2009. nov. 1.

Bûvös hangján szól hozzád!

Mindannyiunk legkedvesebb blogja e héten ünnepelte születésének második évfordulóját, ennek tiszteletére számos oldalunk is összeszedte magát és igyekezett aktuális lenni néhány információval, amik ha nem is naprakészek, de mindenképpen újnak számítanak, szóval néhányat megismerhetünk a blog főhőseit érintő filmek kapcsán.

Ismét lesz kritika a Bandslam-ről, talán annyira nem sajátos stílusú, de korrekt és roppant pozitív mindenképpen, a DVD eladások közül a Megint 17 számait érintjük, a HSM 3 eladási mutatói kapcsán második számú számos oldalunk valami zavart érezhetett az erőben, hiszen visszafele fejlődött, olyan pedig nincs, így megvárjuk amíg rájön mi a gubanc. Talán elöljáróban ennyi is, a számokkal sakkozunk még mindig természetesen.
Nem nagyon mennek neked ezek a bevezetések! – szúrja oda tényként a szülinapos blog életrehívó-szerkesztője a Mesélőnek. Valóban nem, éppen ezért fogunk majd egy hármas mesét írni – vág vissza utóbbi, reagálás nem érkezik, csak diplomatikus csend, de hát hallgatás ugyebár beleegyezés. Hát nem egészen – csattan fel a Szerkesztő – hallgatni inkább arany. :)

Na akkor ha az unalmas, közmondásháborúnak szánt kliséparádét befejeztétek, akár indulhatnánk is – szólít fel az esőspecialista magasugró atléta, kit ismét köszönet illet a fordításban való segítségért.

Így hát a Fuvolás Lány megidézi a Szellemet, hogy repítsen minket el a színes világba, messze a szürke hétköznapoktól – és mivel Halloween van az amcsiknál, ezért ennek tiszteletére szóljon egy speciális dal, ne a vámpírokról, az átlagos lenne, valami átlagon felüli kell, ez pedig legyen most az Operaház Fantomjából az Éj zenéje, kellemes borzongást mindenkinek mai meséhez.

A Szellem előbújik és átöleli kedvenc blogjának Szerkesztőjét, gratulálva neki a jeles alkalomhoz, persze harsány, hisz minden olvasó érzései összpontosulnak benne.

Nos, most, hogy kellően spirituálisak voltunk, induljuk is útnak, irány Vancouver, ahol a „Fűrész” becenevű giga-nagy fegyver szépséges gazdája és az 1937-ben játszódó MAOW kedves főhőse már várnak bennünket, átnyújtanak a Szerkesztőnek egy szimpatikus plüssmackót, aki két színes lufit tart a mancsában és azt mondják, köszönik, hogy két éve ilyen színvonalon működteti az oldalát.

Na persze, számok nélkül sem úszhatja meg senki, a Megint 17 DVD/blu-ray eladási mutatói igazán nagyot estek a 10. hétre, de az igaz, hogy ez a film maximálisan kihozta számszakilag ami benne volt, úgyhogy az aktuálisan eladott 2,044 példány és az abból befolyt 43,547 dollárnyi bevétel, már csak kellemes kiegészítés, pláne ha azt nézzük, hogy már 1,168,149 példány kelt el belőle.

Folytassuk egy Bandslam-kritikával, mely pedig ez alkalommal a cinematical.com írása:

Ravasz húzás a Summit-tól, hogy a New Moon előzetesét betették a Bandslam elő, tudván, hogy előbbi fanatikus tizenéveseket fog vonzani, akik egyébként nem figyelnének fel erre a nyüzsgés-kerülő filmre. És ha ezek a fiatal lányok a moziban maradnak a trailer után is, akkor rá fognak jönni, hogy abszolút megérte az időt a virgonc tini melodráma, melynek kapcsán üdítő érzés, hogy nem próbálja győzködni a közönségét.” – így a felvezetés, a Summit-ra más szót használnék, de a második mondat a lényeg, minden benne is van.

Lássuk a sztorit , előbb csak érinti majd pár mondatban ki is bontja:

Will Burton (Gaelan Connell), aki úgy néz ki, mint egy pancserebb Shia LaBeouf, most költözött az anyukájával Lodriból New Jersey-be és megdöbben, hogy az iskola pont olyan itt is, mint Cincinnati-ban, az egyetlen különbség, hogy a zsarnokok itt még nem tudnak róla.

Az old-school indie rock iránti szerelme teszi különlegesség őt. Gyakori, David Bowie-nak írt levelei (ami a film napló-szerű narrációjának alapjául is szolgál) pedig még egy kicsit furcsává is.

Különc, de kedves figura tehát, azonban pár percre szakadjunk el tőle, csak addig, amíg elhajózunk a Vörös Pillangóval az Indiai-óceánon Kelet Afrikába, ahol a Megint 17 helyi számait vesszük górcső alá. A helyiek elmesélik, hogy szeptember 20-ig összesen 26,758 dollár gyűjt össze a helyi mozikban a film vetítéséből.

A következő célunk Venezuela, vagyis Szappanország, ahol a múlt heti látogatásunk mély emlékeket hagyott egy helyi szappanemberben, ennek ellenére avagy éppen ezért ismét bizalmasan szeretné megosztani a Megint 17 bevételét érintő infókat olimpikonunkkal. Mielőtt a Mesélő szigorúan nézne, vagy a Fuvolás Lány felmérgelné magát a haladatlanság miatt, LL nyugalomra int, elintézi. A következő percekben halljuk, hogy LL kérdez: Szeptember 11-13? 8 mozi 6,171 dollár - hangzik a válasz, mintha kissé hangos lenne. Szeptember 18-20? 6 mozi, 1,765 dollár. Az annyi mint? Összesen 1,142,438 dollár 9 hét alatt! Na látod, mondtam, hogy ismerek pár kellemetlen fogást – halljuk olimpikonunktól, és már össze tudjuk rakni a képet a kiabáló túlmosolygóról.

Ennyi mesés kitérő után folytassuk a Bandslam-kritika ismertetését, ott tartottunk, hogy Will:

Hamarosan összebarátkozik Sam-el (Vanessa Hudgens), aki betűzi is neki a nevét, Sa5m (az 5-ös néma), aki cinikus, érzelemmentes beszéde és könyvek iránti szeretete miatt ki van közösítve. Ő az a fajta lány, aki nem szeret semmi népszerűt, és minden tizenévest idiótának tart – a csintalan, bébi hangú High School Musical sztár számára ez újdonság, de Hudgens nem rossz a szerepben, különösen, hogy a karakter csak később oldódik fel a film folyamán.

Ha már úgysem látjuk a moziban, nézzük a történetet bővebben:

Sam és Will a románc felé tartanak, de úgy tűnik akad egy kis kitérő, amikor Will találkozik Charlotte-al (Aly Michalka) a népszerű pompomlánnyal, aki azt akarja, hogy Will menedzselje a zenekarát. A Bandslam nevű regionális verseny már a láthatáron van és Charlotte ki akarja hívni az iskola örök favorit bandáját, a Glory Dogs-t, nem utolsósorban azért, mert annak énekese (Scott Porter) az ex-barátja. Az új zenekarnak, amiben énekel, azonban még nem csak menedzsere, hanem dobosa és neve sincsen. Ennek ellenére ő volt az, aki a Cheap Trick feldolgozást énekelte abban a magánhangzó-gyilkos stílusban ("I want you to want me/I need you to need me = I want yo to want may/I nade yo to nade may"), ahogy a mai popénekesek tennék.

Ismét tartsunk ki szünetet és utazzunk el két országba, most mindkettő a Bandlsam kapcsán érdekes. Az első állomásunk Brazília, ahol leglazább utasunk régi haverként köszönti a lakosokat és kéri mi a nagy helyzet a Bandslam-el itt náluk. Azt mesélik, hogy a szeptember 11-13-i hétvégén debütált a film az ország 81 mozijában, 62,390 dollárral High School Band címen. A következő hétvégén semmi extra nem történt, a szokott második hétvégés esés volt tapasztalható, annyi különbséggel, a mozik száma egyel nőtt, így 82 moziban 27,847 dollár volt a szeptember 18-20-i hétvége termése. Az ottani bevétel két hét alatt 103,402 dollár.

A soron következő állomásunk Izland, az Atlanti óceánon hajózunk, az Északi-sarkkör közelében, be is öltöztünk rendesen. Három moziban startolt a Bandslam a szeptember 11-13-i hétvégén, és a további két premier-film közül egyiket meg is előzte a maga 4,648 dolláros nyitóbevételével. Ami még jobb hír, hogy a második hétvége csak 35,9%-ot esett a bevétel, így 2,980 dollárt hozott – a 10,483 dolláros összbevételből kisakkozható, hogy az izlandiak hét közben sem tétlenkedtek.

Folytassuk a Bandslam-kritikát:

Will útmutatása alapján (a gyerek tényleg sokat tud a hangzásról és a zenéről) aztán kiegészül a zenekar dobossal, billentyűssel, kürtössel és egy csellóval. (Mindennek akad hely egy rock-bandában? Hát persze, csellónak mindig van hely.)” – ja cselló, hát speciális rock-banda, de ami jó az jó.

Van egy rivalizálás Charlotte és Sam között, bár nem romantikus jellegű – Will Charlotte-ot egyértelműen csak mint barát és mint zenekarmenedzser érdekli. Amiben Sam nem bízik, az Charlotte motivációja. Sam állítja, hogy Charlotte tavalyig csak egy „önző lány” volt és ő nem hisz a megváltozásban.” – figyelem ez új infó!

De a középiskolában, csakúgy mint az életben, a múltad végül utolér. Ez Will-re és megnyerő, védelmező anyukájára szintén igaz.” – és ezért érdemes majd megnéznünk ezt a filmet, amint módunk nyílik rá.

Nézzük a kritikus az alkotókról miként vélekedik:

„A rendező Todd Graff, aki évekkel ezelőtt egy másik tini-orientált, zene-központú, antiszociálisokról szóló filmmel, a Camp-el durrantott nagyot. Mint korábban is, Graff most is arra törekszik, hogy valami okosabbat készítsen, mint a szokásos kamaszoknak célzott hatásvadász alkotások, inkább klasszikus rockra (Bowie, Velvet Underground, stb.) fektet különös hangsúlyt, mint a modern pop dalokra, amelyek általában jellemzik a soundtrack-eket.

Nem fél attól, hogy elzarándokoltassa Will-t New York-ba, a bedeszkázott CBGB-hez a – "The Birthplace of Punk!" (A punk születési helye!) – bár a közönség tagjai közül sokan nem fogják tudni mi is ez, és hogyan befolyásolta azokat a zenekarokat, melyek az iPod-jukon szerepelnek.

Graff meglehetősen reálisan mutatja be a dolgokat, általában elkerüli a ragyogó kívánságteljesülést a gazdagabb, gyakorlatiasabb történet javára. Nagyon jól fogja meg a MySpace oldalak és vírusos videók valóságát és azok a kreatív szabadságok, melyeket belevisz (beleértve a „tökéletesen előadjuk a dalt, habár még sosem játszottuk előtte” sablont), mind a móka szellemében történnek.” – így a szerző a film nagyszerű pontjairól.

Összességében pedig: „A film megüt néhány hamis hangot is, különösen az elnyújtott, fejetlen Will-Sam romantikában, de a kivitelezés összességében egy School of Rock stílusú vidámsághoz vezet. Ami hiányzik a sztárok ereje miatt, azt őszinteséggel pótolják.

Jöjjön most kurta lezárásként a szokásos sablon-szerű klisé, vagyis a számos összesítés, mely bizonyára a mese egyes olvasóinak egyedül köti le a figyelmét, az ő kedvükért:

A Zac Efron abszolút főszereplésével készült Megint 17 című vígjáték nemzetközi bevételei tovább nőttek, már 72,098,478 dollárnál jár, az összbevétel pedig 136,265,547 dollár a mozikban – míg a boltokban a DVD/blu-ray verzióból 10 hét alatt 21,576,924 dollár bevétel származott.

A Gaelan Connell, Aly Michalka és Vanessa Hudgens főszereplésével készült Bandslam című, a zenén keresztül az emberi kapcsolatokat ábrázoló, elsöprően kiváló kritikai fogadtatásban részesült film nemzetközi bevételei 5,911,441 dollárra nőttek, az összesített bevétel pedig 11,122,429 dollár.

Készítette: a mese életrehívó-szerkesztője, Fant. :)
Forrás: szürkeség; IMDb; The Numbers; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5.
szín; Cinematical.

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello!
Hát én 1 hete voltam Francia országba, Párizsba és szomorúan láttam, hogy a Bandslam még nemhogy reklámozva de még a mozi műsoron se volt..:s ezzel szembe Ashley új filmje agyon van reklámozva a buszok oldalán a plakát,a moziknál a nagy plakát és még sorolhatnám hogy hol...
Ott Ashley filmje okt.28-án volt először a mozikba.Szoval elszomorodtam ,hogy Nessa filmje nem kap akkora figyelmet de így látatlanba is jobbnak ítélem..!
Így utólag is Boldog Szülinapot a blognak!!!
Lizi...:)

;o) írta...

Halihó!
Tuti jó! Aért van némi "májas" észrevételem, gondolatom, megjegyzésem:
Kár, hogy idejét múlta a "Summit ravasz húzása" - már ha az volt- kritika, úgy tűnik hamvába halt, de remélem a NM szárnyalni fog! Érzésid (indulataid)Fant abszolút megértem.
A "szappanország" jelző hihetetlenül "találó", ennek és minden számos szenzáció ellenére is azt érzem, hogy a Bandslammel jól elbántak. Talán többre volt hivatott, mint amit alápakoltak.
A Brazil történés oka pedig érdekes és számomra egyelőre értelmezhetetlen.
Fant, köszi az információt és a "tartalmi elemeket", sajnálom, hogy a nagy előkészítés közben a durranás elmaradt.

;o) írta...

Hopp! Lizi sorait olvasva juott eszembe, hogy volt alkalmam megnézni Ashley filmjét.
Amikor Fant azt mondja "igazad van", mindig szégyenlősen hárítom... ugyan dehogy.
Na MOST AZ EGYSZER azt kell mondjam, hogy érzelmeim nem voltak túlfűtöttek, alaptalanok vagyis IGAZAM VOLT. Én még ilyen kegyetlenül buta, rossz filmet életemben nem láttam.

Andi írta...

Sziasztok!

Köszönöm a Mesét és az esti dalt is amit épp most hallgatok és közben bbbrrr borzongok :))

Fant írta...

Szia Lizi! Azt tudom mondani neked, hogy a Bandslam-et Franciaországban augusztus 12-én mutatták be, szóval szerintem lehetséges, hogy azért nem láttad a mozik műsorán, mert azóta kifutott már. A számos oldal szerint összesen 647,817 dollárt hozott ott.
Viszont amit Ashley filmjéről írtál az teljesen új nekem, nem is gondoltam volna, hogy ekkora kampányt csaptak neki ott, köszi az információt.
Vigasztalódjunk azzal, hogy a Bandslam-et a kritikusok szeretik, ez is nagyon fontos.

Szia ;o)! Egyben biztos vagyok, hogy a Summitnak a New Moon be fog jönni, gyakorlatilag semmi mással nincs sikerük. A Bandslam-ről én már régen azt gondolom, hogy egy normális stúdióhoz került volna szép pályát be lehetett volna futtatni vele, minőségileg nagyszerű, legalábbis ennyi kritika egymástól függetlenül csak nem téved. Teljesen egyetértek, hogy elbántak a filmmel, és a saját forgalmazója bánt el vele, ami egészen abszurd. Sikerült egy HSM-koppintásnak feltüntetni egy homlokegyenest más jellegű, komolyabb hangvételű filmet, szégyen. Önző módon azt remélem a Summit tönkremegy. Persze tudom, hogy amíg az Alkonyat-széria tart, addig ez következik be...

Tehát kegyetlen az Ufós film :)) Látod, igazad lett megint, már legelőször megmondtad, hogy ez iszonyat lesz, teljesen bejött. Hát na, nem lep meg nagyon, hogy gagyi, én csak pár percre néztem bele, valamikor múlt héten talán, az sem tetszett már, de egyszer végigszenvedem majd még. Bár tudom, hogy nagyon nem ajánlod :)
Szívesen az infókat, én is sajnálom, hogy az igazi durranás elmaradt, gondolhatod. Ennek ellenére van mér kritika a tarsolyomban, legalább jó alaposan megismerjük a kritikusokat, hogy lássuk kikhez érdemes visszatérni majd a MAOW kapcsán.
A brazilok érdekesek, logikát nem tudtam felfedezni én sem.

Szívesen a mesét Andi, a dallal együtt :)) Kis Halloween-i borzongás :)

b írta...

Köszi a mesét Fant! A számok hozzák a szokásos formájukat számomra :) Kíváncsi leszek, hogy nálunk a Megint 17 dvd mit fog alakítani.
Ha szépen megkérlek Fant a MJ filmről is írsz alkalom adtán 1 mondatot? Kíváncsi vagyok ennek a filmnek a sikerére is. (Végül is ez is köthető a HSM-hez :D)

(f.é.) írta...

Helló!

A mese jó,köszi érte.:)
De a kommentek vége felé kezdünk egy kicsit elkanyarodni a mesétől.:)
Hát személy szerint én ebbe nem szeretnék belemerülni,mert nem érdekel,másrészt katt egy bejegyzéssel előrébb,és sajnos ott is erről van szó!!:)

b írta...

Bocsi f.é. nem voltam egyértelmű. Nem a mesébe gondoltam, oda nagyon nem kell, hanem csak egy kommentbe, ha véletlenül szembe jön az infó.

Fant írta...

Na akkor ezt tisztáztátok is, ennek örülök. F.é., tudom, hogy te nem vagy kíváncsi a Jacko-filmre, de nézd el nekünk, hogy többen igen, és mivel mindössze 2 hétig megy, te is kibírod a téma olvasását :)

A mesében nem foglalkoznék vele semmiképp, oda nem kapcsolható. Meg aztán Ditta szívrohamot is kapna, ha felvenném, mint lazán kapcsolódó projektet, márpedig ezt nem akarjuk ugyebár :)) De minden további nélkül leírom kommentben, hogy áll a számok szintjén, természetesen, szóval akkor:

32,509,000 dolcsin áll Amerikában, ebből 21,300,000 a hétvégi bevétel (30 köré várták előzetesen), a nemzetközi adat 68,500,000 dollár. Így az összbevétel szerdától vasárnapig 101,009,000 dollár.
Kritikusok szerint 86%, Rottentomatoes-en 80%-on áll.
Így akkor el is mondtam minden lényeges aktuális infót :)

A mesét szívesen b :) A Megint 17 dvd-t nem tudom egyelőre, tudjuk-e követni magyar vonatkozásban. De remélem találok valamit majd :)

(f.é.) írta...

Nem kellett itt tisztázni semmit sem!:)
Legyek elnéző?:)) 2.hétig?:))
Ó ember,az hosszú idő ám.:))

Fant írta...

De, a mesében lét vagy nem lét volt a tárgya, habár ez nem is volt kérdés, az igaz :))
2 hét, 2 hét, na és a TDK annak idején? :))
De nyugodj meg, tutira lesz egy csomó jó téma még ezen kívül is, ez csak egy aprócska szín a színkavalkádban :))

b írta...

Engem meg a Twillight nem érdekel, de nagyon. És az ráadásul nem is 2 hét...

b írta...

Nagyon szépen köszönöm Fant a számokat! :)) Ezek szerint nem hozta az elvártakat. De téma lezárva :)

Andi írta...

Még jó, hogy én minden evő vagyok :))

Jó éjt!

Fant írta...

De túlzóak is voltak azok az elvárások, szerintem ez egy tipikusan olyan film, aminek az első napjaiban kell robbantson, és szerdán nyitott, hétvégére törvényszerű volt, hogy nem lesz brutális. Mindezzel együtt 101 milliós világbevételnél egyelőre mindegy mit vártak a számos oldalak.

A bolgalanyok alap, a többi téma fakultatív, mint eddig is. Szerintem egyszerű ez, nem is értem mit ragozzuk :)

b írta...

Szerintem is egyszerű, és nekem természetes, hogy más témák is megvitatódnak itt, mint ahogy eddig is tettétek :)

Igen, mindegy mit vártak. Ez a projekt sajnos csak deficites lehet :(

Fant írta...

Abszolút, úgy mint eddig.

Akárhogy is van, az a film maximálisan méltó és ez a lényeg.

Egyébként, hogy visszakanyarodjunk, a Beastly kapcsán érdemes csekkolni az imdb-t, mert 4 európai ország máris kitűzte a premier napját :) Úgy néz ki jövőre ilyenkor sem maradunk számok nélkül :)

Névtelen írta...

Hi!
Ahogy néztem az összesítéseket felmerült bennem az a kérdés, hogy a Bandslam soundtrack album eladási profitja bele van e számolva. És akkor hirtelen rádöbbentem, hogy nem is tudom az mennyit keresett. Próbáltam rákeresni, de nem találtam sehol. Valaki tudja esetleg?

Fant írta...

Nem, nincs beleszámolva, sajnos én sem találtam erről kimutatást sehol. Érdekes módon egyik film esetében sem érhetőek el erre vonatkozóan adatok, ami furcsa, hiszen a film mozis és dvd-s bevételei publikusak.
Sok illúzióm mondjuk nincs a soundtrack-el kapcsolatban bevételi szinten, az elszúrt promóció feltételezem, hogy erre is kihatással volt.

LL írta...

Köszi a mesét utólag is :D Az Éj Zenéje különösen tetszett, annyira, hogy függőséget okoz :));)

A kritikákat olvasva egyre inkább meg akarom nézni a filmet, már annyira nincs is sok hátra...

Jézus, mazochistákkal vagyok körülvéve ahogy elnézem. Akkor az ufós filmet most már 100, hogy messziről kerülni fogom...

Fant írta...

Utólag is nagyon szívesen :)) Tehát megnyert magának az Éj zenéje, ennek örülök ;)) És ez a függőség kifejezetten pozitív :))

Tényleg nincs sok hátra, inkább csak a magyar felirat kérdőjeles. Ez téged persze nem érint, de én reménykedem benne, hogy nagyon hamar lesz az is majd :))

Az Ufós film: hát majd egyszer, ha nagyon sok időm lesz. Annyira nem vagyok mazochista, hogy rögtön akarjam, tolom magam előtt :)

;o) írta...

LL látod mit meg nem tesz 1 szülő a gyermekéért? Itt vagyok és még ép elmével rendelkezem. Egyébként teljesen szubjektív vélemény volt, még az is lehet, hogy ti el lesztek tőle ájulva.

Fant írta...

Jaha, de vajon a gyermeknek mit kell fizetnie majd a szülő másfél órás kínjaiért? :))
Amúgy nem tartom valószínűnek, hogy mi majd elájulnánk tőle, max a sokk miatt, amit okozhat :))

;o) írta...

Jézusom Fant, mit nem gondolsz te rólam????? A gyermek nem fizet csak okul, elméje talán nem durvul el csak butul. A film veszélyesen buta, talán jobb lesz ha Ashley inkább a mikrofont szorítja.
Az én gyermekem nem durva s' nem buta, ő is érezte, hogy a film milyen gyenge munka ;o)

Fant írta...

Megnyugvás, hogy a gyermeknek is gyengécske eme alkotás :))

De mondjuk gáz is, ha a célközönség sem tartja jónak.
Ezt már rímben nem tudom sajnos, a fenti a maximum amit ki tudok préselni magamból :))

Névtelen írta...

Ha a film a gyerek szerint is béna, esélytelen, hogy anyukájának tetszett volna. :D Bár azóta is rejtély számomra, hogy lehet, hogy erre magát rábírta :) A kulcs csak határtalan kíváncsiság lehetett, fájdalom, ma már többet nem leszek :(

Tényleg lépnem kell mára további szép napot/rímelést :)

;o) írta...

Kedves LL kulcs a zsebedben,kíváncsiság a fejemben, mégsem ez indította el a filmet. Hosszú volt egy hétvége, hideg volt estére, összebújva, betakarva, így aludtunk el egy halomban. Gyermek volt az igénylő, felnőtt ekkorát félre nem lő. Túl vagyunk az epizódon, nem kesergünk már a múlton.

Fant írta...

Remek, kezdődnek a rímek :)) Minthogy erre nincs képességem, csak nézem :))
Viszont a meséhez van egy tippem :))

Eszméletlen béna vagyok, nekem a próza marad csak kenyerem :))