2010. ápr. 11.

Nem bírok magammal!

Nem tudom eszetekbe jutott-e már, de bennem megszületett a felismerés, hogy a mese gyakorlatilag egy demokráciának álcázott diktatúra.

Hiszen, az olvasók ki vannak szolgáltatva a gonosz diktátor Mesélő agymenéseinek, persze más kérdés, hogy néha teljesen véletlenül a diktatórikus törekvéseim egybeesnek azzal, amit lazának, sőt, egyes esetekben – halkan súgom – szórakoztatónak találtok, mondjuk utóbbi esetben a diktátor másokat is bevon a sztori alakításába.

Mindezen okfejtés után lássuk, hogy így a választások napján, szigorúan politikamentesen mit is kínál, pardon, mint is ad a Mesélő.

Biztosan unalmas mindig azt olvasni, hogy és akkor felülünk a szőnyegre, úgyhogy mivel újabban itt a tavasz, na jó, többnyire, és kiváló idő van, elérkezett az ideje, hogy hajóra szálljunk, erre van is teljesen tökéletes eszközünk, remélem mind emlékeztek még a: Vörös Pillangóra!

Most logikusan következne a szokásos tengeri nótánk, de nem, ennyire nem kiszámítható a Mesélő, a mai dalunk, egyben ami részben utunkat ihlette, az Ákos visszatérése a gyökereihez, a Szinbád dala című vadonatúj nótája. Ez szól a hajón, miközben a Csendes óceánon behajózunk az Angyalok Városába.

Midőn kikötöttünk és leszálltunk a hajóról, az utasok puccsot követnek el a diktátor ellen, és egy strand felé veszik az irányt, mégpedig fürdőzés céljából, ami a Mesélőnek nem feltétlen van ínyére, de hatalma máris megdőlt.

Útközben, amíg sétálunk a partra, megpillantjuk Zac-et, amint éppen Audi-ával egy tiltott helyen kanyarodik balra, át a záróvonalon, dacára a tábláknak – a helyi rend éber őrei azonnal elhajítják a fánkot amit tömnek magukba ebéd gyanánt és használva megkülönböztető jelzésüket, azonnal az éjfekete Audi után erednek. A fény és hangjelzések hatására a Mr. meg is áll, és valamivel lejjebb engedi a kocsi ablakát, szelíden érdeklődve, hogy vajon mi is a közeg gondja. Az egyenruhás persze rögtön a tudtára adja, és elkéri az okmányait – érdekes módon a napszemüveg is lekerül, de a nagyon kék szemek nem hatnak a hatóság szigorú emberére.

Hm, vagy nem látta a HSM-et, mert mondjuk nincs gyereke, ez is egy szempont lehet, de ez nem derül ki nyilván, jellemző módon. Különösebben e közjáték az utasokat nem köti le, el is indultak a part irányába, hogy ott várjanak Zac-re, úgy vélték, egy-két aláírás és a millió dolláros mosoly majd elrendezi ezt az apró kis félreértést. Szemlátomást nem így gondolja a rendőr, aki nagyon bújja Z papírjait és már készíti is elő a jegyzőkönyvet, hogy regisztrálja az eseményeket.

A Mesélő mégsem akar újat húzni az amcsi hatósággal, meg aztán nincs jogsija a hajóra sem, úgyhogy jobbnak látja háttérben maradni. A rendőr nem tágít, így Zac bizony bűnhődik a kihágásért, egy csekket nyújt át a rendőr, a Mr. rápillantva elmosolyodik, majd a következő pillanatban, mikor a hekus elköszön, hirtelen elszomorodik és egy komoly döntésre szánja el magát.

Odadobja a slusszkulcsot a Mesélőnek, mondván vigye el ő a kocsit a partig, neki magának egy időre elege van a vezetésből. A Mesélő örül a lehetőségnek, bár a verda nagy az ízlésének, de valljuk be, jó egy olyan kocsiban menőzni kicsit, úgyhogy el is indul vele a partra, tiszta Baywatch feeling, leszámítva néhány nem elhanyagolható geometriai különbséget, de a feeling ott van.

Ennek örömére bele is tapos a gázba, száguld és bőgeti a motort – csakhogy egyszerre sok lesz neki a sebesség és elveszíti uralmát a kocsi felett. Az autó csak száguld, egyenesen az utasok felé, s már úgy tűnik nem áll meg, mikor hirtelen vészfék-szerűen lefékez, a következő pillanatban működésbe lép a beépített katapult és a Mesélő a strand homokján landol, ironikus módon egy homokból készült építményen landol, szétrombolva azt – mint kiderül az utasok számokból építettek volna várat a Mesélőnek, aki most sikeresen szétrombolta azt. A megtermett Mesélő éppen feltápászkodna, mikor LL egy nagy vödör vízzel lendül felé, a sós tengervíz landol is mind egy cseppig a Mesélőn. Az olimpikon atlétanő így áll bosszút azért, mert a múlt héten olyan orvul, ugrás közben locsolta meg Húsvét alkalmából őt, meghiúsítva szökési tervét.

Sőt, hogy a bosszú még édesebb legyen, a Mesélőnek bosszúból három próbát kell kiállnia, ha heti betevő számaihoz hozzá akar jutni.

A Fuvolás Lány lesz az első a sorban, ő cselez először. Egy mólónál van éppen, de ez olyan móló, ami nagyon, de nagyon hosszú, bőven belenyúlik az óceánba, ahol már igazán mély a víz. Azt mondja, van nála egy papír – és lobogtatja – amire fel van jegyezve egy adag szám, ha ő maga beugrik, a Mesélő utánaugrik, akkor megkapja a számokat. Mit volt mit tenni, a Mesélő belement a játékba.

A Fuvolás Lány előreszaladt, kezében a papírral, majd a móló legvégén megállt, és elegánsan elhajította a papírt, bele az óceán vizébe – a Mesélő aggódó pillantásokat lövellt a papír irányába, majd ugrott, bele a nagy-nagy vízbe, jó nagy csobbanással landolt is és aránylag hamar megtalálta a papírt. Ekkor azonban váratlanul feltűnt a vízben nem is túl távol egy óriási cápa! És egyre csak közeledett a Mesélő felé, aki ekkor a szájába vette a papírt, és utánozhatatlan(ul suta) mozdulatokkal elkezdett kapálózni a part felé, ám a cápa egyre közelebb ért, viszont a Mesélőnek előnye is volt, nagyon izgalmas volt, helyenként csaknem érezte a harapást, ám végül kifulladva partot ért. Ahol az utasok és az időközben csatlakozó Szépség nagy röhögések közepette várták őt. Mikor megfordult, a Mesélő is láthatta mi volt a röhej tárgya, Z bérelt egy tengeralattjárót, melynek teteje cápauszony-szerű kialakítású volt. Bosszú azért, hogy majdnem elütötte az utasokat az ő kocsijával.

Dacból azért, és ha már ennyit küzdött értük, felolvassa a számokat: Megint 17 DVD/blu-ray, március 15-21-ig 1,991 db lemez eladva – amiből 21,236 dolláros bevétel származott akkor. Így aztán 2010-ben már 322,684 dollárnyi összeg folyt be 22,707 db lemez eladásából.

A második próbával leglazább utasunk készül – egy óriási csúszda tetején ücsörög és egy nagy úszógumit fog a kezében. Azt mondja, hogy ha felmerészkedik a Mesélő az óriáscsúszda tetejére utána, és háttal lecsúszik, akkor megkaphatja az úszógumit a számokkal. Ekkor már minden utas a csúszda teteje felé kényszeríti a diktátort, aki kénytelen fel is menni a csúszdára, remegő térdekkel. Leglazább utasunk persze roppant mód élvezi a helyzetet, jól szórakozik a térdremegésen, most majd kiderül mennyire is érdekesek valójában azok a bizonyos számok.

Mire az utasok unszolására a Mesélő is felül a csúszdára, leglazább utasunk már régen a vízben huppant, sőt már a parton sütkérezik a többi utassal együtt, várva a fejleményekre. A Mesélő vet egy pillantást az úszógumira, nagy levegőt vesz és elkezd csúszni lefelé – a csúszda igen nagy megpróbáltatásnak van kitéve, de szerencsére remekül állja a sarat. Majd eljön a pillanat: becsapódás, mire a parton napozó összes utas csurom víz lesz a medencéből (mert abba csúszunk) kiömlő víztől.

Úgyhogy hangos morgások közepette, remegve olvassa a számokat: A HSM 3 DVD-blu-ray eladási mutatói érdekességet tárnak elénk – a március 15-21-i héten az előző hetinél 4 db-al kevesebb lemez fogyott, szám szerint így 784, azonban a bevétel 400 dollárral mégis emelkedett, így elérte a 14,024 dollárt. Úgyhogy az idén már összesen 10,129 db lemezt adtak el 192,433 dollárért.

Miközben meghalljuk a legújabb fantasztikus híreket a Szépségről miszerint kedvencünk egy NPH rendezte Rent-ben női főszereplő lesz és miközben a Mesélő plafonig ugrik (ugrana, ha tudna akkorát, marad a 2,5 centi a parton) LL már ki is fundálta a végső bosszút!

A szauna! A Mesélőt beirányítják egy szaunába, még örül is neki, mondván, azt nagyon bírja, szóval bemegy, betesped, és várja a fejleményeket. Közben hallja a hangokat, hogy ha kibírja a hőséget, akkor a hűsítő medence alján megtalálja amit keres. Az ajtó bezárul, odabent 50 fok van, a kiképzést bírja a diktátor, egész jól, ami az utasokat tettekre sarkallja: hogy ne legyen egyszerű a helyzet egyre feljebb csavarják a hőmérséklet szabályzót, 70-80-90 fok is van már bent, a diktátornak meg minden baja, végül 110 fokon megállapodik a hőmérséklet, levegő alig van bent, az utasok kiválóan szórakoznak a szenvedőn, aki végül sokszori nekifutásra végül sikerrel kiront a szauna ajtaján egyenesen a hűsítő medencébe veti magát, fele víz elpárolog, szerencsére, mert éppen a kicsobbant mennyiség párolgott el rögtön, a maradék alól buborékok jönnek fel és némi hang hallatszik:

Szóval összesen: A HSM 3 DVD-blu-ray eladásai kapcsán azt mondhatjuk, hogy megjelenése óta már 3,278,997 példányt adtak el belőle, bevétele átlépve egy határt már 59,004,272 dollár.

A Megint 17 esetében úgy néz ki a dolog, hogy összesen már 1,463,058 db lemezt adtak el, mégpedig 25,433,953 dollár értékben.

Forrás: The Numbers 1 2.
Megalkotta: a csuromvizes Fant.

9 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Jó kis izgalmas mese lett belőle és hát ugyebár a számokért mindenek felett...:))
Köszi érte :)

(f.é.) írta...

Helló!

Mesélőnknek ezért az extrém fordított meséért cserébe jár tőlem egy három számból álló számösszeg.:))
James Bond után szabadon a 008!:)

LL írta...

Szegény Mesélő jól megkapta a háromszoros visszavágást, de így jár, aki ugrás közben le akar locsolni :D Viszont bizonyítja a víz alatti számok olvasása, hogy reménytelen esettel van dolgunk :))

Jó lenne, ha most végre lehetne ezeket hajtani, nálunk már napok óta esik, kibírhatatlan...

Annyi kimaradt a végéből, hogy a medencéből kihallatszó hang hatására mindenki bealudt, ezért alkalomadtán ismét bosszút kell állnunk :D

b írta...

Tegnap váratlan dologba futottam bele: És figyelem! Megjelent a Megint 17 dvd! :D röpke 3190-ért kapható, de ígér kimaradt jeleneteket, ZE retro táncot is. (vajon ez mi lehet??) De már ideje volt nagon, mert már lassan senki nem emlékszik a filmre :P

b írta...

Lehet kérésem fordítsra?
Lucky quote: Nature create ability; luck provides it with opportunity
(ha valakiknek ismerős a "szitu", bejelölöm :D)

b írta...

Lehet kérésem fordítsra?
Lucky quote: Nature create ability; luck provides it with opportunity
(ha valakiknek ismerős a "szitu", bejelölöm :D)

LL írta...

Azt jelenti, "A természet adja a képességet, a szerencse a lehetőséget" :) Van tippem, hol jöhetett ez elő, de most bojkottálom a helyet.

A retro tánc konkrétan tudom, mire utalhat, van a videótáramban 2 kimaradt jelenetes videó (1 2).

Fant írta...

A magam részéről nem is annyira az, hogy nem emlékszem, hanem inkább már nem érdekel, mármint, réges rég letöltöttem, ezer éve a MAOW-t várom, szerintem az, hogy most megjelent végre a dvd itthon, az már súlytalan.

Nem is értem LL, ennyi bosszú, ez lassan már fordított diktatúra :)) Persze feltételezem, hogy ez a Mesélő edzettségi állapotának javítását célozza :))

És szívesen a mesét mindenkinek :)

b írta...

Köszönöm LL!

ant teljesen igazad van, ki emlékszik már rá? Én is rég letöltöttem :)