2010. jan. 10.

BAFTA: előzetes jelöltek

Néhány hete megkezdődött az igazi rangos díjátadói szezon, sorra hirdetik ki a jelölteket, és később a nyerteseket is. Nos, az egyik leghíresebb brit díj, a BAFTA-díj idei kiosztásában talán Zac Efron év végén megjelent filmje, a "Me and Orson Welles" is esedékes lesz!

Az Orange British Academy Film Awards ez évben is először egy ún. "Hosszú listát" bocsátott közzé, amelyben minden kategóriába 15 esélyes van besorolva. Ebből a 15 előzetes jelöltből szavazza meg az Akadémia több, mint 6000 tagja a legjobb 5-öt, amely a végső jelöltlistába bekerül. Ez az eredmény január 21-én lesz kihirdetve, míg a díjátadót február 21-én tartják majd Londonban.
A "Me and Orson Welles" a "Hosszú lista" következő 5 kategóriájába van felterjesztve:
* Legjobb férfi mellékszereplő – Christian McKay (Orson Welles)
* Legjobb női mellékszereplő – Claire Danes (Sonja Jones)
* Legjobb jelmeztervező
* Legjobb smink és haj
* Legjobb adaptált forgatókönyv
Forrás: ZA Angel's.

2 megjegyzés:

LL írta...

Remélem, minden előzetes jelölés hivatalos lesz :)

A forgatókönyv mindenképp jogos kellene, hogy legyen, a könyv nyelvezete, párbeszédei egyszerre voltak korhűek és modernek, és ebből szerencsére egy csomót át is tettek a filmbe az eddig látottak alapján.

McKay szerintem kétségtelen, hogy meg fogja kapni a díjat is, Claire-re kíváncsi leszek, róla nem sokat írtak, de ha véletlen mégis, az pozitív volt.

A jelmezek valódiak voltak a legújabb infók szerint egyébként, mármint tényleg 70 év körüli ruhák :D

Fant írta...

Én is azt remélem LL :)

Érdekes kategóriák, McKay szerintem is egyértelmű, Claire meglepett nagyon, habár persze az összes kritika nagyon ki van békülve a színészekkel, de róla valóban nem sokat mondtak. Ami nekem még nagyon érdekes az a smink és haj kategória, látszik legalább, hogy nagyon figyeltek a filmre, hogy ilyen kvázi apróságokat is értékelnek.
A legértékesebb díj a szereplőké mellett számomra a forgatókönyv lenne, bízom benne, hogy sikerül győzni :)

Legújabb infók LL? :)) Te készülsz valamivel fogadjunk :))