2009. aug. 15.

Minigitár Zac kezében...

Zac Efron felfedi eddigi rejtett tehetségét... Ukulele gitárosként tündököl új filmjében, a "Me and Orson Welles"-ben. Wow! És milyen jól áll neki! :)

A Mirror új exkluzív képe Richard Linklater filmjéből plusz egy dolog, ami még jobban fokozza a várakozást a nemrég megjelent előzetes után.

A film, amelyben a 21 éves színész mellett Christian McKay, Ben Chaplin és Clare Danes parádézik, az Egyesült Királyságban december 4-én kerül mozikba.

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

Én ezt lantnak fordítottam, de gitárra jobban hasonlít. Abban különbözik tőle, hogy négy húrja van.

De hagyjuk ezt, mondom a Good News-t! Ezek szerint volt remény az előzetessel kapcsolatban, mert a MAOW amcsi bemutatója november 25! Eléggé a végén van az ősznek, de legalább nem jövőre :) Most várhatjuk a saját időpontunkat...

Fant írta...

Valóban jó hír, a nap híre :) Szűken, de belefér az őszbe tényleg, fő, hogy végre valami. Nálunk szerintem idén már nem lesz bemutató. De hátha tévedek.

Jó a kép, érdekes. Lant vagy gitár, lényeg, hogy pengetős :)

Névtelen írta...

Látom, az egyik előző bejegyzés kommentjeiben megírtad, valamiért nem néztem meg azt a részt.

A bemutatóval kapcsolatban inkább nem jósolgatok, de elfogadnám szülinapi ajándéknak :) És ez után a film után akár Angliába is kimennék, de szinte semmi esély nincs rá.

Fant írta...

Hát megvan elvileg a Bandslam pénteki száma 940,000 dollár, szóval azokat az elemzőket igazolja egyelőre, akik szerény nyitást jósoltak.
Fura. Majd a szombatnak többnek kellene lennie.
Érdekes eredmény egyelőre. De akkor hosszabb távon lesz ez érdekes majd, mennyire tud stagnálni. azért is, mert a kritikák jók, így nagyobb az esélye, hogy terjed a híre, hogy ez jó, nézd meg.
Vagy: nagyon kult film lesz a maga nemében. Érdekes dolog ez.

Fant írta...

LL, segíts légyszi, van egy érdekesnek tűnő komment a JJJ-n - itt a 126. hozzászóló elemzi a számokat, talán hivatkozva is forrásra. Segítenél megfejteni, hogy mit ír konkrétan?
Vagy semmi érdemleges?

m* írta...

nah szia mindenkinek visszajöttem. :) mennyi dolog míg nem voltam. :D

egy picit a tca-ról. végülis sajnáltam, h nessa nem nyert, ráadásul az a beszólás... lehet, h vannak páran akik nem bírják, de ezt azért télleg nem érdemelte meg. mondjuk ennyivel bármelyik másik sztárt is leégethette volna, nem csak v-nek volt ilyen incidense. ráadásul egy 1000 éves sztorival jött... :S :/ :/ én egyébként bízom nessa jövő évi sikereiben ugye ott lesz még év elején a kca, ott még kaphat jelölést a bandslam-ért aztán ugye beastly, és hátha nessa 1-2 éven belül beújít egy új albummal is. :D szóval remélem lesznek itt még jelölések. :)

a beastly-vel kapcs. sokan mondják, h az új twilight. remélem hasonló sikere lesz, mert már nekem sok ebből a twilight-lázból. :D :D persze szeretem a filmet de...

bocsi h ennyit írtam, pedig semmi köze z-hez és a gitárhoz. :D

Fant, bízzunk a jobb folytatásban. ;)

Fant írta...

Szia m*, üdv újra itt! Igen, jó sok bejegyzés, mikor pár napja hazajöttem én is csak kapkodtam a fejem, azóta pedig ugye még bővült, jó olvasmány :)

TCA: az eset szóra sem érdemes már.
Jelölés elképzelhető a Bandslam-ért, habár meg kell mondjam én a Beastly-t várom a következő nagy közönségsikernek, olyannak amivel TCA jellegű jelöléseket fog kapni. Ismert és kedvelt történet, több ismert színész még a stábban, romantikus sztori, elvileg minden együtt van.
Hogy az új Alkonyat lenne, én ezt még nem hallottam, annyira nem is igazán gondolnám, hogy az lenne majd mondjuk, de mindenképp szép sikert várok tőle :)

Reménykedem a jobb folytatásban, érdekes lesz mindenképp :) A kritikai sikernek változatlanul örülök, kicsit nagyobb számokat vártam, de sosem késő, elő kellene még jönni valami agresszív kampánnyal odaát szerintem, mert ahogy olvashattuk, a film jó, van mire építeni.

Hogy ennyit írtál az csak jó, én is nyomulok itt a számaimmal, aminek szintén nincs köze Z-hez és a MAOW-hez, szóval :))

Névtelen írta...

Oké, fordítom a lényeget:

A Walden Media és a Summit Entertainment filmje, a Bandslam pénteken 2121 moziban nyitott. 1 millió dollárt hozott annak ellenére, hogy a Summit vele együtt vetítette le a New Moon legújabb előzetesét. Csupán 3 millióra becsülik a hétvégi számokat, viszont a Bandslam nagyszerű kritikákat kap az Államokban. De a marketingnek és a csomagolásnak köszönhetően a gyerekek a HSM-hez hasonló filmet várnak, amikor a Rocksulihoz áll közelebb.

A bevételen nagyon meglepődtem, de a kritikáknak örülök, nehéz eldönteni, melyik fontosabb, hosszú távon ígéretesebb talán ez a mostani helyzet.

Beastly, mint új Twilight: végül is igaz, hogy nagyon kicsit hasonló a történetek egy eleme, a Szörnyeteg. De alapvetően más történetek, és a Twilight sikerének jelentős részét Pattinsonnak köszönheti, meg a történetnek, amibe a célközönség nagyon könnyen beleélheti magát. Egyébként valamennyire kigyógyultam belőle, de azok a könyvek elsőre letehetetlenek. Szóval nem hiszem, hogy ennyire nagyot robbantana a Beastly, azért főleg nem, mert hasonlít egy másik sikerfilmhez. Ha van egy sikeres ember/film/könyv vagy bármi, abból senki nem akar már másodpéldányt, ez részben a MAOW tanulsága is.

Névtelen írta...

Egyébként, csak megerősítésnek most egy csomó elismert kritikus véleménye felkerült, és szinte mind pozitív. Nem olvastam el őket még teljesen, de a csillagok alapján ez az eredmény.
Szerintem nincs okunk elégedetlenségre :)

Most megyek, jó éjt!

Fant írta...

Köszi! Hát érdekes, innen nehéz megítélni mennyire igaz, hogy a marketing ezt sugallta. Lehet, hogy inkább egy másik korosztálynak szól, mint a HSM.
És hát, nekem tetszett a promóció, de elképzelhető, hogy túl rövid és túl behatárolt volt a célközönsége. Az ellentéte a Megint 17 agresszív promója.

Azt hiszem, hogy igazad van, hogy hosszú távon ez a jobb helyzet, ha már így alakult.
Nekem is át kell értékelnem a számokhoz való viszonyomat.

Még itt egy lista a Bandslam-hez hasonló filmek számairól. A Rocksulit leszámítva mint hasonló nagyságrendű.

A Beastly szerintem szép siker lehet, szereti majd a közönség, akkor robbanást én sem várok, mint a Twilight, azért az is kivételes.

Amúgy jövő héten még szabadságon vagyok, úgyhogy az Alkonyatot ideje lesz megint elővennem végre :))

m* írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Szerintem biztosan érettebb, mint a HSM a történet szempontjából, ha a "bandák versenye" nem is ezt sugallja elsőre.

Nekem is sokkal jobban tetszett ez a promó, mind a három főszereplőt kiemelték. Nem tudom, láttátok-e a 17 dvd reklámját, szintén erősen Z-re koncentrál.

Alkonyat, már épp akartam kérdezni, hol tartasz, Fant. Lassan csak elérsz ahhoz a bizonyos részhez....:D Egyébként a jövő hetem elég zűrös lesz, nem várható sok ford.

m*, gondolom azért lett törölve a kommented, mert linket raktál be a képekhez. Bőven eleget beszéltünk róla, nincs már jelentősége, és Ditta törli az összes ilyen kommentet.

Fant írta...

Még nem láttam a 17 dvd reklámját, dehát azt hiszem nincs min meglepődnünk, majd éppen ezt ne építenék Z-re ugye.

Tudod, azon gondolkoztam, hogy végül is, tiszteletreméltó ez a promó, ami a Bandslam-nek volt, becsületesen nem a leghíresebb színésszel akarták kizárólag eladni a filmet, inkább a tartalmára koncentráltak, próbálták nagyon komolyan a zenére magára irányítani az egész kampányt, ezzel szemben kicsit a 17-nél felületesebb volt a dolog, roppant agresszíven csak Z-re építettek és szinte csak az volt a lényeg, hogy ez az ő filmje.
Ezzel persze semmi negatívat nem akarok vele kapcsolatban mondani, meg aztán más jellegű film.

Talán a Bandslam promóciója során a célközönséget rosszul mérték be, az alapján, hogy a HSM-nél komolyabb a történet és próbálták komolyabban is venni az egészet.
Mondjuk az igaz, hogy Vanessa rengeteg elfoglaltsága miatt meg is volt kötve a kezük, külföldi turné, mint Z-nél nem jöhetett szóba, V nélkül elindulni meg nem biztos, hogy érdemes lett volna. Jó, külföldről nem tudunk adatokat még.
Talán ha a 17-hez hasonló kampányt csinálnak, az sikerre vezetett volna számszakilag.

Ilyen dolgok jutottak eszembe... De végül is, így volt, kreatív volt, tartalmas volt, tetszett nagyon, becsülöm őket érte, hogy mertek ilyet összehozni.

Az Alkonyattal egy ideje nem foglalkoztam, megmondom őszintén :) Szabadságom előtt nagy hajtásban voltam, a Balatonra nem vittem, de jövő hétre már végre be van tervezve :) Már elegem van magamból, hogy tologatom magam előtt :))
A fordokkal kapcsolatban semmi gond, tedd csak a dolgod, természetes.

m*, pontosan úgy van, ahogy LL mondja.

Névtelen írta...

Nagy nehezen megtaláltam a reklámot, mindenfelé elmentem, aztán persze a legalapvetőbb helyen volt: íme. Ennél szájbarágósabb nem is lehetne:D

Szerintem a Bandslam promójával a világon semmi baj nem volt, teljesen jól be lett határolva a célközönség, a Reel Thinking Event pedig különösen jó fogás. Manapság úgy veszem észre, hogy egy tinifilmnek nincs sok esélye egy szívtipró vagy nagyon népszerű színésznő nélkül. A Bandslamben V a legismertebb, ráadásul mellékszereplő, plusz nem is a színészeken van a hangsúly, hanem magán a témán. De azt mondom, amit az egyik VABN-es kommentelő: az elismert, nagy filmek se hoznak eleinte semmit, de amikor híre megy a kritikáknak, mindenki kíváncsi lesz rájuk. Plusz az emberek továbbadják az infókat, ahogy mondtad.

A külföldi reklám majd akkor lesz téma, ha nem egy szál számunk lesz összesen.

Fant írta...

Hát ennél tényleg nem tudok szájbarágósabbat elképzelni én sem :)) Vidd haza Zac-et, hát kész, olyan mint maga az egész promó, sőt még olyanabb :))

A Bandslam-el kapcsolatban: igazad lehet, csak próbálok fogást keresni a dolgon. Én is hosszú távon várom tőle az érdekesebb dolgokat, ha netalántán ennyi kiváló kritika után még valami komolyabb díj közelébe jutna (természetesen nem Oscar kaliberűre gondolok) még inkább megnövelné az esélyeket.
V ráadásul eléggé ki is hangsúlyozta minden interjújában, nagyon korrekten, hogy nem ő a főszereplő.
A tinifilm és a szívtipró párhuzammal nagyon egyet tudok érteni. Függetlenül attól, hogy nem igazán tetszik maga a tény nekem.

Érdekes tapasztalat ez a Bandslam, ilyen filmünk még nem volt. Talán hosszú távon forrja ki magát.

Amúgy amcsi elemzők azt is mondják, hogy biztos azért nem hozott nagy számot (végül 2,3 millió a hétvégi becslés, a pontos szám nincs még meg) mert a New Moon előzetese előző nap kiszivárgott. Szerintem ez így badarság, nem hiszem, hogy jelentős számú néző ment volna csak azért.
Tulajdonképpen minden számos oldalon leírták, hogy a Bandslam-nek lehetetlen jósolni, jobbára azért amit te is írtál, nincs szívtipró és V, mint legismertebb színész benne "csupán" mellékszereplő, ráadásul csak 2121 moziban nyitott...

Bízom benne, hogy jövő hétre lesz már pár nemzetközi számunk is, ha az imdb nem téved, akkor volt pár premier.

Névtelen írta...

Annak én is örülnék, ha a kritikusok megszavaznának valamilyen díjat a Bandslamnek, ha már ennyire tetszett nekik. Kíváncsi vagyok azért én is a film további életére persze, lehet, hogy úgy lesz, ahogy gondoljuk, és följebb jön. Az amcsik egyébként hozták még a sulikezdést indoknak - szegények már most kezdik - de szerintem ez nem lehet akkora akadály. Bár az igaz, hogy a nyár eleje jobb lett volna bemutatónak, de a 17 akkor volt, tehát nem biztos, hogy szerencsés lett volna.

Sajnos a fiatalok nagy többsége szívtipró nélkül nem megy moziba, mindig kell egy húzónév a filmbe, ha náluk akarnak sikert elérni.

A New Moon klip miatt szerintem csak a legelvetemültebb fanatikusok mennek el, mivel az első nap után úgyis fent lesz a neten. Nem hozott volna jelentős különbséget, de azért okos húzás.

Azért sok film között még nem válogathatunk tapasztalatilag. Egyelőre három van és három féle:)

Fant írta...

Talán valamikor a 17 után néhány héttel lett volna szerencsésebb valamivel, de viszont ott voltak a nagy költségvetésű szuperfilmek is, oda sem lett volna jó betenni. De talán találhattak volna egy-két olyan hetet, ahová befér.

Máris kezdik az amcsik? Talán valamennyit elvont, de nem nagyságrendileg szerintem sem, ahogy a Nem Monn előzetes sem.

A három is valami, így meg különösen :) De lesz majd több az ősszel, jön Corbin filmje, és ami a fő: a MAOW ugye. Utóbbi könnyen meglehet, hogy hasonló pályát jár be majd mint a Bandslam, bár nem tudom igazán... Az biztos, hogy kritikai siker lesz.

Sajnos, hogy kell sokaknak a húzónév. Jó lenne ha találkozna a két dolog, húzónév igazán jó fogadtatású filmben. Majd a MAOW - bár az meg mondjuk nagyon nem tinifilm.

Névtelen írta...

Mindenképp a nyár eleje a legjobb időpont, szerintem azért megfért volna a Potter mellett pár hét eltolással. A sulikezdés sem mérvadó indok igazából, csak megemlítettem, hogy az amcsik még ezt is mondták.

A MAOW-szel kapcsolatban őszintén szólva egyáltalán nem fognak érdekelni a számok, kezdetben szerintem nem lesz tömeg a mozikban, aztán később esetleg. Z eddigi rajongóinak nagy része nem fog beülni rá, sőt az eddigi reklám alapján lehet, hogy azt se tudja, hogy létezik. De pont ez a célja a filmnek, új közönség szerzése. Itt a kritikák lesznek lényegesek inkább, várom a továbbiakat.
Egyébként azt hallottam, hogy filmbemutató szempontjából a legrosszabb hónapok a szeptember, a január és a február. Mondjuk érthető is, igazából az év legrosszabb hónapjai ezek számomra is. Szóval remélem, hogy nem ilyen időpontokban mutatják be a MAOW-t.

Fant írta...

Azon gondolkoztam, hogy nagyon sokkal előrébb nem igazán tudták volna hozni a premiert, mivel V folyamatosan dolgozott a Beastly-n, így a promócióban nem tudott volna részt venni, elképzelhető, hogy ez is szempont volt.
Mondjuk elég régen kész van már a film, szóval okosabban is lehetett volna kicsivel.

MAOW és a számok: én most vagyok ugyanígy a Bandslam-el. Már nem érdekel, lesz amennyi lesz, ennyi pozitív kritika mellett mindegy már. Amúgy szerintem másik korosztály nézi ezt a filmet, mint ami a HSM fő célcsoportja. Szerintem kb. a te korosztályod lehet a fő érdeklődő és értő közönség eleje. Valami hasonlót olvastam is, a VABN vagy a JJJ kommentjei között. Bár nem nehéz kitalálni, hogy a gyerekek nem mentek el rá ugye.
Mondjuk ezt majd októberben meglátjuk.
Úgyhogy ilyen téren bizonyos előrelépésnek értékelem ezt a filmet is V-nek.

Majd a következő, amire elmegy sok-sok gyerek is, és szép számai lesznek, szerintem a Beastly lesz.

A MAOW-t nagyon nagy kritikai sikernek várom mindenképpen. És én is úgy gondolom, különösen így a Bandslam tükrében, hogy lényegtelenek lesznek a számok.

Szerintem nálunk teljesen mindegy ilyen szempontból, mikor lesz a bemutató, számok szintjén nem rakunk jelentős összeget a közöshöz. Amúgy nekem nagyon gyanús, hogy valamikor év eleje környékén lesz a premier.
De viszont ezek a hónapok a kasszasikernek várt nagy filmek számára rosszak úgy gondolom, a MAOW-nek nem ilyesmi a célja, akár nagyon jól is kijöhet a dologból.

Viszont feldobja majd a rossz hónapjaidat, ha akkor lesz a bemutató. :)

Névtelen írta...

Volt vagy egy évük az utómunkálatok befejezésétől számítva, úgyhogy szinte bármikorra berakhatták volna. Mondjuk március környékére. V-nek nem volt különösebb elfoglaltsága fél évig, most meg pont két forgatás között kellett még a promóra is figyelnie.

Ha azt nézzük, hogy az én korosztályom a célcsoport, tényleg lehet, hogy rosszul lőtték be a célközönséget, mivel haverjaimat ismerve ez nem ragadta volna meg őket az eddig ismertek alapján, pedig lehetett volna úgy alakítani, hogy számukra is figyelemfelkeltő legyen. Az alapsztoriról azt hiszik, hogy második HSM, és innentől el van intézve. Pedig a zenét magát mindenki szereti HSM-től függetlenül. És a kritikusok is egyedül az alapsztoriban találtak kivetnivalót, a kivitelezése már jó, de azt az ember csak akkor látja, ha beült már a filmre.

A Beasty-t én is hasonlóan látom, bár jó lenne több infót tudni róla.

Lehetséges, hogy év elején lesz a bemutató, akkor legalább lesz valamiért várni arra az időszakra, decemberen kívül nem szeretem a telet egyáltalán.
Mondjuk pénz szempontjából tényleg mindegy, nálunk mikor jelenik meg. Egyébként a november azért jó választás még, mert a könyv is akkor játszódik. Ezért én direkt november 11-re tettem volna a premiert, hátha nekik is eszükbe jut és odateszik az egyiket.

Fant írta...

Ahogy nézem, a november 11-i héten nem is lett volna rossz, egy George Clooney film van akkorra beütemezve. 25-én ott a Nine, bár teljesen mindegy, annyira más közönséget vonz a kettő.
De a számok rímelése szempontjából valóban jól nézett volna ki, annyi, hogy 11-e szerda ugye.

Bandslam: lassan akkor csak kibogozzuk, hogy mi volt a promócióban, ami nem stimmelt. Persze ténylegesen csak októberben jövünk majd rá nyilván.
Én is úgy gondolom, hogy simán érdekessé lehetett volna tenni ezt a filmet, annak a korosztálynak is, promó szempontjából, még nem hallgattam végig a soundtrack-et, de az eddigiek alapján simán lehetett volna nagyobb hangsúlyt fektetni rá akár.
Persze nem hiszem, hogy ha eltalálják a célcsoportot, akkor itt több tízmilliós nyitányról beszélnénk, de akkor összejöhetett volna amit becsültek előzetesen.
Innentől érdekes lesz, hogy mennyire csapnak le rá az emberek.

Igen, sikerült kiválasztani az egyetlen időpontot, ami nem volt igazán jó. Március már nem lett volna rossz, addigra már lecsengett a HSM 3 is bőven, V is ráért volna, akár még nemzetközi promó is belefért volna - habár szerintem nem is volttervben ez.


Beastly-vel szerintem nincsenek még elkésve, ami a promóciót illeti, abban igazad van persze, hogy jó lenne tudni róla pár új infót, nagyon beindultak az elején, azóta semmi egyelőre. Gondolom majd télen legkésőbb nekilátnak komolyan, előzetesekkel mindennel.

Én a télben már a februárt nem szeretem, akkor már olyan hangulatom van, hogy elég volt, jöjjön inkább a tavasz, a december-januárral nincs bajom.

Névtelen írta...

A HSM3 premiere is szerdán volt, szerintem teljesen jó időpont, bár csütörtökre szokták tenni. Nem feltétlen mozis premiernek kéne lennie, csak jelenjen meg valahol a három főszereplő.

Ma belehallgattam a zenébe, szerintem simán fogyasztható mindenkinek, nem csak az eddigi rajongóknak.

Úgyhogy szerintem bőven eleget agyaltunk ezen, majd a film után meglátjuk, melyik indok az igazi, szerintem a legutóbbi a legvalószínűbb a korosztállyal kapcsolatban.

A Beastly-vel van még idejük, csak nem tudunk még annyit a filmről, hogy tudjunk bármire is következtetni.

Akkor egyetértünk, hogy a február halálos hónap. Alapból sokfelé kell mászkálnom szinte minden nap, és utálok a hidegben várni, meg a hangulatot is rontja, ezért nem szeretem a telet.

Névtelen írta...

Vagy mégse, a HSM3 is csütörtökön volt. Jól van, feladom:D De sima premiert attól még tarthatnak.

Fant írta...

Rendben, eleget agyaltunk, az igazsághoz úgyis közel állunk, a korosztállyal kapcsolatos, erre jutottunk.
Októberben kiderül minden.

Ha jobban belegondolok az új Potter-nek is szerdán volt a premierje. Szóval mégis jó az ötleted :))
Talán egy utolsó nagy reklámfogás kellene 11-ére, ha már nem premier és esetleg a főszereplőket nem lehet leszervezni egyszerre valahová.
Egy utolsó utáni előzetes például talán.

A legfőbb bajom a februárral, hogy már távol van minden téli ünnepkörtől, így aztán már végképp unalmas a tél - pláne, ha nincs hó.