2010. jún. 6.

Mesés bűbájok, bűbájos mesék

Mai mesénk lehet, hogy méltatlan bár, de feltétlen felvezetése az előreláthatólag jövő heti sztorinak, melyet a Mesélő nem egymaga fog véghez vinni, épp ezért várhatóan jóval élvezetesebb lesz azoknál, melyek egyedüli agymenésből születnek – és akkor ennyit a promócióról, nézzük, merre ismerkedünk ma az aktuális számokkal. Kéretik nem elaludni máris.

Máris indulunk az original Disneylandbe, ahol csak bámulunk a mesebeli világ láttán, szembe jönnek az életnagyságú Mickey és Minnie egerek, belebotlunk Donald kacsába, a Mesélő megkísérel kölcsönkérni Dagobert bácsitól, mindig jól jönne egy kis zseton ugyebár, persze rövid úton kudarc a próba vége, törpéivel sétál a Disney parkban Hófehérke, különböző mesék hercegei is megjelennek a hölgy utasok legnagyobb boldogságára, hogy a Mesélő is rokonlelket találjon, Dumbo, az elefánt is feltűnik, Balu kapitány repülőútra invitálna, mi azonban kedvesen visszautasítjuk, mondván mást kell kipróbálnunk.

Ez pedig a hullámvasút. Ahogy sétálunk a mesékkel rokonságot mutató hullámvasút felé, arra leszünk figyelmesek, hogy a sok-sok mesefigura mellett hús-vér emberek plakátját látjuk, apró mosollyal szemléljük a 3D-s plakátot Z-ről és V-ről, annál szélesebb vigyorral üdvözöljük őket teljes valójukban a hullámvasútnál. Az utasok úgy vannak vele, hogy a mesék minél inkább a bűvkörükbe vonják a Mesélőt, annál nagyobb a sansz arra, hogy elfelejti a számokat közölni velük, ami nagy-nagy jutalom lenne, ha megúsznák mára.

A hullámvasút kocsijai egy meghatározott ponton vízben közlekednek, a sebesség egyre nagyobb, nem győzünk kalimpálni, kapaszkodni nem kell, mert úgy ülünk a kocsiban, hogy a vállunkra csukható szerkezet tart bennünket, így aztán levegőbe emelt kézzel tudunk száguldani lefelé – a számokról pedig az első élmények hatására a Mesélő el is feledkezik.

Miután leszálltunk a hullámvasútról – ahonnan persze a Mesélőt lehetett a legnehezebben lerángatni – átültünk az óriáskerékre. Az óriáskerék tisztán üveg kabinjaiból tökéletes rálátás nyílik LA házaira. A magasból kiszúrjuk V házát és Z-ét is, sőt egy roppant érdekes dologra lesz figyelmes a Mesélő: LA épületei mintha maguk is szám-formát képeznének, igen határozottan úgy tűnik, hogy szám formájúak emberek!

Látható először is az, hogy 348 – ez minden bizonnyal arra utalhat, hogy ennyi példányt adtak el május 17-23-ig a HSM 3 DVD-blu-ray verziójából, aztán kelet felé tekintve látszik még egy olyan forma, hogy 6,299 – ami valószínűleg dollár és az aktuális bevételre kell utalnia feltétlen, rendkívül érdekes, hogy észak felé tekintve – óriási találmány az óriáskerék – a házak 3,285,014 alakzatot öltnek, ez ugyebár az eddig eladott példányszám, délen roppant sűrűn lakott része kell legyen LA-nek, mert ott már 59,110,719 formátumú az épületek együttese, őrdögi!

A lelkendezést egy meteorit tengerbe való becsapódása töri meg, és bár a Mesélő maradna, hátha Superman érkezését láthattuk, azonban az utasok és V-ék a szökőár előli tiplizést választják, így aztán elhagyjuk Disneylandet, de nem megyünk messze, egy barlangba érkezünk, a barlangban folyó csordogál és meg kell hagyni, hogy elég ijesztő a terep, félhomály van, sejtelmes a hangulat, lehűlt a levegő, nyirkos minden, ennek ellenére nem szabad feladni, rendületlenül megyünk előre – két csónakkal, két szemre egyformával, az egyikben egyedül a Mesélő posztol, a másikban az összesen 33 utas, na jó, persze tértágító bűbájjal kezelt az utasok csónakja, de az is tény, hogy az első csónakot nem lehetséges annyira kitágítani semmilyen varázslattal, hogy mind elférjenek benne a Mesélő mellett.

Egyre beljebb evezünk a barlangban, amikor is egyszerre tucatnyi rémisztő lény száll szembe velünk, az arcuk felismerhetetlenségig eltorzulva, kinek ragyáktól, kinek szúrt-vágott sebektől, ki oly csúf, hogy érzékenyebb lelkületű utasaink sírva fakadnak, amint rápillantanak, a 33 utas hátrahőköl, a Mesélő azonban szembeszáll a lényekkel, mivel a barlang falára számokat látott kivetíteni, melyekre szüksége van.

Viszont az utasok részben félelmükben, részben a számok elől való menekülésük gyanánt kiszállnak a csónakból és úszva igyekeznek kifelé a barlangból. Ezt azonban a Mesélő kiszúrja, szeme mint a sasé ugyanis, és segítségül hívja a mozgáskultúrájához leginkább hasonló állatokat, ezúttal a pingvineket, akik behálózzák az utasokat és a Mesélő csónakja elé viszik őket – mielőtt azonban elkezdődne a hegyibeszéd a számokról, anarchia tör ki és az utasok beleborítják a Mesélőt a vízbe, minek következményeként kitör a nap második szökőárja és ténylegesen menekülni kell a barlangból.

El is utazunk jó messzire a tett helyszínétől, magyarázkodni ugyanis aránylag kényelmetlen lenne az amcsik felé, elrepülünk Japánba. A Mesélő, mint bazi nagy ínyenc kitalálja, hogy éhes, így bemegyünk egy helyi étterembe, ahol megkóstoljuk a szusit. Csel nélkül nem múlik el utazás, ezért a Mesélő néhány percre eltűnik a konyhában és látványosan félrevonul titokban tárgyalni a szakácsokkal és a pincérekkel.

LL azonban kiszúrja, hogy valamire készül a Mesélő és utána oson a tárgyalás helyszínére – meghallja amint a szakácsok arra lettek kérve, hogy süssenek bele pár papírt, rajtuk számokkal az egyik adag szusiba, a pincéreket pedig arra akarja rávenni a Mesélő, hogy azt éppen neki tálalják fel. Mikor a Mesélő végez, LL előbújik és meggyőzi a pincéreket, hogy a Fuvolás Lány részére tálalják a cseles szusit. Az étel feltálalása után a Mesélő látványosan próbálja forgatni a szájában az ételt, óvatosan eszik, nehogy elrágja a hajszálvékony papírra írt számokat, azonban csak nem érez semmit. Ezzel párhuzamosan a Fuvolás Lány jóízűen lakmározik, az olimpikon atlétanő még itallal is kínálja, hogy minél jobban és persze csússzon az étel.

A Mesélő rendkívül bosszús. Mi lesz most a Megint 17 DVD/blu-ray számaival? Van pótterv pótszámokkal. Ehhez azonban egy óriási bálna gyomrába kellene bejutni, ugyanis az utasok a Szellemmel való kokettálás után oda küldik az adatokat. Ez aztán feladat, nem is biztos, hogy teljesítése lehetséges. Hm..hm… A nyerő ötlet, mint a mesékben, villanyt gyújt a Mesélő fejében!

Szükséges egy tengeralattjáró – amit planktonnak kell álcázni! Mikor ez meg is van, a Mesélő beül a tengeralattjáróba, a hüledező utasok előtt, a plankton álcát is felteszi a hajóra, és elindul a bálna felé: a bálna aztán gond nélkül lenyeli a számára apró hajót, benne a Mesélővel. Odabent aztán a Mesélő speciális búvárruhát ölt, kilép a tengeralattjáróból, és elkezd úszni a bálna gyomrában - bőven van helye azt meg kell hagyni. Sikeresen megtalál pár számot és már hívja is utasokat rádión: 468 db eladott példány, 5,506 dollár az aktuális bevétel. Ekkor ütemes horkolás hallatszik a vonal túlsó végéről, így hangosabbra kell váltani: 1,470,072 az eladott összes példány, és 25,511,910 dollár az összbevétel a DVD eladásokból!

Az utasok mire a Mesélő kikászálódik a bálnából már rég eltűntek, elrepültek a szőnyeggel. Búcsúüzenetet nem hagytak, azonban a Mesélő valahogy megérzi, hogy valahol a Földközi-tenger mentén kell keresnie őket és már be is száll a Vörös Pillangóba, felhúzza a vitorlákat és száguld Törökország felé!

Az utasok eközben Z és V társaságában egy luxusszállodában pihengetnek és ünneplik, hogy megszabadultak a Mesélőtől. Koktélokat szürcsölnek, madarak csicsergése simogatja a lelküket, a gyenge szellő éppen elviselhetővé teszi a sivatagi klímát, a lábuk a medence vizében ázik – amikor is a számfanatikus őrült a hajóval felbukkan a medencében, és sokkolja az utasokat, kedvenceinkkel együtt!

Szóhoz sem hagyj jutni senkit, már darája is az In The Heights című Broadway előadás legfrissebb, május 23-30. közti időszakának adatit: 594,752 dollár az előadás bevétele, ami ilyen szinten növekedés, ám ezzel szemben a nézőszám minimálisan de csökkent, mivel 8.305-en tekintették meg azon a héten, ami 1,2%-os csökkenés bár, de így is 77,2%-os kihasználtság. Az előadást május 30-ig 183,409 néző látta és 13,837,827 dollár értékben váltottak rá jegyet.

Mikor az eszelős számhalmaz véget ér csak annyit lát a Mesélő, hogy minden utas, V is és Z is békésen és nagyon-nagyon mélyen alszanak a medence partján, halkan horkol mindenki, mindezen tények pedig magát a Mesélőt is arra sarkallják, hogy a kalandoktól lefáradva, maga is leheveredjen is medence partján, átgondolja újra a számokat és 3 másodpercen belül kómaszerű álomba merüljön.

Kifundálta: Fant.
Forrás: BroadwayWorld; The Numbers 1 2.

6 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Köszönöm a mesét,és persze a Disney-s utazást.:)
A hullámvasút pedig egyszerűen fenomenális élmény volt!:)

xdittax írta...

Nos, ami engem illet, én is nagyon jóllaktam. A szusival, a számokkal, a mesével. De bármikor megismételném a varázslatos utazást! Ennél mesésebb úticélt aligha találnánk. Vagy mégis? :)

LL írta...

Ez amolyan "mesés mese" volt, nagyon kalandos és izgalmas :)) Kivételesen a számok is jó helyen voltak, úgyhogy max pont! A következő mesét pedig dupla figyelemmel csekkoljátok, az lesz az év végi közös változat :D Ennyire nem lesz mesés a helyszín, de kalandokban bővelkedni fog :))

Andi írta...

Sziasztok!

Hú én nem mertem felemelni a kezeimet a száguldó hullámvasúton és köszi a mesés utazást, szinte bele is szédültem és még vizes is lettem - nahát, nahát, de az vigasztaló, hogy azért a Mesélő most sem úszta meg szárazon :))

Fant írta...

Szívesen a mesét mindenkinek, örülök, hogy tetszett nektek :) Talán legközelebb még Dagobert bácsit kellene meggyőzni, valahogy lazán, f.é., hogy vegye meg nekünk Disneyland-et, és akkor hullámvasutazhatunk kedvünkre máskor is :)

Hogy találunk-e mesésebb célt, azt per pillanat nem tudom, alapvetően nem csak rajtam múlik, de nem biztos, hogy a reálisabb helyszíneken nem történnek majd mesebeli kalandok :)

Szóval izgalmas LL, hát alapvetően a Mesélő elvetemült, ha még támogatást is kap, akkor a kalandvágy számosan is határtalan :)) A számok elhelyezésénél igyekeztem a legkisebb sokkhatást kiváltani :D A közös meséből én is várom mit hozunk majd ki, tuti, hogy über lesz :D

Fant írta...

Á, a Mesélő sosem ússza meg szárazon, Andi, ellenkezőleg éppen, érdemes lesz figyelned a következő mesét is, szárazságról megintcsak szó sem lesz :) Amúgy a víz utasként kellemes hűsítő a Mesélő szándékai szerint :))