2009. nov. 24.

Élvezzék a showt!

Élvezzék a showt! - a közönség dolga mindig csak ennyiben állt (no meg a hálás tapsban), de mi most azt is megnézhetjük, hogy mentek a dolgok a háttérben a Mercury Színházban anno, 1937 egy különös hetén.



Orson Welles:
Két X fanfárt jelent!

Epstein: Az Isten szerelmére, Orson, ha fanfárt akarsz, akkor azt a szót írd a forgatókönyvbe!

Orson Welles: És Muriel, drágám, kedvesem! A New York-i színpadok fénye! Portia nem hord ékszereket.

John Houseman: Orson, Orson! George Colouris azt mondja, nem tudja folytatni, azt mondja, szívrohama van. Szerintem csak ideges, de a biztonság kedvéért mentőt hívtam.

Orson Welles: Mi a pokol, Colouris?!

John Houseman: A te szobádba vittem.

Orson Welles: Jézusom… Lloyd! Cinna, a költő jeleneteit mégis beletettük. És keresek még pár embert hozzá. Mikor teljesen bekerítettek, rohanj el hátul. De semmilyen érzést ne tükrözzön az arcod. Ash! Abban a jelenetben mindenki szerepelni fog! Téged is beleértve nagykabátban és kalapban.

Ifjúsági tag: Két steak, egy ananászlé és egy üveg Schoch Mr Welles-nek!

Orson Welles: Köszönöm, John!

Ifjúsági tag: Köszönöm, Mr Welles.

Orson Welles: Junior, vedd ezt át.

Richard Samuel: Richard.

Orson Welles: Nincs időm erre. Behangoltad a lantot?

Richard Samuels: Igen.

Orson Welles: Mercury Társulat, jó estét! Hogy vannak? Élvezzék a showt! Most megnézem, mi a pokol folyik ott…

Fordította: LinkLuvor.

3 megjegyzés:

LL írta...

Ahogy ígértem, kész a CSC utolsó, befejező része, itt elérhető!

Fant írta...

Én élveztem minden egyes másodpercét, köszi a kiváló felvezetést Dittának és a remek fordot LL-nek :)

Nagyszerű ez a jelenet is, a maga pezsgésével, pörgésével, külön és egyre jobban tetszik a zene, nem csak itt, hanem az eddigi jelenetekben mindenhol.
És ezek kapcsán a jelenetek kapcsán elégedettek lehetünk azzal is, hogy nem mindenáron Z karakterére összpontosítanak, hanem inkább McKay-re, ezzel azt is felvállalják, hogy esetleg kevesebb Efron-rajongó figyelmét keltik fel, de nem akarnak csak ezért hamis képet vetíteni a filmről.
McKay pedig parádés lesz, ez ugyanúgy érződik már ennyiből is, mint ahogy Leadger Jokerén is érződött tavaly már az előzetesekkor.

A CSC-hez gartula LL, és köszi! Összességében egy nagyon érdekes történet, talán annyira nem az alapsztori az ami sajátos, hanem a benne rejlő csavarok. Nem kiszámítható, többször már-már mesébe hajlott, és el is mehetett volna ilyen irányba simán.
Tetszik, hogy Charlie belátta, hogy tovább kell lépnie, elvégre el kellett, hogy jöjjön ennek is az ideje, végül akkor Sam is úgymond felnőtt. Örülök, hogy Charlie képessége megszűnt a végére, hatalmas teher volt az.
Érdekes viszont a megoldás Tess-el. Nem fognám rá, hogy hagyományos happy ned, hajlik felé, és sugallja, hogy alapvetően rendben lesz minden. de nem egyértelmű, hogy újra ugyanolyan lesz minden.
A lezárások pedig ismét ütősek :) Az utószavas is de az utolsó fejezeté is. Gondoltam, hogy na ne, így nem érhet véget :))
De az utószó lezárása tökéletesre sikerült :)

Összességében szerintem izgalmas és érdekes történet, jó film lehet belőle és Charlie jó szerep Z-nek.

Ja, és a vadlibák is előkerültek a végére :))

Névtelen írta...

Szerintem most már kockázat nélkül elmondhatjuk, hogy semmit nem rontottak el ebben a promóban. Ezek a videók fergetegesek, és a hangsúly is jó helyen van. McKay-t a kritikusok egyöntetűen dicsérik, kíváncsi leszek arra a Welles-re :)

Köszi a CSC-ért :)
Alapvetően a sztori hangulata volt sajátos, amit egy összefoglalón keresztül nehéz átadni, remélem, a rendező ráérzett erre, és érezni lehet majd a filmen.

A vége szerintem happy end, de az sem tipikus, valahogy beleillik a képbe, hogy nem szájbarágós.

A lezárással igyekeztem :D Összességében egyetértek, jó cselekmény, de nem egyszerű kivitelezni.

A vadlibák itt kulcsszó, ha jól emlékszem, még az elején lövöldözött rájuk Charlie meg a kollegája, Joe. De a vadlibák nem fehérek, úgyhogy még mindig nem értem a dolgot a kukafedelekkel.