2010. jan. 1.

2010 figyelemreméltó filmjei

Charlie St Cloud halála és élete
Megjelenik: 2010
Szereplők: Zac Efron, Dave Franco, Kim Basinger, Amanda Crew, Donal Logue
Rendező: Burr Steers

Tartalom: Charlie-t, egy fiatal fiút emészt a bánat öccse halála miatt, úgyhogy állást vállal abban a temetőben, ahol el van temetve és minden éjjel ténylegesen kommunikál vele. De amikor egy lány belép az életébe, úgy érzi, lehetőséget kapott, hogy továbblépjen.

Analízis: Újra együtt a "Megint 17"-et jegyző forgatókönyvíró/rendező Burr Steers-szel, a film forgatása kapcsán a tinik kedvence, Zac Efron inkább a meztelen felsőtesttel való szaladgálásával csinált szalagcímeket, mintsem azzal, hogy tényleg forgatott valamit Vancouverben. Egyébként ez volt az a projekt, ami miatt dobta a "Footloose" remake-jének elkészítését; Ben Sherwood 2005-ös regényének adaptációja, ami olyan könnyed fantasy drámának hangzik, mint a "Bagger Vance legendája" és a "Ha igaz volna...". A karakter 28 éves a könyvben, bár a film nyilvánvalóan megfiatalította Efronnal, de azt, hogy tényleg meg tud-e csinálni egy komoly drámai jelenetet, nehéz megmondani, minthogy "Me and Orson Welles"-beli alakítását a film leggyengébb elemének találták.

Eredeti cikk: Dark Horizons.

Beastly
Megjelenik: 2010. július 30.
Szereplők: Vanessa Hudgens, Alex Pettyfer, Mary-Kate Olsen, Neil Patrick Harris
Rendező: Daniel Barnz

Tartalom: Egy elkényeztetett gazdag kölyköt megátkoz egy lány, aki egy visszataszító alakká változtatja őt. Egyetlen lehetősége, hogy beleszeret valaki, és ezért megpróbálja kényszeríteni egy drogfüggő lányát, hogy éljen vele a házában.

Analízis: A CBS Films' egyik húzó filmjeként, ez a tini gót romantikus film, mely a "Szépség és a Szörnyeteg"-en alapul, úgy tűnik, még küzd azzal, hogy meglelje igazi identitását. Az egyik oldalról pontosan tudja, hogy ki a célközönsége, tinilányok, és eddig remek munkát végeztek a marketinggel, nagyon látványos online plakátok, előzetes és képek, amiket internetes közösségi oldalakra pakoltak fel és így tovább. Annak, hogy a "Twilight"-tal meglehetősen kevés hasonlósággal rendelkezik, és annak, hogy a megfelelő közönséget célozzák meg, egy egészséges nyitást kellene biztosítania.

A baj az, hogy nem számít, mennyire jól van reklámozva, nehéz elrejtenie a tényt, hogy a film inkább tűnik egy TV-be készült filmnek a CW csatornára, mint egy igazi mozifilmnek. Daniel Barnz előző filmjének, a "Phoebe in Wonderland"-nek is szintén megvolt ez az érzése, és az a film alig zsebelt be egy kis figyelmet megjelenésekor. Ezt a filmet észre fogják venni, de valószínűleg kritikusan nehéz dolga lesz, attól függően, hogy alakul az első hétvégéje, ami nagy kihívás, lévén, hogy számos jelentős film kerül ugyanazon a napon a mozikba.

Eredeti cikk: Dark Horizons.

7 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Üdvözlet mindenkinek 2o1o küszöbén!:)

És valóban jöjjön az, aminek jönnie kell,hiszen várunk is rá.:)

Névtelen írta...

A MAOW-ban most fikázzák vagy dícsérik Z-t?

Fant írta...

Érdekes cikk, felemás. Az CSC-vel foglalkozó rész kifejezetten nem tetszik, rendkívül tájékozatlan a szerző. Mindenki tudta, akit egy picit is érdekelt, hogy Zac forgatni van Vancouver-ben, csakhogy ez volt az egyetlen kép jóformán ami kiszivárgott a forgatásról.

Névtelen, fontos kérdést tettél fel. A MAOW-ben elismerik és dicsérik Zac alakítását. Ennek a cikknek a szerzője lövésem nincs miről beszél, a legtöbb kritikus elismerően beszélt Zac-ről, amit a cikk szerzője állít az hazugság.

A Beastly-vel foglalkozó rész már érdekesebb. Eddig ügyes a promóció, ezzel egyet tudok érteni. Akár azzal is, hogy még keresik az utat, hogyan lőjek be a nagy marketinget majd, mondjuk erre bőven van idő.
Viszont az, hogy tv-filmnek tűnik, na azt nem tudom honnan állapította meg a szerző, mert a 23 másodperces előzetesből nem derül ki az tuti.
A számos jelentős film a Beastly-n kívül összesen 3 úgy néz ki, ebből kettőben tényleg nagy nevek lesznek, de ettől a film megtalálhatja a közönségét.
Az pedig, hogy azt írja, nem számít mennyire jól van reklámozva, butaság finoman szólva, tavaly mindenre láttunk példát.

Persze várunk rájuk, igazad van f.é. :)

b írta...

Melyik filmek lesznek akkor bemutatva?

Fant írta...

Itt a lista b. Az imdb-n érdemes még rákeresni a filmekre, hogy a neveket meglásd, úgy érdekes igazán tulajdonképpen.

b írta...

Megnéztem, köszi :) Kíváncsi leszek a filmek fogadtatására.

LL írta...

A CSC-ről szóló rész nekem sem tetszik, alapvetően semmit nem tud a szerzője sem a könyről, sem a filmről, de még meg sem nézte rendesen a lesifotókat, volt ott egy csomó hajós kép, már amennyire emlékszem, azt azért nem nehéz belátni, hogy Z nem szórakozásból hajókázik egy rakás operatőrrel a fedélzeten :D Nekem nagyon úgy hangzik, mintha mindenképp próbálna valami mondvacsinált okot találni Z lejáratására, de nem igazán ért célt vele :D

A MAOW említésére meg tényleg csak a fejét fogja az ember...

A Beastly-ről meg tényleg csak annyit tudunk, hogy jó a reklámja, annyira kezdeti stádiumban van, hogy felelőtlenség bármit is állítani. Egy fokkal talán jobb, mint az előző cikk, de bőven van hova fejődni azért :)