2009. febr. 15.

Resurrection

E hét végén a Vörös-Varázs utazási iroda újabb kalanddal vár minden kedves érdeklődőt, melyben a kulcsszó ezúttal a resurrection lesz, csak azért, hogy a Mesélő nem létező angol tudásából felvillantsa azon kevés szó egyikét, ami véletlenül valahogy ráragadt, és talán kissé vonatkozó is e szó – no de majd az utazás során fény derül eme mesebeli ködösítés valódiságára. (*Ditta: és arra is, hogy miket be nem vállalok;))

A dzsinnt bizony továbbra sem túl könnyű előcsalogatni a rejtekéből, egyre jobb és komolyabb művek eljátszása szükséges az utazás indulásához, no de a szellem mindezzel csak azt akarja bizonyítani, hogy a Fuvolás Lány képes a mind fokozódó feladatok laza megoldására, aki pedig veszi is a lapot és működésbe hozza a szellemmel közös kedvenc hangszerüket. A mesekönyv olvasói ezen a ponton kissé nyugtalanná válnak, hogy vajon megint olyan hosszadalmas, bonyolult fuvolaszerkezeti ismertető következik-e, mint a múlt heti utazást alkalmával prezentált – és hát nyugtázniuk kell, hogy ezúttal bár rövidebbre fogja Aladdin, de megúszni nem ússzák meg.

Mert mielőtt egy esetlegesen felületesen olvasó látogató a fuvolát a furulyával keverné össze, szükséges rávilágítani arra a tényre, mely szerint míg a furulya esetében a múlt alkalommal taglalt levegőáramot létrehozó, terelő légcsatorna a hangszer részét alkotja, addig a fuvola estében e szerepet a mesekönyv szerkesztőjének szájürege, az ajkaival képzett rés tölti be – így e levegőáram a hangszer fejrészén lévő nyílás peremének ütközve hoz lére hangokat. Ennek előnye az, hogy a mesekönyv szerkesztője a hangkeltésnek több tényezőjét tudja befolyásolni, változatosabb és árnyaltabb hangokat létrehozva.

És, hogy mi az e heti aktuális dzsinncsalogató komolyzene? Nos, az utazási iroda Nyomozó Szakosztálya(*Ditta: F.É.?) keményen és szorgalmasan dolgozott e kérdés megválaszolásán, ám a nyomozás konkrét eredménye várat még magára, így ismételt pótcselhez folyamodunk, innen tudjuk, hogy ezúttal André Jolivet Cinq Incantations című műve hangzik el – és mielőtt e különleges mesekönyv olvasói a Mesélő fején vernék szét a félig tele üveg után a mesekönyv szerkesztőjének értékes fuvoláját is, a szellem előbújik odújából és szeretettel hallgatja a Fuvolás Lány játékát.

Mikor a műnek végére értünk a dzsinn összeszedi a szőnyeget – sőt még a mesekönyv nagyszámú láthatatlan olvasóit is, akik bár figyelnek és jelen vannak, ám a háttérben maradnak valamely okból kifolyólag jórészt – és, hogy Aladdin is kikecmeregjen ebből a mondatból valahogy, szó nélkül útnak indulunk világot látni, hogy kiderítsük miként szerepel az utóbbi bő két évtized legnagyobb hatású zenés filmje, a NKF.


LL-t megnyugtatjuk legelőször, hogy bár ezúttal Amerikában nem tesz le a szőnyeg, ám a következő alkalommal bizony megnézzük, miként debütált a Nagy Közösségépítő DVD ott, ahol az új elnöknek különszámot szentelnek az egyik legnépszerűbb szuperhős képregényben, tehát legközelebb igyekszünk jönni majd és nézünk hatalmas sportcsarnokokat is.

Első állomásunk tehát a háromnépű Belgium, ahol németül sikerül megértetni magunkat. Az ország legmagasabb pontjáról, a szemkápráztató Ardennek felvidéken elhelyezkedő Botrange hegyről tekintünk a 15. heti 4,7%-os növekedésre, ami 6,857 dollárt eredményezett ezúttal, összesen pedig 2,845,100 dollárt számolhattunk meg.

Lássuk mi a nagy helyzet brazil barátainkkal, akik a múlt heti, Banán-díj átadót követő gála pörgése okozta fáradtságtól mostanában tértek magukhoz csupán. Őket rögtön hatalmas pacsival köszöntötte F.É., elismerését fejezve ki a party körülményeinek biztosításához és ahhoz, hogy viszonylag lesifotós mentesen tartották a Nagy Közösségépítő Buli alatt a terepet, nem utolsósorban pedig ahhoz, hogy a 16. héten is sikerült még összeszedniük 908 dollárt, pláne pedig az összesített 5,576,546 zöldhasúhoz.


Muzikál ze strední 3: Maturitní rocník: mostanra unásig tudja mindenki, hogy mely országról is mesélek ekkor, ők kereken 10 hete tartják műsoron a filmet, legutóbb 6,293 dolláros, összesen pedig 627,914 dollárt hoztak össze ott a nézők, mintegy érettségi ajándékként, amivel jócskán előzik az egy héttel idősebb Alkonyatot.

Irány a Föld legelszigeteltebb állama Új-Zéland, ahol a számos nemzeti park egyikében, a Rakiura-Nationalpark-ban ülünk le a helyi NKF képviselőkkel és beszéljük meg a számokat LL segítségével. Itt is jubileum, azaz 10 vetítési hét az időszakunk, a cipó-kerek héten 3,113 dollárt vehetünk számba, összesen pedig 1,269,878 dollár a Nagy Közösségépítő Eredmény.

Látogassuk meg laza holland barátainkat, akik ezen tulajdonságukból kifolyólag legifjabb utasunkat is igencsak kedvelik, bár Aladdin és az utasok kicsit furcsán néznek, mikor zsenge korú utasunknak kezdik el magyarázni a rendkívül laza helyiek, hogy a 9. héten 44,514 dollárt, összesen pedig 2,735,772 dollárt tudnak felmutatni.

Heti rendes szikrázásunk ezúttal Szerbia és Montenegróban ér bennünket, ahol a helyiek továbbra sem nézik jó szemmel kutatásunkat, ám egy koncert megenyhíti őket, így Mozart G-dúr Fuvolaversenye a mesekönyv szerkesztőjének előadásában megereszti a nyelvüket, így elárulják, hogy a szikrázást ők is imádják, náluk ez most annyiban realizálódik, hogy szemben a tendenciával, ők bizony növekedtek – de mennyit! 273.6%-ot, ami 3,179 dollárt négy moziban, a 10. héten, összesen pedig 38,626 dollárnál járnak.

Gyorsan utazzunk el Thaiföldre, mielőtt elfogy a hely egy igen jelentős ázsiai ország története elől. Velük nehezen sikerül egy síkra kerülnünk, mivel az ő időszámításuk buddhista, így náluk jelenleg 2552-t írunk, nem 2009-et, szóval bár ez tökéletesen lényegtelen, de azért a Mesélő untatja vele kicsit az utasokat, akik viszont oldalba bökték, hogy mondja a lényeget, mert indulni szeretnének tovább, tehát lényeg: a harmadik héten 8,989 dollárt termeltek, összesen eddig 148,745 dollárnál járnak, legutóbb 17 moziban.

És most, jöjjön a lényeg, amire hetek óta vár a rendkívüli mesekönyvnek minden olvasója, indulunk Japánba, Tokio-ba!

Első utunk rögtön arra a helyre vezet, ahol Jázmin hercegnő megvásárolta jópofa, halálfejes zokniját – vagyis a diplomáciai bonyodalmak elkerülése végett: a jópofa halálfejes zoknit. Ebből bizony a mesekönyv szerkesztőjének is megszavazunk egyet, sőt! Rábeszéljük arra is, hogy vegyen magának egy halálfejes kendőt is – a cehet a dzsinn állja természetesen, némi unszolásra rá is kacsint a fejkendőre így már megyünk is kutatni számok után, élünkön a mesekönyv fuvolás szerkesztőjével, aki felköti az újonnan vásárolt halálfejes kendőt a fejére, a fuvolát a hátára veti, feláll a szőnyegre, az a levegőbe emelkedik – mire a dzsinn megszólaltatja Hans Zimmer egy másik Disney-meséhez írt, vonatkozó témájú már-már kalózindulószerű zenéjét, így elindulunk a szőnyegen és bevesszük Japánt.

Igen barátságos nép az ottani, bár eleinte riasztanák szamurájaikat, hiszen elvegyülnünk lehetetlen, ám akkor az utasok egyszerre szólalnak meg, hogy az a megtermett alak ott a szőnyegen bizony Aladdin – csak egy másik országból jött, mint a náluk lelepleződött Aladdin, ám a múlt hét óta ismerik egymást, sőt Jázmin és amerikai Aladdin igen jó kapcsolatot ápol a csapattal, ráadásul elmutogatjuk nekik a Banán-díjas sztorit is, így végül roppant barátságosak lesznek velünk.

Készséggel mesélik el, hogy hatalmas élmény volt nekik a Jázminnal és Aladdinnal való találkozás, külön megtisztelőnek érezték, hogy kiemelten kezelték őket, így nem szerettek volna hálátlanok lenni feléjük. 196 mozi vállalta fel első körben, hogy az amerikai popkultúrát elterjesztik a Felkelő Nap Országában, ehhez mérten azt kell megállapítanunk, hogy igenis sikerrel, hiszen 1,259,318 dollárt hozott a HSM 3 vetítése első két napján! Hogy legyen viszonyítási alapunk is: James Bond legújabb szikrázó kalandja 346 moziban élvezhető, míg Abba-láz 336 moziban hódít – előbbi filmmel ráadásul a mi Nagy Filmünk gyakorlatilag azonos aktuális számokat tud felmutatni, így tehát jó az eredmény! Hála japán barátainknak ismét milliós nagyságrendről beszélgethetünk, így pedig talán értelmet nyerhet a kaland elején említett angol szó is.

Végül nézzük csak mennyi szufla van a filmben még: az amcsi végösszeg 90,559,416 dollár ugyebár, ezt tudjuk egy hete, csak a rend kedvéért kerül említésre újra, az újdonság az 1,410,867 dollár a múlt hétvégén nemzetközi viszonylatban, amivel az Amerikán kívüli bevétel immáron 156,270,807 dollár, az összbevétel pedig: 246,830,223 dollár!

Közölte: Fant, a többi nevét pedig már fel sem sorolnám....;)
Forrás: Wikipédia; IMDb; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9.

48 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Resurrection? Ez kicsit horrora van akadva, nem?
Lassan ki kell majd találni más prezentációt is, mert bár nagyon szépen alakulnak a dolgok, ööö a számok, azért erősen érezhető a mozis végkifejlet; de távolról sincs ennek vége, csak azokról a bevételekről már nem fog a jó nép ilyen szép részletességgel adatokat kapni :o)

Ügyesek voltatok ma is, akárki is volt a szerkesztő, bár be kell, hogy valljam a sorok közt olvasva olyan személyes utalásokat (is) találtam, amelyekre közvetlen részeseként egyátalán nem gondolok annyira pozitívan.
Na de ilyen is van, ez is én vagyok, ahogy nagy tudású blogtársam oly' FANTasztikusan meg szokta fogalmazni.

Látom a hétvégétek sem telt unalmasan, remélem mindenki jól és jó sokat pihent. Akiknek sikerült némi telet ÉLVEZNIE, annak szívből gratulálok; én lassan mediterrán helyre költözöm, mert ha már havat nem láthatok, legalább a nap süssön rám és melegem legyen.
Jelzem: túl pihent vagyok....

Sziasztok és gyors, tartalmas, egészséges jövő hetet kívánok nektek!
;o)

Névtelen írta...

Sziasztok.
Had mondjam el most azt,hogy amikor
elkezdődtek ezek a számos bejegyzések kitört rajtam a para.:)
A száraz számoktól a hideg rázott. De hirtelen emelkedni kezdett a szőnyeg,és elkezdődött a mese.Meg lett a mesélő is hozzá,aki mostanság hol Aladdin,vagy éppen dzsin,és olykor VVNYSZ társ :))
Nagyon príma,sőt egyedi megfogalmazás mesébe építve ez a nagy szám(adat)!:) Köszönöm,hogy részese lehettem ennek!:)
Barát:a kézfogásom most határozottan kemény!:))

Andi írta...

Köszi a mesét mindkettőtöknek :) Igazán élvezet olvasni a sorokat...mindig az :))

Szia ;o), napsütéses szép napokat és hasonló jókat Neked is :)

b írta...

Ismételten jót alkottatok :DD Győzzük olvasni :)

Andi írta...

Bocsika - én nem vernék szét senkinek a fején semmit, de hol is derül fény arra a jól értem
- feltámadásra -?:)))

Fant írta...

Köszönöm mindenkinek, nélkületek nem lenne élet a mesében! :)

Annyira nem horror az, kicsit hatásvadász lett, de csak sima feltámadás, az meg ma már egy szappanoperába is belefér :))
Amíg tartanak a mozis számok, addig jön a mese, utána pedig nincs mit tenni, a szőnyeg pihenni vonul a 17 Again vetítésének kezdetéig :)

Örülök, hogy sikerült megtalálni azt a formát, amelyikben emészthetőek a számok - addig mondogattátok, hogy esti mese, amíg végül tényleg az lett belőle :)

Nos VVNYSZ társam, bízunk benne, hogy hamarosan siker koronázza nyomozati mukásságunkat is :)))

A mesekönyv persze remek lett ismét, így olvasás mellett még nézni is jó :))

b írta...

Mi az a VVNYSZ?

Netty írta...

Most már biztosan jól fogok aludni...:)
Sajnálom, de nem tudom feltenni a HSM3 blu-ray-es verzióját data-ra. Túl nagy (6,6GB) Egyszerűen meghülyül tőle a gépem...:(

b írta...

Szétdarabolni nem tudod?

Fant írta...

Semmi gond Netty, hamarosan úgyis biztosan elérhető lesz kevésbé zárt oldalakon is :)

B - az egy rövidítés, hogy minek a rövidítése, az a mesében bizony benne van, olvasd el újra, figyelmesebben :)

Andi - jól érted, de ez is kiderül a meséből, erre van kihegyezve, annyit segítek, a vége felé keresd :)

b írta...

Milyen jó kis feladványokat rejtettél el... :) Kiderül ki mennyire figyel olvasás közben. Kis huncut :D

Andi írta...

Hú - persze én nem értek hozzá, de ez a szétdarabolás - na ez horror :))

b írta...

Fant nem jöttem rá :) 1 tipp Vörös Varázs NySz??

Andi írta...

Oké,köszi Fant - a japánok - ott volt az orrom előtt csak éppen az elsőre nem koppintott egyet :))

Fant írta...

Stimmel odáig, hogy Vörös Varázs - na és mi lehet a többi? :) Mi az NYSZ? :) Benne van a mesében :) Feltűnő is :)
Andi - jól van, oké, te meglelted a választ :)

A szétdaraboláshoz én sem értek, de azért egy 6,6 gigás cuccot elég melós lenne szétdarabolni, meg feltölteni is, úgyhogy igazán nem róható fel Nettynek, hogy nem teszi.

b írta...

A totalcommander tud ilyet, csak azt kell megmondani neki, hogy mekkora darabokra csinálja szét. Az tény, hogy a sok fájlt macerás feltölteni. Bár ezt még datára sosem csináltam.
Nincs más hátra, mint várunk türelmesen a dvd-ig :)

Andi írta...

NYSZ=Nyomozó Szakosztálya :))

b írta...

Meg van! Nyomozó Szakosztály! Pedig elolvastam, csak úgy látszik engem sem koppintott orron még sokadszorra sem :)

Andi írta...

Na ezt totál szinkronban nyomtuk b :))

b írta...

Igen :))

Fant a summer romance-on mit írnak? És írnál az újság scannekről? Első körben a Megan Foxos cucc érdekelne :) (tudom, bulvár, de akkor is érdekelne :D )
A Batmanos póló aranyos :)

Fant írta...

B, én nem fogok neked a német Bravoból fordítani. Ne hergelj ezzel. :)
De Batmanes póló?? Hol?

A darabolósdival hagyjuk Nettyt békén azt javaslom, különben meg ha nincs megfelelő cuccod a blu-ray-hez nem is érdemes belefogni a nézésébe, szépen megvárjuk a dvd-t, meg aztán hamarosan ki is kerül a netre szerintem, hiszen kedden megjelenik odaát.

Ellenben: örülök, hogy sikerült rájönni a rövidítés jelentésére :)

Andi írta...

Nos, nekem hatott a mese :)

Jó éjt!

b írta...

PEdig olyan szépen kérlek :)))) A szempillámat is rezegtetem :))
Nem akartam Nettit fárasztani, csak leírtam. És a várunk türelmesen a dvd-ig-gel azt akartam jelezni (lóugrásban), amit te szépen leírtál :))
Ez mit jelent? zarte küsse: im film ist ihre Beziehung perfect - und privat?

b írta...

itten van

Fant írta...

Gyengéd csók: A filmben tökéletes a kapcsolatuk - és a magánéletben?

Tudjuk, a választ.

b írta...

Gyengéd csók??? Eddig sem hittem az internetes fordítónak, ezután sem fogok :)) És köszi :)
Ha nem Megan Fox, akkor sem fordítasz nekem? Természetesen nem szó szerint kellene, csak egy pici összefoglaló.

Fant írta...

Német honlapok, blogok hiteles infókra alapozott bejegyzéseit, interjúfordításait, ilyesmit szívesen fordítottam eddig is, ezután is, neked is, bárkinek. De Bravo? :) Most miért megyünk át dedóba?
A Megan Fox sztoritól például mi újat vársz, ugyanazt írják nyilván, ami megjelent mindenhol.

A netes fordítókkal rendkívül óvatosan kell bánni :) Mit dobott ki arra a mondatra a gép? :)

b írta...

Ok, igazad van, de bevallom kíváncsi vagyok, hogy milyen hülyeségeket hoznak ők össze. És meglepődve láttam, hogy azon a képen is MF van Z-vel, ahol messziről úgy néz ki, mintha Z és V veszekedne. Innen jött a kíváncsiság.

A Küsse-t le sem fordította. Finom, filmben tényleges állapot az övé. Sok értelme sincs :))

Fant írta...

Hát ennek valóban nem sok érteleme van :)

Ditta, majd ha olvasod: nem adtál címet a mesének :)

Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Jó reggelt! Nos, hogy mindenkinek jól induljon a nap, íme az illusztráció Ditta Valentin napi bejegyzéséhez :)
Nekem csak egy kérdésem van: Mióta van Zac-nek Porsche-ja? :)

Fant írta...

Szép napot Mindenkinek!

Névtelen írta...

Jó reggelt!
Fant a cikk szerint V bérelte ezt a Porsche Cayenne csodát, ahogy legutóbb az Audiját láttuk nem is csodálkozom rajta. Az, hogy Z kapásból átvette az irányítást szintén nem kérdéses, Vnek nagyon jó természete van, velem erősen meg kellett volna küzdenie a kormányért ;o) és lehet, hogy csak az "anyósülésről" élvezhette volna a valentin napi utat :o)

A blu-ray-el kapcsolatban én is osztom Fant gondolatait, sajnos megfelelő technikai háttér nélkül nem tudod élvezni a blu-ray hatást b.
Andi neked is hasonló jókat kívánok, ma reggel már érződött a hatás, verőfényes napsütés van nálunk, remélem így is marad.

LL közben visszamentem a múltkori válaszodra a versennyel kapcsolatban. Ne haragudj, tényleg érdekelt, de ez a jövök-megyek stílus sajnos felületessé tesz. Azt akkor már tudom, hogy hangos volt és saját rekordot döntöttél, amihez utólag is gratulálok.
Ha pedig felhozod a blogon, hogy versenyre készülsz, az mindig közérdekű lesz valószínüleg, mert a magot elhintetted, így neked kell kivirágoztatni is - én legalábbis figyelemmel kísérem, mind a te sport-, mint Ditta fuvolás pályafutását, hacsak tehetem.
Sajnos tegnap rá kellett jönnöm, hogy ezzel a hangszerrel is már csak plátói szerelembe eshetek, mint ahogy a te atlétikai pályafutásod is már csak "megbolondult" lánykorom mosolyogtató emlékeit idézi fel.
SZIASZTOK ÉS SZÉP NAPOT!

Névtelen írta...

Sziasztok!
A mese megint FANTasztikus lett:))

;o) - köszönöm. De nem döntöttem rekordot, az eddigit ugrottam...több, mint 3 hónapja nem volt versenyem, az szinte csoda lett volna. Annyira nagy jelentőséget ennek a versenynek nem is tulajdonítottam, már az 50 is biztató eredmény lett volna. Ezért sem fejtettem ki túlságosan. A másik ok az, hogy nem akarom túlhangsúlyozni. De a következő verseny fontos lesz, arról írok bővebben, ha érdekel valakit:)

Fant - megvan németül a Zaces fordod Vanessás párja, vagyis ez? Ha nincs, bevállalom:)

Fant írta...

Sziasztok! ;o) köszi az infót a kocsival kapcsolatban. Nos, legfeljebb szikráztatok volna Zac-el egyet :)) Amúgy Z lehet úgy volt vele, hogy ha már bérautó, akkor inkább majd ő vezeti, az a biztos :)

LL - örülök, hogy tetszett a mese :) Az Obamás mesebeli célzással kapcsolatban küldök majd bizonyítékot neked :) A sporteredményeid pedig engem érdekelnek, úgyhogy várom majd a beszámolókat. :)
A Vanessa-s interjúnak érdekes módon csak egy kis része van meg németül, tehát a tiéd :)) A Zac-es időközben elkészült a hétvégén, már a raktárban van :)

Ditta - a címmel kitaláltad a gondolatomat! Köszi! :)

Netty írta...

Nagyon komoly a Batman póló...xD
Az a baj, hogy elindítottam többször is a darabolásd, de mindig meghalt tőle a gép...:(

Fant írta...

Netty, rendes tőled, hogy küzdessz vele, de hagyd csak. Egyrészt nem ér annyit, hogy a gépedet túráztasd vele, másrészt pedig nem is hiszem, hogy sokaknak meglenne a megfelelő technikájuk a maximális élvezhetőségéhez...
Kivárjuk a dvd-t türelmesen :)
Na igen, a Batman póló vicces, az a Batman sorozat, aminek a szereplőit ábrázolja is vicces volt, mondjuk úgy :)

Névtelen írta...

Sziasztok.
Netty köszi a fáradozást, de tényleg hagy a csudába! :)

Azt mondjátok meg, hogy miért kellett autót bérelni, főleg, ha együtt mentek valahova. Z-nek is van kocsija, nem? Persze egy családi szabadidő autó más azért :)
Azt hiszem velem is meg kellett volna küzdenie a "vezető beosztásért" :))

b írta...

micsoda pillangó :)

Névtelen írta...

Okés, Fant, akkor enyém a ford:) És még találtam 2 mexikói vidit, van köztük egy értékes infó: 1 2
Az Obamás cuccos is érdekelne, kíváncsi vagyok.

Névtelen írta...

Reggel én is nagyokat néztem rajta, b - aranyos, mint a viselője:))

b írta...

Tündéri és bájos :)
Közben rájöttem, hogy elment a drága a kedveséhez, és együtt mentek tovább :)

Fant írta...

LL, küldtem neked e-mail-t az Obamás dologgal kapcsolatban. Reméljük, most nem kell harcolni a rendszerrel :)

A két videó nincs meg németül, viszont érdekel az értékes infó, szóval ha gondolod tiéd a pálya :)

B, nyilván azért bérli a kocsit, mert az Audiját nos kissé megkarcolta ugye, valamivel meg járni kell, amíg meg nem gyógyítják :))

Andi írta...

Sziasztok!

Hm :) a mese címét tekintve - én is ezt néztem ki magamnak, legalább is sacc per kb :) Köszi Ditta, igazán találó :)

Száguldás,Porsche,Szerelem... Wow :)

Andi írta...

És persze gratula LL-nek :)

Névtelen írta...

Sziasztok!:)

Nos jelen esetben a mese még mindig a régi, kicsit felspanolva a mai kor találmányaival.:)A varázsszőnyeg helyettesítője egy gyönyörű Porsche.:) A dzsin ezúttal a hajhász fotós.:) Az összkép pedig nekem amolyan Mese-autós!:))
Jó éjt!

Névtelen írta...

A People.com-on leírták pontosan, hogy Zanessáék melyik étteremben voltak Valentin napon, és hogy utána mit csináltak. Valaki le tudná fordítani pontosan, hogy mit jelent? Köszi

b írta...

miről írnak?

Andi írta...

Jó éjt!