2009. febr. 8.

1. Banán-díj Díjátadó Gála

Mit nekünk Grammy és BAFTA?! Igaz, hogy mindkét neves díjátadót ma rendezik(utóbbi már javában tart is), ennek ellenére minket sokkal jobban érdekel és érint a saját ceremóniánk, melyre utunk perceken belül indul! Semmi miatt nem kell aggódnotok, minden fergeteges lesz! ;)

"Egy dzsinnel bizony nagyon nem könnyű bánni. Ugyanis ahány olvasója van e különleges mesekönyvnek, annyiféle lélekből alakul ki a szellem stílusa és habitusa. Mivel alapvetően eltérő egyéniségekről van szó, a dzsinn legfőbb tulajdonsága a makacsság. Amikor így vasárnap összegyűltünk a csodalámpa körül és a mesekönyv szerkesztője ajkához emeli hangszere fúvókáját, majd az azon befújt levegő éles, ékszerű akadályba ütközve, annak hol egyik, hol másik oldalán leválva gyors egymásutánban légörvényeket keltve peremhangot hoz létre míg a hozzá kapcsolt hangszertest saját rezgését gerjeszti – végül e bonyolultnak tűnő folyamat eredményeként utánozhatatlan zenei hang jön létre; (miközben a mesekönyv olvasói ezen a ponton veszítik el minden lojalitásukat a Mesélővel szemben); a dzsinn meg sem moccan.

Ha az utasok ezen a ponton még követni tudják Aladdin elbeszélését, akkor észlelhetik, hogy ismételten probléma merült fel a tényezők kapcsán. Ám a mesekönyv szerkesztőjének másik beceneve nem véletlenül Fuvolás Lány. Elkezd játszani egy fuvolára írt művet. Hogy konkrétan mit, azt sajnos a Vörös-Varázs utazási iroda Nyomozó Szakosztályának egy hét alatt sem sikerült kiderítenie, így egy más jellegű nyomozati cselekmény kapcsán meglelt művet, Gaetano Donizetti olasz zeneköltő egyik darabját, egy c-moll concertino-t kezdi el játszani.

A dzsinn pedig komolyzene rajongóhoz híven, rendkívül vidáman, a Fuvolás Lányt áhítattal hallgatva röppen elő lakából.

Mikor a koncertnek vége, rögtön fel is szállunk szőnyegünkre, hogy újra bejárjuk a világnak azon részét, mely komoly energiákat fektet a közösségépítésbe.

Utoljára repülünk szokásos első helyünkre, LL Amerikáját látogatjuk meg, minden bizonnyal utolsó alkalommal. A forrás szerint február 5-ével lezárult a High School Musical 3 – Senior Year tengerentúli mozis sikertörténete – hogy aztán persze átadja a helyét a házimozis sikersztorinak. 15 hét, 105 nap után február 5-én befejeződött az amcsi mozis vetítés, ám ezt szomorúan felfogni nincs okunk, hiszen a január 30-február 01-ig tartó mozis hétvégén a Nagy Film utoljára még 12,910 dollárral örvendeztette meg a Disney-t és a helyi mozikat, és ha ehhez hozzávesszük még a február 02-05-ig keresett további 3,015 dollárt megkapjuk a tengerentúli végeredményt: 90,559,416 dollár! A 11 millió dolláros gyártási költség végül, minden előzetes képzeletet felülmúlva, 8,23 szorosan térült meg Amerikában, úgyhogy: Bravó HSM 3, Brava Disney, külön gratuláció LL-nek!

Belgium, mint második cél kerül elő ezúttal, ott csupán 7,2%-ot csökkent a bevétel az előző hét óta, így most 6,550 dollár az aktuális hozam, 14 hét alatt pedig 2,834,261 dollár.

Növekedjünk és beszéljük idegenül! A Muzikál ze strední 3: Maturitní rocník című alkotás bevétele 28,1%-ot növekedve 12,728 dolcsit kóstál ott – mindenki tudja, hogy hol, igaz?!

Laza holland barátaink stagnáljuk felkiáltással csupán 11,1%-ot csökkenve 69,947 dollárt hoztak össze, 8 hét alatt pedig 2,650,138 dollárnál járnak, nagyon stabil és megbízható teljesítményt nyújtva.

Új-Zélandon 9 hete tart a varázslat, legutóbb 7,921, összesen pedig 1,265,993 dollárt gyűjtöttek össze ott a Csendes-óceáni szigeten.

Szerbia és Montenegró is bírja szusszal a rohanó tempójú filmeket, 50,1%-ot erősödve 851 dollárt termeltek az előző hétvégén.

Ha azt mondom: Posledný rok akkor tessék Szlovákiára asszociálni, ahol 10 hetes a filmünk, és a 9. pozícióban találjuk, 7,193 dollárral aktuálisan és 274,007 dollárral összességében, amivel a jelenleg futó filmek közül a legsikeresebb az országban!

Gyorsan utazzunk Thaiföldre, újra ámulunk a táj szépségén, és konstatáljuk, hogy Buddha megvilágosodásának egész hónapban tartó ünneplése jobban izgatja a népet, mint a NKF, na persze minden relatív: 33,017 hétvégi, 27,476 hétközbeni dollár, és 131,712 dollár két hét alatt, legutóbb 22 moziban.

És most! Utazunk valahová, ahol a hivatalos nyelv szerint Último Ano a Nagy Film alcíme, ám amely ország lakosai nem ettől érdekesek. Azon országról van szó, amely valóra váltja a meséket és nyaralni hívogatja Jázmint és Aladdint – már azt a másik Aladdint ugye. A szőnyeg Brazíliában szállt le – és elhoztuk a Banán-díjakat is magunkkal, így mesésen őrületes esemény házigazdái lesznek a brazilok! Szögezzük le előre: az utasoknak elképzelésük sincsen arról, hogy F.É. és az utazás legifjabb résztvevője mit mondhatott a lakosoknak a múlt héten és milyen eszmecsere vége volt egy fürt banán átadása, de az eredményt meghozta a kis fejmosás: 138,1%-os növekedést produkálva az elmúlt hétvégén, mely a 15. volt már ott is, 1,257 dollárt hozott a moziknak a közösségépítésre specializálódott, a Kétlábonjáró Szépség és az ő hatására Goofy-ból lett Aladdin főszereplésével készült, Nagy Film.

Megérkezünk, teljesen véletlenül az Angra dos Reis nevű helyre, ahol a dzsinn valóra váltja a mesekönyv minden olvasójának Nagy Közös Álmát: találkozhatunk Jázmin hercegnővel és Aladdinnal egy díjátadó keretein beül!

A velük való találkozás roppant bonyolult manőver, mivel testőrök vigyázzák őket. Mit lehet ilyenkor tenni? Nos: Legifjabb utasunk megtalálja a megoldást a helyzetre: lazán előremászik, elkúszik az őrökig egészen, majd hozzájuk érvén elkezd gügyögni feléjük, amitől a marcona biztonsági emberek totál megenyhülnek és elkezdenek játszani a gyerekkel. Mivel a kisgyermek F.É-vel utazik alapvetően, az őrök fél óráig bírják a tempóját aztán kimerültségükben elalszanak.

Ekkor megközelítjük meséink alanyait. Aladdin lép előre először, Jázmin felé egyenesen, mire azonban a másik Aladdin szintén előrelép egyet, Jázmin mellől, pillanatnyi patthelyzetet követően átmeneti szikrázás alakul ki a két Aladdin között, mire LL és a mesekönyv szerkesztője közbelépnek, utóbbi lenyűgöző diplomáciájával két pillanat alatt meggyőzi az amerikai Aladdint, hogy a magyar Aladdin nem akar újat húzni vele, míg előbbi tökéletes amerikai angolsággal magyarázza el Jázminnak, hogy mi jöttünk célja. Ekkorra mindketten megenyhülnek és azzal a hihetetlen barátságossággal fogadnak, amely az interjúikból már ismert a számunkra.


A dzsinn momentumai következnek: varázsol egy színpadot, amely pirosban és fehérben úszik, egy a filmben látható függönnyel, egy pulpitust, néhány szőnyeget, és mindenkire rávarázsolja legutóbb vásárolt Chanel kosztümjét. Nem: a Mesélő rövidnadrágot kap inggel, még mielőtt kérdésként merülne fel. :)

A pulpitus mögé odalép LL, a Fuvolás Lány, valamint F.É és ;o), mint jeltolmácsok, mi többiek pedig élvezzük a show-t. LL elmagyarázza mi is voltaképpen a Banán-díj és bemutatja a mesekönyv szerkesztőjét a mesekönyv alanyainak, akik bevallják, hogy bizony olykor bele-bele néznek a mesekönyvbe. Az évszázad leginkább kiérdemelt találkozása ez.

A legjobb színésznő, a legjobb színész és a legzseniálisabb zenés film kategóriájának díjait adjuk át Jázminnak, Aladdinnak és a Nagy Közösségépítő Filmnek. E kötött díjátadó után megszólal a zene, a Chanel kosztümök laza ruhadarabokká változtak, a Mesélő ruházata is neki előnyös szereléssé alakult és megkezdődött a hajnalig és kifulladásig tartó happening, melynek során a buli színhelyére csődül rengeteg brazil és a Mesélő kifulladásig táncol Jázminnal, a többiek pedig az amcsi Aladdinnal pörögtek egészen amíg össze nem estek a rendkívüli pörgés okozta fáradságtól.

Tán még most is pörgünk, ha el nem aludtunk.

Mikor pár nap múlva sikerül kipihennünk a buli minden momentumát, összesítjük a számokat: Hazáján kívül a január 29-február 01-ig tartó hétvégén újabb 177,143 dollárral gazdagodott a film, így összesen jelenleg 154,859,940 dollárnál tart a világban, ha a végső amcsi számokat, a 90,559,416 dollárt is hozzáteszzük a közöshöz, akkor összbevételként megkapjuk a 245,419,356 dollárt!"

Írta: a magyar Aladdin=Fant. :)
Forrás: IMDb; The Numbers; Wikipédia; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nos, akkor ezek után mára már nem maradt más hátra, minthogy gratuláljak blogtársunknak ehhez a FANTasztikus történethez és persze a Disneynek - persze nekik még mellé biggyesztve, hogy ne feledkezzenek meg a 3. világ gyermekeiről sem, biztosítsák, hogy nekik is legyen mit a tejbe aprítani....ezek után biztos lesz miből. Fergeteges!

Fant írta...

Köszi ;o), örülök, hogy tetszett! :) Ditta a mesekönyv kiváló lett ismét, minden kép a helyén, nagyon tetszik, nomeg a bevezető is :)) A második kép külön kiváló :))

b írta...

Fant ez ismét fantasztikus lett :))
Most látom mi van a képen a papírra írva :) Mi van a papírra írva?? :))

b írta...

Látom a mese hatott, az utazásban, buliban elfáradtatok :)

Fant írta...

Kösz b :) A kép a Banán-díj átadása utáni buliban készült, amolyan bizonyíték jelleggel, bár a kép keletkezésének körülményeiről a mesekönyv szerkesztője tudna hitelesebben mesélni :))

Én is úgy látom, hogy a mese maximálisan kifejtette hatását, szerintem már mindenki szunyál :)

b írta...

Én vagyok még, mert dolgozok még kicsit :)

Névtelen írta...

Nagyon jó volt a történet, nagyon ügyik vagytok! :) Am. a képen, amit tartanak papírt, arra ti írtátok rá az "oh-so-cute-zanessa"-t, vagy azon más volt? Bocsi, csak kíváncsi vagyok! :$

Fant írta...

Szia Sára! A papírra Ditta szerkesztette a szöveget valószínűleg :) A mesésebb hatás kedvéért :)
Nagyon örülök, hogy tetszik a történet - szívesen látunk itt máskor is :)

B - még ilyenkor is meló, azért már ne vidd túlzásba, későre jár :)

Jó éjt Mindenkinek!

b írta...

Napközben lógtam, nem volt kedvem csinálni :) De mára befejeztem már.
Jó éjt.

b írta...

szerintem ez egy aranyos kép

Névtelen írta...

Tudtam,hogy jó kezekbe adtam a gyümölcsöt.:) Íze,színe,és frissessége is megmaradt.:)

"Mindenki tudja,hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani,míg jön valaki,aki erről nem tud,és megvalósítja azt"

Köszönöm nektek!:)

xdittax írta...

A második kép keletkezési körülményei..hát igen:)

Ha IDE kattintotok, találtok egy rakat rajongóval, vagy rajongó által készített képet Zanessáról... Dituuska megnézte a képeket, elolvasta a mesét és ebből lett ez. Meg a sok finom banán!

Köszönjük Fant, a mesét, és Mindenkinek, mert úgy gondolom mindenki részt vett benne! :)

Szépséges napot!
Ditta×××

Névtelen írta...

http://www.celebrity-gossip.net/celebrities/hollywood/zac-efron-and-vanessa-hudgens-bye-bye-brazil-211170

Névtelen írta...

Fergeteges<3
Ezzel keztem a napot:)) A Díjátadó külön tetszett:))
Ditta, nem is tudtam, hogy te értesz a Photoshophoz:))

Fant írta...

Én köszönöm Mindenkinek az inspirációt, nélkületek nem lenne olyan a mese, amilyen - a mese egy kifestőkönyv, én megrajzolom a számos vázlatot, de ti töltitek meg színnel :)

Andi írta...

Én is csak gratulálhatok a mesés történethez!

Fant írta...

Köszi Andi! :)