2009. nov. 1.

Zac Efron kedves

Zac Efron kedves

EXKLUZÍV.

Én. Én vagyok Zac Efron legújabb rajongója.

Holnap Tofinoba indulunk, és kényszeríteni fogom Jacek-et, hogy végigülje a Megint 17-et. Talán néhány High School Musical-t is. Feliratkozok minden jegyigénylő listára, bármilyen filmje is fog megjelenni. Mert Zac Efron most hozott egy hatalmas változást egy fiatalember életébe.

A vancouveri Covenant House hajléktalanokkal és utcán élő fiatalokkal foglalkozik. Folyamatos figyelmünk alatt ez a ház azoknak van fenntartva, akiknek gyakran nincs senkijük a világon - fiatalok, akik fizikai, érzelmi és/vagy szexuális visszaélés elől menekültek el, vagy akiket elüldöztek otthonról.

Zac Efron és Vanessa Hudgens valamelyik nap elsétált épületünk előtt a Drake & Seymour-nál Vancouverben. Egy fiatalember (Jamesnek fogjuk hívni) , aki itt maradt a menedékházban épp az épület előtt állt. Zac köszönt, és megállt beszélgetni. James imádja a filmeket. Arról álmodozik, hogy színész lesz. Ha innen ki tud törni, szeretne egy nap színészkedni. És Zac nem sajnálva idejét megállt beszélgetni és meghallgatni a történetét, megkérdezve azt is, miért került James ebbe a házba, és James őszintén válaszolt, megosztva a részleteket utcai életéről, miközben Zac figyelmesen hallgatta.

Amikor beszélgetésük a végéhez ért, James abban reménykedett, hogy kaphat egy autogramot. De Zac-nél nem volt semmi, szóval elköszöntek, és Zac elment... másnap azonban csomag érkezett Jamesnek a szállóhoz, és csomag belsejében volt egy fénykép és a képre Zac egy személyes üzenetet írt Jameshez, kedvességgel és együttérzéssel, bátorítva, hogy tartson ki programja mellett a Covenant House-ban, az aláírás pedig: Love, Zac.

Nem tudjátok elképzelni, milyen izgatott James. Igen, jó volt találkozni egy hírességgel, igen, jó volt megszerezni az aláírását, de ami sokkal jobb volt, hogy Zac nem csak hogy emlékezett a nevére, de még a találkozásuk után is gondolt rá, és gondolt arra is, hogy James biztosan megkapja az üzenetét.

Néha ez minden, ami számít.

Az egyik leggyakoribb vélemény ezektől a nálunk megszálló gyerekektől az, hogy "nem akarják láthatatlannak érezni magukat többé". Ez a szemkontaktus hiányát jelenti, azt, hogy eltávolodnak tőlük az emberek, ahogy elhaladnak mellettük, még akkor is, ha nem is kérnek tőlük semmit, és ez az állandó kerülés ami a legjobban fáj nekik.

Zac Efron megállt a szállónál és tiszteletet mutatott valaki felé, aki vele egykorú volt, csak éppen egy ellenkező sorsjegyet kapott az élettől. Ne is gondoljunk a hírességekre, nem sok civil vette volna a fáradtságot arra, hogy megtegye ugyanezt.

Köszönjük, Zac Efron.


Eredeti cikk: Lainey Gossip.

9 megjegyzés:

Fant írta...

Nagyszerű volt olvasni, komolyan. Szinte már meg sem kellene lepődnünk ezen mondjuk, de akkor is az, hogy ebben a pozícióban ahol ő van, vagy ők vannak, ilyen közvetlennek, emberinek lenni, nagyon nagy dolog.

A mese szövegét postáztam közben :)

És úgy néz ki, hogy a MAOW eddig promóciójával elégedettek lehetünk, a New York Times-ban jelent meg ez a hirdetés, vagy hát plakát, ami szerintem egyszerűen tökéletes.

(f.é.) írta...

Helló!:)

Ettől a tökéletes manustól nem is vártam mást.:))
Nem kell,sőt nem is lehet megváltani a világot a tökéletes nagysággal,emberséggel.Néha spontán gesztusokkal,mosollyal,nevetéssel,és egy aprócska kedvességgel óriási örömet lehet okozni bárkinek.:)

xdittax írta...

Abszolúte. Például,ahogy Ti szoktatok rendre nekem. :)

De akkor is nagyon jó érzéssel tölt el, hogy tényleg, különösen egy olyan világban,amelyben ők élnek, akad egy-két jóérzésű, mélyérzésű ember, csak mint Z&V.

Valóban nagyon kevesen vannak, akik odafigyelnek más emberi sorsokra is, de olyanok is előfordulnak, akik direkt a a hírverésért, a látszat kedvéért foglalkoznak másokkal, a "körből" kívül.

Szóval, ezért újból még jobban a szívembe zártam Őket. Köszönjük :)

b írta...

Megnéztem én is a MJ filmet. Sajnálatos dolog, hogy a koncertből nem lett semmi, biztos fantasztikus lett volna! Nem vagyok egy MJ fan, de ez az ember egyszerűen fantasztikus volt! Csupa zene és mozgás. Amit a Billy Jean alatt levágott... hát nem volt semmi :)
A film vége nekem kicsit fura volt, de gondolom ennyit tudtak kihozni az anyagból.
A táncosok, zenészek is nagyon jók voltak. És Kenny is :) Úgy látszik ő minden produkcióban "összehozza" a nagy családot :D

;o) írta...

Mindig elérzékenyülök, ha ilyen "humánus megközelítést" tapasztalok. Ez nagyon jó dolog és példamutató. Tiszta szerencse, hogy ezen tulajdonságának sosem volt híján, így teljesen természetesnek kezelhettük ezt a sztorit is.

Fant, kérlek ne siess előre a dolgokkal, jobb félni, mint megijedni, ha a MAOW is a Bandslam sorsára jut ilyen promótálás mellett.....huh....

b én is hallottam részleteket a Jackson filmről. Az az érdekes, hogy még a szavak is hasonlóak amivel illetitek. Sajnos ez (is) egy befejezetlen amerikai történet marad. Kár érte!
Gondolom, egyszercsak megjelenik valahol a világhálón és én is megnézhetem.

Fant írta...

Jogos ;o), talán inkább csak azt mondom akkor, hogy ez most tetszik, nagyon jó ötletnek tartom. Számos nagy sikert nem várok, limitált bemutató lesz, kíváncsi leszek, de magára a kampányra is.

A film vége olyan valahogy befejezetlen, kurta volt, teljesen igaz, b, de szerintem még mindig jobb, mintha valami érzelgős, giccses lezárást adtak volna neki, mondjuk nagyközeli Jacko-ról alá kiírva, hogy élt ettől eddig.
Egy igazi zseni volt Jackson, minden idők egyik legkomplexebb előadója.
És igen, az egész show iszonyú profi volt, valami brutálisan elképesztő színvonalon és látványvilággal, mindenki a legjobb volt a maga területén benne.

A film gyenge minőségben már elérhető ;o), de azt mondom, hogy mivel úgyis csak 2 hétig megy a világban, ne töltsd le, várd meg a normális verziót, pár hét és jön szerintem az is.

;o) írta...

Szóval a vége befejezetlen volt, kurta....
Persze hogy az, hiszen MJ sem fejezte be amit elkezdett. hirtelen, váratlan és gyors volt a halála, hiszen napokig nem eszmélt a nép, senki nem akarta elhinni, hogy meghalt.
A filmet sem lehetett volna értelmesen befejezni. Egy értelmetlen halál nem tud értelmes befejezést adni egy élet(mű)nek.

Fant írta...

Igen, de ne úgy képzeld el, hogy puff vége, mintha elvágták volna, nem jól fejeztem ki magam. Le volt zárva tulajdonképpen. Úgy lett vége, hogy elkészültek a show-al, legalábbis eljutottak odáig, mikor már azt lehet mondani, hogy rendben van, aztán hétvégére elbúcsúztak egymástól, Jacko mondott pár mondatot, megköszönte a csapatának a munkát és a továbbiakra is ugyanígy kérte őket, hogy teljesítsenek, meg mondott néhány mondatot arról, hogy azért csinálják meg ezt a show-t, hogy az embereket 2 órára kikapcsolja a hétköznapokból. És végül is lezárásnak jó is volt, csak ugye az ember ezek után várná a koncertet, csak hát, amit mondasz ugye...
De összességében egy rendkívül korrekt mű, és azért különösen szimpatikus, mert csak a koncertre koncentrál, semmi másra.

b írta...

Nem tudom olvassátok-e még, de ide írom, mert ide tartozik.
Jól írta Fant, azért furcsa a vége, mert "csak elköszöntek" hétvégére, és a zenei aláfestés sem a "végkifejlet",de teljesen jó, nem hatásvadász. Nekem 1x lett "szorult torkom", amikor MJ azt mondta, hogy tartogatja a hangját a koncertre.

Olvastam a héten a neten, hogy azért 2 hét a mozi, mert dvd-ből sokal nagyobb bevétel lehet. :)
És még egy kis negatívum. Azt hallottam, hogy ebben a filmben nagyon sokszor nem is Jako szerepelt/táncolt, hanem alterego, mert hát az egészségi állapota és a kinézete nem igazán tette lehetővé...