg az egész semmi konkrét, de jó lenne, ha összejönne, újabb remek feladat, amiben megmutathatná magát.

A felsorolásból én csak Renée Zellweger-t ismerem, de az ő szerepeltetését kifejezetten ellenezném, az éneklése már a Chicago-ban is a semmi extra kategória volt számomra.

Ellenben ha V belejön ezekbe a darkos szerepekbe, még akármi is lehet a dolog vége. Hátha :)

És akkor még egy szűk hetük van a Sucker Punch próbáira, aztán belecsapnak. Rendkívül izgalmas lesz.

Névtelen írta...

Nekem ez a filmes dolog elég távolinak tűnik, de semmit nem akarok elkiabálni. Majd meglátjuk, mi lesz a reakció a SP-ra, utána még számításba is jöhet.

Viszont itt egy érdekesség: még tavaly edzőm nem hagyott békén az egyik versenyen addig, míg nem mutattam neki egy számot, amit szerettem hallgatni. Megmutattam neki a Sneakernightot, és rögtön Janis Joplin jutott az eszébe, azt mondta, hasonló hangzás:D

A felsorolásban én nem túl meglepő módon csak Pinket ismerem:D

Fant írta...

Ja, igen Pink-et is ismerem :)) Nem meglepő tőled egyébként LL :))

Persze, távoli ez a film, meg semmi konkrétum a világon, az sem biztos, hogy egyáltalán megvalósul ugye. Meglátjuk, a SP szerintem is rengeteget fog számítani mindenképpen.

Edződ nem is sejti milyen jókat mondd véletlenül :)) Egyébként ez a párhuzam azért nekem nem jutott eszembe. :)

xdittax írta...

Még szép, hogy távolinak tűnik, hiszen nincs is semmi, egyszerűen V csak szívesen eljátszaná egyszer, ami szerintem is irtózatosan nagy falat lenne. Vegyük figyelembe, hogy színészileg is, csak annak sikerülne a tökéletes megformálás, aki jó mélyen, alaposan, szenvedélyesen beleássa magát és tanulmányozza Joplin életét, életművét, életfilozófiáját és ez nagyon hosszú folyamat. De ha Vanessa így is megszállott a zenéjével, ez egy igazi színésznőnek nem lehet gond, vagy akadály. Igen, azt hiszem egy ilyesfajta megszállottság egy szerep felkészüléséhez nem baj.

Én sokkal inkább a hang alapján gondolkozok, és úgy ítélem, hogy a négy híresség közül, Pink az aki ilyenformán tökéletes lenne a szerepre, hiszen hasonló hangja van, és én már hallottam tőle több JJ számot. Ráaádsul Pink egyik példaképe Janis Joplin, így a lelkiismeretes munka nála sem kizárt.

Zooey egy nagyon bájos színésznő, de én sehogy sem tudom elképzelni őt. Nos, a muzsikája és a hangja nagyon hangulatos, de eltérő Joplinétól, és valahogy nem is hinném, hogy akkora dolgot tudna véghez vinni a megszemélyesítésében, de ki tudja, valójában szeretném, ha tévednék. :)

Reneé - nem tudok mit mondani, szerintem egyszerűen ne. Remek színésznő ez kétségtelen, de mint Janis Joplin, most komolyan? Akkor inkább legyen egy no name színésznő. :)

Fant írta...

Később kezdődött ma a suli Ditta? :)

Pink-el nekem csak annyi fenntartásom van, hogy énekesileg, hangilag valóban a legközelebb áll, de ez mégiscsak egy film lesz, amibe színésznő kell szerintem. Mégpedig igen komoly alakítást kell majd letenni az asztalra.
Ez nem személyesen Pink ellen van részemről, minden énekesnő filmben való szerepeltetésével ez a fenntartásom.

Renée Zellweger-el kapcsolatban teljesen egyetértünk :)

Összességében úgy gondolom, hogy pár év múlva, több darkos szerep után lenne ez reális V-nek, és akkor, ha nem kifejezetten az éneklésen lesz a fő hangsúly.

De persze, csak vágyakról van szó, világos teljesen. :)