2010. máj. 24.

Sing Us A Song Tonight!

A mai mese a kegyetlen bosszúé és a még kegyetlenebb kínzásé. Hogy miért is történik mindez, ahhoz feltétlenül tudni kell, hogy mi történt a napokban a nyár általunk két legjobban várt filmje körül, melyek eddigi ismereteink szerint ironikus módon egy azon napon kerülnek bemutatásra a tengerentúlon, mint ahogyan az nem olyan régen kiderült.

Nos, a Beastly gyártója és forgalmazója, a CBS Films és a Sony nem értékelte túl elegáns és barátságos lépésnek a CSC-t gyártó Universal stúdió lépését, és a nézőmaximalizálás érdekében elpakolta a Beastly premierjét július 30-ról augusztus 11-re. Hogy erről ki mit gondol, az alvás utáni ébredést követő véleményezésnél remélem kifejti mindenki, a Mesélő is ott elmélkedik majd.

Így hát az Universal illetékesének ezen lépéséért jár a kegyetlen bosszú, aminek bizony e heti első utazásunkat szenteljük, időt és energiát nem sajnálva hajóra szállunk, dagad a Vörös Pillangó vitorlája, a szél remek, repíti a hajót, szeli az óceán vizét, a kéklő víztükör hangos robajjal adja meg magát a roppant járműnek, élénk habzással kíséri útjukon a hajó álmos utasait. Vérbeli tengeri kalandnak is beillene, miközben szól a Billy Joel Piano Man-je – apropó: e dalhoz nem csupán Zac-nek, hanem egy másik sűrűn szóba kerülő színésznek is köze van, házi feladat megfejteni: ki ő? A helyes megfejtők közt kisorsolásra kerül néhány szám. Hm, állati vonzó lehet ez így, inkább legyen néhány szám és egy közös mesebeli jelenet a szóban forgó színésszel.

Tehát miután visszakanyarodtunk eredeti témánkhoz, lassacskán ki kell kötnünk LA partjainál. Miután elhagyjuk a kikötőt, rögtön a Mr. házához sietünk, hogy megkérdezzük tőle, merre találjuk az Universal fejeseit, roppan kedvesen felajánlja, hogy elvisz minket a kocsijával, persze rögtön el is kezdi vakarni a fejét, 32-en hogyan férnek egy ötszemélyes Audiba, de semmi baj, a leleményes utasok azon nyomban elmondanak egy tértágító bűbájt, így a ránézésre fizikai képtelenségnek tűnő tett megvalósul. Kissé mondjuk megnő a verda fogyasztása, nem kétséges, de ez nem gond vendéglátónknak, ugyebár. Amikor megérkezünk az Universal épületéhez, az angolul legperfektebben beszélő utas megy be a Z-vel a főnökhöz, és kéri meg, hogy jöjjön el velünk LA egyik paintball pályájára játszani velünk egyet, puszta jószándék vezérel bennünket csak – sikerül is meggyőzni, elég gyorsan méghozzá.

Egy olyan pályát választunk, ahol éjszakai sötétségben kell játszani, maga az egész hely eléggé félelmet keltő, e félelmet csak az az okozta vidámság oldja, hogy a Mesélőnek nem találtak megfelelő méretű védőruhát, így kénytelen egy számmal kisebben játszani, ami viszont végeláthatatlan nevetést vált ki az utasokból, pedig ő nagyon igyekszik félelmetesnek látszani.

Utasaink közül tucatnyian az Universal főnök csapatában játszanak Z-vel és V-vel egyetemben, ami önmagában csapba, mert a Mesélő a Szépséget még paintball hacukában is túl vonzónak találja ahhoz, hogy lőjön rá – amíg viszont ezen elmélkedik kap is egy nagy adag festéket a fejére, figyelni kell, hiába, a harcban nem engedhető meg az elkalandozás ugyebár. A két csapat ezután különválik, ki-ki elbújik a pálya kínálta álcák mögött, kihasználva minden kelléket, legyen az roncs autó, farönk, fal, vagy bokor, majd szépen araszolva egymás felé a fedezékből lövöldöznek az ellenfél csapatának résztvevőire.

Persze a legkönnyebb célpont a Mesélő, mint legnagyobb felület, a legnehezebb meg az olimpikon atlétanő, mint legfürgébb játékos, jellemzően nincsenek egy csapatban éppen, úgyhogy az erőviszonyok kissé borulnak, cserében persze a Mesélő-féle csapatban van a Fuvolás Szerkesztő, akire senki nem akar tüzelni, szóval ennyiből egál, de mindez ennyire nem fekete és fehér, van benne egy nagy csel.

Miután a Mesélő a szivárvány minden színében pompázik a rengeteg festéktől, és csapata is úgy tűnik veszít, legalábbis V-éknél lényegesen több a tiszta ruhás játékos, az Universal fejese megörül a kinéző győzelemnek és kiront a fedezékből, nagyképűen lövöldözgetve mindenfelé, már ünnepli is a sikert, amikor egyszerre saját csapatának játékosai ’Túszt nem szedünk!’ felkiáltással nekiszegezik fegyvereiket és festéket nyitnak rá – emberünk menekülni sem tud, annyira hirtelen történik minden, a festékáradat után egyszerűen eldől, mert elájul.

Mikor felébred tapasztalhatja, hogy egy székhez kötöztük, moccanni nem bír, ki van szolgáltatva nekünk, nem ért miért történt mindez és mit akarunk tőle. Először nagyon türelmesen kérdezzük tőle, hogy miért kellett a promóban sehol sem tartó CSC premierjét rászervezni a Beastly-ére, ám nem kapunk választ, valami olyasmit zagyvál, hogy nem is érti miről hadoválunk. Ekkor az utasoknál elszakad a cérna és megfenyegetik, hogy megkínozzák, ha magától nem mondja el. A fejes felnevet, azt mondja ismeri ő a kalandjainkat, mert leinformálja az embereit, biztos a Cruciatus átokkal fogjuk szóra bírni, de csalódást kell okozzon, ki tudja védeni! Erre az utasok némán összemosolyognak és egyikünk halk, már-már ijesztően kedves hangon közli, hogy ugyan, erről szó nincsen. Egész mással készültünk. Ekkor az utasok félrehúzódnak és teret adnak a Mesélőnek és az ő brutalitásának.

Miért szervezték rá?!’ – kérdi ingerülten. ’Nem volt szándékos!’ – hangzik a kamu felelet. ’Na jó, legyen, ezt hallgassa: A Megint 17 DVD/blu-ray eladásai május 03-09-ig duplájukra emelkedtek, mivel összejött 607 eladott példányból 6,676 dollár, amivel idén már 387,179 dollárnál és 28,492 eladott lemeznél jár a film!’

’Jó, elismerem rászerveztük!’ – kezd megtörni a jég. ’De miért?’ ’Hát, mert olyan szimpatikus időpont volt…’ – ez a kamu újabb bosszúért kiált. ’Na ha annyira szimpatikus volt ezt figyelje: Összességében a Megint 17 DVD/blu-ray 1,468,843 eladott lemeznél és 25,498,448 dolláros bevételnél jár!

A fejes nagyon izzad pedig légkondicionált a terem, ahol vagyunk, a szenvedés első jelei megmutatkoztak rajta már. Az utasok ismét feltették a kérdést: ’Miért volt jó a rászervezés?’ ’Hát ööö, hát.. ez a nyár legjobb időpontja…’ – erre egy biccentés történik a Mesélő felé, hogy folytassa, addig mindenki bedugja a fülét.

’A HSM 3 DVD/blu-ray eladások szintén emelkedtek, május 02-09-ig 544 lemez kelt el, amiből a boltok 8,745 dollárt kaszáltak – ezzel az idén 15,124 eladott lemeznél és 280,536 dollárnál tart a film hazavihető verziója.’ A fejes összerezzen, fejéről patakokban folyik az izzadtság, már alig tud beszélni, arca és végtagjai közel vannak a teljes bénuláshoz: ’Nem volt teljesen szándékos…’ – á, kamuzni mindig van ereje, úgyhogy: ’Az összes eladott példány már 3,283,992 db, az összbevétel pedig 59,092,375 dollár.’

’Jól van, részben szándékos volt!’ – alakul ez, csakhogy a Mesélőt már nem igazán lehetséges leállítani: ’Az In The Hights című Broadway előadás jegyeladási mutatóit tekintve megállapíthatjuk, hogy május 10-16-ig 4,3%-os növekedés történt a bevételekben, mert 577,650 dollár értékben adtak el jegyet rá és 77,7%-os kihasználtság mellett…’

Szándékosan szerveztük így, hogy a mi egysíkú reklámkampányunk elszipolyozzon nézőket a Beastly-től, ami szerintünk rengeteg nézőt vonz majd, mert átkozottul jónak tűnik, szóval be akartunk tartani a Sony-nak, beismerem, csak kérem, hagyják abba a kínzást, végem van, még egy számot nem bírok ki!!’ – megtört hát emberünk, sírva könyörög kegyelemért, azonban a Mesélő számára ez ismeretlen fogalom, úgyhogy bár az utasok nyomatékosan rászóltak, hogy hagyja abba, folytatja:

’Így aztán 8,359 néző nézte meg azon a héten az előadást, összesen pedig 166.675-en látták az idén, ami 12,658,351 dolláros bevételt eredményezett!’

A következő pillanatban 33 puskából szóródott festék a Mesélő felé, végül teljesen ellepték a színes festékek, melyekhez hozzáadhattak valamit, mert, hogy a Mesélő meg sem tudott mozdulni már, az olyan biztos, mint, hogy a mesét olvasóknak csak harmada jutott végig a sztorin elsőre, és mikor megvoltak végre, ők is menten bealudtak.

Most is Fant altatott el minket.
Forrás: BroadwayWorld; The Numbers 1 2.
Biztos infó a dátumról: BEASTLY.

5 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Bár a megfejtést nem tudom, de a mesét köszönöm :)

LL írta...

Hali Mindenkinek!

A Mesélő oly mértékben elszabadult az elmúlt időkben, hogy eljött az ideje egy komolyabb bosszúnak :) Amúgy szerintem is pofátlanság volt a CSC-t a Beastly-re szervezni, a felelősnek is kijár egy hatalmas bosszú :D

A megfejtéssel pedig inkább várok, mert... bealudtam :D

Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Sziasztok!

Szívesen a mesét Andi, örülök, hogy nem hatott azonnal :)

A Mesélőnek bomlik az elméje alapvetően, LL :D De ez van amikor kevés a szám :D

Egyébként nem értem, hogy miért nem lehetett a CSC-t valamikorra máskorra tenni, annyira mindegy még annak a filmnek, sőt jobban is járnának vele, nyernének egy kis időt, és legalább hátha lenne ötletük a promóra :) Reméljük ezúttal jól jön ki V az augusztusból :)

Szóval látom, ezúttal a mese végkövetkeztetése kb. helyes volt, bár én a hatást még előbbre vártam, ez így kellemes csalódás mindenképp :D

Andi írta...

Ha azonnal nem is, Fant, de lassacskán megteszi...:)

Névtelen írta...

ne már ezt a szemétséget!
tökre örültem hogy vanessa filmjét, és zac filmjét is hamar látni fogom
Laura