2009. aug. 12.

"Szerintem cool lány vagyok."

Nem kell rágógumizó, plázacica, Efron-megszállottnak lenned ahhoz, hogy tudd, kicsoda Vanessa Hudgens. A szörnyen népszerű 'High School Musical' sorozat Gabriellája a világhírbe katapultálta, állandó médiaérdeklődéssel és egy álombeli szupersztár pasival -- Zac Efron-nal. De az osztály hivatalosan véget ért és új filmjével, a 'Bandslam'-mel, és két készülő másikkal -- amikről mi tudunk -- Hudgens több mint készen áll, ahogy ő mondja, "fölnőni".

A 'Bandslam'-ben Hudgens Sa5m, (az ötöst nem ejtjük) egy ingerlékeny könyvmoly, aki a kirekesztett Will-be(az újonc Gaelan Connell) botlik. Leültünk chatelni a parányi színésznővel és beszélgettünk vele, milyen volt megcsókolni a 'Bandslam'-ben színésztársát, jobban szeretne-e egy Oscart vagy egy Grammy-díjat... és hogy mit kell mondania a kellemetlen sajtónak. -- Alicia Roda

A karaktered a 'Bandslam'-ben, Sa5m egy magányos és különösen különböző a 'HSM' filmek pezsgő Gabriellájától. Hogyan készültél fel erre a szerepre?
Meg akartam találni a pléhpofa szemléletét, szóval mivel énekes vagyok, gyorsan felveszem a hangokat, tehát kerestem egy helyet a hangomban, ami egy kicsit mélyebb és jobban illik.

Az egyik legviccesebb jelenet a 'Bandslam'-ben az Sa5m és Will első csókja. Kínos jelenet volt számotokra?
[nevet] A csók Gaelan-nel döbbenetes volt. Imádtam a jelenetet. Nagyon vicces volt. Nagyon megkoreografált és igen, nagyon mulatságos. Elégedett vagyok a végeredménnyel.

Van egy új házad L.A.-ben -- élvezed, hogy ott élsz?
Csak most költöztem be... Megvan a saját helyem és nagyon szeretem az új házamat. Tudod, minden megtörténhet L.A.-ben. Talán nem szükséges egy kedvenc helyemnek lennie; csak szeretem, hogy képes vagyok elszakadni mindentől, ami a biszniszhez köt, amikor nem dolgozok, és L.A. nem garantálja ezt. De jelenleg, még csak most indul a karrierem, szóval ott kell lennem, ahol a dolgok történnek.

A paparazzókkal a nyakadon és mindennel, van valami hobbid, ami megadja az irányíthatóság érzését vagy a menekülését?
Valószínűleg a fényképezés; szerintem ez nagyon jó szórakozás… megmenteni a pillanatot.. Sikerül ezekre a gyönyörű helyekre eljutnom, szóval jó, hogy képes lehetek megörökíteni őket.

Minden hely közül, ahol forgattál eddig, melyik volt a kedvenced, és mi az a hely, ahol szeretnél egynap majd egy filmet készíteni?
Nos, amikor az első nagy filmemet, a ’Viharmadarakat’ készítettem, a Seychelle-szigeteken forgattunk, szóval alapvetően három hétig nyaraltam, még ha munka is volt. De ez volt az első alkalmam, hogy valami trópusi helyen volta, szóval nagyon izgatott voltam. Nagyon-nagyon szeretnék elmenni Marokkóba. Nagyon inspiráló a kultúrájuk és egyszerűen csak el szeretnék menni és átélni, illetve Indiába, és Dél-Afrikába.

Ha együtt énekelhetnél egy múltbéli vagy mai előadóval, ki lenne az?
Valószínűleg Janis Joplin [Big Brother and the Holding Company]. Egyszerűen imádom őt, szerintem nagyon tehetséges volt, és fenomenális. Nagyszerű hangja volt és az együttese is nagyon jó volt. Elképesztő volt.

Eddig két stúdió albumot jelentettél meg. Ha választhatnál, Oscar-t vagy Grammy-t nyernél?
Oscar-t, ez biztos. Úgy érzem, a színészkedés valami olyan, amiért többet dolgoztam. És nagyszerű lenne nyerni egy Grammy-t, természetesen, de néhány okból kifolyólag, az Oscar többet mond nekem.

Az idei Oscar Gálán énekeltél és táncoltál, és néhány évvel ezelőtt George W. Bush elnök előtt szerepeltél a Fehér Házban. Ez milyen volt?
Nagyszerű volt. Azt kívánom, bár Obama lett volna – az sokkal jobb lett volna [nevet]. Idegölő volt, a 'Chestnuts Roasting on an Open Fire'-t énekeltem, és Bush-ra bámulni olyan furcsa volt. Különös volt; szokatlan, és azt kérdeztem magamban "Miért énekelek karácsonyi dalokat az elnöknek?" De megtiszteltetés volt… Nagyon szürreális.

Azt mondtad, a divat nagyon érdekel, tehát akkor milyen volt együtt dolgozni a divatikon Mary-Kate Olsen-nel a ’Beastly’-ben? Befolyásolta ő egyáltalán a stílusodat?
Nagyon jól éreztük magunkat. Igazán cool lány. Mentünk együtt vintage holmikat vásárolni, lógtunk együtt és mentünk zöldségeshez is [nevet]. Mármint, főleg munka volt, de lógtunk együtt a forgatáson. Mindig hatással volt a stílusomra. Nem fél bevállalni ezeket az őrült rizikókat, megvan a saját stílusa, és nem igazán érdekli, ki mit gondol... Elképesztő.

Kik a divatinspirációid?
Azt hiszem, ahogy mondtam Mary-Kate, szerintem elég döbbenetes kockáztatni. Victoria Beckham – egyszerűen imádom azokat az embereket, akik nem félnek kockáztatni, teszik a saját dolgukat, mert úgy érzem, amikor divatról van szó, megvan a saját stílusom, nem nézek fel bizonyos emberekre szükségszerűen. Egyszerűen szeretem a stílusos dolgokat. Imádom, például, a bohém holmikat, aztán a rockosabbakat, és utána az etnikus dolgokat, ez a naptól függ.

Szerinted fogsz valaha szerepelni egy romantikus vígjátékban?
Szeretem Cameron Diaz-t és Drew Barrymore-t. Azt hiszem a romantikus vígjáték valami olyasmi, amit szeretnék csinálni a közeljövőben, de, csak ha megtalálom a tökéleteset.

Hamarosan együtt fogsz dolgozni Zack Snyder-rel ('300,' 'Watchmen') a 'Sucker Punch' – van valami, amit elárulhatsz nekünk róla?
Még nem is kezdtem el, mivel most épp a 'Beastly'-n dolgozok, de nagyon izgatott vagyok. Hatalmas rajongója vagyok Zack-nek. Ez rendkívül izgalmas, alig várom, hogy hátsókat rugdossak és fölnőjek egy kicsit.

Lesz a kezdés előtt bármilyen edzés?
Oh, igen. A lányok [Jamie Chung, Jena Malone, Abbie Cornish] már valójában ott is vannak, szóval lesz előnyük velem szemben. Én jövő hónapban kezdem az edzést, amint befejeztem a 'Beastly'-t, és már tűkön ülök.

Mi a válaszod azokra a félreismerésekre, amik az olyan bloggereknek, mint Perez Hilton, van irántad?
[nevet] Szerintem cool lány vagyok. De most, azért mert kimondtam, azt fogják mondani, hogy öntelt vagyok, érted? Ez így megy [nevet]. Nem tudom, szerintem én egy nagyon visszafogott, megyek-az-árral személy vagyok. Ugyanakkor szenvedélyesen csinálom azt, amit, szóval erős érzelmeim vannak az iránt, de, igen, nagyon király vagyok.

Eredeti cikk: Moviefone.

1 megjegyzés:

Fant írta...

Azóta pedig akkor már el is kezdődött a felkészülése a Sucker Punch-ra is - go V, forr a levegő körülötte filmes fronton, nagyon jó érzés ez.

Kíváncsi vagyok arra a jelentre a Bandslam-ból, meg az egész filmre is.

Részére az Oscar-t én is jobban várom, nem tudom bekövetkezik-e valaha, ma már mondjuk nem jelent ez sem semmit.

Ki tudja, talán énekelhet még Obama-nak is :)

És természetesen egyértelműen cool lány, kétség nem férhet hozzá :)