2010. ápr. 2.

Only Hope.

A "Szépség és a Szörnyeteg" eredetileg 1740-ben jelent meg és évszázadokon át csak könyv formájában találkozhattunk vele. 1946-ben készítettek belőle először filmet a franciák, amit 1987-ben egy TV műsor követet és lassan el is érkeztünk 1991-hez, amikor megszületett belőle a klasszikus Disney mese. De ha azt hiszed, meg tudod jósolni, milyen lesz az új verzió, Vanessa Hudgens főszereplésével — nos, akkor nem figyeltél eléggé a sztori központi üzenetére: mélyebbre kell tekintened ahhoz, hogy igazán megérts valamit.

"Uh, nem!"- ez volt a most születő brit szívtipró, Alex Pettyfer reakciója, amikor az MTV március közepén, Las Vegasban feltett nekiszegezte a kérdést: az Amerikában július 30-án mozikba kerülő "Beastly" hasonlít-e bármiben is mindenki kedvenc meséjének Disney-s feldolgozásához.

"Ez egy modern beállítása a "Szépség és a Szörnyetegnek", kivéve, hogy sötétebb és szexisebb." - magyarázta helyette kolléganője, Vanessa Hudgens, ragaszkodva ahhoz, hogy ez a "High School Musical" filmektől is távol esik, amelyek híressé tették őt. "Ez egy nagyszerű szerelemi történet és szerintem mindenki bele fog szerelmesedni."


A "Phoebe in Wonderland" rendezőjének, Daniel Barnz-nek új filmjében a 21 éves Vanessa játssza Kyle Kingston egyetlen reményét — a fiú ugyanis egy szörnnyé változott, aki csak akkor kaphatja vissza eredeti külsejét, ha eléri, hogy Vanessa karaktere igazi szerelmet érezzen felé.

"Három dolgot mondhatok, ami mássá teszi a mi verziónkat." - folytatja Alex. "Hegek, tetoválások és piercingek."

"Ez erős." - jelentette ki Vanessa, amikor arról beszélt, hogy mennyire igyekeztek a valóságosságra törekedni. "Egy valami, amit Daniel mondott nekem már a forgatás legelején az volt, hogy a szörnyeteg nem lesz szőrös. Szerintem az kevésbé tette volna hihetővé az egészet."

A filmben szerepel még a két fiatal mellett Neil Patrick Harris, mint egy vak tanító, és csak hogy még jobban telítve legyen szupersztárokkal, a gonosz nőszemély, aki Alex karakterét megátkozza, nem lesz más, mint: Mary-Kate Olsen?

"Igen, ő ez a voodoo boszorkány egy gót lány, egy középiskolás lány testébe költözve." - mondta az angol színész. "Valami ilyesmi. Elhitetem vele, hogy tetszik nekem és aztán mindenki előtt felültetem. És ezért, egy szörnyeteggé változtam engem."

Ui.: A képre érdemes ráklikkelni, HQ-ban van! ;)

Eredeti cikk: MTV.

1 megjegyzés:

Fant írta...

Abszolút jónak tűnik a modern megjelenítés, valóban, egy nagy és szőrös Szörnyeteg nem igazán lett volna hiteles a vásznon, ez a verzió legalább olyan félelmetes, vagyis inkább visszataszító, sőt még inkább.

Érdekesség különben, hogy Alex le is borotválta a haját a szerephez, szóval ez a transzformáció a valóságban is lezajlott, nem speciális effekt. Rémlik, hogy van erről egy kb fél éves fordom, amit valószínűleg a raktár végleg elnyelt :))

Viszont Alex, mint interjúalany, nos van még hová fejlődnie, mire igazán beindul a kampány :)

A plakát meg zseniális, hibátlan, ilyen nagyban meg pláne :)