2009. szept. 30.

Ha fel akarod fedezni az életet...tanulj a mestertől!

...hirdeti a Richard Linklater rendezte "Me and Orson Welles" hivatalos plakátja Zac Efron-nal, Claire Danes-nel és Christian McKay-jel, amit a FemaleFirst.co.uk-nak hála nézhetünk meg!

A 17 éves színházkedvelő gimnazista fiú, Richard Samuels, egy véletlenszerű utcai találkozás után végül Orson Welles Shakespeare darabjának utolsó próbáiba csöppen bele, miután kap egy szerepet a hamarosan legendássá váló Mercury Színház készülő produkciójában, a Julius Ceaser-ban. Richardnak hamarosan rá kell eszmélnie, hogy a színházi világ nem éppen olyan, amilyenről álmodott, és Welles sem egészen az, akinek képzelte.


Na és a poszter? :)

57 megjegyzés:

Fant írta...

Jó vagyok, pont most írtam az előző bejegyzéshez a poszterről megint :))

A lényeg: jó ötlet a 3 főszereplő együttes kiemelése, és jó ötlet a kritikák feltüntetése, különösen a feel-good film-é. A megvalósítás minősége véleményes, várom a HQ verziót, hátha az javít a helyzeten.

Névtelen írta...

Még az idézettel kapcsolatban, arról senki nem beszélt: alapvetően jó ötlet, de aki nem ismeri a történetet, annak nem egyértelmű, különösen ebben a beállításban. Szerintetek túlreagálom?:D

Fant írta...

Igazad van, de azért Orson Welles ott van a címben, ebből már a megfelelő dologra lehet asszociálni. De alapvetően jó felvetés, nem is gondolkoztam rajta eddig.

Nem reagálod túl :) Teljesen érthető, hiszen ez a film van a listád élén, és ez most a legfontosabb Z-nek is szakmai szempontból, az első olyan, amiben igazén megmutathatja magát. Nagyon nem mindegy milyen körülmények közt reklámozzák, fontos lenne, hogy a megfelelő közönséghez eljuttassák.
És hát újabban különösen figyelhetünk ezekre a dolgokra ugye :) Szóval teljesen érthető a reakciód mindenképpen :)

;o) írta...

Nem tudom hányszor álmodtam már a filmről és körülményeiről. LL története alapján abszolút jónak találom a posztert, találó és beszédes is éppen.
Bárcsak már ott tartanánk, hogy a jegypénztárnál állok sorba....

LL mindenkinek van vesszőparipája (ld. Fant), ami valószínűleg azért van, mert nem tud síkra szállni - teljesen- az adott körülményekkel. Nem hinném, hogy ez probléma lenne, bár mindenki más módon dolgozza fel az élményeket ;o)
Viszont teljesen jó, ha beszélsz róla, mert gondolatébresztő lehet!

Fant írta...

;o)-nak abszolút igaza van, LL. Én is túlreagálok dolgokat néha, lásd mostani mese például :))
Lényeg, hogy érthető, hogy a legjobbat akarod látni a film körül.

Érdekes dolog ez a poszter, eddig mind másképp reagáltunk rá.

És ha már mese: ha van rá igény még az este folyamán megoszthatok veletek egy bulvár-szabású cikket, ami annyira nem is bulvár, viszont kifejezetten megmosolyogtató :)

Névtelen írta...

Na jó, akkor maradjunk annyiban, hogy lehet, hogy túlreagálom. Amúgy magát a filmet már nem ronthatják el, úgyhogy ahhoz képest ennek nincs jelentősége:)

Fant, mondjad:)

Andi írta...

Sziasztok!

Mondhatod, de le is írhatod :))

(f.é.) írta...

Halihó!

Szerény személyemnek a poszterrel kapcsolatban csupán talán annyi kivetnivalója lenne,ha már erről is folyt a szó,hogy jólfésült "barátunkat" kissé a háttérbe szorítanám,helyette ismeretlen gülüszemű kollégáját helyezném előtérbe.:)A címben fellelhető világos szín jelenléte pedig kimondottan meleg hatást vált ki,amit díjazok,mert eme két szín igencsak összeillő,és kellemes hatást vált ki(belőlem).:))
Na most akkor jöhet a bulvárszerű izé,had mosolyogjak egy kissé többet.:)

Fant írta...

De a túlreagálás egyáltalán nem probléma viszont! Különben pedig van jelentősége a plakátnak, még akkor is, ha nagyon jó a film, lásd az én rögeszmémet, Bandsalm-et :)

Akkor írom és mondom a mesét :)

Arról van szó, hogy a nagyvászonra kerül egy újabb játék, vagyis megfilmesítik nem mást, mint a Barbie-t. Namost, innen már kalibrálható, hogy mi következik :)
A németek a Variety-re hivatkoznak, akiknek az Universal filmstúdió főnöke azt nyilatkozta, hogy mindamellett, hogy természetesen nincsenek semmiféle konkrétumok, de ő Vanessa-t képzeli el a főszerepben.
A slusszpoén legyen találós kérdés: Szerintetek a főnök kit képzel el Ken szerepében? :)

Nos, eddig a mese, mert szerintem végtelenül szórakoztató, azt már most kizárhatjuk, hogy Z és V következő közös projektje a Barbie-film lesz :)) És persze nyilván egyikük sem fog szerepelni benne szerintem :))

Andi írta...

A képzeletbeli illető szerepelt már V-vel ?

Névtelen írta...

Igen, ha a promónak nem is, a plakátnak azért van jelentősége, olyan, mint egy történet címe:D

Milyen kár, hogy Barbie alapból szőke:D Ez aztán karrierépítő szerep, köszi a hírt:DD

(f.é.) írta...

Húú,hát mi tagadás eme pár sor poén jellegű izé olvasása közben nem a mosoly jelent meg arcomon,hanem a csodálkozás tekintete ült rám, mondhatnám a maga 7o kg-val.
És még mi jöhet még?:))Szűz Mária!?:))

Fant írta...

Persze Andi! Annyira nem nehéz kérdés ki lehet, nagyon könnyű, túlspirázod :) Na hadd segítsek :) Az illető éppen Mr. Vancouver kódnéven szerepel a mesékben :))

Nyugi f.é., 100%, hogy nem lesz ebből szerep V-nek, szerencsére :)) Az meg, hogy miből készítenek filmet, már mindegy, lassan mindenből lesz :)

Amúgy nem tudom mi lehet a tartama egy ilyen filmnek - 90 percen keresztül nem lehet fésülködni, meg szépítkezni egy filmben :))

Egyébként f.é., a plakáttal kapcsoltban: én szintén McKay-t tenném előtérbe mindenképp, úgyhogy egyetértek teljesen.

LL, hát tudod, gondolták, ha már a SP-ban Blondie lesz a neve :)) Egyébként kíváncsi lennék V arcára, mikor megkeresnék ezzel a szereppel :))
Figyeljetek én így képzelem:
"-Vanessa, van számodra egy egészen kiváló szerepajánlatunk, komolyan, ilyen egyszer van egy életben, hidd el, fantasztikusan mély a karakter.
-Na és mi lenne az?
-Hát...a Barbie."

Ekkor V fogná a 70 kilós súlyzót és elegánsan a menekülő stúdiófőnök után hajítaná :))

Andi írta...

Ok, akkor most az a rész zavart meg, hogy ZV-t kizárhatjuk ebből a közösből és ez vitt el.
Köszi a mesét és a vonalvezetést :)

Fant írta...

Z lenne Ken ugyebár :) De azért mondtam, hogy nyugodtan kizárhatjuk, hogy összejön, mert szerintem magától értetődő, hogy nem ilyen szerepre vágyik egyikük sem, pláne nem egy jövőbeli közös filmhez :)
Szívesen a mesét meg a rávezetést - túl könnyű volt a feladvány, ezért kavarodtál meg :)

Andi írta...

Igen, túl egyértelmű volt :)
Pedig már voltak éppenséggel egyéb tippek is a fejemben :))

Fant írta...

Kik voltak a jelöltjeid? :))

;o) írta...

Halihó!
1; nagyon bízom benne, hogy ez a Barbie őrület nem fogja lerombolni az eszményi képet, amit felépítettem róluk. Még belegondolni sem tudok-annyira sz---r az ötlet :S
2; A plakát: A ME and Orson Walles cím, de az olvasott történet is azt sugallja, hogy itt bizony Z-é a főszerep. Namármost egyértelműen ki is fejezik ezt a poszteren. Előtérbe pakolhatták volna OW megszemélyesatőjét is, csak akkor csalfa képet adnak.
Most leolvasható a helyszín és persze a bonyodalom tárgya is ugyebár. A fehér háttér nálam is nyertes volt és nagyon várom már, hogy mikor végre mi is a film megvitatásánál tartsunk!
Az pedig, hogy mindenki másképp látja a dolgokat csak színesíti a blog palettát ;o)- ezér is jó ide jönni, még ilyen késői órán is.

Andi írta...

Igazából egy ugrott be úgy elsőre illetve másodikra :)
Drew Heeley :)
Gondolom, gondolod, hogy miért :)

Andi írta...

Jó éjt!

Fant írta...

Szia ;o)! Nem igazán értem az aggodalmad a Barbie-val kapcsolatban :) Ha lesz is film, garantáltan rettentő lesz, de attól még megmaradhat benned a pozitív kép a játékról magáról :)

Plakát: érdekes, és tényleg jó, hogy különböző vélemények vannak, egy egyszerű poszter tök jó gondolatokat vált ki.
Számomra az összefoglaló alapján Richard és Orson egyenrangú figura a könyvben. Ugyan az igaz, hogy Richard áll a középpontban, de Welles annyira markáns és fajsúlyos, mint személyiség, (McKay játéka az előzetes alapján ezt vissza is adja) hogy a különbséget semmissé teszi ezáltal.
A másik pedig, hogy Welles szerepe az, amiben nagyot lehet mutatni szerintem.

De én is várom, hogy a filmről beszélgethessünk, ez egy olyan film lesz, amit nagyon lehet majd elemezni. Az olyat meg szeretem :)

Drew Seeley is logikus gondolat Andi, tulajdonképpen érthető is. De a stúdió főnök nem bonyolította ennyire :)

;o) írta...

Na és akkor gyorsan 1 kérdés még a plakátról:
Szerintetek, milyen egy jó plakát és mi a feladata? Nem az, hogy mindenki megláthassa benne azt amit kell?
Rengeteg külömböző vélemény és ezt MI ennyi félének látjuk. Én ezek után csak azt tudom mondani, hogy szerintem jól dolgoztak rajta a marketingen ;o)

Fant írta...

De igen ;o), ebben igazad van abszolút. De a MAOW esetében talán lehetett volna olyan plakátot is készíteni, ami jobban egyértelműsíti a filmet.
Az előző bejegyzéshez leírtam, hogy szerintem milyen lett volna a tökéletes :)
Ettől függetlenül rendben van összességében ez a poszter is, az említett pár dolgot leszámítva.
És igaz, a célját mindenképp elérte, hiszen beszélünk róla :)

b írta...

Sziasztok. Beszélgettem a faliújság írójával, és kaptam tőle újságokat olvasni. Van benne Alex Prettyferről is cikk. A 002 Első bevetés-ben vannak jelenetek, amit ő csinált meg, nem kaszkadőr. Van másik 2 filmje is. Egyika a Wild Child, a másik a Tormented c. Valakinek van infója ezekről?
Állítólag 7 tetkója is van a srácnak. Hát, jól belehúzott :)

Valaki emlékszik arra, hogy a Cinderella story-ban melyik karakter az, amit Taylor Swift játtszik?

Az OW-s plakátról annyit írnék, hogy első ránézésre nagyon nem jön be, nem biztos, hogy elcsábítana a film megnézésére :D

Fant írta...

Taylor Swift az imdb szerint nem játszott a Cinderella Story-ban b.

A két film egyikét sem láttam, a Wild Child-ról annyi infóm van, hogy az amcsiknál dvd-n jelent meg, szeptember 22-én, külföldön összehozott 21 millió dollárt :)
Tormented idei film, középiskolás-horror, ugyancsak dvd-n.
Én ennyit tudok :)

b írta...

Hm ez érdekes. A cikkben szó szerint ez van (interjú részlet) -Selena Gomezzel játszottatok a Cinderella Story-ban, súgy tűnik jóbarátok lettetek -IGen, Selena a legjobb barátnőm, minden nap beszélünk... stb.

A horror vígjáték is állítólag.
És köszi az infókat!!

LL írta...

Még a Barbie-hoz: sajna volt szerencsém néhány animációs változatot megnézni, húgom imádja. Igazából bármilyen meséből lehet Barbie változatot csinálni, nekünk szerintem a Hattyúk Tava van meg. Egyébként tetszik az elgondolásod a szituációról, Fant:D

;o) - véleményem szerint ha ketten szerepelnek a címben, akkor egyenrangúak. Főleg, hogy gyakorlatilag Richard egy rongybaba, amivel Orson azt csinál, amit akar, ha nagyon sarkítani akarok. Viszont a történetet Richard szemszögéből látjuk, és róla is szól részben. Viszont gondolj bele, mi lenne, ha Orson Welles and me lenne a címe. Tisztára úgy hangzik, mint valami rajongói beszámoló.
Amúgy meg a könyvet olvasva Orson legalább egyenrangú Richarddal, az alapján is, amilyen hatást tesz rá.

A filmet én is nagyon várom már:):D

A plakáttal kapcsolatban különbözőek a vélemények és ez így jó. Orson szerepköréről viszont megváltoztathatatlan a véleményem:)

;o) írta...

Nos, LL, akkor nekem van még mit tanulményoznom a MAOW környékén bőven, mert én Richardot emelem a középpontba és nem csak a cím alapján. Én másképp értelmeztem a sorokat, szemelőtt tartva, hogy Orson Walles akkor híresség volt a maga nemében, akit emlegetni fog mindenki amíg világ a világ.

De természetesen én a poszterről beszélek elsősorban. A filmről addig semmit amíg nem láttam, a történet pedig akkor lesz teljes ha már én is elolvastam a könyvet, ugyibár?

;o) írta...

b az Another Cinderella story-ról beszél.....

Puszi

Fant írta...

A szitut csak valahogy így tudnám elképzelni LL :)

Tetszik nekem ez az eszmecsere amit a poszter váltott ki. Mindenkinek megvan a maga igazsága benne, mindenképp az igaz ;o), ahogy mondod, hogy Richard a központi alak. Nem is indokolatlan abszolút, hogy ő van a poszter középpontjában, de viszont Orson jóval hangsúlyosabb szerintem, mint Sonja, ezen lehetett volna javítani még a plakáton.

B, teljesen véletlenül nem valamilyen bulvár lapban olvastad ezeket? :) Nem tud az imdb a szerepléséről, nem is rémlik nekem sem, hogy benne lett volna. Szerintem valami kavar van ott :)
Az infókat szívesen.

Én is arról beszélek ;o), a simát nem is ismerem :)

;o) írta...

Pedig a Cinderella story Duff-val jópofa - egyszer megnézhető.

Fant írta...

Már annyi mindennel csúszok, hogy ihaj, de egyszer megnézem majd ígérem :)

;o) írta...

Fant, ez egy nagyon "lányos" film, ha érted mire gondolok. Neked ajánlok majd jobbat, ami le is köt.

Jó éjt!

Fant írta...

Értem, mivel amúgy is a listám végén van, nem mostanában terveztem belenézni :)) Várom az ajánlatot.

b írta...

;o) ott a pont! :) De a Cinderella Story-ban is SG szerepel?

Fant írta...

Nem b, a Cinderella Story mozifilm volt 2004-ben Hilary Duff-al a főszerepben.
Selena Gomez az Another-ben főszerepelt, ami tv-film ugyebár.
Taylor Swift pedig elvileg egyikben sem volt benne. Annak ellenére, hogy az imdb-n a film adatlapján a premieren készült képeken Selena-val pózol.

b írta...

Ok, már világos. Ennek utánaérdeklődök, mert nem bulvár a lap :)

Ugyan nem értem, hogy miről beszélnek, de ezt már láttátok?

LL írta...

Sziasztok megint:)

Hű, nem is tudtam, hogy van V-s Robot Chicken is:) Köszi b! Arról szól, hogy a szuperhős csajszi (alias V) azért nem menti meg a hapsit, mert lejárt a szerződése a cégükkel, mert egy ideje nem fizetett.

Arra amúgy én is gondoltam a MAOW-szel kapcsolatban, hogy Sonja nagyobb hangsúlyt fog kapni, már az ezelőtti anyagokban is így volt, az összefoglalóban figyeltem erre.

b írta...

Szívesen! :) Van egy másik is, de ott kb 2 mondata van csak.

Fant írta...

Szia LL! :) Köszi a fordot!! Nagyon tetszik, nagyon jó ez a rész V-vel! :) Üzleties világ ugyebár, semmi nincs ingyen :)) És nagyon friss ráadásul, szeptember 20-i. Hogy ezt mikor vette fel V? :)
Az jutott róla eszembe, hogy Sucker Punch-light :)
Egyébként ez is egy új hang tőle szerintem, ebben is nagyon jó :)

Köszi b! Ugye ez a másik? :) Itt Superman anyukája V :)) Figyeljetek, kell lennie egy harmadiknak is, az imdb három szerepet ír neki.

b írta...

Igen Fant :)

LL én is köszi a fordot természetesen!

Fant írta...

Megtaláltam a harmadikat is! Ebben a bal kéz felőli sárga mackónak adja a hangját V :) Vagyis nem tudom pontosan, hogy mackó-e, ahhoz hasonlít a legjobban szerintem :) Segítesz megérteni ezt is LL? :)

b írta...

Ez nekem nem működik :(

LL írta...

Nekem betöltötte sokadik próbálkozásra.

Szóval előre figyelmeztetek mindenkit, hogy 18-as, igyekszem ettől mentesíteni az összefoglalót.

A két hibrid állat (az egyik oroszlán-méh, a másik kenguru-elefánt) dicsekszik, hogy milyen jó nekik, mire a maci megkérdezi, belegondoltak-e már, minek köszönhetik ezt.

Fant írta...

Sziasztok! Mindenre van megoldás,b :) Figyelem: itt a teljes Robot Chicken epizód első fele, Vanessa triplázásával.

Köszi LL! Ha stílszerű akarok lenni a karikához, akkor azt mondom, hogy kiherélted a videót :)) De teljesen diplomatikus megoldás volt. Szóval akkor a maci felnyitja a többiek szemét egy kissé, de legutolsó lény rácsobbanását már nem akarták hallani :))

Ezt láttuk már a Bandslam kapcsán? Kis kedvcsináló :)

LL írta...

Már csak az hiányzott volna, az utolsó félig ember volt:D

Az utsó linkedet, Fant, lefordítottam már nyár végén, mind a 4 részt. Az volt a bizonyos hosszú ford:)

b írta...

Köszi, így meg van mind a 4.

Fant a summerromane-n mi az a lista?

LL írta...

b, ehhez nem kell németül tudni:D
A legnépszerűbb hírességek 25 év alatt:)

Fant írta...

Kőkemény :))

Szóval már nyár végén - na akkor Karácsonyig csak megkapjuk :) Akkor beletrafáltam teljesen véletlenül, hogy mi is volt az a hosszú ford. Hát, ennél jobbat nem is kívánhattam volna, várom kíváncsian :)

A lista b, úgy van, ahogy LL mondja :) A Summerromance jól elvan, összesen három dologra koncentrál, ahogy elnézem egy ideje, egyik a fanprojektek, másik a rengeteg kép, harmadik meg az ilyen listák, aminek se eleje se hátulja :)
Mert azért ne vicceljünk, Z 25. helye irreális, a lista eleje is vicces, de az egész komolyan vehetetlen. Szóval újabb lista :)

b írta...

Köszi nektek :)

Fan többszörösen beletrafáltál :) Se eleje-se vége. Megmondom őszíntén, hogy csak a felsorolást láttam, hogy "mi a címe", azt nem, ezért kérdeztem.

Névtelen írta...

Amúgy ha jól emlékszem, nagyon-nagyon sok ford van raktáron, mondok egy példát: a Bandslam premieres interjúkat olvastátok már?

A lista nevetséges szerintem is, mintha valaki írta volna, aki eszébe jutott.

Fant írta...

Gondolom, hogy tele a raktár... Hát, bízom benne, hogy Dittánk előbb-utóbb tud időt szakítani arra, hogy kicsit ürítse a raktárat.
Viszonyítás kérdése persze, ezen a héten több bejegyzést kaptunk, mint múlt héten, reméljük ez tendencia lesz.
Mindenesetre én indítványoznék egy őszi szünetet, vagy igazolt távollétet a suliból, vagy valami hasonló cselt :)) Asszem kitaláltam egy mesebeli megoldást is :)

A lista abszolút hasraütés szerűnek tűnik, vegyesen mindenki, aki eszébe jutott az összeállítónak, komolytalan.

b írta...

Megnéztem a Wild Child c. filmet. Egy angoliskolás csajos film. A srác hm... :)))) és egyre szimpibb :DD

Névtelen írta...

Kíváncsi leszek arra a mesére, a hét legjobb napja volt, amikor itthon maradhattam egy sulinapon:D

Mondjuk egy szünet nem tudom, hogy egyenesen arányos lenne-e a raktár ürülésével, mindenesetre egy kis pihenés már tényleg nem ártana:)

Fant írta...

A viaharba, nem vettem bele a kihgyott sulinapodat a mesébe, tudtam, hogy valamit elfelejtettem... :) Nade majd a következőbe mindenképp bevariálom, köszi a tippet és az emlékeztetőt, viszont most kicsit visszább ugrottunk az időben :)
Ellenben örülök, hogy a hét legjobb napja volt, néha jó igazoltan távol lenni :))

Szünet és raktárürítés - hát egy próbát megérne feltétlen:))

Névtelen írta...

Nyugi, nem célzás volt, végül is nem valami történelmi eseményről van szó, bár tény, hogy ilyesmit nagyon ritkán tudok elintézni. Na de majd jövő héten kíváncsi vagyok, mi lesz...

Fant írta...

Hát, nem is csak történelmi események kerülnek említésre a mesében, sőt. Az unalom-faktort csökkenthettem volna, de majd jövő héten, most mint látod messzebbre utaztunk vissza az időben, ezzel magyarázom :)