2010. nov. 5.

Geekgazmust ígér!

A Warner Bros. több hónap hallgatás után a napokban a lovak közé csapott: és fokozatosan ismerteti meg a világgal a jövő év márciusában érkező új filmjét, a "Sucker Punch"-t. Hogy hogyan teszi mindezt? Amellett hogy egy teljesen új előzetessel lepett meg minket, mint azt tegnap este láthattátok (mert látnotok kell!), és egy eddig nem látott képpel, engedélyezte, hogy azok az újságírók, akiket anno meginvitáltak a film forgatására, most lépésről-lépésre, de beszámolhassanak a látottakról, élményeikről.

Kezdjük el ezt a rengeteg izgalmas anyagot a Collidor beszámolójával, ami remekül összefoglalja, hogyan és miként képzelik el ezek megvalósítását és természetesen felszínes betekintést és felvezetést nyújt Zack Snyder akciómozijának készítésébe.


Éppen egy évvel ezelőtt meghívtak - néhány másik online újságíróval együtt - Zack Snyder "Sucker Punch" című film forgatására, amíg az alkotást Vancouver készítették. Akkor, amikor ez megtörtént, csupán annyit hallottam a filmről “Aliz csodaországban gépfegyverekkel.” Igaz, hogy ennek a leírásnak van értelme, valójában még a felszínt sem érinti. Amit tudni kell az az, hogy Snyder eddigi négy filmje (Holtak hajnala, 300, Watchmen és Az őrzök legendája) eddig mind adaptáció volt, és hogy a "Sucker Punch" az első behatolása egy olyan terepre, ahol meg van a teljes szabadsága, hogy elmondjon egy történet anélkül, hogy mindenkinek válaszolnia kellene.

Amint azt valószínűleg láttátok az előzetesben, a "Sucker Punch"-ban szerepel Emily Browning, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jaime Chung, Abby Cornish, Jon Hamm, Scott Glenn és Carla Gugino, és egyaránt megtalálhatóak benne misical számok, sárkányok, I. világháborús elképesztő lövészárok harcok német katonákkal, orkok, 6 méter magas szamuráj harcosok, kardok és rengeteg gépfegyver.

Mielőtt továbbmennék, meg kell említenem, hogy a Warner Bros. csak részben oldotta fel a "Sucker Punch"-ra vonatkozó tiltását, és most csak egy előzetest írhatok a látogatásomról. A forgatásról hazafelé a repülőn egy óriási beszámolót írtam és várhatóan a következő pár hónapban megjelenhet majd online.

Egyébként tegnap megosztottuk a "Sucker Punch" frissített hivatalos szinopszisát, amely így kezdődik:

A “Sucker Punch” egy epikus akció fantasy, ami egy fiatal lány élénk képzeletbe visz minket, akinek az álomvilága biztosítja neki a szabadulást a sötét valóságból. Hely és idő határán kívül szabadon mehet oda, ahova elméje viszi, de hihetetlen kalandjai elmossák a vonalat aközött, hogy mi a valós és mi az elképzelt...

Ez az alapgondolat, amit tudni kell a filmről. Amíg néhány film a végén próbálja meg átvágni a közönséget azzal, hogy azt mondja, annak amit láttál bizonyos része csak álom volt, a "Sucker Punch" nyitott és őszinte és letisztázza, hogy nagyon sok minden, amit látunk a képernyőn, Emily Browning karakterének agyában játszódik. És mivel a film egy része fantázia, Snyder nincs egyetlen szabállyal sem megkötve, mint egy képregény vagy bármilyen más forrás esetében. Ha azt akarja, hogy Browning egy sárkánnyal harcoljon, megteheti. Ha úgy dönt, hogy egy jelenet még több gépfegyvert vagy robotot igényel, semmi akadálya.

Amit imádtam abból, amit láttam a "Sucker Punch" forgatásán, az az, hogy olyan volt, mint egy közvetlen vonal Snyder agyához. Szóval ha rajongója vagy eddigi filmjeinek és szereted azt, ahogy az akciót megjeleníti, geekgazmusod lesz, amíg a "Sucker Punch"-ot nézed.

Egy másik dolog, ami nagyszerű ebben a filmben, hogy nem követi a tipikus elbeszélői szerkezetet: nyitó akciójelenet, még egy a közepe felé és azután egy nagy záró akciójelenet. Ehelyett a "Sucker Punch" a saját tempója szerint halad, saját szabályainak engedelmeskedve, és megmutatja, mire képes Zack Snyder sok különböző valóságban, amikor mindössze saját képzelete határolja. És abból a produkciós anyagból kiindulva, amit eddig láttunk, és a nagy akciójelenetek terveiből, ennek az embernek rengeteg elképesztő ötlete van, melyeknek eddig még nem lehettünk tanúi korábbi filmjeiben.

És csakúgy, mint a "Watchmen" forgatási látogatásakor, Snyder hatalmas szabadságot adott, megengedte, hogy mindent megnézzünk, amit a közönség számára tartogat 2011. március 25-én.

Ismét, bár szeretnék többet mondani, ma 800 szót közölhetek. Csak bízzatok bennem, amikor azt mondom, nagyon sok "Sucker Punch" anyag közeledik, beleértve a forgatáson készült interjúkat is a szereplőkkel. Amint a WB feloldja a korlátozásukat, meg fog jelenni. Addig is élvezzétek az új képet, amit a WB küldött nekünk.


Eredeti cikk: Collider.

1 megjegyzés:

Fant írta...

Nehéz lehet 800 szóban elmondani az élményt ami a forgatáson érte, egy ilyen film esetében :) Kicsit olyan mesebeli: mondok is valamit meg nem is, legyen is rajta ruha meg ne is :) Persze sikerült a szerzőnek érdekeset alkotnia ez tény.

Szóval akkor a Aliz csodaországban gépfegyverekkel című történet nagyon lebutított dolog, gondolom csak azért van, hogy elsőre tudják hová tenni nagyvonalakban az egészet.

Biztos, hogy mindenki sokat vár a Sucker Punch-tól, mint Snyder első önálló történetétől, éppen a Watchmen kapcsán érte őt az a kritika, hogy túl kevés önálló ötletet visz bele a történetbe, de ugye ott nem lehet annyira a sztorival bűvészkedni, az adott. Na most aztán bedobhatta a gyeplőt a lovak közé :)

Magyon ígéretes amit az átlagtól eltérő felépítésről mond, mondjuk nyilván a sztori meg is követeli ezt, 3 nagy akcióval nem lehetne ennyi mindent kivitelezni.
Borzasztó kíváncsi vagyok erre sok szálra, melyik lesz álom, melyik valóság, mennyire lesz mindez világos nekünk. Nagyon várom már a tavaszt :)

A WB előtt meg le a kalappal, szépen tudatosan, szisztematikusan építi fel a filmjét, nem egy színészre koncentrál, hanem az egész projektet el akarja adni úgy ahogy van, és tudják, hogy időben kell elkezdeni mindent :)

Jó kis kedvcsináló volt, várom kíváncsian a következőt :)