2010. okt. 26.

Zac hangjával is a mozikban!

Bár Zac Efron nevéhez eddig is több jövőbeli filmszerep kapcsolható, örömmel jelenthetem, hogy egy újabb projekt van kilátásban a 23 éves fiatalember számára. Nem is akármilyen!

USA Today szellőztette meg a hírt, mely szerint a Gru és a Horton című animációs filmek készítőinek csapata újabb mese adaptációján dolgozik.

A Universal stúdió az Illumination Entertainmenttel közösen munkálkodik a "The Lorax" animációs filmen, amelyhez Dr. Seuss könyvét használták fel. Az amerikai szerző (eredeti nevén Theodor Seuss Geisel) közel 60 gyerekkönyvet írt, s művei nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban is, a legtöbb amerikai gyermek ezekből a könyvekből tanulnak meg olvasni. Pár alkotását még a Broadwayen is felhasználták, és három könyvéből már született mozis verzió, így a közismert Grincsből, a Hortonból, valamint a Macska - Le a kalappal! című történetéből.

Az 1971-ben íródott "The Lorax" című könyvében az író mese formájában a fa- és erdőirtás veszélyeire hívja fel a figyelmet, ugyanis a főszereplő negatív karakter, Once-ler egy Truffala-faerdőbe érkezik, ahol az összes színes fát kivágja, s ezzel együtt rengeteg lakóját veszélyezteti. A mese ott kezdődik el, hogy egy fiú meglátogatja az idős Once-lert, aki elmeséli közös történetét az aprócska prédikáló Lorax-szal, aki a fák védelmében lépett fel tettei ellen.

Zac fogja ennek a fiúcskának a hangját kölcsönözni, akit az író után Ted-nek hívnak, és aki utána akar járni, mitől lett ilyen csúnya a világ. Ted nagymamaját, aki mesél neki a régi világról, Betty White fogja megszólaltatni. A két fő karakter mögött pedig Once-ler személyében Ed Helms, Loraxéban pedig Danny DeVito fog megbújni.

Mondanom sem kell, egészen parádés szereposztás jött össze és Zac is visszatérhet a Robot Chicken epizódok után a szinkronszínészethez, ami még így is egy teljesen új feladat lesz számára. Hogy hogyan fogja venni, az 2012. március 2-án derül ki leghamarabb, ekkora tervezik jelen állás szerint a 3D-ben készülő produkció amerikai premierét - erre a napra esik tudniillik Seuss születésnapja.

Hogy találkozzatok a címszereplővel nem kell mást tennetek, csak IDE kattintanotok! Ő Lorax!:)

Forrás: Filmdoird; Just Jared.

4 megjegyzés:

Fant írta...

Hm, vissza a jövőbe? :)

Én aztán nem vagyok ellene a meséknek az biztos :) Mégis kevesebb jelentőséget tulajdonítok ennek a projektnek, mint egy filmszerepnek, az animációs filmek hangadásainak az amcsiknál van igazi kultusza, elég csak megnézni a Toy Story vagy a Shrek eredeti stáblistáját.
Nyilván ez a szinkron miatt is elvész nálunk ugyebár.

De ezt a mesét tuti mindenki eredeti nyelven, felirattal nézi legalább :)
A sztori egyelőre semmit nem árul el nekem a mese milyenségéből, a figura viszont sajátságos :)

xdittax írta...

Természetesen hiba lenne összehasonlítani egy ilyen alkotást egy élőszereplős filmmel, amelyben teljesen más elvárások vannak, és ezenkívül, sokkal több.

Mégsem mindegy, milyen animációs meséhez adja a hangját, és hogyan teszi majd mindezt, mert ez is egy különleges gyakorlat, hogyan jelenítsen meg érzelmeket, hogyan játsszon a kifejezésekkel, hogy őszinte és hihető.

Ez a projekt pedig egyelőre nekem pozitív, de még nehéz lenne megítélni, mi sül ki belőle. Milyen technika, milyen minőség, milyen történet. Ez bár adott, én sem ismerem, de tőlem Lorex "sajátságos" figurája, és a mese tanító szándéka plusz pontokat kap. Legyen olyan mese, amelyet mindenki élvezhet, és mindenkit elvarázsol nem mindennapi világával, valamint a tanulságával. Sokat kérek? :)

(f.é.) írta...

Hm...,úgy ahogy mondjátok!:)
Ennek az eget rengető csillogással járó szinkrondolognak tényleg az amcsiknál van valódi kultusza,és éppen ezért ott is kell ezt csinálni!:)
Ebből Zac sem maradhat ki!
Most akkor egy kisfiú lesz éppen,de engem az sem zavarna,ha egy lámának kellene a hangját kölcsönöznie.:))

Fant írta...

F.é., neked a láma még jobban bejönne, fogadni merek, mert az nem olyan snassz mint a kisfiú :D

Ditta, szerintem nagyok az elvárásaid a mesével kapcsolatban :) Aki sokat markol keveset fog, nagyon jól meg kell csinálni a sztorit ahhoz, hogy ennyire komolyan vehető legyen és ne legyen propaganda-szerű vagy klisékbe hajló. Nagy kérdés, hogy milyen közönségnek szánják, csak gyerekeknek, vagy ez egy felnőttek számára is élvezhető mesének készül?

Persze az a része örvendetes, hogy egy egész estés animációs filmben is hangot ad, nem csak egy rétegsorozatban.