2010. máj. 16.

Meglehetősen mély álomba ringat..

Mesének minden körülmények között lennie kell – véssük kőbe az alaptézist, megtoldva azzal, hogy persze csak amíg igény van rá, és persze azzal, hogy ha a Mesélőn múlik, még akkor is, ha néha jobb is, hogy a meseírás kulisszatitkai azok maradnak, amik.

Az e heti mesekönyvbeli főesemény Z futása illetve a Nylon Party voltak- lássuk, hogy festett mindez valójában, mi volt a mi szerepünk az egészben.

Már jó néhány nappal a nagy buli előtt megérkezünk és bekapcsolódunk kedvenceink készülődésébe. A készülődést mindkét kedvencünk másképp éli meg. A Szépség végigjárja a város legjobb butikjait, a legszokatlanabb ruhák után kutatva, mindezt egy bazi nagy barna kalapban – jobb napjaiban, kevésbé jókban a bazi nagy kalap fekete ráadásul, az utasoknak tetszik a stílus, leszámítva a Mesélőt, aki viszont ebben a témában nem kompetens személy, úgyhogy egy legyintéssel el is intézik az utasok, sőt, a shopping-túráról mind egy-egy bazi nagy kalappal térnek vissza, ki-ki egyéniségéhez illő színűben, így a szivárvány minden színe megtalálható.


A Mesélő már éppen vágna egy grimaszt, mire a Szépség rákacsint, jelezve ezzel, hogy az ő ötlete és szponzorációja mindez, így a grimasz elmarad és egy megengedő kifejezés realizálódik.

Zac nem viszi túlzásba a készülődést, az első boltban vesz egy nadrágot, a Mesélő fizikai bántalmazást helyez kilátásba, arra az esetre, ha sikerül egy tőle átlagos, csőszárú gatyát beszerezni, a Mr. nem akarván konfrontálódni a megtermett Mesélővel inkább vesz egy hagyományosat, hozzá egy laza, style-os inget, utóbbiból a Mesélőnek is vesz egyet, mert igen megtetszik neki, így vásárlás letudva, jöhet a készülődés második fázisa, a formába hozás.

A nagy party-ig napi 6 km lefutását tűzte ki maga elé Z, úgyhogy a Mesélőnek is vele kell tartania, ha ott akar lenni a bulin a többiekkel, a Mr. pedig néhány utalással világossá teszi, hogy nem teljesen haszontalan a futás, sőt éppen ellenkezőleg, kimondottan ajánlott a Mesélőnek, minél nagyobb dózisokban – legyen, a Mesélő beleegyezik, de azért készül egy kis csellel meg egy meglepetéssel a Mr. számára.

Egyik kora délután elindulnak futni, elég komikusan festenek egymás mellett ugyebár, de nem nagy baj, Z nagyon kényelmesre veszi az első km-t, a sivatagon edződött Mesélő tartja a lépést, bár Z témáihoz, minthogy mennyire jó lesz végre egy laza buliban részt venni, és, hogy milyen régen is volt már ilyenen, nem igazán tud hozzászólni, nem annyira azért, mert nem tudna reagálni valami kamut, inkább azért, mert beszéd is meg futás is egyszerre nem megy, csak úgy tudja tartani a tempót nagy erőlködés árán, ha nem szól egy szót sem, és csak a távra koncentrál. Két km után Z megunja a monologizálást, nagyobb tempóra kapcsol, és iPod-ján megnyomja a Play gombot, a Mesélő arcára kaján vigyor ül ki, a Mr. pedig rémülten felkiált, majd hanyattvágódik.

Estében kiesett a füléből a fülhallgató, így hallatszik mi okozta a sokkot: a Mesélő hangja, amint azt mondja: a Megint 17 DVD/blu-ray eladásai április 26-május 02-ig felére csökkentek, pontosan 295 db lemez kelt el, pontosan 3,754 dollár értékben, amivel már 1,468,236 eladott példánynál jár a film, amiből az idei szám 27,885 db, na és 1,468,236 összes eladott lemeznél, valamint 25,491,772 dollárnyi bevételnél.

Mire Z magához tért a sokkból, a Mesélőnek már 2 km előnye volt, Z-nek meg egy összezúzott iPod-ja, a maradék féltávon Z becsülettel hajtott, hátrányát néhány 100 méterre csökkentette, de mindhiába, mert a Mesélő monotonitás tűrésben verhetetlen, így nem maradt más hátra mint a nagylelkűség, amivel elnézi ezt a kis trükköt neki Z.

El is jött a party ideje, Z, hogy bosszút álljon, felvette a lefelé szűkülő szárú nadrágját, természetesen minden utast levett a lábáról így is, V ellenben észbontó ruhát választott, a lila nos ööö, cucc, szokatlan és merész választás részéről, de hogy telitalálat, az egyszer biztos.

A Mesélő a maga esetlen módján ki is fejti, hogy mennyire tetszik neki, azt mondja, hogy jobban lázba hozta, mint a legfrissebb HSM 3 DVD/blu-ray számok, pedig április 26-május 02-ig elkelt azokból vagy 439 darab, 6,891 dollár értékben, idén pedig ez az aránypár 14,580 – 271,791, összesen pedig 3,283,448 eladott példánnyal és 59,083,630 dollárral büszkélkedhet, ami majdnem annyira jó, mint a lábai – szánja imígyen bóknak a számhalmazt.

Jutalma ezért egy hatalmas kacagás – másfelől pedig egy szigorodó tekintet, úgyhogy jobbnak látja a Mesélő, ha a jeleket levágva visszavonul picit, és kitalálja, hogyan közölje az utsó számsort anélkül, hogy 1. önmagából idiótát csinálna, 2. ne haragítson magára senkit.

Amíg ezen agyal arra lesz figyelmes, hogy egy nagyobb társaság, lehetnek úgy majdnem egy tucatnyian elkezdik feltűnően jól érezni magukat a party-n, feltűnősen sokat ihattak valószínűleg, sőt biztosan, mert elég élénken teszik a szaftos megjegyzéseket V és az utasok szerelésére, Egy idő után, és még több pia után tettleg is elhatározzák magukat, na ekkor kapják az első pofont a Navy SEALs képzettségű V-től, de akkorát, hogy hármat pördül az illető mielőtt ájultan esik össze.

Ez ahogy az lenni szokott, csak olaj a tűzre, a maradék 11 kötözködő körbeveszi V-t és az utasokat, ha túl közel jutnak hozzájuk, nagy bajban lesznek, de megengedhetetlen, hogy krimibe csapjon át az este. Mikor már éppen megérinti az egyik részeg V-t , akkor azt érezheti, hogy azzal a kézzel többet nem érint semmit, mert eltört, Z volt olyan gyors, hogy egy jól irányzott ütéssel harcképtelenné tegye a támadót. Ekkor aztán elszabadulnak az indulatok, és mivel nagy a túlerő cselekre van szükség, LL fut el két támadója elől, azonban ez csak a felszín, valójában mindenkivel szemben fennálló sebességbeli fölényét kihasználva a Mesélő felé csalja támadóit, hogy az, mire ezek odaérnek fel tudjon készülni egy jókora csapásra – mikor aztán eljön a pillanat, a Mesélő lecsap, egyiknek egy hatalmas füles jobbal, a másiknak ugyanez ballal, a két fej összekong és gazdáik ájultan roskadnak össze, másik kettőt ugyanezen csellel úgy sikerül elintézni, hogy képtelenek megállni és lendületből visszapattannak a Mesélőről és a Mr. már várja őket két óriási gyomrossal, a harcból kiveszi a részét a Fuvolás Lány is, aki beveti a Kandúr-tekintetet, az őt támadó alak megtorpan, ezt a pillanatot kihasználva a fuvolával szemen szúrja a támadót, aki bőgve elrohan, leglazább utasunk szintén csellel hatástalanít két támadót, felmutatja nekik a két legutóbbi mesét, szépen naggyal kiemelve a számokat, mire azok kómaszerű álomba merülnek.

A maradék négy támadót V intézi el, mert maximálisan felháborítja, hogy ilyen magatehetetlennek nézik, kemény csaj a Sucker Punch-on kívül is, szétrúgja két támadóját, egyiket is gyomorra, másikat egy fejre mért rúgással, szépen fordulatból ahogyan kell, a harmadik támadót úgy megüti, hogy három foga hull ki, a negyediket, amelyik a legrámenősebb, pedig úgy intézi el, hogy többé nem támadnak ilyen gondolatai.

Halmozati büntetésként pedig beveti a Mesélőt, ’Na, gyerünk, mondd a Broadway-számokat!’ felkiáltással, aki nem bolond, hogy ellenkezzen egy ilyen kéréssel.

Corbin és az In the Hights következik, méghozzá május 03-09-ig: az előadást azon a héten összesen 7.888-an tekintették meg, 73.4%-os kihasználtsággal 531,617 dolláros bevételt termeltek a produkciónak. 2010-ben összesen ezzel együtt 158,316 db jegyet adtak el 12,080,701 dollár értékben.

Így aztán minden jó, ha jó a vége, a részeg zaklatók egy életre elintézve, a party az események után szépen csordogált a saját megszokott medrében, utána ki-ki a talált fekvőalkalmatosságra nyugovóra tért, ha nem most hát korábban biztosan, mert az ilyen uncsi mese egyre biztos jó: meglehetősen mély álomba ringat.

Készítette: Fant.
Forrás: BroadwayWorld; The Numbers 1 2.

11 megjegyzés:

LL írta...

Nem is értem, hogy egy ilyen fergeteges party, mint ez, hogy ringathat megint mély álomba, mikor megvolt a feeling, a ruhák, és az elengedhetetlen csetepaték, na meg a sport. Nem épp álmosító témák, kifejezetten élénkítő lenne, ha nem jelennének meg mindig rosszkor a számok.... :D

A party feelingről jut eszembe, év végén összehozhatnánk egy közös mesét megint, nem tudom mi lenne jó téma, de hátha összejön :)

Fant írta...

Azok a számok úgy néz ki sosem jönnek jókor, mindenkit sokkol, még Z-t is :D Lassan be lehetne vetni, mint kínzás eszközét szerintem és akkor lehetne krimis a mese, gondolj bele, lehet hatékonyabb lenne, mint a bunyó :)

Az újabb közös mesét ezerrel támogatom, rajtam nem fog múlni, én benne vagyok, addig még van egy kis időnk simán kitalálunk valami jó témát :)

Fant írta...

Sőt LL, van egy javaslatom :) Írjunk mindketten MAOW kritikát, te vagy a legnagyobb szakértő a témában, úgyhogy mindenképpen csak ütős lehet, és majd igyekszek én is összeszedni magam :) A technikai részleteket majd megbeszéljük később :)

(f.é.) írta...

Helló!

A bazi nagy kalapot köszi,mely igencsak szarul áll nekem,mint minden más kiegészítő de egyedi,és ez a lényeg.:)
Ami ezt a mesét illeti,hát elfáradtam rendesen.:))
Már a futás olvasása is kivette belőlem a szuflát,pláne ez a pofonosztás sorozat.:)
Tehát én kidőltem rendesen!:)

A közös mesére én is jelentkezem,persze kimondottan csakis olvasóként,azt viszont már csak remélni tudom,hogy sem megfeszített mozgássorozat,sem pedig kék-zöld foltok nem lesznek láthatóak az elolvasása után sehol.:)
Köszi a mai mesét!

LL írta...

Szerintem simán bevethetők a számok kínzásra, na majd jövő héten!

A MAOW kritikát támogatom, azt viszont kétlem, hogy szakértő lennék, csak sokat fordítottam, ennyi :D Okés, megbeszéljük :)

Annyi már tuti a közös meséhez f.é., hogy nem lesz bunyó, viszont nem is punnyadással fog telni - majd kiderül!

Fant írta...

Igen, a következő mesében lesz valami hasonló, van is pár ötletem, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle, remélhetőleg nem sülök fel vele :)

A MAOW szakértőséged kész tény, abszolút nem tűr hárítást :D A lényeg, hogy nagyon jó dolog fog kisülni belőle, az biztos :)

Emberek, addig is, amíg a kritikákat megírjuk, nézzétek meg a filmet, mert hibátlan, mutatom, hol lehet letölteni: 1, 2, 3, 4.

LL írta...

Nem hinném, hogy a felsülés lehetséges, a kínzás holtbiztos, a MAOW "szakértőség" pedig igenis hárításra szorul. :D

b írta...

Fant köszi a linkeket! A Beasty-hoz nem találtál véletlenül feliratot?

Fant írta...

Szívesen. Nem, sajnos nincs magyar felirat a Bandslam-hez továbbra sem, valószínűleg az, hogy az amcsiknál ennyire sikertelen volt, magával hozta, hogy itthon azt sem tudják a legtöbben, hogy létezik egyáltalán.
A MAOW viszont nagyon érdemes a csekkolásra, Z-t nem hiába méltatták annyira.

LL, márpedig nem idézőjeles a szakértőség :D Na de majd kiderül, már alig várom, hogy megírjuk és olvashassam a tiédet :)

b írta...

Húúú de félre írtam :S Bocsi!!! Köszi, hogy gondolatolvasó vagy :DD

A MAOW-t töltögetem, lelkesen :))

LL, Ditta rég köszöntem a munkáitokat, de ha nem is írogatok, gondoljákok oda légyszi!
Fant Te is :))

Andi írta...

Nagyon jók a kiegészítő képek :)