2010. jan. 25.

Fantasztikus film

A "Me and Orson Welles" című dráma londoni díszbemutatóján, melyet még november derekán tartottak, a FILMCLUB is jelen volt, hogy interjút készítsenek a film csillagaival a vörös szőnyegen. Így beszélgettek a "Rocksuli" rendezőjével, Richard Linklaterrel, a "High School Musical" főszereplőjével, Zac Efron-nal, Ben Chaplinnel, valamint - a legendás rendezőt, Welles-t játszó - Christian McKay-jel.


Richard Linklater: Az iskola így is nehéz, csökkentik a művészetek oktatását, mindig ennek a támogatását veszik el leghamarabb, én is azt kívánom, hogy többet tanulhattam volna fiatal koromban a filmekről, húsz éves koromig nem is foglalkozhattam vele, szerintem előnyös lett volna korábban kezdeni. Nem tudom, mindenki, akinek elég szerencséje van, hogy bekerüljön ebbe az iparba, hogy filmkészítésből élhessen… másoknak is biztosítani kellene a lehetőséget.

Christian McKay játssza Orsont, a második legfontosabb szereplő pedig az volt, akinek a szemszögéből az egész történetet látjuk, Zac meghallgatását tartottuk meg legelőször. Csak egy filmjét láttam, a Hajlakkot, leültem vele beszélgetni, és tudtam, hogy ő tökéletes. Intelligens, keményen dolgozik, valamilyen szinten ártatlan, de azért nem egészen, tehát ő az a személyiség, aki fel tudja venni a versenyt Orson Welles-szel. Így megmutathatta, hogy milyen karizmatikus, szerintem nagyon jól megoldotta.

Christian McKay: Ez hihetetlenül fontos, minden művészeti ág az emberi mivoltunkat fejezi ki. Legalábbis én így gondolom. A filmre ez mindenképp igaz, nagyon sokat tanulhatunk belőlük, Zac rajongói közül sokan nem hallottak Orson Welles-ről például. De most többet akarnak tudni róla, az Aranypolgárról, a filmjeiről.

Zac Efron: Ami leginkább izgalmassá tette számomra ezt a filmet, az egyik olyan film, amit Welles rendezett: az Aranypolgár. Fantasztikus film, a kamerahasználat, különös, hihetetlen.

Ben Chaplin: Emlékszem, hogy kiskoromban nagyon sokat néztem a Rocksulit, Rick Linklater rendezte.

Fordította: LinkLuvor.

1 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Helló!

Hol van már a tavalyi hó?!:))
Helyette itt az idei.:)
És mi tagadás,elkelne már valami nézői interjú is erről a "fantasztikus filmről".
Engem felettébb érdekelne,hogy mit gondol egy átlagos néző eme film vetítése után.:)