2009. szept. 13.

Hé banda! Gyerünk csináljuk a show-t!

Számos, kritikás, újabban szabálytalan utazásunk új kalandokkal vár bennünket ma is, meglátjuk mi a helyzet a 17-es DVD-vel, milyen újabb kritikákat fedezett fel a Mesélő a Bandslam-ről, kiderül akadnak-e új nemzetközi számok, akár az Ufókkal kapcsolatban is, no persze mindezek mellett nem megyünk el szó nélkül a HSM 3 DVD/blu-ray verziója mellett sem – így hát az unalom garantált, az alvás úgyszintén, mindíg elfoglalt Fuvolás Szerkesztőnknek pedig egy újabb fejfájást igyekszünk megspórolni a relatíve kevés számmal és próbálkozunk, hogy véleményt csikarjuk ki tőle.

E vállalás nem egyszerű, teljesülése ellenben fontos lenne, ahogyan mindenkitől, a mesekönyvet fizikai formában megvalósító legújabb utasunktól is, és azon utasunktól is, ki a kritikák fordításában is segítségére van a Mesélőnek. A többiek persze kitartóan tartják a mesebeli frontot – is.

Nos, ennyi hosszadalmas és nyilvánvalóan kusza felvezetés több is mint elég, ne is foglaljuk tovább a helyet a lényegtől, keljünk útra, idézzük meg a Szellemet, a Fuvolás Lány pikolón játszik el egy dalt, mégpedig arról a soundtrack-ről, amiről a themovieboy.com azt írja, hogy „A filmzene Nick Drake, David Bowie, The Velvet Underground, Wilco közreműködésével, az "I Want You to Want Me"-vel Alyson Michalka előadásában és az "Everything I Own"-nal Vanessa Hudgens-től, mind álom a fülnek.” – nos a mi zenénk ezúttal a Honor Society-től a Where are you now című kellemes, dallamos track lesz.

Induljunk hát a Vörös Pillangóval elsőként Vancouver-be, ahol jelenleg a jövő legérdekesebb filmes projektjei készülnek, a Szépséggel, a Mr-rel és az összes fontosabb vámpírral – no persze a számunkra jelenleg az első két személy az érdekes, máris megtudjuk tőlük, hogy a HSM 3 DVD/blu-ray verziója a mesékkel ellentétben abszolút nem unalmas, hiszen 2,904 példánnyal nőtt az eladás az elmúlt héten, befolyt belőle 55,635 dollár, az összes eladott példány már 3,228,088.

A DVD-k sorának nincs még vége, itt a Megint 17 hazavihető kiadása, mely piacra kerülésének harmadik hetében 94,523 példányban kelt, amiből 1,844,938 dollárnyi bevétel jelentkezett augusztus 23-30-ig; az eladott összpéldányszám eddig 952,558.

Most következzen a hetek óta élete legkeményebb edzéseit teljesítő Szépség két HSM szünetében forgatott, ám csak nemrégiben bemutatott filmje a Bandslam és ennek kapcsán egynéhány szám és információ.

A dolog úgy áll, hogy az amcsik a Labor Day-t ünnepelték e hét hétfőjén, amiről talán majd a mesekönyv 11 nap múlva ismét olimpikonná váló atlétanője tudna mesélni, a lényeg, hogy a mozis hétvége péntektől egészen hétfőig tartott így, ami a Bandslam-nak 227 moziban 133,438 dollárt eredményezett, ami (végre) így növekedés az előző hétvégéhez képest, méghozzá 12,3%-os.

Ám a Summit megtesz mindent azért, hogy a filmet hazájában ellehetetlenítse, most hétvégén csak 153 moziban lesz látható. No comment, de az tuti, hogy ilyen bénázások után néhány dolgozótól kevéssé érzékeny búcsút lenne szükséges venni ott.

Méghozzá azért, mert a kritikák a következő képen nyilatkoznak a filmről:

Egy érdekes stílusú kritikával ismerkedjünk meg tehát, a latinoreview.com kritikusának műve, íme: „Higgyék el, magamtól sosem néztem volna meg egy Vanessa Hudgens filmet, de High School Musical-béli partnere, egyben való életbeli barátja, Zac Efron iránti, új keletű tiszteletem miatt hajlottam arra, hogy adjak neki egy esélyt.” Innen üzenjük kedves kritikus barátunknak, hogy egyrészt elhisszük, másrészt értékeljük eme roppant lírai önvallomást. Hát mindőnknek megvan a maga története, fő, hogy befizetett rá.

Folytatja: „Nameg: ez a munkám.” – bújik a szög a zsákból kifelé, de megsajnálni nem fogjuk érte.

Viszont ami rendkívül érdekes: „Hogy őszinte legyek, ami arra késztetett engem, hogy felkeressem a Bandslam-et, az a film plakátja volt. A gyengéim azok a filmek, amikben középiskolások zenekart akarnak alapítani. Ehhez jön még az a tény, hogy ez a film a Camp rendezőjének legújabb munkája, valamit, hogy a Summit Entertainment a kibocsátó stúdió, nos, meg vagyok véve.” - először, másodszor, senki többet harmadszor, welcome.

Voltak azonban fenntartásai: „Nézzünk szembe a ténnyel, a középiskoláról szóló filmek nem reálisak, őszinték vagy egészségesek ma már, mint régen voltak. Még a 80-as évek szex-komédiái is jóval őszintébbek, mint a számokra épített történetek, amiket ma láthatunk.”

Ebben feltétlenül van igazság és később még folytatjuk e kritikát. Most azonban ejtsünk meg egy nemzetközi utazást, összesen négy lesz, először hajózzunk el a Csendes-óceánon Ausztráliába és lássuk, hogy a Bandslam miként teljesít a koalák földjén. 36 mozival kevesebben láthatják a helyiek a filmet a harmadik vetítési héten, mint az első kettőn, 156 mozi adja már, így a vetítés harmadik hetében 119,106 dollár az eredmény, összesen 642,090 dollár augusztus 30-ig.

Két dolgot jegyezzünk meg: ez egyik, hogy számos oldalunk még mindig le van maradva, mint a borravaló a nemzetközi számokkal – a fontosabb pedig, hogy a Mesélő ezúton is mond köszönetet LL-nek a fordításban való segítségért.

Most pedig folytassuk az előbb kezdett kritikát, ott tartottunk, hogy a mai középiskoláról szóló vígjátékok miatt fenntartási voltak a szerzőnek - tehát: „A Bandslam is majdnem beleesik ebbe a csapdába, eléggé ismerősnek tűnő történetével, mely majdnem megjósolható irányban halad. Ami kiemeli az anyagot, az Graff egyszerű és valóságos rendezése, és a fiatal színészek erős alakítása, akik nem mézédes karaktereket játszanak.”

Alapvetően pedig: „Musical - és drámai színészekkel a főszerepben a Bandslam egy megnyerő iskolás történetet mesél el, amit sosem érzünk laposnak vagy természetellenesnek.”

Kicsit eklektikus ez a mai mese, most ismét utazás következik, teszünk egy kicsi kitérőt Oroszországba, egy nemzetközi számot nézünk az Ufók kapcsán – nos 1,411,919 dollár a helyi bevétel – legutóbb 50 moziban adták.

Van egy utunk a Megint 17-re való tekintettel is, a törökök LL ottani nyaralása óta az ő hatására kiemelt figyelemmel kísérik a filmet és számainak alakulását, csalós a dolog, hiszen az augusztus 28-30-i hétvége összesen mintegy 96 dollárt hozott a konyhára, de viszont sokkal érdekesebb, hogy a hétköznapokat beleszámítva úgy tűnik, hogy egy hét alatt 7,480 dollárt termelt, ami azért érdekes, mert összesen 3 mozi tartja műsorán a filmet – sokkal valószínűbb, hogy most jó az összesítésük, ami úgy három hete igen fura volt. Nos a lényeg az, hogy 11 hét leforgása alatt 409,394 dollár a helyi bevétel.

Kritizáljunk tovább, a Bandslam a téma tehát: „Az ebben a műfajban jártas néző tudja, hogy lesznek belső konfliktusok és sötét titkok egész sora. Minden ismerős klisé jelen van, csakhogy az számít, hogyan ábrázolják őket.

Mindhárom főszereplőnek megvan a maga titka, de ezek valójában rendkívül jól vannak megírva drámailag, és nincs olyan érzésed, hogy ezzel manipulálnák a közönséget.”

Ezek a titkok most nem kerülnek ismertetésre, mert erősen spoileresek, de annyi biztos, hogy fajsúlyos dolgokról van szó, nincs véletlen, hogy ennyire rácsodálkoztak a kritikusok egy úgymond tini-filmre.

„Érdekes, hogy a Bandslam-ben minden fontosabb színésznek van valamilyen zenei tehetsége. De végül is ez hitelességet ad a karaktereknek, és legyünk őszinték, egy ilyen történet, mint ez nem is működne, ha a srácok nem lennének jó színészek – de hála az Égnek azok.”

A színészeket a következőképpen jellemzi a latinoreview.com: „Connell kicsit vézna, pancser-kinézetű gyerek, és jó végre filmen látni, hogy egy kevésbé jóképű férfi szereplő is megold problémákat.

Habár egyszerű öltözékekkel megpróbálják elbagatellizálni, Hudgens nem tudja elrejteni szépségét, mégis hihető, hogy ilyen lány, mint ő ennyire jót passzol Connell-hez.

Azonos szociális látásmódjuk, világ-és önképük tökéletes összhangot teremt köztük, még akkor is, ha ezt elsőre ők nem veszik észre.”

És így kezdi összegzését: „Noha a Bandslam egy megjósolható hármas szerkezetet követ, még az események és a kapcsolatok a bandák harcához vezetnek, soha nem válik fáradttá, unalmassá vagy kliséssé.”

Mielőtt e kritika végső konklúzióját megismerjük, utazzunk az Északi-tengeren Hollandiába, ahol érdekes számot kaptunk a Bandslam kapcsán, mint nyitóbevétel, 70,496 dollár 40 moziban, de a nyitóhétvégés összbevétel 96,484 dollár. Azért érdekes, mert a Disney mesterségesen szőke hősnője 113,039 dollárral nyitott – igaz, hogy 30 moziban, de ha csak a számot nézzük, akkor váratlanul közeli.

És most akkor lássuk a kritikus összegzését: „Habár a történet végül véget ér, a karakterek annyira jól vannak megírja és az alakítások annyira eredetiek, hogy úgy érzed, hogy valós embereket nézel, amint mindent újrakezdenek ebben a zenés műben, amit életnek nevezünk.”

Végül egy tény: a Rottentomatoes című kritikagyűjtő egyben számos oldal a Bandslam-et beválasztotta az idei nyár legjobb 10 filmje közé, mégpedig a 9. helyen, megelőzve a színvonalával szintén hatalmas pozitív meglepetést okozó Másnaposokat – a Todd Graff dirigálta filmről a következőket írják: Ha felszínesen szemléljük a Bandslam nem különösebben friss. A keveréke a régi, kívülálló tini meséknek és a „Hé banda! Gyerünk csináljuk a show-t!” típusú történeteknek. Ám a Bandslam megnyerő, szívmelengető és intelligens, más szóval kiváló családi szórakozás, jóval nagyobb mélységgel mint feltételeztük. „Todd Graff tekintélyes, szívből jövő rendezése, az ügyes dal referenciák, és David Bowie beugrása túlmutatnak a formai kereteken és válik tőlük a Bandslam lendületessé, vidámmá, és igen: ütőssé.” – írja Andy Webster a New York Times-ban.”

A Mesélő ezzel végkép rájött arra, amit minden utas mondd neki már tavaly november óta, mikor is legelső számait leközölte Szerkesztőnk, hogy a számok önmagukban semmit sem jelentenek.

Lássuk azért a rend kedvéért összefoglalva a legfrissebb számokat:

A Megint 17 című Zac Efron vígjáték nemzetközi bevétele augusztus 30-al bezárólag 71,804,980 dollár, ha hozzáadjuk az amcsik által hozott 64,167,069 dollárt, megkapjuk a 135,972,049 dolláros összesített bevételt. A DVD/blu-ray eladásokból befolyt összeg augusztus 30-ig 17,273,546 dollár.

A Galean Connell, Aly Michalka és Vanessa Hudgens főszereplésével készült műfajában régen látott hatalmas kritikai elismerésnek örvendő Bandslam című film tengerentúli bevétele szeptember 10-ig 5,108,943 dollár, nemzetközi bevétele hat országból 3,625,560 dollár, összesített bevétele pedig 8,770,603 dollár.

Ashely Tisdale Ufók a Padláson című 45 milliós költségvetésű gyerekfilmje az amcsiknál eddig 23,821,967 dollárt hozott, a nagyvilágban 9,900,191 dollár a bevétel így az összbevétele 33,722,158 dollár.

Hármójuk karrierjének eddigi legmeghatározóbb projektje a High School Musical 3 – Senior Year című műfajreformáló film DVD/blu-ray eladásaiból származó bevétel 57,946,043 dollár.

Ezt a szabálytalankodó mesét is Fant alkotta meg.
Forrás: számok; The Numbers 1 2 3; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8.
kritikák; Latino Review; Rotten Tomatoes; TheMovieBoy.

43 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Köszönöm a Mesét :) Szép munka és gratula mindannyiotoknak :))

Fant írta...

Szia Andi! Szívesen a mesét, örülök, hogy tetszett :)

Lettek végül képek is, linkek is, Z álmos sorozatából egy darab ráadásul, külön passzol :)) A többi kép is nagyon ott van, a 3. pláne :)

Névtelen írta...

Köszi a mesét ismét! Lassan már nem is lesz rendhagyó ez a kevés szám, de azért remélem, összeszedik magukat a számos oldalak. És örülök, hogy egy év után sikerült levonni a konklúziót:DD Most már tudjuk, a számok kizárólag a promóciót tükrözik.

Fant, azon kívül, is amiket segítettem fordítani, nagyon jó kritikákat választottál, ehhez, meg a forhoz is gratula.

És ha már promó, besegítek a per pillanat legjobban várt filmemnek, a MAOW-nek itt elérhető a hivatalos YT channele, és akinek van Facebookja, ott is feliratkozhat ezen a linken. Plusz majd valamikor lesz egy rövid interjú Richard Linklaterrel valamikor a jövő héten. Legalábbis akkor fordítom, a megjelenésről gőzöm sincs:D;)

Apropó, Ditta - esküszöm, hogy nem kérdezem többször - megkaptad a múltkori levelem, amiben azt kérdeztem, hallgatás beleegyezés?:)

Fant írta...

Gyorsan egy link LL, vegyél nagy levegőt, origo és a MAOW itt. Sírjak vagy nevessek kategória, ahogyan megkísérlik egy mondatban összefoglalni a tartalmát :)

Viszont ott egy jó hír a dvd kapcsán.

Szívesen a mesét, és köszi a kritikákkal kapcsolatos gratulációt. Érdekes módon erre most teljesen véletlenül bukkantam rá. Ez is és a múltkori hosszú is, nagyon színvonalas írás, külön az a jó, hogy rengeteg indok van benne.

A számos oldal én is remélem, hogy azért összeszedi magát, alaposan le van maradva.

Konklúzió: hát igen :))
A számok és a promóció kapcsolata: így van, ez a tanulság, mostmár belátom.

YT channel landolt a kedvencek közt :)

Andi írta...

A dalos és számos kritikák ismét megtették a hatást :))

Jó éjt Mindenkinek!

Névtelen írta...

Hű, kösz a linket. Nem is tudom, melyik mondat a kedvencem, a "végre sikerült neki forgalmazót találni" kezdetű, vagy a csajozást magába foglaló. De a "kedvesnek tűnik a film" után is sírógörcsöt kap az ember, a főszereplő kilétét ne is említsük. De nem akarok átmenni abba a stílusba, a szerző szerezhetett volna épkézláb infókat is a könyv alapján mondjuk, ha már ez a munkája.

Amúgy azt sosem hittem egy percig se, hogy ezentúl nem lesz itthon Warner DVD, gondoljatok, bele, a Potter hiányából mekkora ügyet csinálnának például.

Fant írta...

Talán a "néhány amerikai moziban" a legjobb. Főként, hogy az angol premier már az amcsi előtt ismert volt. A néhányat meg úgy mondják, hogy limitált nyitás, ha ugyan erre gondolt a szerző, erről meg nincs is infó még. McKay meg csak mellesleg van benne persze. Túl azon, hogy pár hetes már a hír.
Az origo hozza a szokott formáját sajna.

Dvd: teljesen igazad van, csak idő kérése volt az egész. Túl nagy cég a Warner ahhoz, hogy ne legyenek itthon kiadva a filmjei, ahogy mondod, Potter például.

Jó éjt Andi! :)

;o) írta...

Sziasztok!
Nos, ha valaki itt le van maradva, mint a borravaló az én vagyok....

az a csodálatos ebben az új felállásban (és itt természetesen a vasárnapi nagy premierekre gondolok Fant részéről), hogy hihetetlen mennyi új és apró információ jön le a flmről és megmondom őszintén, néhány helyen komolyan elgondolkozom rajta, hogy vajon tényleg ismeri is minden másodpercét a filmnek vagy csak igyekszik vérbeli újságíróként (na jó, talán lassan kijárhat a filmesztéta titulus is :D)még izgalmasabbá tenni az olvasói számára a helyzetet. Kíváncsiságukat fellázítja és egyértelműen a film mellé állítja.

A számoktól nem vagyok elájulva, na de nem is baj, ha van kárpótlás. Szerintem ezt nagyon jól kitaláltad kedves szerkesztő.

Az origó cikkét én is megkaptam és elolvastam, de az az igazság, hogy én ezeken nem is tudom felhúzni magam, ellenben a kapcsolódó videók....na attól elolvadok. Ez a pasi mindent felmúl, amit eddig képzeletben megalkottam róla!

Fant írta...

Emberek, kis előzetesként a következő meséhez azt mondom nektek, hogy a holland a kedvenc népem :)

;o), nem maradtál le semmiről, mivel kevés a szám, a kritikák pedig nem veszítik el az aktualitásukat.
Örülök, hogy tetszenek ezek az újfajta történetek.
Minden részletet én sem ismerek a filmből természetesen, bár pár dologba óhatatlanul belefutottam, talán amit ebben a mesében homályban tartottam az a legütősebb részlet.
De a célom mindenképpen a figyelemnek a Bandslam-re irányítása, szerencsés eset, hogy ilyen jók a kritikák, a számaimmal bajban lennék :)
Akár, de ne tűnjön nagyképűségnek, kis magyar promóció is lehet az újfajta szerkezetű mese. Mondjuk egyéb reklámot sem kap itthon a Bandslam tartok tőle.

Az origo cikkén nem húztam fel magam annyira, inkább kicsit nevetséges, hogy egy nyilvánvalóan komolynak ígérkező filmről ennyit tudnak leírni, azt is egy hónapos késéssel. Mondjuk annyi pozitív, hogy nem élből elutasító.

A MAOW előzetes meg ahányszor nézem egyre jobban tetszik. Teljesen magával ragadó. Remélem itthon is bemutatják majd előbb-utóbb, mert mindenképp látni kell.

Ez teljesen elvágó téma, de ne hagyjátok ki, nem sűrűn látható ilyesmi, még a JJ is írt róla - amit tud ez az ember, az hihetetlen :)

Andi írta...

Sziasztok!

Hihetetlen volt ez a bravúros mutatvány, Fant :) Ilyet én még teniszben nem láttam - elképesztő :))

Fant írta...

Én is csak bámultam mikor megláttam, ilyen ütés nincs is :) És nem csak, hogy visszaadta, hanem úgy ütötte, hogy fogadhatatlan :) Még ő is azt nyilatkozta, hogy ez volt élete ütése. Hihetetlen az ember :))

b írta...

Sziasztok!

Fant jó kis mese sikeredett megint :) Én is egyre kíváncsibb vagyok erre a filmre.
Sajna ma azt hallottam, hogy lehet hogy nálunk elmarad a mozis premierje, mert Amerikában elég vacakul szerepelt, a kritikák ellenére. A forrás elég hiteles, a faliújság szerkesztője mondta az infót, ő pedig több lemez-filmforgalmazóval van kapcsolatban, tőlük tudja.
Azt nem értem hogy az ufós film miért kaszált annyit?

b írta...

MEgnéztem a MAOW-s kirtikát, hát igen... :) Viszont a vidiket nekem nem játszotta le, egyiket sem :(((

(f.é.) írta...

Helló!

Hát itt volnék én is.:)Jöttem(na jó magamtól is),mert kedves Barátom a figyelmemet rendszeresen felhívja a mesével kapcsolatos véleményalkotásom leírására.:)

Talán elcsépelt már az a szó a számból,hogy érdekes,új,egyedi,és a maga nemében kifogásmentes ez a mese is.:)
De! A kritikák tömkelege már-már érdektelenné teszi számomra a film megtekintését,amit nem jó szemmel nézek.:)) Kérem,sőt kifejezetten akarom,szeretném megalkotni a saját véleményemet.:)Még egyszer mondom:ez a mesére nem vonatkozik!!
Köszönöm Barátom, hajrá ne tántorítson el semmi,így tovább!:))

Névtelen írta...

Nah, kíváncsi vagyok, mit alkottak akkor a hollandok :))

;o) - valamilyen szinten egyetértek veled, ha az újságíróra/kritikusra nem tesz semmilyen hatást egy film, akkor is elvárás, hogy ezt tetszetős módon fogalmazza meg indokokkal alátámasztva, hogy ehető legyen az olvaósónak. Viszont szerintem nem túloznak, végül is nem érdekük promotálni a filmet, a színvonal a legfőbb elvárás náluk, főleg a híres lapoknál.

Az Origo-nak szinte minden mondatába bele tudnék kötni, de csak azért, mert előkelő helyen van a listámon a MAOW, egyébként nem olyan borzasztó. Amúgy röhögni szoktam az ilyesmiken, de a lesajnálást nem tudom elviselni ebben az esetben. Kíváncsi vagyok, írnak-e valamit a film itthoni megjelenése után egyáltalán.

Promó - Fant, nem nagyképűség, most én mondom, VVHSZ-es akarsz lenni? :D Azt meg el tudom képzelni, mennyi spoilerrel jár a kritikák olvasása, pedig hivatalosan nem erről kéne írniuk.

Tenisz: komolyan, Federer hivatalosan mutáns ezek után, és ezt most kivételesen jó értelemben használom. Diákolimpián valami hasonló csellel kéne rekordot döntenem, most már eléggé eljött az ideje.

Névtelen írta...

b, a MAOW-szes vidiket láttuk már régen, az egyik az egyperces előzetes, a másik a Mercury előtt játszódó dobos-énekes jelenet.

Attól viszont meg vagyok rökönyödve, hogy nem lesz Bandslam premier nálunk. Sőt. Nagyon remélem, hogy nem hivatalos az infó.

Az ufós filmnek talán a promójával sikerült a megfelelő közönséget megcélozni - nem nehéz meghatározni mondjuk - ezért hozott többet, de a gyártási költség így se térült meg.

b írta...

Valamelyik kiadó embere mondta (írta) a faliújság szerkesztőjének, hogy lehet, hogy elmarad. Bármit tudok, úgy is megosztom veletek :)

Fant írta...

Várjunk még a Bandslam magyar premier elmaradással, egyelőre minden adatbázisban szerepel az október 22, az Ufós film esetén azonnal levette a port.hu - és: ott rögtön az első hétvége után döntöttek erről. A Bandslamnél tudható már régen, hogy a számok szintjén nem siker, ez nem új keletű, épp ezért egyelőre nem hiszek ebben az információban. Majd meglátjuk. Én is meg lennék rökönyödve, nem is kicsit, nulla kockázata van már egy magyar bemutatónak. Ha meg mégsem lesz magyar premier, akkor azt mondom, hogy a forgalmazó kifejezetten ostoba, és akkor még finom voltam. Ez egy értékes film, tökmindegy mennyit hozott odaát. Amúgy sem mond semmit, lehet, hogy itthon a maga szintjén jól fog szerepelni. Csakhát ezért mondjuk tenni is kellene, az meg nem magyar mentalitás sajnos.

B, az Ufós film bevételét ahhoz képest nézd, hogy 45 millióból készült, ahogy LL is mondja. Úgy nem nagy mutatvány.
Egyébként azzal a filmmel könnyebb a dolog, kicsi gyerekeknek készült, ők a leghálásabb közönség, anyu-apu már viszi is moziba őket, ha kérik. A Bandslam-nél a célközönség az eddigiek alapján a középiskolásoktól kezdődik, és ők nem lettek megszólítva a promócióval, éppen ellenkezőleg. De alapból is kisebb számai kellettek volna legyenek, az eltérő közönség miatt szerintem. Szóval, az Ufós film sem siker a számok termén.
A mesét tekintve örülök, hogy tetszett :)
És majd akkor a Fórum Hungary illetékeseitől kellene az infó :)

F.é, köszi a véleményt! :) Kb értem a kettősséget, amire gondolsz. Tekintsd úgy, hogy ezek is vélemények és majd ehhez képest te is kialakítod a sajátodat, ahogy mindannyian :) És abban is biztos vagyok, hogy ezektől függetlenül is meg tudod majd alkotni a sajátodat, semmi kétség :) Örülök, hogy tetszett ez a mese is :)

LL, nem, nem akarok felvételizni a VVHSZ-be, semmiképp :)) Akkor inkább azt mondom konkrétan, hogy kis magyar promóció a Bandslam-nek az ilyen mese :))
Nem nagyon értem én sem minek ennyi spoiler a kritikákba, oké, hogy egy-egy kell bele, hogy megfelelően szemléltessék a karaktereket, de konkrétan leírni a cselekményt...

Federer mutáns, valóban, nem is ember, zseni, megáll az ész attól amit művelt, egy ennyire fontos meccsen.

Szurkolok, hogy összejöjjön valami hasonló mutatvány neked az Olimpián. Bízok benned :)

Andi írta...

Húúú Fant, csúcsokat döntesz a hosszú commentjeiddel, de hát ilyen egy vérbeli Mesélő - nem de? :))

Jó éjt Mindenkinek!

b írta...

Wow! Micsoda új képek! 8-)

Névtelen írta...

Volt már hosszabb is, Andi, különösen a filmvéleményezéseknél:D

Akkor megnyugodtam viszonylag, ha az az általános, hogy a magyar oldalak gyorsan cselekszenek, ha ilyen infó derül ki. Egyébként a kritikailag sikeres filmekkel szokott úgy lenni, hogy a bevételek miatt nem mutatják be nálunk, aztán a díjak meg elismerések után nálunk is megjelenik. Tudom, hogy nem egy kaliber, de ez volt A felolvasóval meg a Gettómilliomossal is.

Mára tervezem azt a bizonyos CSC-t, már el is kezdtem.

A képek elképesztőek:D Mindkettőjükről. Hetekig nem kapunk egy darabot se, most meg ennyi. Alig várom, hogy jöjjön több az Allure-s sorozatból.

Névtelen írta...

Valaki le tudja fordítani, hogy mi áll a JJJR-on a naptáras cikkben Zanessáról?

Névtelen írta...

Névtelen, annyi, hogy együtt shoppingoltak Vancouverben, ha minden igaz, ezen a képen szerepel a lány, aki észrevette őket. Nyilatkozata szerint: "Nagyon aranyosak! Most már értem, miért szereti őket mindenki, azt hittem eddig, hogy az egész a publicitás növelése miatt van, de ez megmutatja, hogy egyáltalán nem."

Fant írta...

Névtelen, ez pedig további bizonyíték, hogy a lány találkozott velük :)

Hát igen Andi, néha elragadtatom magam és teleírom a fél oldalt kommenttel, van ez így :)))

LL, amíg itt szerepel addig különösebben nem aggódok, a magyar, filmekkel is foglalkozó lapok azért ennyiben naprakészek legalább, főleg a port.

A párhuzamod érthető, és igaz is. Remélem azért a Bandslam első körben is látható lesz. Idegesít mondjuk ez a bénázás körülötte.
Legyen már október 22 :)

Az Allure-os képek egyszerűen leírhatatlanok :))

A CSC-t kíváncsian várom. Én még ma egy kritika fordot el akarok kezdeni mindenképp, meglátom mi lesz belőle :)

Névtelen írta...

Kész a CSC. Nekem azt írja, hogy hamarosan elérhető lesz letöltésre. Ennyi időt viszont nem szokott bénázni, lehet, hogy meghalt az a rendszer. Mindegy, ha gáz van, szóljatok, és megpróbálom máshova feltenni.

Szóval a technikai problémáktól eltekintve most az ellenkező dolgon aggódom, mint a MAOW-nál... túl részletes és túl hosszú lesz. Nem tudom, ítéljétek meg ti a MAOW-hoz képest. De nem sietek sehova, max tovább fog tartani, idő van bőven a filmig. Amúgy várom a véleményeket - egyesek eléggé le vannak maradva, de nem felejtek, érdemes ezt szem előtt tartani az érintetteknek:D:);)

Fant írta...

Tökéletesen működik a rendszer LL, már le is töltöttem. Estére elolvasom, és megmondom, hogy tetszett :)

Annyi jó kritika van, hogy azt sem tudom melyikhez fogjak, hirtelen két egyszerűbben fordíthatót is találtam, de egy harmadikat terveztem be eredetileg, ráadásul mindhárom igazán színvonalas. Na, majd látom és majd látjátok :)

b írta...

Fant azért ott is zárójelben van :S

Egyébként m azt mondta a szerkesztő, hogy azt mondták neki, hogy a Megint 17 sem jelenik meg. Rosszul érinti őt is, mert nyereménynek berakta az újságba, hogy Megint 17-s dvd-t, tornazsákot, és hasonlókat lehet nyerni. Ezek után én is egyből a port.hu-n néztem meg, és ott még ott volt a dvd megjelenése, ráadásul nem zárójelben. Szóval nagyon kíváncsi leszek mik lesznek ezekből igazak, mert ha mindegyik, akkor az nagyon elszomorító... :((

Fant írta...

Ki tudja mit jelez a zárójel? Lehet, hogy csak azt, hogy (még?) nincs magyar címe. Amúgy a zárójel a kezdetektől ott van. Mindegy, majd látjuk.

A 17-es dvd, meg fog jelenni itthon is, mivel a Warner-nek sikerült magyarországi forgalmazót találnia, a múltkori MOAW-s origo-s cikk alján ott volt az infó. Úgyhogy meglesz a Megint 17 dvd itthon is, mindenképpen. Lehet, hogy kis csúszással, de jönni fog. Más kérdés, hogy én nem veszem meg :)

LL, elolvastam az összefoglalót! Dehogy lesz itt gond a hosszal, sőt! Nekem maximálisan tetszik ez a mennyiség, akár még hosszabb is lehetne, az sem lenne gond, nagyon jó, nagyon izgalmas. Így az eleje szépen felvezette a legfontosabb szereplőket, tökéletes hatással megírva. Úgyhogy nagyon tetszik, és remek mese lesz ez is tőled :) A befejezések pedig: már fejezetenként is megy az izgalmas lezárás :))
Úgyhogy várom kíváncsian a következő adagot.

(f.é.) írta...

Helló!
És végre,valami új,ami már igencsak hiányzott innen.:)
Persze van ami még jobban,mégpedig Tündéri Szerkesztőnk személye.:))
De ahogy ideje engedi,biztosan rástartol a frissre.:))

A filmmel kapcsolatban pedig csupán annyit,ne görcsöljünk rá a bizonytalanra.:)

Fant írta...

Ditta holnap reméljük csak tud időt szakítani ide, várhatóan sok dolga lesz a kommentek közt, ugyebár ;))

Szia f.é.! Igazad van, csak lazán akkor, ráérünk akkor dünnyögni ha biztos lesz :)

;o) írta...

LL ez nagyon jó.
Kár, hogy úgy jártam vele, mint egy gyerek aki éppen nyakig van a fagyis dobozbn és a legjobb falatnál elveszik tőle.....
Nem is tudom, hogy mit mondjak a mélységről és a mennyiségről. Mindenképpen örülök, hogy kicsit belevittél a részletekbe-na de csak ilyen röpke időre?
;o)

Névtelen írta...

Szerintem ha már feliratos lesz, ha lesz, akkor nem igazán tanácsos magyar címet adni neki, én legalábbis szinte lehetetlennek tartom, hogy erre a szóra, hogy Bandslam egy hasonló jelentésű, hangzású szót találjanak. De a többi zárójeles cím is angol, ami vagy azt jelenti, hogy még nincs magyar cím, vagy azt, hogy nem biztos a magyar bemutató, ezért nem sietnek a címadással, ráérnek a dvd-ig.

Na, örülök, hogy tetszett a CSC! Őszintén szólva eredetileg több fejezetet terveztem ma átdolgozni, vagy a 10.-ig el akartam jutni, de hetek óta ez az egyetlen szabadnapom, úgyhogy elment az idő mindenfélével:) Egyébként most már direkt megnézem, melyik fejezet hogy végződik, és ki hitte volna, a 10. is jó lezárás lenne. Amúgy lehet, hogy még egy kisebb adagot csinálok csütörtökön, mielőtt belekezdenék a halálhétbe:D Bár ha jól sül el a verseny, nem lesz halálhét:))
Egyébként elég gyakran lesz benne szándékos ködösítés, de ha valami nem világos, kérdezzétek meg, mert lehet, hogy kihagytam.

Névtelen írta...

Hmm, ;o), délután nyakig voltam ennek az írásában, afelől biztos lehetsz, de ettől függetlenül kicsit hiányérzetem is volt.

A mélység azért az első öt fejezetben még nem jelenik meg, ez csak felvezetés volt, de majd csütörtökön mindenképpen talán:D

Dittát egyébként én is várom...:D

Andi írta...

Sziasztok!

Igen LL, a filmvéleményezéseknél is csak bámultam :))

Fant írta...

;o), lassan megszokhatjuk, hogy LL mestere annak, hogyan kell a legizgalmasabb résznél befejezni :))

Amit mondasz a magyar címről, LL, teljesen logikusan hangzik, valószínűleg így is van. És amúgy sem támogatnám a magyar címadást, abból még jó nem sült ki soha, lásd a HSM magyar ferdítését ugye. Szóval vélhetően Bandslam marad.

Akkor várom a csütörtököt :) A "mindenképpen talán" a VVHSZ jelmondata lesz már? :))
Remélem a halálhetednek mesebeli vége lesz, tudod, minden jó, ha jó a vége :)

Hát igen, Andi, néha akad elég hosszú kommentem is :))

És nézzétek csak ezt a kis reklámot, még 2003-ból :) Na, ki a főhőse? :))

Andi írta...

V :)))

Andi írta...

Micsoda találatok :)))
Na nem ezért csak az órára pillantva...:)


Jó éjt Mindenkinek!

;o) írta...

LL nem felszínes a bevezetésed egyáltalán. Ahogy olvasom szinte összeáll a fejemben a kép. Éppen arra gondoltam, hogy a Twillight Sagára is kellene valami hasonlót gyártani - már csak azért is, hogy Fantunk időnként tudja miről beszélek :D ;o)
Én várom mindenképpen a teljes történetet, van is mindenféle variánsom a folytatásra, de kíváncsi vagyok mit tartogat még nekünk a történet valójában.

Óóó LL! Halálhét? Te drága, fogalmad sincs milyen gondtalan még most az életed! Bárcsak ilyen kemény és nehéz, haláli heteim lennének, el bírnám viselni kis lazításul ;o)
Na de csak tanulj, versenyezz és dolgozz a CSC-n, a töbi megoldódik magától is....
Jó éjt Mindenkinek

Fant írta...

Jó, le vagyok maradva a könyvvel de nincs időm, de meglesz majd egyszer, komolyan :))

Reggel néztem a New Moon előzetesét, látványos, nagyszabású, komoly, de nekem az első szó a depresszív volt ami eszembe jutott róla. Azóta már megtudtam, hogy ez még ráadásul mind semmi :))

Andi, bizony V az :) És még jócskán a HSM előttről :)

Jó éjt mindenkinek!

Névtelen írta...

Emberek, kiderült, hogy annyira mégse lesz halálos a jövő hetem, legalábbis nem kell 30 oldalt tanulni a tz-re, ha szerencsém van öttel megúszom. De amúgy is sok minden lesz, úgyhogy ha nem is halálos, de kimerítő lesz biztosan.

De ez az év viszont halálos lesz, ki hitte volna, év végére bejött egy vizsga, amit nem lehet halasztani ezúttal angolból:(:S Nem voltam felnőtt, de annyit mondhatok, hogy szinte semmi szabadidőm nincs, vagyis közelít az ősök idejéhez az enyém. Bár mondjuk én élvezhető dolgokkal (is) töltöm, de akkor is állandóan rohanok valahova. A gondtalanról tényleg fogalmam sincs, és ezek szerint nem is lesz már soha:D Azt azért remélem, hogy 10 év múlva már ez nem így lesz.

A holnapban nem vagyok biztos, nagyon össze kell szednem magam hozzá, max. 3 fejezetre számítsatok.

Ha már ezer éves reklámok: nem tudom, ezzel találkoztatok-e már.

Nem tudom, van-e ember egyáltalán, aki bevállalná, hogy mind a 4 Twilightot összefoglalja...

Egyelőre a trailer alapján az tetszik a filmben, hogy a végére betettek pár akciójelenetet, a könyvekből ezt nagyon hiányolom. Amúgy meg látszik, hogy úgy van felépítve az egész kampány, hogy a célközönség olvasta a könyvet, ld. Volturi-s rész.

Fant írta...

Örülök, hogy annyira nem lesz halálos a heted LL. Hogy 10 év múlva milyen lesz a helyzet? :) Azt mondom, hogy ha jól átgondolod, hogy mik a lehetőségek, és célirányosan tanulsz tovább, akkor lesz szabadidőd sok, különösebb gond nélkül. Ha másfelé alakulnak a dolgaid, a tanulmányaidhoz képest akkor meló mellett tanulhatsz 10 év múlva is, mint én :)) Szóval jól gondod át :))
Egyébként pedig nincs általánosság persze, én például ennyire nem voltam leterhelt középsuliban.

Na, hagyom ezt az időugrálást, elég lesz az okoskodásomból :))

A New Moon előzetes tény, hogy roppant mozgalmas és akciódús, ezzel már felülmúlta az első rész egy darab akciójelenetét. Azt hiszem a moziban ott leszek majd.

Amúgy hétvégén újra a mozikban a HSM 3, a moziünnep alkalmából, extra olcsó 500 forintos egységáron lesz a jegy :)) Ki tudja, lehet, hogy ha vasárnap időben megleszek a mesével leugrok a moziba :)

A reklám nekem új volt, köszi! Vicces, hogy ha nagyon akarom van benne egy Fabulus-hoz hasonló jelenet :)

Vajon hol marad már az ünnepelt ma? :)

Névtelen írta...

Az biztos, hogy nem fogok kétféle egyetemet végezni, megőszülök, mire megszerzem a diplomát:D De legalább annyi leszek, mint te most, Fant, mire dolgozni kezdhetek. És remélhetőleg az már nem errefelé lesz.

Azért a New Moon egyáltalán nem lesz akciófilm, de mindenképp eseménydúsabb, mint az elődje.

Hétvégén nekem esélytelen a mozizás, meg amúgy is megvan a dvd. Bár nem lenne rossz még egy legutsó alkalom.

Szívesen a reklámot, igen, bizonyos értelemben hasonlít:))

Fant írta...

Én is csak 2,5 éve nyomom nagyban, azt mondom, hogy mivel ráadásul te elég komoly dolgokban gondolkozol munkaügyileg, duplán nem hátrány, hogy ha lehetőség van és úgy alakulhat, a húszas éveid közepe körül kezdesz melózni.

Persze sejtem, hogy nem akciófilm lesz a New Moon, de az első rész akcióit nem nehéz többszörözni :)

A mozi nem tudom nekem, hogy alakul, utolsó utáni alkalom nem tűnik rossznak :) De pont ez a hétvége annyira zsúfolt lesz, hogy nem biztos, hogy belefér. Amúgy az jutott eszembe, hogy érdemes lett volna talán mostanábanra időzíteni a Bandslam magyar premiert, a moziünnepre való tekintettel. Úgyis sokkal többen mennek moziba, mint általában, és olyan filmeket is megnéznek a legtöbben az olcsó árnak és a feelingnek köszönhetően, amiket máskor nem terveznének megnézni. Egy olyan helyzetben lévő filmnél, mint a Bandslam lehetne ebből hasznot húzni szerintem.