2008. dec. 18.

Éjszakai mesés számok!

A High School Musical története önmagában is egy mese. Ahogy egy gyerekcsatorna hétvégi kicsi filmjéből előbb a csatorna, később a tengerentúli kábeltévé összes létező nézettségi rekordját megdöntő egyre önállóbbá váló tv-filmjéből immáron nyolcadik hete a mozikban futó Senior Year alcímet viselő harmadik epizóddal, elsöprő erejű világjelenségként az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású zenés filmje vált, mindenképp a klasszikus mesék történetvezetésére emlékeztet.

Annyiban mégis eltér tőlük, hogy míg azok nem foglalatoskodtak olyan dolgokkal, mint a gazdasági siker, addig a HSM 3 esetében ez nagyon is erőteljes tényező. Ugyanis az odaát a maga két hónapjával szintén jubiláló nagy film, kis mértékben erősítve a mesélő múlt heti elemzésnek tűnő fejtegetéseit, a december 12-14-ig tartó mozis hétvégén újabb 101.527 dolláros hasznot hozott a moziknak.

Így a High School Musical 3 – Senior Year immáron 89,302,354 dollárnál tart odaát! Ez a szám több mint nyolcszoros megtérülés – csak a film hazájában!

Akkor lássuk mi a helyzet idegen terepen, nemzetközi összevetésben, ami persze csak a szavak szintjén idegen terep, valójában a film ugyanúgy lubickol ott, mint a mesemondó a mesekönyv szerkesztőjének blogján olykor.

Legelőbb lássuk talán azt az országot, melynek harcias nemzeti állata maradandó emléket hagyott színészeinkben: Ausztráliában a múlt heti nagy premier után, az elmúlt hétvége a második vetítési hét vége volt már, így rögtön három darab számról is mesélhetek. 1,115,443 dollár a második hétvége termése, ami a box office negyedik helyét eredményezte, hétfőtől csütörtökig 1.501.183 dollár az adat, így az ausztrál összes, tíz nap után: 4,451,900 dollár!

Argentínában, akiknek azt gondolhatnánk, hogy egy másik musical a szívük csücske, a box office második helye, 99,457 dollár és egy tény feljegyzendő: a HSM 3 három hét alatt összehozott 960,395 dollárja erőteljesen közelíti az éppen dupla annyi ideje futó James Bond számait.

Chile-ben harmadik hete hódít a film, a harmadik helyen találkozhatunk vele és aktuálisan hozott 36,367 dollárjával.

Kolumbia egy olyan ország, amiről talán sosem kerültek közlésre adatok: nyolc hete fut a film, aktuálisan 6,384 dollárt hozott, összesen pedig 996,707 dollárnyi bevételt könyvelhettek el a helyi mozik.

Görögországban a múlt héten említett nyitány után ezúttal 183,867 dollárral az ötödik. A szintén két hete premieres Új-Zéland a múlt hét végén 176,715 dollárt gyűjtött össze, amivel a harmadik pozíciót birtokolja.


A heti egyetlen premiert Hollandiából jelentette a forrás, ott a box office ötödik helye és a teljesen korrekt 301,609 dollár említhető a számok szintjén.

Tegyünk egy virtuális utazást most Nigériába: miután angolosaink és jeltolmácsaink segítségével megérttettük magunkat és megtekintettük a HSM 3-at, majd miután a nagy film által némileg összeverve kitámolyogtunk a moziból, konstatálhattuk, hogy valamit mi is hozzátettünk a negyedik hétvégés 6,024 dollárhoz, az összesített 25,175 dollárhoz és a hétvégi 14,8%-os növekedéshez.

Ha tovább utazunk, mondjuk Brazíliába vagy Venezuelába, akkor észlelhetjük, hogy f.é. intelmei, bár mintha lassan kezdenének hatni, még nem igazán elfogadottak a lakosság körében: a braziloknál kieszközölt harmadik hely és a 53,925 dollár valamint a venezuelai nép körében elért ötödik hely és 115,917 dollár még mindig némi keveredést sejtet.

De ha sehová sem utazunk, mert olyan kedvünk van és itthon maradunk, akkor látjuk, hogy idehaza újabb 9,425 dollárt hozott a filmszínházak konyhájára a film.

Nemzetközi összesítés kapcsán rögtön három adatunk van: a múlt hét hétfőjétől csütörtökig terjedő időszak száma: 1.707.623 dollár, az elmúlt hétvége bevétele: 2,759,377 dollár, a harmadik, legfontosabb szám pedig a múlt hétvégéig tartó nemzetközi összbevételt takarja, ami:145,179,889 dollár!

Az amerikai és a nemzetközi adatok összesítéséből pedig megkapjuk a High School Musical 3. összbevételét, ami:234,482,243 dollár!

Forrás: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13.
Készítette: Fant - vagy nevezzem inkább Mesélőnek, vagy esetleg Találónak?:)

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Skacok,ez az Ezeregyéjszaka meséje!:)
Köszi Aladdin,vagyis Fant,és persze Dittus!!:))) Puszi:(f.é.)

Fant írta...

Egyszerre vagyok mesélő és mesehős :)) Mekkora jó nekem :)) Látod Ditta, összejött, kivártuk, ez az ezeregyedik éjszak meséje mindenképp. És új nevem is lett :))
Á, és jó lett a mesekönyv nagyon!! :)

Andi írta...

Azta...igazán mesés számok és mesés Zanessa is...:)
Gratula Fant és Ditta!:)

Fant írta...

Ha még valaki ébren van: Ma esti dalnak megteszi EZ ? :)

Jó éjt Mindenkinek!

Andi írta...

OMG....Hihetetlenűl Zanessa-s ÚJ képek tárultak elém a VABN-on még a Lakers kosármecssről!:) WOW!!!

Andi írta...

Ez a dal nagyon találó Fant és (f.é.)örül majd neki!:)

Andi írta...

Jó éj Mindenkinek!

xdittax írta...

Tudod, Dant, hogy ez most különösen F.É.-nek ment, de ez az egyik legszebb és kedvenc Disney számon.
Mármint mesefilmből..)

Örülök, hogy páran még eltudtátok olvasni. :)

Pusssz: Ditta×××

Névtelen írta...

http://justjaredjr.buzznet.com/2008/12/18/vanessa-hudgens-sings-sa5m/

valaki elmondaná a lényegét???

bea

xdittax írta...

Elvileg tegnap énekelte fel egy stúdióban a Bandslam dalait. :)

Másik forrás szerint meg akár lehet hogy egy bíróságról távozott. De sztem a ruha nem oda vág, de ultrajólnézki, szóval...

Sietnem kell, de puszi Mindenkinek:

Ditta×××

Névtelen írta...

NAGYON KÖSZIKE DITTÁCSKA:D:D:D

BEA

Névtelen írta...

Hello Mindenki:)
Ma reggel láttam az indítást, mit ne mondjak, styleos, de hogy ér rá naponta frizót váltani?:P
Sztem egyik lehetőség se túl valószínű, a Bandslammel már rég készen vannak, azt meg remélem, hogy Viperával rendeződött az ügy...ha meg nem, akkor is a menedzsment dolga...
Úgy maradtam volna tegnap tovább, de nem tudtam tovább feszíteni a húrt, a mai esélyeim meg egyenlők a nullával...de nem a tegnapi miatt:S
A vizsgával kapcsolatban....az üveg teljesen tele van, haverjaim egybehangzó véleményének köszönhetően:))

Fant írta...

Sziasztok! LL, helyes! :)
A variációkkal kapcsolatban egyetértek: egyik sem tűnik valószínűnek, ugyanez jutott nekem is eszembe, a Bandslam-el már elkészültek, premierre vár. A bírósághoz meg: én ugye az ilyen divatizékhez nem értek, de oda még Amerikában sem így öltöznek fel az emberek :)

Névtelen írta...

Puszi nektek,és főleg Fant-nak,vagyis magának (Aladdinnak)!:)) Ha-ha-ha,nagyonnagymosolyazarcomon!:))
(f.é.)