2010. aug. 23.

When the levee breaks.

A Mesélő dolga akkor is nehéz, ha két hét számait kellene sztoriba foglalni, hiszen az eseménytelenség csökkenti az amúgy is kérdéses kreativitást, mindezen csend részben világos, hiszen a Rent után kijár a pihi, részben viszont indokolatlan, és kifejezetten nem lojalitás-erősítő, szubjektíven megítélve, olykor egy-egy elejtett félmondat jár a harmadik éve hű bár olvadó közösségnek is, másnak is pláne, szóval mindezen körülmények tükrében és intelmek után, látjuk majd mire jutunk a számokkal a – kimondhatjuk – nagyot bukott CSC kapcsán.

Tény, hogy a 44 millió dollárból készült Charlie St. Cloud című film magasan a várakozások alatt teljesít, így nem is igazán lehet megróni a forgalmazó Universal-t, hogy ezen a hétvégén 1.436 moziból kivonja a filmet, összesen 647 filmszínházban bennhagyva, más ez a helyzet mint a Bandslam vagy a Me and Orson Welles kapcsán, sajnos ezekkel ellentétben a CSC még mindig csak 19%-on áll a kritikusok szerint, így aztán miután látható, hogy a film nem hozza vissza az árát, minimalizálni akarja a veszteséget a forgalmazó. Még áll a szeptember 02-i magyar premier, apró jó hír, hogy a port.hu szerint feliratos lesz a film, úgyhogy egy bosszúsággal kevesebb, ez előre jó.

Hogy ne legyen az egész mese olyan mint egy gyászinduló, nem rejti el a Mesélő, hogy van egy feladata mára, egy házi feladata, számolás, egy speciális, na ennek a végére járunk, de ehhez feltétlen szükséges, hogy visszautazzunk az időben és eljussunk a Comic-Con-ra, ahol is levetítettek egy jóval hosszabb ízelítőt a Sucker Punch-ból, ami kellően beőrjítő.

Hogy ne ott fárasszuk vele egymást, a Mesélő még az úton elővezeti a múlt hét CSC-s alakulását. Egészen augusztus 09-ig kell visszatekintenünk, amikor 831,125 dollárt hozott a film, ez egy hétfői nap volt ugyebár, 10-én az utolsó feltámadását produkálva 913,005 dolcsi jött össze 2.725 moziban, 11-én 708,445 dollár volt az eredmény, 12-e csütörtök 695,335 dollárnyi összeget termelt a filmnek, akkor jött a CSC harmadik hétvégéje, ami mindössze 2,113,930 dollárt termett a film, ami az előző hétvégéhez képest 55% visszaesés és a box office listának csupán 12. helyére volt elegendő, hozzá kell tenni, akkor már csak 2.083 moziban.

E hét hétfőjén 333,280 dollár volt a bevétel, kedden nagyjából stagnálás nézett ki 323,905 dollárral, amikor szerdán jött a nagy zuhanás és jött a 244,325 dollár, hogy csütörtökre még kisebb számot, 210,625 dollárt jegyezhessünk fel. Mivel ez a hétvége már mindösszesen 647 moziban éri a filmet, pár százezres nagyságrend várható összhétvégi bevételnek, a Mesélő becslése szerint legeslegoptimálisabb esetben is csak olyan bő 300.000 dollár.

Szóval mire mindez elővezetésre került az utasok úgy bóbiskoltak a Vörös Pillangón, mint a Mesélő per pillanat székében a történet kiötlése közben, ami előre megmagyarázza, miért sikerült unalmasabbra az átlagostól az egész most.

Szerencsére a hajónk sebesen repít bennünket, így az álomkóros utasok egykettőre a parton találják magukat. Az ébredezésben segít a Led Zeppelin When the Levee Breaks című száma. A Szépség már vár bennünket és előre figyelmezteti az utasokat, hogy a SP ízelítő nagyon nagy hatással lesz a Mesélőre, ez szinte garancia, úgyhogy a legjobb lesz, ha felkészülnek erre és beszereznek egy nagy adag nyugtatót, vagy kényszerzubbonyt, esetleg testőröket, vagy a legjobb, ha mindezt együtt, a maximális biztonság kedvéért. Az utasok nem látják ilyen borúsan a szitut, hiszen a múltkori Rent előadáson is nagy nehézségek árán bár, de sikerült lenyugtatni a beőrült Mesélőt, gondolják, majdcsak nem lesz sokkal nehezebb ez alkalommal sem.

Ha tudnák, mekkorát tévednek…

Elérkezett az idő, elkezdték vetíteni a Sucker Punch-t, az utasok helyet is foglalnak az első sorok egyikében, egy pisszenés sem hallatszik, mindenki lélegzetvisszafojtva várja az első képkockákat, a lámpák kialszanak, a terem elsötétül, az utolsó köhintések és torokköszörülések is lezajlottak, már éppen kezdődne az előzetes, amikor: a Mesélő elkiált – ’Nem is mondtam még, hogy a július 29-augusztus 01-i hétvégén MAOW premiert tartottak Ausztráliában!’ Na, ez az az információ, ami nélkül mindenki meglenne alapesetben is, nemhogy ilyenkor! ’B*sszus, ne kímélj…’ – szólnak az utasok a dühtől remegő hangon. ’Na tehát 25 mozi műsorán 97,348 dollár termett, ami nagyon is jó eredménynek számít!

Ezen kis intermezzo után végre belevetheti magát mindenki a Sucker Punch előzetes csütörtökön magyarul közzétett verziójába, a csajok találkoznak, Blondie meg- a Mesélő beőrül, és elszabadul a felszínre költözött pokol: a Mesélő elővesz egy pisztolyt és elkezd lövöldözni, mindenkit, akit ér, korra, nemre tekintet nélkül, nyilvánvalóan a látott adrenalin-sokk hatására, a CC látogatóinak hol fejükbe, hol szívükbe, hol hasukba ereszt golyót, a biztonságiak hiába próbálkoznak, olyan töltényt használ a Mesélő, ami a golyóálló mellényen is áthatol, halál fiai mind, kik meg merik gátolni a tombolást.

Kiérkeznek a helyi rendőrség kommandósai, gépfegyverekkel, teleszkópos puskákkal, a beőrült Mesélővel szemben tehetetlenek, annyi időbe tart célba venni, amennyi idejük nincs élve, mindőjüket lelövi a Mesélő. Ekkor jön a SWAT is, különlegesen képzettek, bevetnek mindent, a könnygázt, ám azt, mint holmi kamillatea gőzét szívja fel a vérengző gyilkos, próbálkoznak a helység elfüstösítésével, esélytelen, a Mesélő szeme mint a sasé, átlát mindenen, még a különleges egység is tehetetlen tehát a tombolóval szemben.

Ráadásul, hogy a fizikai mellé lelki terror is párosuljon elkezd különböző számokat üvölteni a golyózáporban, úgy mint 3,062 dollár, 16 mozi, hozzáteszi azt is, hogy július 29-augusztus 01. Sőt azt is, hogy Új-Zéland – innen kikövetkeztethetik a SWAT tárgyaló szakértői, hogy a MAOW-ről van szó most éppen. Újabb két golyózápor között újabb számokat üvölt a füstbe: 2,58313, rettenetes hallgatni is, pláne, hogy miután újabb tucatnyi embert öl meg folytatja: 997 11, összesen 93,001. Ez így együtt már tuti húszszoros életfogytiglan, nincs az a kegyes halálbüntetés, ami felérne ezzel a kínzással, elképesztő miket kell kiállniuk a még életben lévőknek.

Közben persze nem állt le a vetítés és LL kiszúrja, hogy a tomboló Mesélő ha csak két másodpercre is, de lankad, hogy a képernyőre meredjen, ahol éppen a hastáncos jelenet van, látható, ahogy Sweet Pea Blondie s*ggére csap, ami kellően merev bámulásra készteti a gyilkost, így aztán meg is van ötlet, amivel lel lehetne állítani a tombolást: LL gyorsan elszalad, hogy megkeresse a gyilkolászás kezdetekor biztonságos fedezékbe vonult Szépséget és Abbie Cornish-t, méghozzá azzal az ötlettel, hogy öltözzenek be villámgyorsan a hastáncos Blondie-nak és Sweet Pea-nek és azonnal nyomás a színpad!

A két színésznő engedelmeskedik a kissé elsőre diktatórikusnak tetsző parancsnak, tudják, hogy nincs veszítenivalójuk és ez az ötlet kellően őrült ahhoz, hogy beváljon. Nos, a Mesélő pillanatnyi zavarodottságát kihasználva, amit a még azóta is pergő előzetes váltott ki, színpadra vonulnak és erotikus hastáncba kezdenek, a Mesélő ki is ejti a kezéből a fegyvert azon nyomban, majd mikor igazán közel kerülnek hozzá már patakokban ömlik róla a víz, és mikor Abbie Cornish V s*ggére csap, előbb zihál aztán eszméletét veszti.

És mindenki meghökkenve tapasztalja, hogy a holtak feltámadnak, a SWAT eltűnt, mintha nem is lett volna itt, minden épp és sértetlen, szóval, talán nem is történt meg mindez?! Hát... mindenesetre a film alapvetően őrültek házában játszódik, így hát semmi sem lehetetlen…

A számolós kérdésre pedig imigyen szól a megfejtés: összességében élőben látni mindazt, mint láttuk eszméletlen, a videónak bámulatos hatása van, mindez viszont meg sem történt volna a három soros összefoglalód nélkül, Kedves LL, tehát a számos válasz: egyik sem létezhet a másik nélkül, így aztán három aránylag egyenlő részre kell osztanunk a három alkotóelemet: az összefoglaló 33%, a videó úgyszintén, míg élőben megélni mindezt 34%-os volt, vagyis, 1%-al überebb élőben látni, mint olvasni róla. Persze micsoda különbség, belátom ;)

Nos, e talán picikét banálisra sikeredett befejezés után lássuk a számos összegzést: a Charlie St. Cloud vetítésének negyedik hétvégéje előtt 29,870,595 dolláron áll az amcsiknál, valahonnan van még 10,906 nemzetközi dollárja is, összbevétele tehát 29,881,501 dollárra rúgott e hétvége előtt, amikor a Mesélőre némileg rácáfolva 485,000 dollárt hozott, ami a körülményeket figyelembe véve egész korrektnek mondható, úgyhogy 30,356,000 dollár az összbevétele a mai -vasárnapi - nappal bezárólag.

A Me and Orson Welles című független film 1,190,003 amcsiknál gyűjtött dollárja mellé eddig 761,227 nemzetközi dollárt termelt.

Megírta már vasárnapra becsületesen: Fant.
Forrás: BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6.

4 megjegyzés:

LL írta...

Nos, Kedves Mesélő, a számos megfejtés értékelése következik: az összefoglalóm csak egy Bianca nevű Team Hudgens-tagnak köszönhetően jött létre, ha ő nem írja le mindezt angolul, a videó ugyanúgy ott van :) De azért örülök, hogy egyharmadot szavaztál az összefoglalónak, a reális kb egy század lett volna :D :D

Ebben a mesében olybá tűnik, a Mesélő is SP szereplő lett, és ezzel a mentalitással bele is illene simán. Csak azt nem tudni, mi lett a végkifejlete nagy öldöklésed, ez olyan to be continued befejezés :D

Ellentétben visszatértek a csillagok, ahogy látom. Ezúton jelzem a Szerkesztőnek, hogy ha a SP feliratos lesz, amit nem hiszek, ott ezt a motívumot nem igazán ismerik, szinkron esetén pedig nem fogják kifütyülni sem, akkor végigsípolhatnák az egész filmet... :D

Fant írta...

Hogy Bianca megírta az csak egy dolog, az még úgy nem jut el hozzánk, vagy ha el is jut, olyan nagyon sokat nem tudunk kezdeni vele, ezért aztán természetes az egyharmad megszavazása, mivel magyar fordítás nélkül a Mesélő fenti beőrülése is elmaradt volna :D

Ez olyan befejezés, aminél nem lehet tudni, hogy mi történt, akár a fantáziákra is lehetne bízni a megoldást :D De jó, az igazi nagy mesélők is lezárták a sztorikat, majd meglátjuk ennek lesz-e folytatása :) Talán kicsit olyanra sikerült, amilyen az összefoglalóban a SP, bármi lehet benne a karakterekkel :D

Á, a csillagokat bizony kiszúrtam én is. Nyugodtan lehetne nélkülözni őket, ha úgyis én követem el a mesét, senki nem fog gyanakodni, hogy a Szerkesztő esetleg csillag nélküliségre vetemedett volna :) De tényleg legyen a kompromisszum az, hogy minden ami a Sucker Punch-al kapcsolatos, mentes legyen a csillagoktól! :)

Hm, azért magam elé képzeltem a sípolást és arra jöttem rá, hogy akkor a film zenéjének fő hangszere a Vuvuzela és úgy nem kell agyonsípolni, az majd megoldja úgyis :D

Andi írta...

Sziasztok!

Azt a seggre pacsis mindenségit ennek a mesének :D
Köszi érte :)

Fant írta...

Szívesen Andi :)