2010. jún. 20.

Az álmok hullámain (2.0)

A rekkenő hőségre való tekintettel sok szeretettel meginvitálunk mindenkit a II. Nagy Közös Mese keretein belül egy dél-afrikai csúszdaparkos lazulásra. Persze felmerülhetne a kérdés, hogy a Mesélőknek elment-e az eszük, hogy az itthoni hőséget még nagyobbra cserélik, de a „kicsire nem adunk” alapon túlságosan is snassz lenne… és átlagos egy hazai csúszdázás.

Azon az apróságon szükségtelen megakadnunk, hogy Dél-Afrikában éppen tél van, hiszen több mesével ezelőtt már megtanultunk egyszer csak varázsolni – de jó, a gyakorlatiasabb, avagy szkeptikusabb utasaink tekintsék úgy: most egy újabb időugrás keretében ott tartunk korban, ahol már a technika simán át tudja alakítani az időjárást kényünk, kedvünk, óhajunk, sóhajunk és vágyaink szerint. Így lesz most: a télből nyár.

Különleges mese révén mindkét közlekedési eszközünket igénybe vesszük, a Balti-tengerig szállunk a repülő szőnyeggel, onnan a Vörös Pillangó egészen Fokvárosig visz minket, miközben mesebeli dalként harsogva szól NPH és a Glee Cast előadásában az Aerosmith Dream On című száma. Amikor az álmok hullámain kikötöttünk Dél-Afrika legfőbb városában, ütemes dobkórus kísér minket, a helyiek pedig már mindenre fel vannak készülve, megadottan fogadnak, és elkísérnek arra a versenypályára, ahol a Flúgos Futamot rendeztük anno, és bemutatják legújabb, legelvetemültebb gépjárműfantáziáikat.

Van ott gólyalábon járkáló Ferrari, sugárhajtású Mercedes és rugótalpakon járkáló, hűtőként a fején jéghegyet használó pingvin. A lassabb, megfontoltabb utasok számára kifejlesztették a traktorkerekeken guruló limuzint, amelyben a Mesélő ♂ helyet is foglal nagy peckesen. Ámde nem számolt a katapulttal, ami kifejezetten a számokra volt érzékeny. A szegény Mesélő ♂ pedig pont úgy érezte, hogy ismertetnie kellene a Megint 17 dvd/Blu-ray eladási mutatóit, hiszen oly lenyűgözőek, amint május 23-30-ig 893 lemezt adtak el, ez pedig csaknem duplázás, ebből be is folyt 9,698 dollár, szóval ezzel 1,470,965 db-ra emelkedett az összes eladott példányszám és 25,521,608 dollárra az összbevétel.

Amint hogy ezt kimondta, úgy érezte, eltűnik alóla az ülés, mely érzés helytálló volt, hiszen nemcsak az ülés, hanem az egész limó eltűnt alóla… az utasok nagy ámulatára és későbbi hatalmas hahotázása közepette. A Mesélő ♂ eltűnt szem elől, csak tompa puffanás és homokpergés hallatszott a távolból, majd ijedt sikolyok és fényképezőgép kattogása. Miután minden turista megközelítette a Mesélőt ♂, a Szellem elárulta a Mesélőnek ♀ a Mesélő ♂ hollétét. Így derült ki, hogy számszaki vezetőnk egy csúszdapark homokozójában landolt, alaposan ráijesztve a békésen homokváraikat/egyéb képződményeiket építgető gyerekekre. A felbőszült őrök ennek örömére mindenkinek ingyen belépőt adtak az aquaparkba, csak hogy ne találkozzanak többet a Mesélővel ♂.

Úgy logikáztak, hogy a kisebb rosszat választják, most szépen kijátssza magát az egész banda, aztán szépen eltűnnek a sok gyerek örömét elrontó Mesélővel ♂ együtt, aki szinte már-már Hókuszpók szintű gonosz a gyerekek szemében, persze jóval fiatalabb kiadásban és több hajjal, na meg macska nélkül, ez fontos.

Mire a Mesélő ♀ leparkolta kajak testű, piros lufi kerekű, 165 centis magasságig felszökellő járgányát, már készen is áll az a többi utassal együtt az aquaparkos kalandra.

A parkban megszámlálhatatlan mennyiségű csúszda található, és a Mesélő ♂ nagy bánatára egyik sem valami kis snassz, egyszerű, másfél méteres felépítmény, hanem a legkevésbé bonyolult csúszdán is pontosan 22 kanyar van, nem is akármilyenek, van köztük hajtűkanyar, visszafordító, több szint van egymás felett, a szintek közt nem ritkán 4 méter a különbség, az egész olyan 23 méteres magasságban van… Talán mondani sem kell külön, hogy a becsapódás kis áldozatai, vagyis a gyerekek bosszúra szomjasan állnak a csúszda aljánál és egyöntetűen követelik, hogy a Mesélő ♂ vonszolja fel és vesse alá magát a csúszda mélyébe tüstént. Ez utóbbi ötletet az utasok a legszélesebb összefogással támogatják természetesen – bár azért érzik, hogy nem minden veszély nélküli a kaland és ez látszik is a viselkedésükön.

A Mesélő ♂ szíve nagyot dobban, az utasok féltik őt, hát mégsem olyan bosszantóan unalmasak azok a számok, hát mégiscsak megesik a szívük rajta, az antistrandolón, talán kedvelik annyira a meséket, hogy a kreálójukat ne hozzák lehetetlen helyzetbe – mire ez mind végigfut az agyán, mivel nem az a gyorsan helyzetet felismerő fajta, már az utasok is megneszelik, hogy ilyen gondolatai vannak – és gyorsan le is szögezik: eszük ágában nincs a Mesélő ♂ testi épségéért aggódni, csalánba nem üt a mennykő, ők sokkal inkább a csúszdát féltik, nem mindennapi terhelés az, aminek ki lesz téve így, és hát, tudjuk, ma már szinte minden a rizsevők kontinenséről származik, a költségtakarékosság jegyében, nem garancia, hogy ilyen terhelésre számítottak az építők egyáltalán, szóval elgondolkodtató a szitu.

Végül néhány, óráknak tűnő másodperc gondolkodás után lazán kiáltanak fel egyszerre: ’Hadd szóljon!’.

A Mesélő ♂ nagy nehezen felkapaszkodik a hosszú csigalépcsőn a csúszda tetején ásító fekete lyukhoz, és döbbenten veszi tudomásul, hogy találóan Halálcsúszda névre keresztelték. Az utasok egyre türelmetlenül várták a kaland kezdetét, ami a Mesélő ♂ számára a legszörnyűbb rémálom beteljesülését jelentette, végül a Mesélő ♀ megelégeli a várakozást, és egy jól irányzott lökéssel útjára indítja a kétségbeesett Mesélőt ♂.

A külső szemlélő innentől kezdve csak puffanásokat és üvöltéseket hallott, ezért meginterjúvoltuk a park vezetőjét, hogy megtudjuk, miből is épül fel a legnagyobb attrakciójuk. Később – napok múlva a Mesélő ♂ is beszámolt tapasztalatairól, így rekonstruálni tudtuk a történteket.

A Mesélő ♂ alig hogy beült a csúszdába, úgy érezte, egy szakadékba zuhant, valójában a csúszda első 2 métere egy 50%-os emelkedő volt, hogy sikerüljön felvenni a megfelelő sebességet. Ezek után nyaktörő kanyarok következtek hátborzongató hangoktól kísérve, melyeknek nagy része a Mesélőtől ♂ származott. Ezek után minden világos lett, a Mesélő ♂ egy nagy csészealj-szerű képződményben találta magát, ahová a tetőn található ablakon sütött be a nap. Szerencsétlenül járt számszaki vezetőnk kezdett megkönnyebbülni, miközben folyamatos pörgés közepette közelített az állomás alján található kijárat felé, mire az hirtelen lezárult, a napfény helyét színes disco lámpák vették át, és egy földöntúli hang ezt mondta: ’Ha át akarsz jutni, halljuk a kedvenc számodat, utazó!

A Mesélő ♂ kapva kapott az alkalmon, előadta az In The Heights legújabb adatait: 483,020 dollár 7,624 nézővel – ez volt május 31-június 06-ig, sokkal frissebb adat a június 07-13-ig terjedő időszakra vonatkozó, és érdekesebb is, mert 11,5%-os növekedéssel 576,524 dollár értékben váltott jegyet 8,862 néző. Ami azt is jelenti, hogy immár 199,895 néző látta az előadást, ők összesen 14,897,371 dollár értékben váltották meg jegyeiket a fergeteges estére.

A rendszer mindettől teljesen kiakadt és egy víziszőnyeget dobott a Mesélőnek ♂, aki egy nyitott, egyenes, meredek csúszdán találta magát. Mit volt mit tennie, ráhasalt a szőnyegre, és mikor hatalmas csatakiáltások közepette végigpattogott a beérkezésre szolgáló medencében, azt kellett konstatálnia, hogy nem az ő méreteire lett tervezve, ez néhány másodpercen belül be is igazolódott, végül a gyerekek medencéjét loccsantotta az utasokra, további bosszútervekre adva okot.

A gyerekek ebből arra következtettek, hogy a Mesélőnek ♂ nem volt elég a kalandokból és ezzel az utasok is mélyen egyetértettek. Egy emberként tolták vezetőnket a szörfözős medence felé, ahol a vendégek a legmagasabb hullámokat lovagolhatták meg. Ráállították szegény Mesélőt ♂ a legnehezebb fokozatra állított szörfre, és mágneses technológiával gondoskodtak arról, is, hogy nehogy elessen. Ezután beindították a masinát, majd, miután látták, hogy a Mesélő ♂ milyen jól szórakozik, szép lassan mindenki beszállt, a bosszúról teljesen megfeledkezve. A gyerekek nem voltak ilyen elnézőek, szabadjára engedtek egy doboz pingvint egyenesen a Déli-sarkról! Ám hiába igyekeztek, senkit nem tudtak lelökni a szörfről, így aztán ők is csatlakoztak a mókához, míg a Mesélőnek ♂ eszébe nem jutott, hogy kemény negyed óra telt el az utolsó számos tudósítás óta…

Így aztán mielőtt felmerülhetett benne, hogy most aztán elő kellene állni a számos farbával, visítás rázta meg a fokvárosi légteret, az összes gyerek kurjongatott, mert három alak érkezett a tenger hullámain, a Szépség, a Mr. valamint utóbbi öccse, akiről a Fuvolás Lány diszkréten elhallgatta, hogy azért számára még a Szépségnél is jobb látvány – egészen rózsaszínre vált az ábrázata most, hiszen V csak a srácok mögött szeli a tenger vizét, Zac és tesója a szörfruha alsó részét viselik csak, amitől hamarjában korhatárossá válhatna történetünk, a technikájuktól dobálja a hátasokat mindenki természetesen, meg kell hagyni, hogy az nem éppen pingvin-szerű, sokkal inkább tapasztalt profikat szégyenítenek meg ügyességükkel, fergeteges sportnak tűnik, egy szemszögből nézve.

Amikor partot érnek és megfürdenek a tekintetekben, közlik, hogy afrikai tartózkodásuk további részét a lazulás és a romantika jegyében kívánják eltölteni, és pontosan tudják, hogy a mi társaságunkban mindehhez kitűnő partnereket találnak.

Leglazább utasunk rögtön el is helyez egy piros kéznyomot a Mr. hátán és átnyújt neki egy banánkoktélt, csak kortyolgassa és készüljön a laza mókára. V eközben egy színpad felállításában segédkezik a többi utasnak – az előkészületek közepette egyszer csak arra leszünk figyelmesek, hogy mintha a teremtett ragyogó napsütés hirtelen eltűnne és beborulna az ég, az nem lehet, hogy elmossa az eső a rendezvényünket, gondoljuk mind, és felpillantunk az égre: több tucatnyi amcsi emberke érkezik seprűnyélen, némelyikük különböző dobozokat cipel magával, benne eltérő nagyságú labdákkal – nem is értjük mit akarhatnak játszani, most buli lesz. Hamar kiderül, hogy a legkisebb labdaszerű dolgot csak hangulati elemnek hozták, a lebegve ragyogó cikesz aranysárga fényével tökéletes hangulati elem.

A bulinak különböző fázisai vannak, az ereszd el a hajam részt megelőzően a romantikán a sor. Z és V három cikesz keltette fényben élőben adják elő, a seprűn érkezett zenészek kíséretével a HSM széria legromantikusabb dalát a Can I Have This Dance-t, mire romantikus utasunkat három amcsi kéri táncra, kedvenceink be is iktatnak néhány plusz refrént, nehogy harag legyen a dolog vége. Mivel ez a rész jól sikerül a széria duettjeit szépen sorban eléneklik, hogy a romantikus hangulat teljes legyen, ez egy speciális buli ugyanis.

A romantika után a lazítás percei következnek – már a táncé a főszerep, a színpadon mindenkit letáncol leglazább utasunk, a Mr. csak megkísérli lemásolni a mozdulatsort, de túl merev hozzá, leglazább utasunk, ’Na, figyelj, öcsém!’ felkiáltással megfogja a Mr. derekát és elkezdi rázni, jobbra-balra, előre-hátra lendíti, majd konstatálja: ’Azért a Rongylábhoz sok spenót kellett volna még.’ Persze hozzáfűzi azt is, hogy véletlenül sem reménytelen a szitu, reménytelenebbet is megtanított már lazulni, nem lesz itt gáz. A Szépség közben már a földön fetreng a nevetéstől, ám a mókából őt sem hagyhatjuk ki!


A Mesélő ♂ látván, hogy a Szépség majdnem három egész percet töltött különösebb őrült tervekben való szereplés hiányában, felkéri őt táncolni. Igen ám, de hamar kiderül, hogy kemény alázásnak veti alá magát az első keringővel – a Can I Have This Dance főszereplőjével szemben ez nem is csoda. Ezért azt javasolja, hogy igyanak meg egy kókuszkoktélt a legközelebbi jacuzziban csak ők ketten, az utasok úgyis a bulival vannak elfoglalva, soha nem tudják meg. El is foglalják a helyet, beszélgetnek, szürcsölgetik a koktélt, mikor V szokatlan buborékolásra lesz figyelmes, ami egyre intenzívebben tör alá a jacuzzi aljából.

Gyorsan el is hagyja a terepet, ám a Mesélő ♂ figyelmét ez elkerüli, lelkesen szónokol a HSM3 mindent elsöprő összbevételeiről, arról, hogy 954 DVD/blu-ray-t adtak el május 23-30-ig, amiből 16,556 dollár bevétel származott akkor, arról, hogy összesen már 3,285,968 lemezt adtak el megjelenése óta és arról, hogy ebből 59,127,275 dollár bevétel jött össze, valamint arról, hogy nem érti, miért nem érintett senkit sem érzékenyen a tavalyi Allure-ben felmerült pontatlanság, amiben galád módon csak 100 millió dolcsi felettinek írták a befolyó összegeket.

V-t valamiért a matek hidegen hagyta mindig is, viszont a földrajzhoz jól értett, így felismerte, hogy a kis medencében egy vulkánkitörés készül, méghozzá igen speciális, jégdarabokat tartalmazó. Néhány másodperc múlva ezt a Mesélőnek ♂ is be kellett látnia, ugyanis ismét a levegőben találta magát, a „láva” legtetején.

Miután a Mesélő ♂ földet ér nagy duzzogva, Z és a Mesélő ♀ a hasukat fogják a nevetéstől, hogy sikerült megbosszulni az újabb „számrohamot”, és megígérték, hogy innentől kezdve már tényleg csakis a bulizásé lesz a főszerep.

Ezek után az utasok mindegyike táncol Z-vel, Dylan-nel, kivétel egy valaki, aki inkább természetesen V-t választja, addig, míg bele nem esnek fáradtan a medencékbe, onnan a Szellem haza teleportálja őket, hiszen itthon vár rájuk minden nyarak legforróbbika napsütéssel, vízzel, jégkásával, pihenéssel, fürdéssel – és egyeseknek számokkal...

Ezzel kíván a Mesélő ♂ és a Mesélő ♀ minden Kedves Utasnak kellemes nyári pihenést!

Írta: Mesélő ♂ = Fant és Mesélő ♀ = LL.
Forrás: The Numbers 1 2; BroadwayWorld.

14 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Köszi az izgalmas mesét, mely kellően álomba ringatott ismét :))

b írta...

Egész korrekt bulvár

http://www.femina.hu/sztar/hirek/zac_efron_szexi_felmeztelen

heno írta...

http://www.youtube.com/watch?v=_rl7Qh9Fj-g&feature=player_embedded
ezt valaki forditsa mále légyszíves

Fant írta...

Szívesen, a magam részét, Andi! :)

A mesék visszavonulnak egy időre, úgy döntöttem. A CSC premierkor, ha majd felpörögnek az események, szétnézünk a számok világában újra, amennyiben lesz rá igény.

Charlie St. Cloud magyar premier szeptember 02-a egyébként, az imdb szerint.

Andi írta...

Köszi a részedet Fant, már ami a mesét illeti :))
Sajnálom a mesés visszavonulásodat és a magam részéről a továbbiakra egy igénylő már biztosan van :))

xdittax írta...

Fant és társszerzője valóban kitettek magukért, de ha a Mesélőnk úgy döntött, hogy ez egyelőre egy egyfajta utolsó mese volt, mi el fogjuk fogadni. A legjobban, amit én sajnálok az az, hogy nem volt méltó tálalása a megjelenésének, amikor egy héttel ezelőtt már olvashattátok, és végül csak tegnap, kereken rá egy héttel kapta meg a mese végső köntösét.

Ennek ellenére Fant és LL részét valóban dicsérni és köszönni kell! :)

Kedves Heno, Tőled külön elnézést kell kérnem, amiért ilyen sokáig váratott magára a videó fordítása. Tőlem sajnos nem is kaphatod meg pontról-pontra, de azt el tudom Neked róla mondani, hogy ez a bizonyos Kayslee Collins azzal kezdi, amikor Vanessáról kérdezik, hogy egy bámulatos, tehetséges személy, akire igazán felnéz. Nessa körülbelül 10, ő pedig 8 éves volt, maikor megismerkedtek egymással. De azóta már nem tartják a kapcsolatot, pedig a Disney előtt még nagyon szoros kapcsolat volt közöttük, igazi legjobb barátnők voltak. De nem veszekedés miatt szakadt meg a barátságuk, egyszerűen csak ő is, és Vanessa is megváltozott. Viszont úgy egy éve összetalálkoztak, beszélgettek, telefonszámot cseréltek, de igazából valahányszor néha találkoznak azóta, mindig ugyanaz van, nem sikerül sokat beszélgetniük, V elfoglalt és az életstílusa egy kicsivel zárkózottabb, de ezt Kayslee teljesen megérti. Ettől függetlenül valószínűleg most mondhatja azt, hogy újra egészen közel kerültek egymáshoz. :)

99 írta...

ezt fordítsátok már le lécci


http://www.freeweb.hu/nessa-media/heaven/displayimage.php?album=363&pos=0

Névtelen írta...

Szívesen Mindenkinek a magam részét, a visszavonulást én is nagyon sajnálom, általam behúzható a második strigula az igényléshez :)

heno írta...

Köszi a forditást

Fant írta...

Kell tartani a mesékkel egy kis szünetet, jót fog tenni, de egy hónap kb és beindulnak a számok újra. És érdekesebb is lesz a CSC útja, mint most a dvd eladások. A két strigulát jegyeztem, köszi :)

Nézzük a legpozitívabb oldalát amúgy: így, hogy a vasárnapot nem stoppolják a mesék, Dittának több ideje lesz alaposabban átvizsgálni a raktárat, hátha kincseket talál, mint legutóbb is. Szerintem van ott még, ahonnan ez jött :)

b írta...

Részemről is mehet egy strigula! És én is köszönöm mindannyiótoknak a mesét :)

Esetleg a Glamour legújabb Vanessás cikkét is lehet kérni fordítrásra?

Névtelen írta...

b, a Glamour már kész van, innentől már nem rajtam múlik :)

A CSC majd érdekes lesz tényleg, megint jöhet a promóelemzés majd :)

b írta...

Wow! Ilyen gyorsan? :)) Persze, nincs suli :)

b írta...

A bulvár is megemlíti :)
http://noinapozo.hu/index.php?menu=magazin&hirid=1518&kat=19

A címe tetszik, a cikkben csalódtam, sokat nem írt a cuccról :S