2009. nov. 25.

USA: mozikban a MAOW!

Ez a kis jelenet, talán tökéletes arra, hogy az Én és Orson Welles viszonyát, személyiséget röviden, de világosan bemutassa és érzékeltesse. Az amerikaiaknak azonban már nem kell ezekre az apró részletekre támaszkodniuk, ugyanis ők már a komplett filmet megnézhetik mától, miután Richard Linklater filmje végre limitált megjelenéssel, de a mozikba kerül!



Orson Welles: Ebben a jelenetben nincsenek gyerekek, ez különös ismertetőjegye! Azt hittem, a szövegedet tanulod.

Richard Samuels: Tudom a szövegem.

Orson Welles: „Jól van: de menj, zörögnek a kapun.”

Richard Samuels: „Testvéred, Cassius a kapuban.”

Orson Welles: „Maga van?”

Richard Samuels: „Nem, vannak többen is vele.”

Orson Welles: Nem így kell kiejteni. A Shakespeare-i kiejtés szerint lágyabban kell. Azt hiszed, tetszésed szerint megváltoztathatod a világ legnagyszerűbb forgatókönyvét, mert neked úgy kényelmesebb?

Richard Samuels: Nem, úgy értettem…

Orson Welles: Menj haza, és tanuld meg a szöveged.

Richard Samuels: Tudom a szövegem.

Orson Welles: Én azt mondom, még több idő kell neked. Emlékezz, Junior: ez a kis jelenet mutatja meg az emberi szem számára a darab történelmi pompáját.

Fordította: LinkLuvor.

20 megjegyzés:

Fant írta...

Ez valóban tökéletes a két karakter bemutatására.
McKay Welles-e egyszerűen lehengerlő és ebben a jelenetben nagyon jól kidomborodik az is, hogy Z-nek mennyire más Richard figurája az eddigi szerepeitől.
Nagyszerű lesz ez már alig várom.

Egyébként a limitált megjelenés összesen egyelőre 4 darab mozit takar, úgyhogy extra-limitált. De majd december 4-től jön a tisztességes moziszám :)

A Beastly posztereit láttátok már? :) Ugyan rossz minőségű a kép róla de ígéretes az is szerintem :)

Névtelen írta...

Több oldalon is lehet olvasni olyan híreket, hogy Zac szakítani szeretne Vanessával. Pl. summer-romance oldalt a hozzászólások között. Valaki le tudná fordítani, hogy valójában mit is írnak? Szerintetek hiteles a forrás? Mi a véleményetek? Remélem,hogy megint csak valami pletyka vagy kitaláció.

LL írta...

Ez a videó pont arról szól, hogy Welles hogyan dolgozik általában, teljesen visszaadja a stílusát, a könyv vége felé van már, azt hiszem, a premier előtt egy-két nappal. Richardnak már elege van Welles lekezeléséből.

4 mozi még 2 városban is kevés, ráadásul két ekkora városban... remélem, a tisztességes moziszám már arányos lesz, így szinte csak a kritikusok jutnak be.

A Beastly poszterek nekem is nagyon tetszenek, már most látszik, hogy nem a kicsiket akarják megcélozni, jól indít a Sony tényleg :)

Névtelen, senki nem akar szakítani senkivel, ahogy többször is írtuk itt, a Summerromance nem hiteles ilyen szempontból - ha lehet, csak a galériáját látogasd, ha nem akarsz kamuhírekkel találkozni. Ráadásul kommentelni bárki tud, ha én most leírom, hogy Z azt mondta nekem, hogy szakítani akar, elhiszed? Ilyenekkel foglalkozni se érdemes.

Fant írta...

Újabb megerősítés arról, hogy a Bandslam mennyire jól sikerült film (meg hogy a marketingje mennyire iszonyatosan sikerült) ITT - tehát ott van az év (már nem a nyár) legjobb filmjei közt!

Nemsokára kereshetjük a torrentet :)

Abszolút visszaadja az összefoglaló alapján is, sőt, így nekem valahogy Welles szimpatikusabb mint a könyvben volt, pedig rendkívül lekezelő és alázó amit művel, de valahogy árad belőle a magabiztosság, persze ezzel együtt a fölényesség is. Nem tudom jól megmagyarázni, de mindenképpen jó, hogy újabb benyomásokat kelt a könyvhöz képest a film.

Amúgy ma számíthatunk az első számokra :) Persze nyilvánvalóan 4 moziból csak valami jelképesnek nevezhető összeg folyhat be. De tény, hogy ma jönnek az első adatok elméletileg :)

A Beastly-nél eddig azt mondom, hogy a Sony nem esik a Summit hibájába :) Ami nyilván nem meglepetés, de végre jó látni :)

b írta...

A mai bulvár

b írta...

ÉS még egy mai bulvár. Az utolsó mondat ugyan nem teljesen egyértelmű, meg kicsit pontatlan az eleje, de szerintem nem negatív az iromány.

Fant írta...

Na, a mai bulvárral elégedettek lehetünk, legalábbis bulvárhoz képest egészen korrekt cikk. Persze fel van hígítva az egész cselekmény, meg tényleg kissé pontatlan is, de legalább egy az egyben a filmről szól. Majdcsak kialakul :) Úgyhogy a mai bulvár, főleg magyarhoz képest egészen vállalható.

Az első számok csúsznak amúgy, mert a számos oldalra most jött rá a bénázhatnék :)

b írta...

Valszeg az imdb-ről vették az infót, ott is így van. A MAOW-t a Megint 17 után forgatta, nem??

Fant írta...

Igen, a MAOW tavaly március-április környékén készült, a 17 pedig közvetlenül valamivel előtte. Ha jól néztem itt a címkék között a régebbi bejegyzéseket :)

Névtelen írta...

A MAOW forgatása alatt volt nagyon eltűnve hónapokra, és 1x csak az éj leple alatt megjelent valamelyik reptéren, és ment a hsm3 forgatására 2 héttel később. Szóval ott sincs jól :) De értékeljük, hogy legalább utána néztek az infóknak :)
Nekem az tetszik az irományban, hogy megemlíti, hogy a HSM+ ekőtt forgatta ezt a filmet.

b írta...

Fant a summerromance miről írogat olyan lelkesen?

Fant írta...

Hm, hát minden aktuális bulvár jellegű hírt megírtak összességében :)

Na nézzük: az első cikk egy sikertelen szereplőválogatásról szól, magabiztosan odament, előadott egy fura, őrült Peter Pan-t, és hát elutasították.

A második cikk a legérdekesebb, nem tudom akar-e Ditta foglalkozni vele, végül is már a múlt részünkről, de a lényeg, hogy a kínaiak elkészítik a saját HSM verziójukat, a komplett filmet, a sztori pontos mása lesz az eredeti filmnek, csak ugye kínai színészekkel, a Disney-nek nagy dolog tulajdonképpen.
Ha van rá igény majd linkelhetek képet a kínai színészekről, kegyetlen szólok előre :))

Aztán írnak arról, hogy Z örül, hogy Robert Pattinson vált a legújabb gigasztárrá, legalább róla kicsit leszáll a média, írják, hogy negatív szereplő szeretne lenni egyszer egy Bond-filmben.
Írnak egy agytumoros kislány meglátogatásáról egy londoni kórházban, aki mindenképp találkozni szeretett volna vele, sikerült, ez a MAOW londoni díszbemutatójakor történt.
Végül pedig ismét felvetődött, hogy játszana-e egyszer a West End-en - nem zárta ki, de semmi konkrétumot nem mondott.

Hát kb ennyi :)

b írta...

Köszi Fant!
Őrült Peter Pan? Vicces :)
A RP-os dologban igaza van, de ettől még róla sem fognak elfeledkezni szerintem. Persze álmodozni lehet :))
A JAmes Bondosat hallottam valamelyik interjúban. Remélem, hogy megkapjuk Dittáéktól a lényegesebbeket :) (DL, view, stb)

LL írta...

Rég voltam erre, most igyekszem véleményezni :D

Bulvár: van azért még hova fejlődünk, infószerzésben már egész jól állunk, viszont a Claire-ről szóló cikk szerintem kicsit kiforgatta Claire szavait, a MAOW-ről szóló pedig pont a lényegnél nem egyértelmű, ráadásul nagyon le akarja egyszerűsíteni a történetet. Mondhatjuk, hogy nem szándékos, és hogy fejlődnek :D

A MAOW-t a 17 után forgatta, az egyetlen mentségük az lehet, hogy a 17 megjelenése előtt volt a MAOW forgatása, időrendben csak így stimmelhet, viszont nem túl logikus tényleg.

Ha hírekről van szó, megvárom a hivatalosságot.

És végül fordítások: igyekszem velük, alapvetően a MAOW-el kapcsolatosakat veszem előre, azon belül meg saját vélemény alapján döntök :D Konkrétan a DL kész van már, az összes filmrészlettel együtt, úgyhogy nyugi, előbb-utóbb meg lesz oldva :))

b írta...

LL köszi, és örök hála :)) A csajos-beszélgetőseket is lefordítottad? (az egyi a view, a másiknak nem tudom a címét) MEg van olyan is, ahol Clairrel van egy reggeli műsorban. Eléggé álmos a hangja és 1-2 képen a kinézése is :)

Fant írta...

Abszolút van még hová fejlődnie a bulvárnak igazad van LL, de összességében most egészen tűrhető :) A fordításokkal kapcsolatban meg még sosem csalódtunk a sorrenddel, úgyhogy várok mindent szépen sorban :))
B, ha elfeledkezni nem is fognak róla, de ha kicsivel kevesebb bulvármédia figyelmet kap már az is valami :)

Ditta, Isten éltessen sokáig Születésnapod alkalmából! Kívánok sok örömet a mai napban, sok-sok embert, aki felköszönt, a 17. évre sok sikert, sok kitartást és türelmet! És hát töretlen lelkesedést nomeg egy egészen kicsi lazulást is :) És rengetegszer 17 évet még.
És ezúttal F.é. szavait is tolmácsolom, ő jelenleg nincs gépközelben, de üzeni Neked, hogy teljes szívéből kíván minden jót, ami csak elképzelhető a világon, Boldog Születésnapot kíván.

A mese szövege tegnap este postázásra került, van benne egy kiszámítható elem, talán nem meglepő, de összességében ezzel együtt speciális történet lesz :)

Névtelen írta...

Ditta, Boldog Szülinapot, legyen ez az évben a legszebb napod! És persze sok-sok ajándékot, ünneplést, nagyot:D

"Jót kivánok én is néked,
Ez természetes dolog,
Csakhogy a jó annyiféle,
Hogy alig választhatok."
/Petőfi/

Ennél többet ma nem adhatok, remélem, legyen még száz ilyen szép napod :)

xdittax írta...

Először is: köszönöm szépen!

Miután a fejemhez kaptam, és arcomat tenyerembe temettem, felsóhajtottam és lerendeztem magamban. Végül úgy döntöttem nem kell meglakolnia senkinek, egyikőtöknek sem, amiért felhoztátok megint a 17-es számot, inkább csak mosolygok, és megköszönöm a jókívánságokat, hálát adok Értetek, de gyorsan lezárom, mert nem szeretnék ezzel foglalkozni.

Tudom, már késő. De azért igazán, köszönöm. :)

Mindenkinek hasonló szép napot!
Ditta×××

b írta...

Dita én is Boldog Születésnapot Kívánok! Nagyon jó szám az a 17-es ;)

Természetesen várok mindenre türelemmel, nem sürgetés akart lenni, csak lelkesedés! Nézzétek el nekem :)

Fant írta...

Én elnézem b :)) Ahogy Dittának is, hogy képes lenne elhárítani a szülinapos köszöntéseket is, fenomenális :))