2008. dec. 16.

Élni kell a lehetőségekkel!

Zac Efron kommunikációs készsége ugyanolyan elismert, mint művészien rendezetlen frizurája. Ha interjút ad, a 20 éves színész úgy hangsúlyoz, mintha egy békekötő lenne az ENSZ-től. De biztosan vannak olyan idők, mikor a napbarnított kaliforniai úgy érzi, ostrom alatt van.

A sydneyi Intercontinental Hotel egy 23. emeleti szobájában térdelve nyitotta ki az ablakot, mikor a szomszédos felhőkarcolóban lesben álló paparazzik észrevették.
Rendkívüli képet akarnak készíteni Efronról és barátnőjéről és High School Musical 3: Végzősök-beli munkatársnőjéről, Vanessa Hudgensről, akivel együtt utazott.

És amikor ugyanazon az estén Efron a végigvonul a vörös szőnyegen – ahogy ezt megtette Madridban, Los Angelesben, Párizsban, Rómában és számtalan más városban – rajongók ezreinek sikítását hallja (kétszer akkora biztonsági őrök biztosítják, hogy a fiatalok véletlenül se érhessenek hozzá).

"Most, hogy azért vagyunk itt, hogy népszerűsítsünk egy filmet, még nagyobbra nőtt" - magyarázza Efron a hisztériát, ami látogatását kísérte.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy kezeli az érdeklődés ilyen rendkívüli formáját, azt válaszolja, legtöbbször jó móka.
De vége van a hosszú promóciós körútnak, és nem hangzik meggyőzően.
Még egyszer megpróbálja. És most valószínűbbnek hat a válasza.
"Hátralépsz egyet, és mindent figyelembe veszel, és a lehetőségeket is, amiket a High School Musical adott nekünk." - mondja. "Fontos nekünk, hogy elmenjünk és találkozzunk a rajongóinkkal, és megköszönjük nekik. Az egyetlen ok, amiért egy harmadik filmet tudtunk készíteni, a hihetetlen rajongói fogadtatás."

Nem arról van szó, hogy a siker terhet jelent Efron számára, pontosan, annak ellenére, hogy azt a benyomást kelti, hogy kinőtt a fiatal közönségéből. Inkább megpróbálja végrehajtani a bonyolult átalakulást tiniszívtipróból felnőtt színészbe.

A legújabb filmje talán jegyeladási rekordot döntött az USA-ban – a High School Musical 3 az évben harmadjára döntötte meg a legjövedelmezőbb musical rekordját. mikor 42 millió amerikai dollárt termelt a nyitóhétvégén az Egyesült Államokban. A Hajlakk és a Mamma Mia! külön-külön valamivel több, mint 27 milliót hoztak.

De Efron és menedzsmentje is tudatában vannak, hogy milyen változékony ez az ipar, és hogy a fiatal színészek könnyen skatulyába kerülhetnek. Ezért volt bizonytalan, hogy aláírja-e a harmadik részét annak a jelenségnek, ami híressé tette.

"Az első film nagyon jó móka volt. És amikor a második filmről beszéltünk, nagyon izgatottak voltunk. De amikor a harmadik került szóba, óvatosabb lettem – mert megvan a lehetősége, hogy gyengébben sikerül, mint az első két film." - mondta Efron. "És ez mindig ott lappangott a fejemben – addig a napig, mikor elkezdtük a próbákat."

A High School Musical teljes szereposztásából Efron az a fiú, akinek a legnagyobb az esélye a sikerre. Még mielőtt elkészítette a második filmet, szerepet kapott a Hajlakkban Michelle Pfeiffer és John Travolta oldalán.

A harmadik film előtt Richard Linklater független drámájában, a Me and Orson Welles-ben szerzett szerepet, Claire Danes-szel játszik együtt. És mióta a végzett a Végzősökkel, egy másik filmje, a 17 Again is elkészült.

Miután végiggondolta, Efron azt nyilatkozza, tökéletes befejezés az utolsó év: "Ez a középiskola fontos tanéve."

"Amint a táncparkettre léptünk a régi próbateremben, ahol mindig is próbáltunk, Kennyvel a terem elején, és a sok ismerős arccal – a szereplőkkel és a stábbal – ahogy visszakerültünk a régi kerékvágásba, onnantól az volt számunkra a tökéletes hely. Jelen van egy energia. Jó móka."

Efron már a következő munkájával foglalkozik, az 1984-es Gumiláb újrafeldolgozásával, amit Kenny Ortega fog rendezni.

A Variety szerint a fiatal színész hét számjegyből álló fizetésre számíthat, és a forgatókönyvet már jóváhagyták.

"Nagyon sokféleképpen elronthattuk volna ezt a filmet." - mondja Efron. "Az a lényeg, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. Amíg meg nem találjuk, nem tudom teljesen..." Megáll. Nem találja a szavakat. "Nem tudom befejezni ezt a mondatot" - mondja hirtelen. A beszélgetés már a következő témáról szól, mikor visszateker. "Átélni."

Olyan, mintha Efron saját véleménye is benne lenne a jóváhagyott forgatókönyvben. De Ortegának nincs kétsége afelől, hogy Efron képes lesz ragyogó karriert építeni magának, amit a High School Musical indított el.

"Olyan, mintha az élet utánozná a filmeket, a szereplők fiatal felnőttekké váltak. A jövő fényesen ragyog a szemükben, arra késztetve őket, hogy olyan döntéseket hozzanak, ami az egész életükre kihat." - mondja Ortega. "Látom, hogy a karakterek és a színészek ugyanakkor érkeztek meg ugyanarra a helyre. De nagyon bízom bennük, a családjukban és a baráti körükben, jó döntéseket fognak hozni. Mind tapasztaltak lettek az évek alatt. Jól fognak teljesíteni."

"„Úgy tűnik, egy minta alakul ki." - mondja Efron. "Ahogy egyre több filmet forgatsz, úgy tűnik, hogy az álomszerepeid, a filmek, amikben imádnál részt venni, a rendezők, akikkel szívesen dolgoznál, közelebb kerülnek. És azok, amelyek könnyű döntéseknek tűnnek azok, amelyekben többé nem akarsz részt venni."

"Álmodni sem mertem róla, hogy olyan lehetőséget kapok, amilyet kaptam. Most dolgoznom kell, hogy éljek vele." - The Advertiser.

Fordította: LinkLuvor.

14 megjegyzés:

Fant írta...

Gratula a fordításhoz LL! :)
Na igen akár gyengébb is lehetett volna a harmadik film, végülis nem szokványos, hogy egy trilógiában egyre jobbak legyenek a részek...
Most, hogy végre nekem is megvolt a Hajlakk, a Footlose következik :)

999, Ditta? :)

Andi írta...

Gratula LL, szép munka volt ez a ford!:)
Én kis kíváncsi fáncsi lennék, hogy Efron vajon milyen filmekben "imádna résztvenni"...?

xdittax írta...

Hmm, Fant, Te aztán nagyon számorientált vagy, ha eddig nem tűnt volna fel. Nem is tudom, hogy tudod Te ezt számontartani.:)

De tényleg helyes a gondolatod. Azonban attól tartok, holnap csak este lesz meg az a nagy kerek bűvös szám(főpróbák, hangversenyek), viszont remélem addigra kisül valami olyasmi hír, ami igazán Zanessával kapcsolatos.^^

Holnap a szokottnál korábban kelek, de még én is megakarom köszönni LinkLuvor-nek ezt a csuda jó fordítást, mint mindig, nagyon finom volt!:)

Zac pedig - hadd ne mondjam!xD

Jó éjt: Ditta×××

Fant írta...

Jó a kérdés Andi. Te milyen filmekben szeretnéd őt látni :) Romantikusban, fogadjunk - de azon kívül....? :)

Fant írta...

Ó, hát ha este, hát este - megvárjuk :) Zenélj csak nyugodtan :)
Számorientáltság: a fontos dolgokat számon tartom :) A kerek számokat meg pláne :) Jó éjt!

Andi írta...

Nem is tudom Fant....látod ezen még nem gondolkoztam úgy igazán, bár mostanság, hogy befejezték a 3. közös filmjüket is...foglalkoztat a dolog....de egyenlőre kíváncsian várom a két új befejezett filmjét....ott a "várandós" Footlose....a Hajlakk 2 jövője...???...még nagyon képlékenyek a gondolataim....:)

Névtelen írta...

Ismét egy érdekes cikk fordítása,nagyszerű!:) Ó Dittus,már tudhatnád,hogy Fant-unk mindent a számon,akarom írni a száján is tart(fejében)!:) (f.é.)

Fant írta...

Sebaj Andi van még időd gondolkodni :) Egyelőre jól áll filmekkel :) És hátha egyszer lesz negyedik közös film is - ki tudja... :)
Ó hát f.é. az ilyen közérdekű számokat nem is szabad elsumákolni :)

Andi írta...

Akkor tehát holnap este a zenélés után várjuk Dittát azzal a bizonyos számmal...!:)

Szép jó éjszakát Mindenkinek!

Fant írta...

A bűvös számmal... :)
Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Jó reggelt emberek! Ditta, ahogy a JJJ-t elnézem, az ezredik bejegyzésedhez kaptál egy kis segítséget odaátról, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd :)
Ráadásul, a következő számos mesém is igen-igen jónak ígérkezik - alapanyag szempontjából :)
Szép napot Mindenkinek!

Névtelen írta...

Sziasztok!:))
Itt vagyok,mert bizony most jól esik!:)) Nicsak,hogy a Lakers kivel,és milyen meccset vívott,azt nem tudom,de hogy Mi a kételkedőkkel szemben ezt a "meccset" is megnyertük az már tuti!:))
Minő szerencse,hogy felszabadult egy-két üres hely a sorban:)
(f.é.)

Névtelen írta...

A sztrájkolóknak sikerült elérniük, hogy negyed órával a meccses hír előtt elinduljak...szemétség:@
Annyira szeretnék egy újabb Zanessa filmet, de sztem erre egy ideig még várnunk kell...
Lesz újabb mese? Király, várom...:))
Most én is gazdagabb lettem egy HSM3-as párnával...haverom húzott ajándékozáson:P
A fordot pedig nagyon szívesen:)

Fant írta...

Lesz mese majd LL :) Két forrásból szoktam gyűjteni, a gyorsabb már megadta az új számokat, a részletesebb még adós a nemzetközi adatokkal :) Szóval arra várok még kicsit :)
Különben gőzöm nincs meddig lehet még folytatni ezt a számos mesélősdit, hihetetlen hogy tartja magát még mindíg a film :)

F.é., mi azért simább győzelmet arattunk, mint a Lakers :))