2009. okt. 23.

Az ő neve...

Igaz, hogy Kedvesének volt egy igazán különleges indoka, hogy végigkövessük szenvedélyének kialakulását, most elérkezett az ideje, hogy Vanessa Hudgens pályáját is újra bebarangoljuk. :) Ehhez a Portrait Magazine cikke LinkLuvor tolmácsolásában tökéletes olvasmány!

Gabriella Montez szerepe tette őt Disney szenzációvá a High School Musical című tv és mozifilmsorozaton keresztül. Ismételten lenyűgöző éneklésével, Sa5m szerepével kápráztat el minket a hamarosan megjelenő Bandslamben. Ezrek ismerik színészi és énekesi karriere miatt korábbi nehézségek ellenére. Az ő neve Vanessa Hudgens.

Vanessa Anne Hudgens Salinasban, Kaliforniában született és nevelkedett, de életében szinte mindenhol megfordult a Nyugati Parton. Nyolc évesen tanult meg énekelni, színészkedni és táncolni olyan musicalszínházas darabokban, mint az Óz, a nagy varázsló és A király és én. Rövid útja során a siker felé, Vanessa szerződést írt alá a Disneyvel, olyan műsorokban jelent meg, mint a The Suite Life of Zack and Cody, kis szerepeket kapott a Tizenhárom és a Viharmadarak című filmekben.

A filmkészítés a szenvedélyem, amíg ezt csinálom, boldog leszek. Mindent szeretek benne.

Az álma a nagy áttörésről hamarosan valóra vált, amikor őt választották Gabriella Montez szerepére a Disney sikerfilmje, a High School Musical meghallgatásán. A film és a zenéje is – amelyben Vanessa szintén közreműködött – egyértelmű siker volt fiatal rajongók ezreit ragadva meg. Nemcsak azonnali sikert ért el, de zenei karrierét is megalapozta a Hollywood Recordsnál. 2006 szeptemberében kiadta első albumát, a V-t, amelyből az első héten 34.000 példányt adtak el. Az első single-je, a Come Back To Me nem volt olyan sikeres, mint a Say Ok, ami Arany Fokozatot ért el. Év végén a V-t választották az év hetedik legjobb albumának.

De annak ellenére, hogy Vanessa karriere nagyszerűen kezdődött, útja során kisebb nehézségekkel kellett szembenéznie, beleértve meztelen fotóit, amelyek megjelentek és gyorsan elterjedtek az interneten. Annak ellenére, hogy csalódott volt a botrány miatt, továbbra sem adta fel. „Szörnyű volt. Remélem, minden rajongóm tanul a hibámból és jó döntéseket hoz. Már sokkal jobban vagyok.” A magabiztosság, amit a korábbi rossz döntése után szerzett, megmutatja, hogy bármire készen áll.

A High School Musical robbanásszerű sikere után számításba jöhetett a második és a harmadik folytatás. A High School Musical 1 és 2 tv filmnek készültek a Disney és a Family Channel-re (Kanadában a Disney csatorna), de amikor eljött a harmadik film ideje, a High School Musical 3 mozis siker lett. Rajongók ezrei várták a filmet, amely történelmi nyitóbevételt hozott. A cselekmény az érettségit mutatja be, így lezárva a sorozatot, a karakterek pedig az egyetemi életük felé haladnak.

A következő állomás számára az Identified című második albuma volt. A számok megmutatják Vanessa belső zenei ambícióit, és az elkötelezettségét minden iránt, amiért dolgozott, hogy elkészítse az albumot, ami 12 dalt tartalmaz, amelyeket biztosan vele énekelnek a rajongók. Egész jó kritikákat kapott, a kritikusok szerint az album sokkal érettebb hangulatú volt. A nagyszerű kritikák ellenére néhányan lehúzták „vékony sípoló hangja” miatt.

Nem ér meglepetésként, hogy Vanessa egy új filmmel, a Bandslammel tért vissza. Sa5m-et játssza – az ötös néma – aki „darkos és emós” de ugyanakkor csinos 17 éves lány meglepően jó zenei adottságokkal. A film minden korosztály számára készült, olyan, mint egy romantikus musical-vígjáték. Hudgens mellett játszik benne Alyson Michalka, Lisa Kudrow és Gaelan Connell. A film augusztus 14-től látható a mozikban. Ezen kívül két másik filmje van készülőben, a Beastly 2010-ben, a Sucker Punch 2011-ben jelenik meg.

A szerelmedet ne csak úgy kezeld, mint a szerelmedet. Ő a barátod is.” A vagyon és a szerencse mellett egy lánynak mindig kell valaki, akiben megbízhat. A 2006-ban készült High School Musical óta Vanessa le sem vette a szemét Zac Efronról. A sikerfilmben ő játszotta a kosaras csapatkapitányt, Troy Boltont – és azóta még több sikert és női rajongót szerzett olyan filmekkel, mint a Megint 17. De mi Vanessa véleménye a női rajongókról?

Annak, hogy egy szívtipróval jársz, vannak hátrányai – állandóan meg kell osztanod a barátodat imádó női rajongók millióival!” Annak ellenére, hogy megérti a figyelmet, tudja, hogy milyen nehézségeket ró Zac-re is. Maga Zac ezt mondta: „A kémia mindig ott lesz, tehát nagyszerűen érezzük magunkat.

Sikeres karrierének köszönhetően Vanessa Hudgens biztos, hogy messzire jut majd. Útja a hírnév felé néha göröngyös volt, de hosszútávon Vanessa a Disney legendája. Tehetsége nélkül rajongók ezrei világszerte nem éreznének örömöt és elkötelezettséget zenéje és filmjei iránt.


Eredeti cikk: Portrait.
Fordította: LinkLuvor.

9 megjegyzés:

Fant írta...

Jó cikk, korrekt összefoglaló, köszi LL!

Ditta, jó látni téged, hiányzol ám a kommentek közül is, ha időd engedni, fontos, hogy ott is legyél csak, hogy tudjuk minden oké veled, meg a véleményed miatt, érted - nemcsak a kritikus mesékre célzok, habár :))

Komolyra fordítva: amellett, hogy az egész cikk remekül foglalja össze V pályáját, sőt külön kitér a zenei karrierjére, amit nem olyan gyakorisággal szoktak említeni a hasonló cikkek; az utolsó két mondat mindent visz, egyszerűen, tömören benne van minden. Egyrészt teljes mértékben a Disney legendája, az egész HSM szériával együtt, másrészt, ha nem lenne tényleg tehetséges nem lennénk itt - az a több ezer rajongó még alacsony becslés is azt hiszem.

Fant írta...

Most nézem a németeknek jutott az eszébe és tényleg: Ma van egy kerek éve, hogy a HSM 3 a mozikba került! Újabb ünnep ebben a hónapban, és még nincs vége ugyebár :))

Névtelen írta...

Köszi:)

Ditta, egyetértek, hiányzol:)

A fordhoz majd később...

Emberek, ígéretem megtartva feltöltöttem egy újabb adag CSC-t. Hasonló terjedelmű és jellegű, mint az előző, de egy nagy fejezetet zár le, a függővég ezúttal nem az én választásom:)

És még egy technikai kérdés Fanthoz: nem leszek csak max vasárnap este, meg talán holnap délelőtt, addig meg kéne oldani a fordítást, neked jó úgy? Holnap reggelre lenne a legjobb.

A HSM3 évforduló nekem is eszeeben volt, jó ünneplést mindenkinek:)

Fant írta...

Holnap reggelre tökéletes szerintem, megpróbálom összeszedni ma este még, elküldöm és akkor reggel, szóval jó úgy.

Az összefoglaló már számol :)

Fant írta...

Elolvastam :)

Hű az a vége, nem gondoltam ezt így, komolyan, máshogy képzeltem a sztori alakulását, ez így most nagy meglepetés. Viszont egyrészt nem igazán értem hogy-hogy Charlie-hoz hasonló képessége tett-szert, másrészt viszont ez így nagyon érdekessé teszi a történtet, kettőjük kapcsolatának szempontjából.

Szóval köszi LL, tetszett ismét! :)

Névtelen írta...

Nem mondok semmit, én se ezen a ponton jöttem rá, úgyhogy nem teszem tönkre ezt számotokra:)

Szívesen!

b írta...

Köszi LL! Remélem lesz csavar a végén is, nem a szokásos "..és akkor boldogan éltek, míg meg nem halltak" lesz :)

Fant esetleg az 1 hullámhossz miatt a csók által kapott a "látásból", vagy az apja miatt olyan Tess, vagy Sam úgy döntött, hogy a lány előtt is megjelenik. Bocsi a zöldségekért :))

Fant írta...

Nem tudom b, nekem az egész csavar váratlan :) A verzióid közül az elsőt nagyon nem tartom valószínűnek, az utolsót azért nem, mert nem ilyen egyszerű, ráadásul szó is van róla, hogy Sam is meglepődik. Talán a második lehet az oka, az apjának mindenképpen köze lehet a dologhoz.
De már párszor mellémentem a tippeléssel ebben a történetben, úgyhogy nem tudom most sem biztosan :)

És LL sem árulja el nekünk, jól is teszi, úgyhogy marad a gyanúm az apjával kapcsolatban :) De viszont ez még mindig kérdéses, hogy akkor mi módon.
Úgyhogy várom a folytatást :)

A holnap utáni meséhez egy kis előrejelzés: a számos oldalt végre gatyába rázták kissé :)

b írta...

Csak poénból írtam :)