2010. febr. 21.

Everybody's Got A Dream

Mai utazásunk a Mesélő szándékai szerint számos lesz bár, de mese szó idén először áll meg rá, már ha az eddigiek altató-jellegétől eltekintünk ugyebár.


Bevezetés gyanánt elég is lesz talán ennyi, mielőtt bedől minden utas a székében és hanyattvágódik álmában – figyelem: tessék fokozottan ügyelni a billentyűzetre, túlzott lefejelése rövid távú nyomot hagy, nem előnyös – térjünk is rá a számos lényegre. Mivel ha az elmúlt mese számait egymás mellé tesszük, akkor bizony elérünk egészen Amerikáig, meg is tesszük ezt most, és mivel a Szellem rájön, hogy valami nem átlagosat akarunk kérni tőle ezért zene nélkül is előjön a palackból, tudja persze, hogy zenét kap majd még, ezért is eme nagyvonalúság.

Így hát varázserejével sok-sok uncsi számot egymás mellé illeszt mi pedig lépdelünk rajta kis ideig, majd a Szőnyeggel a számok által kijelölt úton haladunk, felette lebegünk.

A számokkal kijelölt út pedig azt mutatja közben – szóval ez olyan, mint valami útburkolati jel, értitek, hogy a Me and Orson Welles című film az amcsiknál a február 12-14-ig tartó hétvégén 19 mozi műsorán 17,365 dollárt hozott, ami 62,8%-os növekedés az előző hétvégéhez képest. Igen ám, de a helyzet az, hogy hétvége igazán február 15-ig tartott, valamiféle ünnep volt odaát, Presidents’ Day méghozzá, ami így elsőre Elnökök napja lehet, szóval ha ezt a napot is hozzáadjuk, akkor máris 20,319 dollár a bevétel, ami viszont 90,4%-os növekedés, bár ez nem korrekt így teljesen. Ami biztos, az az, hogy ez már a 12. hétvégéje volt a filmnek. Tehát három hónapja láthatják az érdeklődő amcsik, ezen a hétvégén éppen 9 moziban, furák ezek a sakkozások a mozik számával, vagy pedig a 13-as szám nem hozott szerencsét.

A számok felett lebegve már meg is érkeztünk az amcsikhoz, kivételesen első utunk egy jelmezkölcsönzőbe vezet, hiszen farsang időszak van, vagy mi a vihar, úgyhogy ott a helyünk, annál is inkább, mert készülünk valahová, ami után lesz egy igazi Bál, egy farsangi. A valami amire készünk – miközben ne tévesszük szem elől, hogy a Megint 17 DVD/blu-ray-ből 2010. január 18-24-ig eladtak 1,911 példányt, amivel az idei eladás már 9,958 darab lemez, összesen pedig 1,450,309 db, az aktuális bevétel pedig 38,183 dollár – egy Broadway-előadás, mert itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, milyen teljesítmény nyújt Corbin Bleu a New York-i latin bevándorlók életét bemutató, In the Heights című előadásban.

Felmerülhet a kérdés, hogy miből álljuk a nyilván nem olcsó belépőket, hát, erre jó, ha valakiknek híres barátai vannak, ugyanis a színház előtt már vár bennünket a Kétlábonjáró Szépség és Mr. Szívdöglesztő (a.k.a. Zac Efron) és közlik velünk, hogy simán kitalálták, mire készülünk, úgyhogy egészen pontosan 31 db jegyet foglaltak le mára, a legjobb helyekre természetesen.

Ahogyan az a YouTube-on található ízelítőkből is kitűnik, Corbin egészen kiváló teljesítményt nyújt a Usnavi szerepében, micsoda véletlen, hogy az egyik karakter neve mi más, mint Vanessa, hm, összefonódások kérem szépen.

Az előadás után pedig hivatalosak vagyunk a Bálba! Ez a Bál leginkább a Vámpírokéhoz hasonlatos, no persze áldozatok nélküli, és vámpírok nélküli, de mindenképp nagyszabású és helyenként félelmetes. Hogy milyen jelmezeket hordanak az utasok? Sokrétű, sok mese sok karaktere, mesekönyvünk legnagyobb Alkonyat-tisztelője Bella-nak öltözik, kérdező és romantikus utasunk pedig egyenesen mintha az Operaház Fantomjának Maszkabáljából léptek volna elő, speciális öltözetek, specialitást a Szellem kölcsönzött a csapdába csaló kérdésre, miszerint hogyan öltözik valaki, hogy a Maszkabálból lépett elő és reménytelenül romantikus is; továbbtekintve láthatjuk, ahogy leglazább utasunk különös öltözékkel nem készült ellenben legszélesebben mosolyog mindőnk közül, ő bizony ötöslottó-nyertesnek öltözött, ha már itt van, a Bál után lazul egyet Vegasban. A mesekönyv olimpikon atlétanője a Vámpírok Bálja Sarah-jának tűzpiros báli ruhájába öltözött, az est sztárja pedig a japán rockernek beöltöző Fuvolás Lány volt: a szerkó darkos, a kendő a fejen, már-már mint egy kalóz, gitár helyett fuvola a kezében, speciális rocker. Lehet, hogy van akit érdekel, hogy a Mesélő mit talált ki magának… Nos, a Mesélő Edward Hyde-nak öltözött! Kihangsúlyozva mennyire gonosz és sátáni valójában, maga a megtestesült Rossz. Bizony. Kéretik nem röhögni! Olyan hangosan…

Ami izgibb lehet, hogy hőseink minek öltöztek: ők nem variálták túl, az emlékezetünkben bíznak – ugye mind emlékszünk a Watchmen premier környékén róluk készült fotókra? Ha nem, a Fuvolás rocker Lány biztosan segít felidézni. Szóval ők afféle szuperhősöknek öltöztek.


A Bál alatt pedig a musical címadó dala szól, Corbin szólójával – a Szellem tiszteletére, némi fuvola betéttel megtámogatva.

A rendkívül sátáni Mesélő ki is szedi a Mr-ből, olyan Hyde-osan, mik az eredményei ezen a héten a MAOW filmnek.

Elmondja, hogy hétfőn 2,954 dollárt, kedden 1,571-at hozott, szerdán 1,151 dolcsi volt az eredmény, ami a hét mélypontja volt, csütörtökön viszont csaknem a hétfői szintre erősödött, amikor is 90,01%-os növekedéssel 2,187 dollárt termelt.

A Mesélő a.k.a. Hyde a Szépségtől is számokat akart hallani, először is a HSM 3 DVD/blu-ray változatának eredményeit, mégpedig türelmetlenül.

A nagyobb rosszat elkerülendő a Szépség mindenféle számhalmazt összehordott, például, hogy január 18-24-ig emelkedtek az eladási mutatók, mivel 1,071 dollárt kasszíroztak a boltok a lemezeladásokból, úgyhogy az idén már 4,417 db lemez fogyott a filmből, összesen pedig 11 hónap és 1 hét alatt 3,273,285 db. Mindezzel együtt jár persze a bevétel is, nos ez ebben a januári hétben 23,237 dollár volt.

A dolog úgy áll, hogy mai mesénk kritikától mentes lesz, most mondhatná a Mesélő, hogy nos egy kritikás, egy nem kritikás, de ez nem tudatos, csak spontán így alakul, de mivel minden rosszban van némi jó is, cserében a Bandslam kapcsán több számmal ismerkedhetünk meg. El tudom képzelni az örömmámort amiben úszik mindenki most, de hiába, a Mesélő ma Hyde, és mint ilyen, kegyetlen.

Első célunk legyen a Vörös Pillangóval a Csendes-óceánon hajózva Chile, ahol még a 2009. október 15-18-i hétvégén volt a premier, az eredmény pedig 7,105 dollár volt, ami leginkább az átlagos szóval jellemezhető. Apró adalék, hogy feltételezhetően valamikor hétközben is volt vetítés már, ugyanis az összbevétel ebből az országból 8,955 dollár.

Bár a fázás kimondottan rossz és kellemetlen dolog, sőt, de mi most mégis hajózzunk az Atlanti-óceánon Izlandra, hogy szemrevételezzük a számokat. Szóval az úgy volt, hogy szeptember 11-13-ig volt a premier 3 moziban 4,648 dollárral, átlagos, a következő hétvégén csupán 35,9%-ot esett a bevétel, 2,980 dolcsi, harmadik hétvégéjén 1 mozi tartotta műsoron, csökkent is 69,2%-ot, 918 dollárra, negyedik hétvégéjére 3,2%-ot erősödött és 2 filmszínház karolta fel összesen, 947 dollár volt az eredmény, az ötödik hétvége volt forrásunk szerint az utolsó, az 1 moziban 117 dolcsit eredményezett. Szóval az északiak úgy voltak vele, hogy részükről inkább a fázás, úgyhogy zárult 14,701 dollárral a film.

Harmadik nemzetközi útként lássuk Dél-Koreát. Nos, a rizsevők érdekes mutatvánnyal rukkoltak elő meg kell hagynunk. Szeptember 04-06-ig hétvégén volt a premier aránylag sok, 179 moziban az eredmény átlagos lett, 262,058 dollár, mivel a premier mér szeptember 03-án megvolt, így a hét végére már 301,284 dolcsi állt a film mellett. A második hétvégére aztán nagy zuhanás lett a dologból, persze miután 70 moziból kivették a filmet nem is nagy csoda, 23,053 dollár jegyezhető fel. Harmadik hétének végére további 97 moziból került ki, nem világos miért, mindenesetre 2,890 dollár volt a bevétel. A negyedik hétvége titkosnak tűnik az ötödikkel együtt, következő dátumunk október 09-11-i hétvége ami 17 moziban érte a filmet 1,560 dollárral. Pillanatnyilag ez az utolsó adatunk ezzel a dél-koreai összbevétel 435,397 dollár.

Nincs is már hátra már, legyen e harmadik idei mese kicsit rövidebb mint az átlagos, szóval legyen ez egy nem átlagos mese, legalább ebből a szempontból, hátha ez a tény közönségsikert arat.

Így aztán:

A Me and Orson Welles című film Zac Efron főszereplésével február 18-ig 1,180,335 557,602 dolláron áll az amcsiknál, dolcsin nemzetközileg, így az összbevétel 1,737,937 dollár.

A Bandslam nemzetközi bevételei módosultak, a legfrissebb adat 7,014,035 dollár, így az összesített bevétel már 12,225,023 dollár.

Tekintsünk vissza a korábbi projektekre: a Zac főszereplésével készült visszafiatalodós vígjáték DVD/blu-ray változatának 2010-es bevétele 175,464 dollár, összesített bevétele pedig 25,286,733 dollár.

A NKF, avagy a High School Musical 3 – Senior Year című korszakalkotó zenés film DVD/blu-ray verziójából az idén 87,928 dollárnyi bevétel származott, 11 hónap egy hét alatt pedig 58,899,767 dollár.

Valamint, ezúton szeretnénk nagyon boldog 21. születésnapot kívánni az est egyik tehetségének és ünnepeltjének, Corbin Bleu-nak, aki a ma napon vált felnőtt férfivá! Gratulálunk Corbin, és minden jót kívánunk!

Írta és rendezte: egy kegyetlenkedő Fantom.
Forrás: The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5.

4 megjegyzés:

;o) írta...

Szép estét mindenkinek!

Olvasva a soron következő számos listát(bár én már 2 listát vezetek, annyi az elmaradásom)több dolog is elvonta figyelmemet:

1; amennyiben ÉN lennék Bella, úgy igen megtisztelő a jelmezem és el is fogadom, bár ha választanom kellene vagy kategorizálnom, rám inkább Rosalie (Nikki Reed) szerepe jellemzőbb. Igen, tudom....nem túl előnyös belső tulajdonságok, mit tehetek...de ha olyan lehetnék kívülről.....már fél siker

2;Ezek a képek, amiket Dittám ide pakoltál, egyszerűen nem alkalmasak arra, hogy az ember elolvassa mellé ezt a sok zagyvaságot ;o)- minden képről más jut eszembe, más érzelmi hullámra kerülök. Hát, hogy lehetne így referálni bármire is :D

3;Ez a Corbin mókus milyen férfias, zsenge korához képest. És máris Brodwayn pörög, tele vele a sajtó...és ez a Z milyen eszméletlenül jó...ja, Corbinnál tartottam - ugye mondtam!

4;ezek után már miért izgassam fel magam azon, hogy a MAOW, amit már annyira vágyok megnézni milyen mélységeket jár meg, és miért röhögjem magam szét Fant vicces kedvén a jelmezével együtt? Miért? Mert a nevetés jó és egészséges! Fant fellépett, mint önkéntes vöröskeresztes- de ez a Z....hmmmmm.....

Megyek. Jobb, ha megyek ;o)-jó éjt mindenkinek! Köszönöm az élményt!

Andi írta...

Sziasztok!

Én is köszönöm a mesét, vérfagyasztó utazás volt :))

LL írta...

Sarah piros ruhája tökéletes egyszerűen - egyetlen kitétel, hogy nem vagyok olyan ártalmatlan, mint ő volt :D Csak így van esély a túlélésre :))

A mellékvágányok után rátérve a mesére, ennek helyenként erősen élénkítő hatása volt altató helyett, tisztázni kellene már az elején a szándékot csak a miheztartás végett :D Semmiképp nem volt átlagos, az tuti :D

Dittánknak tényleg sajátos ízlése van a képek kiválasztásához, mindenkinek más jut róla eszébe, csak az nem, aminek kellene :D

Fant írta...

Szívesen a mesét mindenkinek :)) Örülök, mert úgy látom, ez jobban bejött nektek, mint a múltkori, bár nem akarom azt sem degradálni, tehát inkább azt mondom, hogy egyre jobb lesz a visszajelzések alapján :)

Szóval: ;o) természetesen te vagy Bella, örülök, hogy elfogadod. Az meg, hogy Rosalie vagy inkább, hát tudod, a Mesélőben halványulnak az Alkonyat emlékei :)
Látom aránylag nehéz döntened Corbin és Z közt hirtelen :))
A MAOW-nek nem volt lehetősége kibontakozni sajnos...

LL, meg sem fordult a fejemben, hidd el :)) Csak a ruha a lényeg :))
Az élénkítéssel úgy voltam legyen meglepetés :)) Na jó, bevallom, így alakult, legközelebb a bevezetőt a végén írom meg, az lesz a csel és akkor tudom milyen lesz :))

A képek: minden eddiginél szuggesztívebb ábrázolás az tuti, Dittát is az élénkítő jelleg ragadta meg szerintem :)) Nem is képregényes most, hanem szinte önálló életre kelnek a képek :)) De ez jó, mert így figyelemfelkeltőbb a mese :)
Az utolsó kép elhelyezése a szövegben egészen már-már pajzán lett :))

A vérfagyasztó utazás vérforraló képekkel lett kombinálva :)