2010. jan. 21.

BAFTA: hivatalos jelöltek

Ahogy arról másfél hete beszámoltam, február 21-ére volt várható, az Brit Filmakadémia által megítélt díjakra esélyesek névsora. Az akkor megtekinthető listán a minket érdekelt "Me and Orson Welles" című dráma 4 kategóriában volt felterjesztve az amerikai Oscarnak megfelelő angol BAFTÁra. A mai naptól kezdve, egyes-egyedül egy kategóriában szurkolhatunk a filmért, azaz annak egyik főszereplőjéért, a legendás Orson Welles-t megformáló Christian McKay-ért.

Legjobb mellékszereplő

ALEC BALDWIN - Egyszerűen bonyolult

CHRISTIAN McKAY - Me and Orson Welles

ALFRED MOLINA - Egy lányról

STANLEY TUCCI - Komfortos mennyország

CHRISTOPH WALTZ - Becstelen brigantyk

A 2010 Orange British Academy Film Awards hivatalos listáját ITT érhetitek el!
A díjátadó gálát egy hónap múlva, február 21-én fogják megtartani Londonban! Sok szerencsét, Christian!

1 megjegyzés:

Fant írta...

Szóval négyből egy maradt, hát ahogy vesszük, alapvetően örülök, hogy McKay jelölve lett, végül is ez egyértelmű volt, legalábbis azért ha nem jelölik az azért rendkívül furcsa lett volna. Sajnálom a másik három kategóriát, mert érdekes felvetések voltak.
Különben nem nagyon vannak illúzióim, hogy vajon nagy díjnak közelébe lehet-e kerülni elsőfilmesként, egy független filmben nyújtott alakítással, még ha lenyűgöző is.

Mindenesetre, nagyon szurkolok, hogy díjra váltsa a jelölést, mert maximálisan megérdemelné, azzal együtt, hogy már a jelölés is nagy elismerés persze. Szóval a lényeg, hogy bízom benne, hogy McKay nyerni fog egy hónap múlva :)