2010. okt. 31.

Tökös Halloweent Mindenkinek!

A mai napon szőrös kis barátunk töknek öltözött!
De Nektek is, akár jelmezbe bújtok, akár nem,
mindenképpen legyen bolondos Halloweenetek! :)

Have fun!

16 megjegyzés:

;o) írta...

Vers Halloween-re....

Tök, tök, sárga tök,
Halloween-re mit főztök?

Kígyót, békát, csontvázakat,
Mindenféle bogarakat.

Tök, tök, kicsi tök,
Ugye hozzánk eljöttök?

Elmegyünk, elmegyünk,
Ajtódon becsengetünk.
Megtréfálunk, cukrot kérünk,
Aztán gyorsan odébb lépünk.

Tök, tök, csúnya tök,
Jobb lesz, hogyha nem jöttök!
Cukrot, csokit mi is várunk,
Házról-házra körbejárunk.

Happy Halloweeeeeeen ;o)!

(f.é.) írta...

Köszi a verset ;o)!!!
Tök jó volt!!

Fant írta...

Emberek, amcsi idő szerint este 8-kor, vagyis nekünk úgy éjjel 1 körül jön a vadiúj Sucker Punch trailer!!

LL írta...

Bizony, meg is érkezett, ahogy ígérték, remélem, itt is viszontlátjuk, az amcsik, és helyenként a magyarok is kellőképp beőrültek tőle. Sőt, a Warner most adott engedélyt arra, hogy a forgatásra meghívott újságírók egy-egy 800 szavas előzetest kiadjanak a látogatásuk összefoglaló cikkeiből, amelyekben interjúk, meg mindenféle újdonságok lesznek. A Team Hudgens már összegyűjtötte mindet, ott lehet csekkolni. Ahogy elnézem, most már novemberben elkezdik a promót, ez a film így verhetetlen lesz, csak sajnálni tudom a Beastlyt... "if you don't stand for something, you'll fall for anything" rá is vonatkozik :D

xdittax írta...

Igen, ahogy mondod LL, tegnap este még én is beleütköztem a forgatásra látogatók néhány beszámolójára, és érdemesek lesznek a megosztásra, az biztos. De ma meglepetésként ért az újabb előzetes, kíváncsi vagyok, Nálatok elérte-e őrjítő hatását.. :)

LL írta...

Ditta, ha a helyedben lennék, én csak összefoglalót csinálnék a beszámoló-előzetesekből, és csak azt emelném ki, amit eddig még nem tudtunk. A cikkeknek kb a felét olvastam el, és nagyon úgy tűnik, hogy a Warner teljesen megszabta, hogy mit írhatnak le, melyik képet kell kirakniuk, úgyhogy szerintem egyrészt nagyon nagy meló lenne ennyit lefordítani, másrészt valamilyen szinten felesleges is. Mondjuk ebben a pár cikkben találtam egy olyan összefüggést, ami kizárja, hogy a trailerben bármiféle menyországról szó essék, illetve láttam, hogy kihagytál belőle egy részt, és van, amit én máshogy értelmeznék, egyszóval ha ráérsz, megosztom a saját verziómat, kivételesen most én is megcsináltam - de csak mert látom, hogy vannak helyek benne, amik alapján hivatkozhatnék szerzői jogaimra :D

xdittax írta...

Hupsz, azt hiszem mondhatom, hogy egy bizonyos értelemben elkéstél a kommenteddel, de csak egy bizonyos értelemben. :)

Én is figyelembe vettem, hogy nagy mennyiségű anyagról van szó, és nyilvánvalóan lesznek benne fedések és ismétlések, ezért még nem is terveztem meg pontosan hogy s mint legyen a jövőben ezek megosztása. Főleg ha tudjuk, hogy ez csak folyamatosan nőni és nőni fog a hetek múlásával, és valóban versenyfutás lenne, és felesleges is. Igyekszek majd normálisan szelektálni, vagy tényleg kivonatot készíteni, egy esetben már körvonaladózott is, hogyan lehetne, de egyelőre konkrét terveim még nincsenek. Csak kiválasztottam az elsőt, amit elolvastam, mert felvezetőnek szerintem tökéletes és éppen megfelelő.

Az előzetesnél pedig tudod, hogy szívesen veszem a segítséget, akár a Tiédet, akár másét. A mennyországos rész valóban gondot okozott, de egyszerűen képtelen voltam rájönni a megfejtésre, és Neked meg nyilván van megoldásod. :)

A szerzői jogokhoz ne haragudj, de nem gondoltam engedélyt kérni mert ez már fordított esetben is megtörtént és egyébként is megkönnyíti mindenki, nem csak az enyém, de az olvasók helyzetét is. :)

Fant írta...

Na jó, de azért szerzői jogok kapcsán értékelni kell a kreatív megoldást ugyebár :D Ha van egy korábbi hibátlan megoldás valamire azt kell használni - na de ebből semmi komoly gubanc nincs nyilván csak poén :D

Szóval a lényeg, hogy én is támogatom az összefoglalós megoldást, igazából felesleges időrablás az egyformákat lefordítani, ahogy mondja LL is, állati nagy meló, szerintem olvasd el mindet amit találsz, és mondjuk csokronként egy-egy összefoglalót ha csinálsz belőlük, akkor tökéletes lesz.

Örülök, hogy van végre érdemben miről beszélni, a különböző jótékonyságos dolgok nem kicsit uncsik már, a Sucker Punch promó ellenben lehengerlőnek látszik.

Amúgy, ha sikerül, akkor hétvégére mesével jelentkezem, van annyi szám, mint elhullott náci katona az előzetesben, itt az ideje, hogy megismerjétek őket valami kusza téli eleji mese keretében :)

LL írta...

A szerzői jogokkal kapcsolatban csak vicceltem, máskor is ollóztunk össze fordokat, és most két mondatról volt szó csak, nem beszélve arról, hogy a neten nincsenek szerzői jogok, egykor mindenki innen kopizott mindent... :D

Egy felvezető anyag szerintem is tökéletes, de nem akarok megszabni semmit, úgy csinálod, ahogy akarod, csak ez a leglogikusabb.

A trailerhez akkor:

Menyországos mondat helyére: Hogy elérd a saját határaidat, csak engedd el magad!

Ami kimaradt: Sweet Pea: Tudja, mit csinálunk!

Rocket: Csak így juthatunk ki innen!

Utsó mondat: Wiseman: Ha nem tartozol sehová, meghalsz csak úgy.

Nem szó szerinti az utsó mondat, úgy fordítanám inkább, hogy ha nincs célod, bárminek áldozata lehetsz, de ebben a környezetben inkább úgy értendő, mint ahogy írtam. Mellesleg ez nem most lett kitalálva, egy vitatott szerzőjű idézetről van szó.

xdittax írta...

Hmm, csak most kerestem rá az utolsó idézetre, és valóban nem a filmből származik eredetileg! Mindenesetre minden segítségedet köszönöm, LL! :)

Sajnos előreláthatólag nem leszek itthon a mai nap, úgyhogy nem tudom, mikor mennyit tudok majd itt munkálkodni,s e azért annyit már kiszűrtem, hogy halvány lila gőzöm sincs mi ez az egész High Roller-es kommented. :) Mégiscsak segítesz, legalább valamennyit? :)

Szép napot Mindnekinek!
Ditta×××

LL írta...

Pedig direkt nem akarom elárulni, nem olyan természetű az egész... főleg, ha még Fant is rájött... :D

Annyit mondok, hogy kapcsolatban van a sztori összetett voltával, hogy 3 rétegű az egész film (valóság + képzelet + képzelet a képzeleten belül). Olyasmi, mint az Eredet, csak kevesebb szinttel. De ez megjelenik a trailerben is. Az infó az, hogy hogy jelenik meg a harc tétje a különböző szintek közül az egyiken.

LL írta...

Áh, most komolyan, ennyire nehéz? Ne csináld már, pedig ebből a pár mondatból össze lehet rakni az egész rendszert a filmben, a karikás részleteken kívül.

Találtam egy elemző videót az első trailerről, lelassítják a filmet, így olyan képeket látunk, amit a nagy rohanásban észre se vennénk. Ja, és ebben is van segítség :)

xdittax írta...

Igen, az Eredetes párhuzam jól passzol a filmhez, ezt már több helyen is említették korábban, és most is előkerült néhány beszámolóban. Ettől függetlenül még mindig nem értem mire kellene koncentrálni. Vagy nem tudom. Biztos nagyon evidens és kiszúrja a szemem, de azt se tudom mit kellene keresni, és hogy Fant mikor jött rá? Én szerintem valahol elvesztem a kommentek között... De azért nem szeretném feladni. :)

LL írta...

Oké, oké, akkor nem érted a kérdést. De a 3 réteget érted, a kérdések:
Mi a három réteg, és milyen sorrendben követik egymást: valóság, képzelet + kiút a képzeletből - ezek mik a filmben konkrétan?
Mi High Roller foglalkozása az első és a második rétegben?
És mi a tétje a harcnak az első, a második és a harmadik rétegben?

Ennek a felére alapból tudtuk a választ, de most az anyagok segítségével ki tudjuk egészíteni.

És akkor mondok pár extra segítséget, hogy mit hol találsz meg: a linkelt videóban High Roller egyik foglalkozása.
A TH 1. és 4. cikkében a 2. réteg tétje, és High Roller másik foglalkozása.

A többit tudtuk eddig is, csak össze kell rakni. Sok sikert! :))

xdittax írta...

Óóó, tudom mire gondolsz High Rollerrel kapcsolatban. :) De ez csak a beszámolókból derül ki, nem? Hogy a bordélyházban el akarja venni Babydoll szüzességét. És akkor erre utalt a karikás dolog is. Nem értettem mire gondolsz, milyen összefüggésre jöttél rá, mert ez az előzetesben így konkrétan nincs benne. Viszont akkor úgy gondolod, hogy ez a tétje a második szintnek, hogy ez elől meneküljön meg a hősnőnk? :)

LL írta...

Na, a lényeget sikerült megfejtened, a második szint teljesen megvan - gondolom, adódik a szituációból High Roller "foglalkozása" - főleg, hogy Blondie karaktere nagyon hasonlít Mimihez a Rentből, ha érted, mire gondolok. Ja, és a trailerhez lazán kapcsolódik, az első pár másodpercből úgy vettem ki, hogy Babydoll apja minden értelemben erőszakos.

Az elemzős videóban fény derül High Roller való világbeli foglalkozására is egy bizonyos képen, legalábbis szerintem. Az itteni tét viszont egyértelmű: BabyDoll agya konkrétan.

A harmadik szint tétje is egyértelmű: a csajok élete, mi más? :D