2009. febr. 1.

Újabb mesés élmény! :)

Ismét beköszönt a vasárnap, így ismét utazással várja kedves ügyfeleit az immáron teljes kapacitással működő webszerte hírhedt Vörös-Varázs utazási iroda!

A blog szelleme egy kissé zokon vette a múlt heti cselünket, így a legutóbbi sokk megismétlődését elkerülendő a mesekönyv szerkesztőjének utánozhatatlan fuvolaszavára eleinte nem is reagál. Ám a mesekönyv egyetlen Fuvolás Lánya rendíthetetlen elszántságról tanúbizonyságot téve kitartóan játszik a szellemnek egy igen hosszú és bonyolult klasszikust, melyet Aladdin eme tárgyú művéltség hiányában csupán ilyenformán körülírni tud, megnevezni azonban nem.

A szellem ellenben felismeri kedvenc tételeit így szépen, lassan, gyanútól vezérelve és sandán bár, de a lámpásból lassacskán elkezd szivárogni az a bizonyos jellegzetes kékes füst, amely érkezését és őt magát jelzi és jellemzi. Mikor egészében előjött lakából először kis sem merte nyitni mágikus szemeit. Miután a fuvolaszó csak neki szól hosszú-hosszú percek óta, egyszerre kinyitja a szemét, először csak lopva pillant, majd hirtelen mindkét szemét óriásira nyitja, megdörzsöli, hogy biztosan jól lát-e, majd mikor a foltok elmúlnak és kirajzolódik előtte a különleges mesekönyv bájos szerkesztőjének alakja, hirtelen örömében kékes köd kíséretében kisgyerekké változik és a Fuvolás Lány körül ugrándozva, kiabálva fejezi ki abbéli örömét, hogy a mesekönyv eseményeinek katalizátora visszatért és sikerrel leküzdötte az előtte hetek alatt feltornyosult akadályokat.

Miközben e korántsem túlzó reakció és szituáció már kezd kissé kínos és terhes lenni az egész csapat számára, Aladdin köhint egyet, amivel jelzi, hogy akkor akár indulhatnánk is aktuális világkörüli utunkra, ha már ilyen szépen összejöttünk. A még mindig kisgyermek dzsinn a mesekönyv szerkesztőjére pillant, aki egy diplomatikus bólintással jelzi a szellem felé, hogy ezúttal egyetért a Mesélővel – így hát a dzsinn visszaváltozik megfoghatatlan szellemmé, elővarázsolja a szőnyeget, és mire elfoglalja jól megszokott helyét mindenki már úton is vagyunk!

Hajózunk elátkozott vizeken, megyünk a világvégére…. hm, ja, nem, ez egy másik Disney mese – na mindegy, lényeg, hogy megyünk szám- és világnézőbe, mit nekünk hajó, ez már az XXI. Század, nekünk már mesebeli varázsszőnyeg jár, hogy kiderítsük mit vitt végbe a nagyvilágban az elmúlt héten és hétvégén az egy másik Aladdin és Jázmin hercegnő főszereplésével közösségépítés céljából készített nagy-nagy film.


Első célállomásunk mi is lehetne más, mint a mesekönyv legmagasabb szintű nyelvtudással rendelkező olvasójának kedvence, LL Amerikájába látogatunk tehát.

A dzsinn közben virágos jókedvében van. Közli az utasokkal, hogy a nagy visszatérés örömére LA-ben mindenki kedvére vásárolhat magának, amit csak akar, úgy méghozzá, hogy az árral törődni nem kell – na nem Aladdin lesz ekkora gavallér, mielőtt még a jószándékú olvasókban felmerülne eme vad ötlet, hanem bizony a szellem eszel ki egy mesebeli ötletet, megy szerint amelyik ruhára csak rákacsintanak a kedves utasok az bizony az övék lesz. Öt órával, három energiaitallal, egy bőrkabáttal és tucatnyi Chanel kosztümmel később végre megtudhatjuk, hogy mi is a helyzet, úgy különben a NKF legújabb számaival.

Vetítésének 14. hetében, a január 23-25-ig tartó mozis hétvégén 83 filmszínház érezte szükségét valami elképesztően pozitív filmnek, így a vállalkozók 25,629 dollárral gyarapították a gyártó stúdió legendás kincstárát. Mivel pedig ilyen kényelmesen hétvégén utazunk, kideríthetjük a január 26-29-ig tartó periódus számait: 8,085 dollár a héten, így összességében a tengerentúli vetítés immáron 90,543,491 dollárt hozott.

Most pedig irány a nagyvilág, repülünk Argentínába, ahol a lakosok nem sírnak, az is egy másik mese, hanem bizony örülnek, boldogok, imádják a szappanoperákat, így hát Nagy Közös Ügyünk kapcsán sem kell csalódnunk bennük, hiszen a 9. hétre 3,499 dollárral készültek, ami csak 5,3%-os csökkenés az előző héthez képest. Az argentínok mindeddig 1,207,606 dollárt hoztak össze, amivel közelítik a Mamma Mia és James Bond legújabb kiadásának eredményeit.

Belgium a célja a következő útnak, ott 7,060 dollárnyi babér termett a filmnek, 13 hét alatt pedig 2,827,517 dollár az eredmény.

A brazilok 528 dollárjukkal alighanem félreértették az Esmaraldás célzást, ezért F.É. valamint legifjabb utasunk a plüss majmával erős jeltolmácsolásba kezdtek, a szerényebb eredmény okának kiderítése érdekében, hogy mi lett az eszmecsere vége, azt nem mondták meg nekünk, az utolsó amit láttunk az az, hogy 14 heti 5,573,743 dollárjukért cserében kaptak egy fürt banánt emlékeztetőül, hogy tervezünk még jönni errefelé a Banán-díj kiosztását követő party-ra, amolyan lazulásképpen.

Tanuljunk nyelveket! Horvátul a Nagy Film alcíme a következőképpen hangzik: Maturanti. Nos e furcsa cím 6,430 dollárt hozott jelenléte 8. hetében, összesen pedig 133,295 dollárnyi pénz jött össze a vetítés alatt eddig.

Muzikál ze strední 3: Maturitní rocník. Emlékszünk még hol hallottunk ilyen olvashatatlan, nyelvtörő szavakat? Bizony pont ott, és ez alkalommal 9,933 dollárt értékben hangoztak el e különös szavak a mozik pénztárjánál.

A következő ország elérése előtt, ahol múlt hétvégén debütált a Nagy Film, Aladdin jelzi az utasok felé, hogy most egy egészen kicsikét komolykodni fog, az utasok pedig nagyot sóhajtva tudomásul veszik a szavait és megadóan, ám lojálisan várják a fejleményeket. Ghánába utazunk ugyanis, ahol soha még nem jártunk. Egyetlen egy darab mozi van az országban, ám ahol az Unicef 15,000, az utcán egyedül élő gyermeket próbál segíteni, ott az egy mozi és a 305 dollár is fantasztikus eredmény, illetve maga az elv is örvendetes, hogy egy hátrányos helyzetben lévő ország hétköznapjaiba próbálnak a közösségépítő mesével egy kis felüdülést és színt vinni…

A mesekönyv szerkesztője ráérez, hogy a Mesélő ezen a ponton szokásához híven ismét elkezdene moralizálni, ezért fuvolaszavával Hollandiába irányítja a szőnyeget kalauzoló szellemet. A 7. héten 78,700 dollárt sikerült összelazulni a helyieknek, amivel összességében már 2,594,237 dollárnál tartanak.

A múlt hét végén betört a Nagy Film az ázsiai piacra is, melynek első jele azon országban tapasztalható, ahol mostanában ünneplik Buddha megvilágosodását – Thaiföld-re megyünk, mely egyben heti romantikus kedvű utasaink kedvéért beiktatott megálló is. Az ősi kolostorok, a meseszerű paloták, no és persze a lenyűgöző Bangkok megcsodálása közben mintegy mellesleg kapjuk az infót, hogy 25 moziban kezdett a Nagy Film és igencsak jónak mondható 71,219 dollárt hozott rögtön a nyitóhétvégén, ami a box office második helyéig repítette a trilógia záró epizódját, ami egyben új kezdetet – Új élmény-t jelent a főhősöknek.


Egy régi kedves ismerős a végére: Nagy-Britanniába szállunk, ahol egész egyszerűen nem akarnak ráunni az emberek a hamisítatlan Disney hangulatra, amihez nyilvánvalóan Vanessa második albumának közelgő megjelenése is hozzájárul, hiszen 188,7%-os növekedést produkáltak, 16,889 dollárt aktuálisan, és immár 33,889,003 dollárt 14 hét alatt, tovább fokozva a fokozhatatlannak vélt eredményeket.

Lássuk végül mennyi az annyi: A nagyvilágban a január 23-25-ig tartó mozis hétvégén újabb 332,849 dollárral gyarapodott az eredménylista, amivel immár 154,682,797 dolláros nemzetközi- és 245,226,288 dolláros világbevételnél jár a High School Musical 3 – Senior Year című film.

Írta: a Mesélő, Fant - as always :)
Forrás: Rotten Tomatoes; IMDb; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10.

19 megjegyzés:

Fant írta...

Ditta, a végső számokkal nem stimmel valami, kicsit összefolytak a dolgok :)

Különben a mesekönyv valami egészen lenyűgöző lett ám, abszolút nem számítottam semmi hasonlóra, úgyhogy óriási köszönet, tökéletes munka részedről :)))

xdittax írta...

Nem is csináltam semmit:) csak összefolyasztottam a számokat! Bocsi:)

Fant írta...

Meg van bocsátva, nem is történt semmi :) De ez a mesekönyv így, nahát :))

Fant írta...

DItta, még valami, amíg távol voltál és vicces: ezt nem tudom láttad-e azóta :)

Andi írta...

Ismét mesésre sikeredett a mese :)
Gratula a Mesélőnek és a mesekönyv szerkijének!:)

És Gratula Ghánának is ezért a számos eredményért az ottani körülményeket tekintve - hmm!:)

b írta...

Nem ma este semmi nem működik :((

Andi írta...

Ubs - látom rendeződtek a számok - óriási :)

Névtelen írta...

Bocsánat, kicsit cúsztam, de megbocsátható oka volt: a gyerekekkel bűnöztem.... megnéztük a HSM 3. részét.....
Miután könnyeimet végre sikerült felszárítanom és hevesen dobogó szívemet kicsit megnyugtatnom, megnéztem a kért és keresett linkeket, amelyeket rendre meg is kaptam a ládába - illetve mégsem, mert helyette a mesélő elvarázsolt állapotában valószínüleg mást küldött, de olyan őszinte volt a ráébredése, hogy percekig azért folyt a könnyem, mert olyan jót nevettem...
Aztán gyorsan ide jöttem és egyszerűen nem találok szavakat. Lassan a preferencia rendszeremben a számok kicsit alacsonyabb hatványt kapnak, mert ez a mese egyszerűen lenyűgöz, elvarázsol és a szeretete, tisztelete és odaadóan kidolgozott részletei a legmélyebb emberi érzéseket hozzák ki belőlem.
Ilyenkor (is) azt kívánom, bárcsak tudná mindenki ezen a világon, hogy miről marad le, ha elmegy ezen oldal és szerkesztői mellett.

Gyerekek! Fantasztikus a történet, a statisztika írigylésre méltó, nem kevésbé mint az a fundamentum amely alapját adja napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra ennek a csodának a megszületéséhez és folyamatos megújulásához!

Ne hagyjátok abba sosem!

xdittax írta...

És Te se! :)

Fant írta...

A Mesélő... egyszerűen csak köszön mindent a maga részéről mindenkinek :) De a társaság nélkül nem menne ám :) És hát a képek most, olyan jót nevettem, mikor megláttam így a kész mesekönyvet :)

Nos igen, kicsit félreértettem, nekem ugye az a két betű elsőre mást jelöl :))) De viszonylag hamar leesett :))

B, semmi gond, csak a német Milliomos képet linkeltem be Dittának, hátha nem látta még, de előtted már többszörösen ismert. :)

Én nem hagyom abba sosem, legalábbis amíg van igény a mesés altatóra :)

Andi írta...

Hatott a mese - jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Jó reggelt! Látom az este hatott a mese :)
Nos, megtaláltam a teljes Jázminos interjút hat részletben: 1 2 3 4 5 6

Szép napot Mindenkinek!

b írta...

Fant hogy te miket találsz korán reggel :)
Egy másik interjúban nem a Just wanna be with you volt a kedvence V-nek?

xdittax írta...

De, egy másikban tényleg azt nyilatkozta. Ebből is látszik; oly' nehéz a választás! ;)

Én se tudnék választani helyében, nem is tudok még mindig, hol ezt, hol a másikat szeretem a legjobban. Az mindig attól függ.:)

De nagyon szemfüles vagy, b! :)

b írta...

Csak megjegyeztem, mert nekem is az az egyik kedvencem :) A másik a Can I have this dance :)

Névtelen írta...

Őrület, hogy miket jegyeztek meg? fant kérdezte ma, hogy a németeknél, hogy volt a tolmácsolás, (Svéd)gom(b) sincs! Talán az egyiknél mintha rémlene, hogy Z fülében láttam egy mikroportot...de ez sem biztos.
A kedvencek pedig változhatnak. Tegnap én is kicsit átértékeltem a véleményemet miután megnéztem a filmet.
Aztán ma reggel az iskolába menet is ezt kellett hallgatnom az autóban, akkor más volt a hangulatom, és megint más lett a kedvencem.
Igazából mindegyik kedves...az ember melyik ujját harapja meg, ha még érzelmi szálak is kötik hozzá. Nem?

Fant írta...

Nekem is a fülükben lévő készülék rémlik valahogy, köszi ;o), legalábbis ilyen tolmács, mint Japánban, sehol nem volt, az biztos.

A kedvencek: abszolút függhet hangulattól, másfelől pedig, ha mindíg ugyanazt a választ adná az interjúk során az olyan gépies lehetne akár, az hihetőbb, hogy több kedvenc van. Ráadásul mindkét dal igen romantikus hangulató duett, úgyhogy nagyon el tudom képzelni, hogy mindkettő közel áll a szívéhez. De tényleg, mindegyik dal másért kedvelhető, nehéz kiemelni belőle csak egyet, hogy egyértelműen csak az.

Névtelen írta...

Köszönöm utólag is a mesét:)))) Nagyon aranyosak az Aladdinos képek:)) Szóval gratulálok az Alkotóknak!

Fant írta...

Nagyon szívesen a mesét LL! :) Mindíg örülök, ha tetszést arat :)