2009. szept. 20.

Erősen ajánlott!

Az idei mesés évad legnehezebben megszült története következik most, de a következiken van a hangsúly természetesen, amíg van miről mesélni, márpedig összességében még évekig lesz miről regélni – na nem kell megijedni annyira, csak kedvenceink jelenleg futó három + fél projektje meg a soron következő négy film bőven ad és ad majd mesebeli elfoglaltságot – szóval addig igény esetén mindig lesz történet azaz mese.

Jelen utazásunk során talán már nem is annyira szabálytalan módon a Bandslam kritikai fogadtatását részesítjük előnyben, ezzel a Mesélő jól kiszúr magával is, (meg persze a mesekönyv olimpikon atlétanőjével is) hiszen a számokat egymás után pakolni könnyebb lenne, de színes sztorik kellenek a mesekönyvbe és változatosan – ám akik a mesésebb meséket kedvelik azoknak üzeni a Mesélő, hogy meg fogjuk majd tartani a II. Banán-díj kiosztó gálát is még az idén, több kategóriával, egész biztosan a régi elvont agymenésekkel, szóval érdemes maradni továbbra is.

Hm, olcsó reklámszöveg, hogy, hogy jön ide, ne kérdezze senki, még a Mesélő sem tudja, csak írja ami jön.

Hja, meg is látszik! – pattan fel a mesekönyv fuvolás Szerkesztője annak okán, hogy megindítsa végre mai utazásunkat, mégpedig egy olyan dallal, aminek eredeti értelmét a szokott módon kifacsarjuk, kicsavarjuk, ez a dal pedig a Quimby Álmod ébren tart című lendületes szerzeményének pikolóra hangszerelt verziója. A kicsavart mondanivaló pedig kedvenceinkre vonatkozik, kiket figyelünk és becsülünk akkor is, ha szárnyal a pályájuk, mint most és a csendesebb időszakokban is, és a talán egyre kisebb számú cinikusokra is értjük, szóval alaposan újraértelmeztük a következő sorokat: „…Mikor az erdőben kószáltál egyedül,
Én fenn a szarvaslesen figyelmesen Követtem lépteid nyomát, Vigyáztam szívem zálogát, sok ott még ma is a farkastetem.”

Nos, ilyen véleményesen passzoló dal és bevezető után induljunk máris Vancouverbe, ahol a Sucker Punch forgatásán a Szépség hihetetlen agresszív energiát áraszt, mi mind csak bámulunk és ámulunk az elképesztő harci jeleneteken, néhány hátsó döbbenetesen meggyőző szétrúgása után a Szépség örömmel üdvözöl bennünket és meséli, hogy a két HSM közt már kitörési lehetőségként készített, nem várt kiváló színvonalú Bandslam 48,677 dollárt hozott össze 153 amcsi moziban a szeptember 11-13-ig tartó hétvégén.

Meséli azt is, hogy e hétvége folyamán újabb 95-el csökken a Bandslam-et műsoron tartó amcsi mozik száma, 58 mozival fordul a film a 6. hét végére. A Summit módszeres harakirit követ el ezáltal, hiszen például e hét csütörtökjén valami megindult, hiszen az előző naphoz képest 59,74%-al emelkedett a bevétel és összességében is elmondható, hogy a hétköznapi számokhoz képest szép hétvégéket produkál.

Nos, várjuk szeretettel a fejek elegáns porba hullását a nagyokos marketinges csapatnál. :))

Mivel sokat agyaltunk a címen, lássuk mit tart erről az eyeforfilm.co.uk nevű brit honlap kritikusa: „Milyen kár, hogy a „Nem egy újabb tini-film” (Not another Teen Movie) cím már foglalt, ez pontosan jellemezné és összegezné a Bandslam-et.

Nameg a reklámokról is megvolt a véleményünk, erről a filmcritic.com kritikusának is megvan a maga mondanivalója: „Szülők, nyugalom: Bár a reklámokban sugallt középiskolás bandák és a High School Musical sztárjának Vanessa Hudgens-nek a hangterjedelme alapján gyerekfilmnek tűnt, Todd Graff rendező Bandslam-e energikus, szórakoztató és meglepően érett.

Noha, ez a hangterjedelem dolog nem feltétlen világos mit akar jelenteni, de az is lehet, hogy a Mesélő nem adott meg elég infót a fordításból oroszlánrészt vállaló LL számára, akinek köszönet ezúton is, a mostani segítség extra-fontos volt.

No, lássuk, hogy mi újság a libákat kukafedelekkel és félmeztelenül kergető szellemes-mese hősével, nézzük meg, hogy a Megint 17 DVD/blu-ray verziója mit produkált egy hét alatt; szeptember hónap első hetében 72,396 példányt adtak el a lemezekből, ebből 1,429,770 dollár folyt be. Összesen pont egy hónapja van forgalomban a DVD/blu-ray a tengerentúlon, ezalatt 1,037,072 lemez talált gazdára.

A mai folyamán még említésre kerülő HSM széria záró Nagy Filmjének DVD/blu-ray verziója is tud még felmutatni szép összegeket: szeptember második hetében 2,747 darab lemezt vásároltak az érdeklődők, amiből 50,738 dollár folyt be – hogy ez még mindig milyen brutális, azt a szegény kis Bandslam számai mutathatják. Na de, ne legyen síri a hangulat, a HSM 3 önerőből való sikere a XXI. században példátlan (azt a Hannah Montana mozifilm sem volt képes reprodukálni a DVD-s fronton sem); az összes eladott DVD/blu-ray 3,230,830 darab.

És most, keljünk útra a Vörös Pillangóval, ne is álljunk meg Hollandiáig, ahol a helyieknek indítványozom egy pacsi kiosztását a következők miatt: azt már tudjuk, hogy 70,496 dolcsival debütált augusztus 27-30-án a Bandslam, eddig oké, a következő héten viszont csak pusztán 28,3%-os csökkenést könyvelhettek el, 50,521 dolcsival, ami minimális premierről második hétvégére, pláne ennél a filmnél nem is kell részletezni, na de jött a harmadik hét vége, amikor is megint kicsit csak, 33,3%-ot esett a bevétel és 33,680 dollárt produkáltak. Mivel hétköznap sem tétlenkedtek, ezért a bevétel három hét után 223,868 dollár – így hát az ország méretihez képest ez teljesen jó 40 moziban, megjegyzendő, hogy közel van ez az összeg a Disney szőke hősnőjének 30 moziban gyűjtött pénzéhez.

Hú, ennyi szám után átvezetésnek jöjjön némi kritika, az eyeforfilm.co.uk kritikusától:

Kívülálló fiatalok nagy pillanata, mindeddig annyira klisés. Ami mégis annyira jóvá teszi ezt a filmet, az Tood Graff író/rendező, aki félelmetes alakításokat hoz ki a fiatal színészekből, ezáltal eléri, hogy a néző törődjön a tinédzserek buta vajúdásaival. Hasonló trükköt alkalmaz, mint a 2003-as Camp esetében – zeneimádó kívülállók részt vesznek egy showban, plusz egy beugró híresség – de a légkör elég különböző ahhoz, hogy a deja vu érzés ne legyen meghatározó.

Lássuk hogyan vélekedik a muzsikáról: „A zene szigorúan old-school, de az energikus stílusa szükséges volt, hogy frissé tegye, a végső tehetségkutató verseny pedig csodálatos.”

Nem fogjuk elhallgatni azt sem, ha valaki alapos érvekkel alátámasztott negatívabb véleményt mond, látunk még ma olyat is, azonban most jöjjön két újabb szám:

Hajózzunk a Földközi-tengeren Spanyolországba egy Bandslam-es és egy Ufós számért – 125 spanyol moziban volt megnyitása szeptember 11-13-án a Bandslam-nek, 213,550 dolláros produkcióval, mégis az első hetes összadat 218,247 dollár. Fontos a moziszám említése az ismét szőke Ashley Blond again – akarom mondani Ufók a padláson című filmjének tekintetében is, a helyiek ugyanis jelenleg 244 moziban vesznek meg 5 hete az Ufókért, legutóbb 196,050 dollárt hoztak össze, ami szebb sokkal az a 4,493,916 dolláros összbevétel – brutál, de tegyük hozzá, hogy a premier és a következő két hét 324 moziban volt.

Folytassuk az eyeforfilm.co.uk írásával való ismerkedést, nézzük milyen egyébként pozitív, de igen sajátságos véleményt nyilvánít a szerző a színészekről: „Connell-nek sikerül töprengőnek maradnia anélkül, hogy Will-t idegesítően játszaná, míg Michalka szívszorító Michelle Williams minőséget hoz. Ez az első találkozásom a High School Musical sztárjával Vanessa Hudgens-el, ő egy vadócabb Katie Holmes-t ad itt.

Lisa Kudrow kiváló, mint túlvédelmező egyedülálló anya, aki mindig a fiáért aggódik, pedig a saját életét kellene rendbe tennie. A Jóbarátok-beli Phoebe-nek nyoma sincs, ahogy Kudrow túllép imádnivaló karakterén a valóság érdekében.

Ismét újoncot avattunk tehát. Nézzük akkor, kiknek ajánlja a filmet:

Ez a film nem csak a tiniknek szól. A fenébe, talán egyáltalán nem is a tiniknek szól, hanem mindenkinek aki élvezi a rokonszenves karakterekkel átszőtt intelligens, könnyed drámát, mely a mintaszerű cselekmény változatosságának köszönheti élvezetességét.”

Ismerjük meg a filmcritic.com írásának folytatását, mielőtt elhajóznánk utolsó állomásunkra. Ott tartottunk tehát, hogy energikus, és meglepően érett – nos azért e kritika nem csupán egyöntetű dicséretekből áll: „És bár néha kicsivel többet markol, mint amit meg is tudna fogni, az a tény, hogy úgy dönt, komolyabb témákat ragad meg, ahelyett, hogy béna, tinédzser-melodrámákkal foglalkozna, friss fuvallatként hat: a filmet néző tinédzserek kénytelek lesznek gondolkodni és a felnőttek, akiket magukkal cipeltek, be lesznek vonva a filmbe.

A színészek teljesítményét a következő módon értékeli:

A fiatal színészeknek sikerül elkerülniük azt a suli utáni színjátszást, amit a sztori alapján várhatnánk.” – vetíti előre, egy teljes bekezdés spoilert átugrunk, nem lövöldözzük le az összes poént előre.

Bár a film elsődleges értékesítési pontja, Hudgens tudja, mikor kell a háttérben maradni, nem akar harcolni a figyelemért, vagy fölényeskedve lejátszani a társait, Michalka élénk energiával tölti meg karakterét, a drámai és a komikus jelenetekben egyaránt káprázatos. De a bájos és karizmatikus Connel az, aki összetartja a filmet.”

És azért nincs itt a tejjel-mézzel folyó kritikusi Kánaán:

Az erős alakítások ellenére és annak dacára, hogy a forgatókönyv nem fél élet-halál kérdéseket megvitatni, Graff és írótársa Josh A Cagan nem tudják igazán jól megragadni a tini karakterek közti romantikus kölcsönhatásokat.

Minden átlagos marad - talán előny a célközönség számára, de csalódás ahhoz képest, hogy a film csodálatra méltóan igyekszik más komoly dolgokkal is foglalkozni.”

Utazzunk egyet, nem tudom ki mit szól hozzá, mielőtt mindenkit elnyomna az álom, lássuk, hogy Portugáliában mit tud még összehozni a 17-es film, érdemes megnézni, vicces nagyon. Szóval hatodik hete ment a film a múlt hét végén, és hozott 15,469 dollárt, ami 1,4%-al és 1 mozival kevesebb, mint két hete. Vagyis: 1 mozi 1%? Á, nem valószínű, a biztos az, hogy 6 hét alatt 356,674 dollárt hoztak össze mediterrán barátaink.

A viewlondon.co.uk kritikusa mindenképpen párhuzamot akart felállítani a Bandslam és a HSM-széria között, nézzük csak, ebből a szerintünk igazságtalan küzdelemből szerinte ki került ki győztesen. (Na vajon?)

Egy élvezetes tini-vígjáték rokonszenves karakterekkel, szellemes forgatókönyvvel, erős alakításokkal, néhány nagyszerű dallal – ez az a film, aminek a High School Musical szériának lennie kellene.” – vezeti fel írását a szerző. Nos oké, értjük a célzást, meg a fricskát is, de azért a Bandslam és a HSM összes közös pontja a Kétlábonjáró Szépség, de mind hangvételében, mint témájában eltérő jellegű filmekről beszélünk alapvetően.

Lássuk az összegzést, jövő héten megismerheti a mesekönyv minden olvasója a köztes részt is, tehát:

Az erős forgatókönyvnek és karaktereknek köszönhetően a Bandslam mérhetetlenül szórakoztató, gyakran vicces, érzelmileg megnyerő tini-film, mely távol van a HSM-filmek műanyag lágyságától. Erősen ajánlott!

Most akkor, a Mesélő is erősen promózza a mai mese záró fejezetét az összesítést:

A Megint 17 című Efron-vígjáték nemzetközi számai 71,986,459 dollárra nőttek, így az összbevétel 136,153,528 dollár. A film DVD/blu-ray eladásiból egy hónap alatt 18,939,841 dollár származott.

Az egészen kiváló kritikákat kapó Bandslam tengerentúli számai 5,167,348 dollárra rúgnak, az erős lemaradását lassan pótoló számos oldal által szerint hét országban eddig 3,971,191 dollár jelentkezett bevételként, így az összesített bevétel 9,138,539 dollár.

Ashley Tisdale Ufók a padláson című 45 millió dollárból készített gyerekfilmje Amerikában eddig 24,220,407 dolcsit gyűjtött, kilenc országban pedig 12,081,749 dollárra tett szert, az összbevétel 36,302,156 dollár.

A kapocsként is funkcionáló High School Musical 3 – Senior Year című műfaj meghatározó film DVD/blu-ray eladásiból befolyt összeg eddig 57,996,781 dollár.

Készítette: Fant.
Forrás: az unalmas számok; The-Numbers 1 2 3; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6.
az érdekesebb kritikák; EyeForFilm; FilmCritic; ViewLondon.

36 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Most is mint mindig - csak ámulok és bámulok...:)))
Köszönöm a Mesét :))

Jó éjt!

Fant írta...

Szívesen Andi, örülök, hogy tetszett :)) Már meg is van a hatása? :)

Egyébként jelezném, hogy ezen a hétvégén, annak ellenére, hogy ahogy a mesében is olvashatjátok, 95-el kevesebb mozi adta odaát, csak 21%-ot csökkent a bevétel. Ez így győzelemmel ér fel :) Milyen bajban lehetnek most a Summit illetékesei, a film nem hagyja magát kicsinálni.

(f.é.) írta...

Helló!

Nos,ebben az esetben ez a legnehezebben megszült mese került személyes szervezetem főszervéhez szerintem színesen:)

Azt a kis zenei etűdöt leszámítva nálam 1o pontos.:)
Ezt jól kifőzted Mesélő.:)
A kritikai része is rendben volt így,mert ugyebár az éremnek is két oldala van.
No és igen,valóban érdemes itt továbbra is maradni?,de a szavadon foglak ám!!! JAjj,a Banán-díj.:)))

Névtelen írta...

Köszi szépen, tényleg jó mese volt, de nem aludtam be, és ez számíthat bóknak:) Így tovább:D:) És most kritikailag is egyensúlyban van a mérleg, külön tetszik.

V-vel kapcsolatban a hangterjedelem lehet, hogy szó szerint V hangjára utal, amit kétlek, mert pont hogy elég széles a hangterjedelme szerintem, de lehet átvitt értelemben is az, hogy V-től nem várt sokat a kritikus.

A Bandslammel kapcsolatban pedig a Summit ennél bénább nem is lehetne, de inkább nem idegesítem magam ezen.

A hollandok viszont nekem is szimpatikusak lettek ezzel:D

Andi írta...

Nem Fant, még itt szteppelek a környéken :))

Fant írta...

Örülök f.é. :) Bizony a Banán-díj, már tervezgetem egy ideje, kiknek oszthatjuk ki majd,van is már néhány befutóm :)

Szívesen LL és köszi a bókot :)) Igyekeztem olyan kritikát is választani, ami nem elsöprően pozitív, csak fontos, hogy megfelelően alá is legyen támasztva. Ez alá van, még jobban is, csak az spoileres :)

A Summit döbbenetesen nem érzi mikor mit kellene csinálni a Bandslam-el. Én sem mérgelem rajta magam, már csak érdekesség.

A hollandok még egy filmünknél sem okoztak csalódást, elmondhatjuk :) Nem hagyják megtéveszteni magukat holmi reklámokkal, majd ők eldöntik mi kell nekik :)

Látom akkor egyikőtök sem aludt be a mesén, ez tök jó! :)

Kiemelten Dittának üzenném, hogy ma van NPH éjszakája, ma éjjel vezényli az Emmy-gálát :)) Gondolom reggelre tele lesz a net a szereplésével, reméljük díjat is nyer, jelölve van :)
Azért is lenne jó, ha nyerne, mert a Beastly-t lehetne reklámozni úgy, hogy az Emmy-díjas NPH is szerepel benne.

Névtelen írta...

Léptem, jó éjt Mindenkinek!

Andi írta...

Már én sem szteppelek :)

jó éjt!

Fant írta...

Látom a mese mindenkor megteszi a magáét :)

Nos, figyelem, Emmy: bár NPH nem nyert, azért ő most is rocks volt, sőt duplán :)

Hugh Jackman pedig Emmy-díjat kapott az Oscar-on előadott nyitószámáért :) Szerintem teljesen egyértelmű, hogy maximálisan rászolgált. Szerintetek?

De, hogy valami témába vágót is mondjak, itt a Bandslam előzetese spanyolul :) School Rockband, hát na.
Amúgy igény esetén az olasz nyelvű előzetest is belinkelhetem :) Az a vicces, hogy mennyi mindent el kell hadarnia a szinkronszínésznek, mialatt az eredeti színész, akinek a hangját adja, alig mond valamit :)

Névtelen írta...

Fant, a rocks ige E/3 ragozásban, amúgy az a link nem is működik, elvileg a YT már nem játssza le azt a vidit.

Néztem tegnap az Emmy nyerteseket, Jackman teljesen megérdemelte, visszanéztem pár videót, jó volt visszaemlékezni az Aranykorra:D

Az előzetes vicces, kíváncsi vagyok az olaszra:)

Fant írta...

Akkor nem variálok, lényeg, hogy ütős NPH nyitánya :)

Amúgy tudom, hogy ige E/3-ban, valahogy úgy is érettem ide, csak idétlenül kerítettem köré a szövegemet :))

Eszembe jutott, hogy érdekes lenne, egy olyan valami hatalmas rendezvény, amit Jackman és NPH együtt vezetne, mekkora lenne :)

Íme a Bandslam olaszul :) Ha lehet még a spanyolnál is durvább :)

Fant írta...

Jó reggelt emberek! A meséhez vasárnapra kis előzetes: a spanyolok is felzárkóztak a kedvenc népeim közé :)
És: akik szeretik a mesésebb meséket, azoknak (is) ajánlom előre a vasárnapi mesét, tervezek valamit, persze a ténye kiszámítható, de a megvalósítás remélem kiszámíthatatlan :))

Névtelen írta...

Köszi a vidiket, Fant, lassan én is kezdem megkedvelni a palit:D Hugh és NPH vinné a showt egyértelműen, már csak azért is érdemes lenne megnézni.

Az olasz trailer ha lehet, még viccesebb:D

Kíváncsian várom a mesét:)

Emberek, ne felejtsétek, holnap csapat diákolimpia, 4-kor kezdünk (gyakorlatilag lesz az fél öt is). Drukkoljatok, mert hat ugrás van tagonként, egyet se ronthatok:) Köszi, számítok rátok:)

Fant írta...

Szívesen LL :) Csak lassan? :)) Vigyázz, Ditta nehogy megtudja, hogy csak lassan :))
Egyébként óriási kaliber a fickó, külön örülök, hogy a Beastly-ben láthatjuk majd. Ami neki is érdekes feladat volt szerintem, más karaktereket játszik általában.

Olasz trailer: egyfelől tényleg vicces, másfelől hatalmas boldogság, hogy nálunk passzolják a szinkront :))

Szurkolok, ez teljesen egyértelmű :) Rontás lehetősége kizárva, egyértelműen, lazán, oldottan, menni fog az gond nélkül, teljesen természetesen :)

Andi írta...

Sziasztok!

Én is drukkolok neked LL :)

Azt a mesésebb mesét pedig én is kíváncsian várom :))
Ja és az az ütős cuccos bizony nekem is tetszett :))

LL írta...

Mást meg ő csinál lassan, és az ok ugyanaz, bár mondjuk nekem elvileg nem kéne erre hivatkoznom, de csak most néztem meg NPH-ról annyi vidit, hogy tudjak véleményt mondani.

Annyira vékonyak a szikronhangok, és ráaádul tök gyorsan beszélnek az angolhoz képest, én is örülök, hogy megússzuk a magyart.

Nagyon-nagyon remélem, hogy holnap szerzünk egy aranyat, nagyon ránk férne már... de továbbjutni muszáj lesz. A szent cél érdekében nem megyek suliba holnap:D
A rontás nincs kizárva, most kicsit mintha fájna a bokám... de edzőtársam is sérülten döntött rekordot, ugorja V magasságát. Nekem is az a következő célom, itt úgysem 5 centinként megyünk...

Fant írta...

Jól van LL, csak viccelek ám. Azt gondoltam, hogy megnéztél róla már korábban sokmindent, de csak mostanra kedvelted meg. Szóval félreértelmeztem a lassant :)
Különben sem futóverseny persze, nem számít az idő, úgyhogy a lassanal kapcsolatos mondandóm tárgytalan :)

Szinkron: alapvetően pontosan ugyanez a bajom vele, szerintem kétszer annyi mindent mondanak el, mint az angolban, valószínűleg sokkal körülményesebb a kifejezésmódjuk.

Szóval holnap passzolod a sulit :)) Mindent a cél érdekében, ez már igaz :)

A versenyig reméljük a kis fájdalom is elmúlik. Simán megy majd, meglátod, fő az önbizalom.

Üdv Andi, örülök, hogy tetszett az ütős cuccos, annyi gond van vele, hogy lehetne jobb minőségű is a videó, de majd figyelem még hátha :)

Ditta, mint fő NPH-fan véleményére is kíváncsi lennék még majd egyszer :))

Andi írta...

Üdv. Fant, engem eléggé lekötött a látnivaló, úgyhogy fel sem tűnt igazából az a video minőségi gond :))

Andi írta...

Jó éjt!

Névtelen írta...

Mindegy, felesleges bárkinek is mentegetőzni, lényeg a lényeg, hogy szerintem is jó arc:D Sőt:))

A fájdalmat sikerült egy bizonyos gyenge savval elmulasztani, ősi módszer, de a szobám azóta se szellőzött ki:S

Remélem, ezúttal mellénk áll az időjárás és ez a verseny is lesz olyan jó, mint tavasszal az egyéni. Természetesen - ki hitte volna - "az északi megyékben kialakulhatnak záporok", remélem, ez nem minket érint.

Kész az Allure ford is, hamarosan küldöm.

Fant írta...

Elhiszem Andi, de azért figyelem mindenki - így ha lehet még sokkal ütősebb :)) Reméltem, hogy hamarosan egy kiváló minőség is elérhető lesz, szerencsére bejött :)

LL, okés, abszolút igaz :))

Fájdalom: tudod, hogy van, a cél szentesíti az eszközt, fő, hogy a fájdalom elmúlt.

Hát nagyon bízom benne, hogy végre normális időjárást sikerül kifognod a versenyre, ha már egész nyáron nem jött össze.

Andi írta...

Sziasztok!

Wow, ütött,ütött :)) Na igen - micsoda minőségi különbség :))
Köszönet érte Fant :)

Fant írta...

Igazán nincs mit Andi :) Így már legalább teljes az élmény :))

b írta...

Ez tényleg jó volt :) Ha esetleg valami feliratos verzióra is ráakadsz... :)

Fant írta...

Hát nem hiszem, hogy lenne feliratos verzió, de ha rábukkanok azonnal linkelem :) Összességében a fontosabb jelölteket mutatja be, csatornák felsorolása, egy-egy rímelő poén, az American Idol hiányzó ex-zsűritagjáról például, itt is inkább az a szórakoztató, ahogyan csinálja :)

A korábban linkelt másik videónak meg külön sztorija van, amitől poén az egész, ezt majd máskor elmesélhetem ha lesz rá igény :)

Andi írta...

Fant, egy igény már van :))

Jó éjt!

LL írta...

Még egy igényt felírhatsz, Fant:D

b írta...

Én is, én is! :)

Fant írta...

Örülök az érdeklődésnek, estére akkor elmesélem, pót-mese gyanánt :))

Fant írta...

Lássuk akkor ezt a mesét :)

Arról van szó a másik videóval kapcsolatban, hogy tavaly a forgatókönyvírók sztrájkja alatt Joss Whedon, aki a Buffy sorozatot is írta, létrehozott egy három részből álló egyenként 13 perces webes sorozatot, amit tehát kizárólag a neten lehetett megnézni, a műfaja musical-tragikomédia-szuperhősös-paródia, szóval nehezen körülírható, a címe az volt, hogy Dr. Horrible’s Sing-along Blog - a címszerepben NPH volt látható.
Gyakorlatilag elsöprő sikere volt, a weboldal ahol nézhető volt, nem egyszer összeomlott a látogatottságtól :) A sorozat egy sor díjat is nyert, és természetesen NPH is, mint legjobb férfi főszereplő :)

De meg is tudjuk nézni mindhárom részt, mégpedig itt.
Felirat sajnos ehhez sincs. :)

A poén a mostani Emmy kapcsán az volt, hogy úgy volt, hogy ezzel a 3 résszel ennyi is a történet, de mivel leadták ezt a videót, könnyen meglehet, hogy folytatás is várható :) Az Emmy-sben alapvetően egyébként NPH karaktere az internet mellett kardoskodik a tv-vel szemben, ehhez képest poén, hogy párszor "elakadt" a betöltés :))
Mondanom sem kell, hogy a sorozat hatalmas kultusznak örvend :)

LL írta...

Akkor vágom, láttam a Dr. Horrlible-s vidiket is, de nem tudtam hová tenni, most már tiszta. A netes nagyon poénos volt:)

b írta...

Köszi Fant a mesét, már kezdtem aggódni, hogy e nélkül kell elaludnom :)

Fant írta...

És akkor szorosan kapcsolódó téma, hogy Drew és Lucas közös projektbe kezdenek, websorozat, musical ráadásul, mégpedig nagyon népszerű témával kapcsolatban :)

LL, mikor először láttam ezeket a videókat én sem tudtam mit kezdeni velük, csak miután utánaolvastam esett le, hogy mi ez egyáltalán.
Nagyon érdekes, hogy milyen ügyesen használták a netet, más kérdés, hogy ez a számok szintjén mennyire kifizetődő, mondjuk állítólag 200 ezer dollárból összehozták az egészet :)
Érdekes vállalkozás az biztos, maga a zene is remekül tartotta magát a listákon, annak ellenére, hogy ilyen netes dolog csak.

Szívesen b, mindig van mese :) A vasárnapi, hivatalos mesét elolvastad? :)

Andi írta...

Én is köszi ezt a mesét :))

Jó éjt!

Fant írta...

Szívesen :) Jó éjt mindenkinek!

b írta...

Természetesen :)))