2010. nov. 4.

Wisemen say...

Három hónapja volt, hogy láthattuk Zack Snyder "Sucker Punch" című filmjének első előzetesét, de ma új nap következett, ami egy vadiúj trailert is magával hozott. A nő szerepekben Vanessa Hudgens mellett Emily Browning, Jamie Chung, Abbie Cornish, Jena Malone és Carla Gugino tündököl, míg a férfiak oldalán Scott Glenn, valamint Jon Hamm tűnik fel.

Az új előzetes nemcsak hogy hosszabb, de talán valamivel értelmezhetőbbnek, követhetőbbnek jellemezhető. Ez természetesen abból adódik, hogy alapvetően magyarázó jellege van; nagy hangsúlyt kap a cselekmény, az előzmény - Hogyan kerül elmegyógyintézetbe főhősnőnk Babydoll? A válasz édesanyját és testvérét is elveszíti és mostohaapja dönt sorsáról - valamint a szökéshez, a túléléshez szükséges megoldás - a bölcs tanításából kiderül mi az az öt tárgy, amelyeknek megszerzése a szabadulást adhatja meg az öt, egymásra támaszkodó lánynak.

De a cselekményen kívül a látványra is érdemes koncentrálni - már ha kell rá egyáltalán kényszeríteni magatokat, vagy tudtok rá egyáltalán - mert ettől a filmtől eldobjuk az agyunkat... Vagy megcáfolnátok? :)



Babydoll: Mindenkit elvesztettem, akit valaha szerettem. Aztán elzártak oda, ahol nincs semmi, ami mögé a fájdalom elől bújhatnál.

A valóság egy börtön...

Babydoll: Ki kell jutnom innen. Meg fogok szökni.

Sweet Pea: Mindenhol őrök vannak, ha Blue rájön, végünk!

Rocket: Már így is végünk.

Az elméd megszabadíthat...

Mrs Shulz/Madam Gorski: Te félsz. Ne tedd. Hogy elérd a saját határaidat, csak engedd el magad! Amit most elképzelsz - te irányítod ezt a világot.

Wiseman: Mi az amit keresel?

Babydoll: Kiút.

Wiseman: Segíteni fogok neked, hogy szabad lehess. Meg kell találnod öt tárgyat. Az első, egy térkép. Aztán a tűz, majd egy kés és egy kulcs. Az ötödik dolog rejtély. Kezdd meg az utadat, ki fog szabadítani!

A Watchmen és a 300 rendezőjétől

Sweet Pea: Tudja, mit csinálunk!

Rocket: Csak így juthatunk ki innen!

Nem

leszel

felkészülve

Wiseman: Ha nem tartozol sehová, meghalsz csak úgy.

Sucker Punch

2011 március

Credit: ZA Angel's + LL. :)

4 megjegyzés:

Fant írta...

Hihetetlen!!! És csak azért vagyok ilyen visszafogott, mert már lenyugodtam, így pár tucat megnézés után :)

Az első előzetes annyira tömény akció volt, hogy az embernek csak egyszerűen tátva maradt a szája, meg ordított a látványtól, ez már végre ténylegesen beavat a sztoriba, nem csak elmondásokból ismerjük többé. Fergeteges.

Külön kiemelném a zenét, annyira más a hangulata az egésznek így, mindenképpen sokkal nyugisabb, hagy időt meg lehetőséget felfogni az egészet ami történik. A látvány annyira részletgazdag, hogy el nem tudom mondani, a kedvencem az a repülő robot-nyuszi, vagy mi, ott a vége felé :) De frenetikus az egész, szerintem ilyen látványvilágú film még nem is készült soha. Tényleg nem szab gátat semmi a fantáziának és Snyder-nek annyi van belőle, hogy végig csak vigyorogni fogunk tavasszal :)

Kimondhatatlanul tetszik az is, hogy öt tárgyat kell összegyűjteni, annyira meseszerű az egész és olyan élmény ezt látni filmen, őrület. Amúgy minél nagyobb felbontásban érdemes nézni, annál nagyobb élmény ITT a HD :)

A moziban félelmetes látvány lesz ennyi zombi meg robot, és külön érdekes és gyönyörű a kontraszt a csajokkal :)

Részemről kényszerítés szóba sem jöhet, az első előzetestől beőrültem, ez csak fokozta az őrületemet :D

LL írta...

Az agyeldobáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy a magam részéről ragaszkodnék a sajátomhoz, utalva a lobotómiára és annak következményeire... de azért tetszett a trailer :)

Nos Fant, remélem, a moziban nem fogsz ordítozni, a végén még egyedül maradsz :D Az emberek azt hiszik, hogy valami vigyorogva ordítozó medveszerűség kiszabadult a filmből :D

A férfi nem beőrüléséhez én olyan szinten nem csatlakoznék, hogy Fant tette - érdekes, hogy egyedül az akció és a sztori lett részéről kiemelve, a csajok csak a kompozíció részei.... :D

Maximálisra értékelem az előzetest, és csatlakozom a jópárszor csekkolók sorába, de nekem a teljes beőrüléshez még mindig kevés az infó.

Magyar filmes oldalakon néhány idióta szerző azon sír, hogy az előzetes mindent elárul az amúgy primitív sztoriból, én a set visit previewk-ból szereztem ez ellen bizonyítékot, 18 karikás, de a trailer is az valamilyen szinten. A TH gyűjteményében az első és a 4. cikk :)

Fant írta...

Az egyedül maradást nem kockáztatnám, de adott esetben lesz valaki a gondoskodik majd arról, hogy ne ordítozzak :D Persze csak arra célzok, hogy megfelelő mennyiségű popcorn lesz a számba öntve :D
De amúgy miért, legalább meglenne a nézőknek az IMAX 3D élmény, nem? :D Szerintem simán értékelnék :D

Szóval, hogy a csajokat csak a látvány kontrasztjának megkomponálása kapcsán emeltem ki, nos erre is megvan a magyarázat :) Túl átlagos lenne azt mondani, hogy a csajok is a beőrülés faktor részei, persze attól még így van, ez alap, csak más dimenzióban is tudom értékelni őket, vágod :D

Magyaroknak semmi sem jó: az első előzetes túl pörgős volt, ez most túl uncsi nekik, az origosoknak speciel. Nem tudom vajon mi lenne jó nekik?

A cikkek igazán érdekes dolgok fednek fel, nem kis tétje van a harcnak. És bizony, erről szó nincs az előzetesben :)

LL írta...

Nem tudom, Fant, a biztonsági őr biztos nem értékelné a mozi ilyen formában történő életre kelését :D Valaki, hm... valaki biztos feláldozza a kukoricáját, ha az élete a tét :D

Más dimenzió, értem, akkor megvan a következő mese témája, a Mesélő találkozása a 6 csajjal... csak remélem, nem megy át High Rollerbe :D Apropó, High Roller, a Szerkesztő arra hiába vár, hogy közzétegyem, mire jöttem rá, úgyhogy kezdje csak el keresni maga is :D Fant, szerintem a tétnek az a verziója még mindig jobb, mint a lobotómia...