2009. okt. 15.

Linklater vélemény #2

Hogy továbbra is benne maradjunk a "Me and Orson Welles" fenséges és emelkedett hangulatában, ami folyamatosan itt lesz a levegőben, lévén, hogy a jövő hónapban jön ki, következzen egy interjú a Rendező Úrral.

Richard Linklater az alábbi videóban arról beszél, miért választotta Zac Efront legújabb filmjének stábjába, és magát az elkészült alkotást is jellemzi egy-két szóban.


Linklater: Zac nagyszerű ebben a filmben, szerintem… senki mást nem tudok elképzelni ebben a szerepben.

Sonja: Szóval mondd el, hogy ki vagy. Hogy mit ajánlasz nekem.
Richard: Gazdagságot, utazást, hírnevet… olyan filmekre vihetlek el, ahol mindezt megkapod.

Linklater: Természetes énekes és táncos, nagyon tehetséges, vezetőnek született, hatalmas kihívás volt olyasvalakit találni, aki felveheti a versenyt Welles-szel, nem morzsolja össze, nem tűnik el mögötte.

Orson: Hallottad a Hamletemet a rádióban?

Richard: Igen, múlt ősszel a Columbia Workshopban.

Orson: Mit gondolsz?

Richard: Nos, ha figyelembe vesszük, hogy milyen kevés idő állt rendelkezésére, a Hamletet kétszer fél órás adásba kellett belesűrítenie, az eredmény majdnem briliáns volt.

Orson: Ez tökéletes!

Linklater: Ő igazi filmsztár, ő egy lesz a generációjában azok közül, aki hosszú út elé néz, mindenféle szerepben láthatjuk majd, hihetetlen képességei vannak, komolyan veszi a munkáját… és nem tudok mást a helyére képzelni.

Maga a film 1937-ben játszódik, vannak komikus elemei, nem vígjáték, de előfordulnak benne vicces elemek.

Fordította: LinkLuvor.

7 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Nos kedves rendező Úr!
Ön senki mást nem tud elképzelni ebben a szerepben,én pedig(és talán többen)senki más miatt nem nézném meg ezt az alkotást!Háromszög ide,vagy oda.:))

;o) írta...

Bízom benne, hogy nem csak azért van ennyire elájulva, mert elfogult saját rendezése miatt ;o)
Már alig várom, hogy láthassam....

LL írta...

Nem tudom elképzelni, hogy Linklater kifejezetten arra célozna ezekkel, hogy ő mennyire profi, sőt, ez nem is annyira promó Z célközönségének, inkább Z szempontjából jó, hogy végre egy híres rendező így méltatja a teljesítményét. És biztosítja Welles célközönségét, hogy Z-től még nézhető a film, sőt:)

Amúgy ha Z nem szerepelne benne, fogalmam se lenne róla, hogy létezik ez a könyv. Pedig higgyétek el, kár lenne érte:)

Fant írta...

"olyasvalakit találni, aki felveheti a versenyt Welles-szel, nem morzsolja össze, nem tűnik el mögötte." - na én pont így gondolom Zac teljesítményének a fokmérőjét. McKay óriási fog játszani, nagyobb tere is van rá jóval, ha Zac tudja tartani a tempót és nem nyomja el őt, akkor rendben vagyunk.

;o) én sem hiszem, hogy ilyen önpromó lenne Linklater részéről :))

Különben tényleg érdekes, valójában dupla vagy tripla haszon Z szerepeltetése, mert túl azon, hogy színészileg nagyon jó, nézőket hozhat a filmnek és ráadásként olvasókat a könyvnek.

;o) írta...

Én sem azt mondtam, hogy ezt gondolja. A mondatomat úgy kezdtem: "Bízom benne...."

LL írta...

Mi pedig a kételyedet próbáljuk eloszlatni, ;o) :D

Fant írta...

;o), értjük egymást :)) Ahogy LL is mondja :)