2008. dec. 13.

Mese, mese, mátka...:)

A High School Musical 3 – Senior Year című film bevételi mutatóit tekintve odaát az eddig megszokott szárnyalását december első hétvégéjén, a hetedik vetítési héten fontolva haladásra váltotta.

Mindez, ha csupán a száraz tényeket tekintjük, 244,722 dollárt jelentett a december 05-07-ig tartó mozis hétvégén. Ám még ez a szám is azt jelenti, hogy az adott hétvégén csak két olyan film előzte meg a HSM 3-at, amelyik legalább vele azonos ideje fut.

Ha egy kicsit behatóbban vizsgáljuk ezeket az adatokat, akkor belátható, hogy ebben a vetítési periódusban ezek a számok teljes mértékben elfogadhatóak és realitást tükrözők. Hiszen a 7 hét, mégiscsak majd két hónap, mostanra mindenki megnézte a filmet, aki rajongó, érdeklődő, cinikus, vagy egyszerűen csak megragadta a reklámkampány. Innentől fogva már nem milliós, hanem ezres, tízezres nagyságrendekkel érdemes számolni. Ráadásul ebben az időszakban nyilvánvalóan a tengerentúlon is csökken már azon mozik száma, amelyek kínálatában szerepel még a HSM 3.


Természetesen a nagy film hozta minden egyes cent ekkora bevételnél már csak kedves ajándék a készítőknek.

És, hogy mekkora is az az ekkora bevétel? Nos: hazájában a HSM 3 december első hétvégéjére 89,132,272 dolláros bevételre tett szert. Ehhez ragasztott még hozzá e hét csütörtökéig további 68,555 dollárt, így december második hétvégéjét megelőzően 89,200,827 dollárnál jár a tengerentúlon.

Ennél lényegesen izgalmasabbak és kevesebb magyarázatot igénylők a nemzetközi adatok. Amerikát vizslatva erőteljes bevételcsökkenést tapasztalhattunk, nemzetközi színtéren éppen ellenkező a helyzet. A múlt hétvégéhez képest 41,2%-os elképesztő bevétel növekedést produkálva a box office lista kilencedik helyén találjuk a HSM 3-at – csupán egy vele legalább azonos vetítési korú film előzi meg.

Lássuk részleteiben. Ez a remek növekedés elsősorban az ausztrál promóció maximális hatékonyságának köszönhető, hiszen a színészekkel boxoló kenguruk hazájában a múlt hétvégén volt a nagy nyitány – a 2,616,626 dolláros nyitány! Ez az ottani lista második helyét eredményezte, alig lemaradva a két világhírű ausztrál színész főszereplésével készült Australia című filmtől, de milliót verve a háromhetes James Bondra.

Volt még két, a HSM mozis-lázhoz újonnan csatlakozó ország: Görögország 339,703 dollárral és egy harmadik helyel járult hozzá a közöshöz; míg Új-Zéland tele volt új filmekkel, ám mind közül a legtöbb bevételt, szám szerint 379,924 dollárt a HSM 3 hozta.

Északon nem néztünk szét soha még – hiányosság pótolva: Norvégiában hetedik hete megy a film és még mindig az előkelő ötödik helyen tanyázik, legutóbb 36,706 dollárt termelve a helyi moziknak.


Nézzük, hogy áll az ügyünk idehaza: annak ellenére, hogy objektív kritika a mai napig nem jelent meg a filmről, a legutóbbi hétvégén 7%-os növekedést produkált, egyben 16,394 dollárt hozott. És: az egyetlen film, amely a múlt héten itthon bevétel növekedést ért el!

A szappanoperák fellegváraiban továbbra sem hajlandóak tudomásul venni a nézők f.é. tézisét, mely szerint Vanessa nem Esmeralda: Brazíliában továbbra is a hetedik pozíció birtokosa a film, máris bő kétmillió dollárt verve a csaknem dupla annyi ideje futó Mamma Mia-ra, míg Venezuelában a második héten a második helyen találjuk, 285,554 múlt hétvégén befolyt dollárral.

A heti aktuális első helyezett Kelet-Afrika, ahol a második hete első a film, 9,619 dollárral boldogítva az érdekelteket.

A nemzetközi összesítésben december első hétvégéjével bezárólag a High School Musical 3 című film 140,712,889 dollárnál jár! Ha pedig ehhez hozzáadjuk az amerikai adatokat, akkor megkapjuk a csaknem huszonegyszeres megtérülést jelentő: 229,913,716 dollárt!

Nemzetközileg továbbra is rengeteg szufla van a dologban, hiszen hátravan még (legalább) a holland és a japán premier.

Forrás: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13.

Készítette - ki más, mint - Fant.

24 megjegyzés:

Andi írta...

Gratula Fant, szép munka volt...hihetetlenek a számok....!:)

Andi írta...

Köszönjük Ditta!:)

Fant írta...

Köszönöm Andi :) Ugyehogy? Nekem a magyar adat különösen tetszik :)) Nézettségnövekedés 2 hónappal a premier után is :) Ezek szerint nem csak mi vagyunk itt megszállottak :)

El ne felejtsem: A mai mese a szülinapos LL tiszteletére készült! :)

És Andi, a második kommented is tökéletes :) Köszi a mesekönyvet, Ditta! :)

Névtelen írta...

Gratulálok hozzá, és köszönöm, hogy megtisztelsz vele, Fant:))
Tervezem, hogy megnézem még egyszer, "csak" 3-szor láttam:) Ezek szerint csak felénk van ilyen szintű antifanatizmus:DD

Névtelen írta...

Egyébként végeztem a Footloose-szal, stunning movie:D
Fant, mi a helyzet a HSM3-as kritikáddal? Elküldted már egy ideje, lehet, hogy sztrájkolnak arrafelé is...

Fant írta...

Ne is mondd, csak felmérgelem magam a moziplussz-on... De ha legalább saját véleményük lenne - de még az sincs... Lehet, hogy vérszemet kaptak ők is, itt a nagy sztrájkolások közepette :)
Mostmár kétlem, hogy megjelentetnék... Nekem semmiféle visszajelzést nem küldtek mióta bemásoltam az oldalukra...
Esetleg azt találtam ki, hogy akit érdekel itt, annak elküldhetem karácsonyra....akár, ha van rá igény - nem rátestálás :)

Névtelen írta...

Asszem csinálok egy rövid fordot...a Charismatic legújabb Hajlakk 2-s hírét...

Névtelen írta...

OMG, akkor feljegyezheted az első jelentkezőt személyemben, és mért lenne rátukmálás? Erről jut eszembe, Obamáról megfeledkeztem, ami szintén "fakultatív"...

Netty írta...

Fant, remélem rám is gondolsz majd, amikor küldözgeted. :)
Azt hiszem én is meg fogom nézni a Footloose-t, ha szerinted klassz volt, LL.
Nos nekem ennyi volt mára. Jó éjt!

Fant írta...

Oké :) Két jelentkező feljegyezve :)) Az Obamás fordításra pedig majd én leszek vevő.
Nosza, megint van valami új infó a Hajlakk folytatásról... Az első részből 55 perc kipipálva :)

Névtelen írta...

Elküldve, annyira sok infóra nem kell számítani, de sztem megerősíti, hogy az előző kamu volt...
Oks, akkor majd elkezdem az Obamásat, lenne még HSM3-as premieres vidi, de nincs sok kedvem hozzájuk, nem mondanak új infókat, csak a szokásos kérdések...

Névtelen írta...

Mára ennyi voltam, night!

Fant írta...

Különben nem is lehet egyszerű olyat kérdezni, ami még nem volt - viszont látom a JJ-re is kikerült Vanessa Maximos szereplése. És remek érzékkel nem a JJJ-re rakták a hírt :)
Jó éjt LL!

Andi írta...

Azért egy idő után monoton lehet az ismétlődő kérdésekre válaszolni...!

Fant írta...

Ez igaz, Andi, ráadásul jó képet is kell vágni hozzá... És ha mégsem sikerül nekik elég szélesen mosolyogni, olyankor találják ki világszerte rajongók ezrei, hogy valami nem stimmel velük, vagy köztük :) Szóval nem könnyű a színészsors, nemde? :)

Andi írta...

Nem könnyű, de talán kárpótolja Őket az a látnivaló amely tájakra eljuthatnak és a rengeteg pozitív élmény amit megélhetnek!

Névtelen írta...

Jó éjszakát! Csak nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg a számaidat Fant! Varázslatos! Már lassan olyan leszek, mint dagoibert bácsi...lelki szemeim előtt látom, ahogy ül(nék) ennek a halom pénznek a tetején. Bravo Disney! Bravó Fant! Köszi Ditta!

értem értem amit itt fejtegettek a színészekkel kapcsolatban, na de minden rosszmájúságot férre téve és csak a puszta tényeket tekintve: van az a pénz a földön (Disneynél meg aztán pláne), amiért a színészek is hajlandóak kellemetlenséget elviseli, tűrni, kezelni....
Jó éjszakát!
;o)

Névtelen írta...

Dagobert lesz az...

Andi írta...

Meglehet,Jó éjt ;o)!

Andi írta...

És persze látható, hogy jó hangulatban zajlanak ezek az interjúk...még ha ugyan arról is szól...ugyan az, mégis más...

Andi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Andi írta...

Ezennel...
Jó éjt Mindenkinek!:)

Fant írta...

Na igen egyrészt van az a pénz amiért korpásodik a haj ugye... másrészt pedig tényleg hihetetlen élmény lehet körbeutazni a világot, majd minden kontinensre eljutni - ráadásul ez Zac és Vanessa esetében kellemeset a hasznossal tipusú dolog is.
Mindezekért cserében elviselni az újságírók néha bárgyú kérdéseit már nem is tűnik olyan nagy áldozatnak...
Na igen, Dagobert bácsi én is lennék ebben az esetben :)
Jó éjt ;o)!

Fant írta...

Nos akkor jó éjt Andi, jó éjt Mindenkinek!