2009. aug. 13.

Hivatalos "MAOW' előzetes!

Megjelent a Robert Kaplow regényén alapuló Richard Linklater rendezte dráma, a "Me and Orson Welles' hivatalos előzetese. A film 1937-ben játszódik - Zac Efron, Christopher McKay és Claire Danes főszereplésével - és valami zseniális. Piszok hangulatos... és ehhez minden és mindenki hozzájárul.


Sonja: Jó, akkor mondd el, ki vagy.
Richard: Hogy ki vagyok?
Sonja: Igen. Hogy mit ajánlasz nekem.
Richard: Gazdagságot, utazást, hírnevet… olyan filmekre vihetlek el, ahol mindezt megkapod.

Bámulatos.” – Premiere.com

Efron félelmetesen jó!” – Cleveland.com

Élvezetes. Teljes mértékben szórakoztató.” – TIME OUT, Chicago

Valószínűleg a legjobb színházról szóló film, amit valaha láttam.” – Roger Ebert, Chicago Sun-Times

Richard: Elmondod anyámnak, hogy fontos szereplő vagyok a darabban, ezért hiányoznom kell az iskolából.
Orson Welles: Természetesen.

Ősztől a mozikban!

Fordította: LinkLuvor.

23 megjegyzés:

b írta...

Hű... :)

b írta...

Hű... :)

Fant írta...

Még, még!! Ez zseniális!! Ez fantasztikus!! Ezt semmiképpen nem hagyhatja ki senki! Ez még annál is jobbnak tűnik, mint amilyennek vártam eddig. McKay félelmetesen karakteres Welles-nek tűnik ebből a rövid előzetesből is, Zac pedig lenyűgöző, teljesen más arc és játék, mint amit eddig megszoktunk.
Hozzá kell tenni, hogy az előzetes első osztályúan van elkészítve, egyszerűségében megkapó és megragadó.

Ez lesz az a film, amit a bulvármédia agyon fog hallgatni, erre készüljünk már most.
Viszont ez a hatalmas lehetőség Zac-nek, eddig is tudtuk persze, most aztán még nyilvánvalóbb.

Egyszerűen ennek a kifordult értékmentes világnak a netovábbja, hogy egy ilyen film, ilyen nehezen talált forgalmazót. De végre sínen van a sorsa, ez a fő természetesen.

b írta...

És mi van akkor, ha az összes Z-s cuccot belerakták az előzetesbe? És eléggé rá hegyezték ki az előzetest :S De az előző bejegyzésem akkor is áll :)) A duplázásért pedig bocsi, mostanában meg van kergülve a gépem :(

Fant írta...

B, ha olvastad LL összefoglalóit, tudod, hogy Zac karaktere, Richard az egyik főszereplő, ezért lehetetlen, hogy az összes jelenetét ellőtték az előzetesben.
Értem mire gondolsz, de ez nem a 17 Again, nem kizárólag Zac tehetségét hivatott bemutatni :)

Persze hű, az már igaz :) Duplázásért semmi gáz, inkább kétszer, mint egyszer sem :)

b írta...

Persze hogy olvastam :)

Névtelen írta...

Nekem is nagyon tetszett, teljesen visszaadja a könyv hangulatát. Miután nemrég láttam az Aranypolgárt, Welles leghíresebb filmjét, amiben ő maga volt szintén a főszereplő, azt mondom, McKay alakítása eddig maxpontos, és az is lesz a kritikák ismeretében.

Ezeket a Cannes-i kritikusokat sem értem, hogy miért nem értékelik, amikor nemrég megnéztem egy ott levetített és díjazott filmet, és szerintem a világon semmi értelme nem volt. Furcsa nézőpontjuk.

A bulvárosok szerintem egyszerűen nem fognak tudni hozzászólni a témához, a könyvet meg nem olvasták, úgyhogy szerintem is csönd lesz arrafelé.

b, Z végig jelen van az előzetesben - ahogy a könyvben is. Ez az a film, amiben nem sok Z-mentes jelenetet várhatunk, és ha lesz is, az a rendező átalakítása.

McKay-t mondjuk én is keveslem, beraktam volna az egyik ordítozós jelenetét mondjuk, de biztos nem akarták hamar ellőni azokat. De a film nem hinném, hogy Z-re lenne kihegyezve, ha főszereplő is, nem olyan markáns személyiség, mint McKay karaktere. És a kritikák alapján Welles van az első helyen, és ennek így is kell lennie, különben nem lenne könyvhű.

Egyébként McKay nevét én Danes elé tettem volna, habár Claire ismert színésznő, McKay pedig a filmszakmában újoncnak számít. Azt a részét nézve népszerűségi sorrend volt.

És mit szóltok ahhoz, hogy "Ősztől a mozikban?" Szerintetek van remény még?

b írta...

Én az előzetesre gondoltam, hogy Z-re hegyezték ki.

;o) írta...

Hát ilyen nincs! Hála az égnek!!!!!!!!! És nálunk pontosan mikor is?????? "Jövőre", mi?
Igen igen igen, én is akarom még nézni....naaaaaaaa, olyan rövid volt! Rettenetesen várom, azt hiszem én is az év filmjének várom, bár a new moon is izgatja a fantáziámat!

Fant írta...

Van még remény szerintem, esetleg van egy olyan érzésem, hogy nem lesz országos terítés, szóval nem a szokásos 3200 mozi tűzi majd műsorára, hanem kevesebb, szokott ez így lenni a komolyabb témájú filmeknél vagy az olyanoknál, amiknél előzetesen nem számítanak akkora népszerűségre - aztán majd esetleg, ha úgy nagy siker lesz (ami kétségtelen) akkor beküldik több moziba is.
Úgyhogy talán ez van a dolog mögött, de azért bízom benne, hogy nem így lesz.
Eddig nincs infó sehol erről, de azért reménykedjünk, végül is, még október-november is belefér az őszbe.

McKay-el kapcsolatban van egy olyan érzésem nekem is, hogy az ő karakterét későbbre tartogatják még. Akát a következő előzetesbe.

B, Z karakterére hegyezték ki az előzetest, de mivel ő az egyik főszereplő, így ez indokolt. Azért nem Megint 17 szindróma még.

Névtelen írta...

remélem nem is lesz az :)

Fant írta...

Most olvastam emberek, hogy a Bandslam 2100 moziban nyit ma este odaát - szóval akkor az elvárásainkat ehhez igazítsuk számszakilag, a Megint 17 áprilisban 3255 moziban nyitott 23 millióval, szóval mindenképp kisebb nyitóbevételre kell számítsunk.
Érdekes dolog, nem tudom mi határozza ezt meg egy ilyen film esetében. Túlságosan rétegfilmnek gondolnák? Túlzás lenne azért... A MAOW, mint művészfilm még indokolt lehet, de ez nem tűnik logikusnak. Mit gondoltok?
Mondjuk Ashley filmje 3106 moziban nyitott 8 millióval, szóval ez megint semmi támaszt nem nyújt a Bandslam várható számaihoz.
Még annyit olvastam korábban, hogy 20 millió a film költségvetése.

Tudom, számok, de ez most izgalmas :) Na mindegy, vasárnap már hátha okosabbak leszünk a mesében, szerintem a pénteki szám már meglesz addigra :)

Fant írta...

Hé, a nap híre: Itthon feliratos lesz a Bandslam!! Ha tényleg így lesz, meg van bocsátva a pár hónap késés részemről - itt a forrás, és akkor egyben a port.hu is megerősíti a magyar premier dátumát.
Végre nem kell a szinkron miatt bosszankodni, még nekem sem :)

Névtelen írta...

Ha a Bandslamet gondolják rétegfilmnek, akkor a Megint 17 szintén a kategóriába esik. Szerintem a témája eredetibb, a főszereplőktől viszont kisebb bevételt várnak, ha nagyon nyers akarok lenni. Viszont ha hozzávesszük Ashley filmjét, tényleg nem lesz az egésznek semmi értelme.

Összehasonlításhoz van egy ötletem, de lehet, hogy hülyeség: átlagolni kéne a bevételeket mondjuk 3000 mozira, szóval vegyük úgy, hogy mindegyik film 3000 moziban nyit. Mondjuk így sem lesz valós az eredmény, mivel aki meg akarja nézni a filmet, az elmegy egy másik moziba, ha messze van is.

De szerintem is jobb kivárni az első számokat, lehet, hogy egyértelmű lesz, és nem kell számolgatni.

Felirat: legalább nem kell bemenni Pest közepébe megint, mert csak ott van felirattal. A szinkronizálás egyébként számomra csak hátrányt jelentett volna, úgyhogy ez jó hír. Viszont így itthon kevesebb bevételre kell számítani a fiatal közönség miatt.

Névtelen írta...

Tényleg szakított Zac Vanessával a meztelen képek miatt? De hát azok a képek még nem a régebbi fotók folytatása? Vagy rosszul tudom? Hiszen látni lehet rajtuk, hogy Vanessa még túl fiatal volt. Tud erről valaki valamit? Másrészről meg nem gondoljátok, hogy ez nem a véletlen műve. Miélt pont most kerültek elő megint ezek a fránya képek, pont mikor volt a TCA, meg mikor Vanessának igen csak fut a szekeret. Gondolok itt a filmekre amiket a közelmúltban forgatott és amit most forgat. Szerintem valaki direkt be akarta sározni éppen most, azzal, hogy most jól megalázza mindenki előtt. Gondolták nehogy nagyon elbízza magát. Szegény Vanessa, én veled vagyok és remélem, hogy emiatt és más miatt sem megy tönkre a kapcsolatod Zac-kel.

Névtelen írta...

Nem a bejegyzéshez tartozik, de ide írom, mert így jobban szem előtt lesz.

Szóval az egyik számos oldalon, a korábban említett Rottentomatoes-on már vannak fenn Bandslam kritikák, és ezeket most megpróbálom összefoglalni nektek pár szempont alapján.

Mivel elég sok kritika van ott, kiválasztottam azt az ötöt, aminek a szerzője az oldal szerint elismert.

Egyébként a 17-hez és a HSM3-hoz képest nagyon jó a jó kritikták aránya, 75% körüli, az összesített vélemény pedig: "A Bandslam egy intelligens tinifilm, amely elkerüli a műfaj kliséit, szórakoztató összessége a zenének és a felnőtté válás bonyodalmainak."


Tehát akkor összesítés szempontok alapján:

Cselekmény és annak megvalósítása: A bandák versenyére épülő cselekményt elcsépeltnek tartják, de a megvalósítás mindenki szerint zseniális, minden jól van adagolva. Attól, hogy tinifilm, és ennélfogva könnyed a hangulata, kliséktől nem kell tartani. A párbeszédeket is dicsérték, sok vicces pillanat volt.

Szereplők/Alakítás: Mindenképp Will karaktere a legötletesebb, a pompomlányt tipikusnak tartják, Sa5m-et viszont nem kritizálták. A mellékszereplők közül Lisa Kudrow alakítása, mint aggódó anyuka, hiteles. Összességében szerintem ez pozitívnak tekinthető.

Zene: Ezt az elemet mindenhol dicsérik, meggyőzőek az előadások, a zenészek nem hoznak szégyent magukra. Tetszett nekik, hogy a zene történelméből is kerültek elemek a filmbe (pl. CBGB).

Andi írta...

Sziasztok!

Hm :) Zanessa4ever ;)))

Fant írta...

LL, egyetértek a nyers véleményeddel, valahogy így gondolom én is. És szintén nem tudom hová tenni Ashley filmjét ebben az összevetésben, senki ne mondja, hogy attól várták a számos megváltást, mert hanyatt esek, valóban a legcélszerűbb, ha kivárjuk az első számokat.
Az átlagolás nem hoz szerintem valós eredményt, de majd ha meglesz az első szám, akkor már majd tudjuk, hogy ahhoz képest, hogy helyezzük el.

Az egyik oldal, amit az imdb-ről ellinkelve találtam, 10 milliós nyitóhétvégét vár - szerintem nyugodtan lehet ennél több is, úgy 10-15 közöttre várom talán. De ott is hozzáteszik, hogy nehéz megsaccolni.
Majd még ha a kedvenc számos oldalam elkészíti a hétvége előrejelzését, szólok, hogy ők mennyit várnak - mondjuk Ashley filmjével befürödtek ők is.
A trend az csak, hogy ha valami kevesebb moziban nyit, kisebbek lesznek a számai - a Megint 17 szerintem hozta a tőle elvárható maximumot.

A kritikák: köszi az összefoglalót! Ezek alapján az összkép nekem nagyon pozitívnak tűnik. A klisékerülés nagyon fontos, összességében akkor bejött, amit előzetesen gondoltunk. Biztos bíztak benne a készítők, hogy a CBGB beemelése a történetbe ütni fog - bejött. Mivel Will az abszolút főszereplő jó hír, hogy dicsérik Gaelan alakítását. Vanessa-t is elismerik, bevallom ezek szerint nagyobb célt ér el ezzel a szereppel, mint előzetesen gondoltam.
Örülök, hogy a promó nem csalóka és tényleg remek a film a kritikusok szerint.

A felirat kapcsán: igen, én is gondolkoztam azon, amit mondasz, hogy így kevesebb lesz a magyar bevétel - de tudja a vihar, nem feltétlenül vagyok róla meggyőződve. Vagyis nem biztos, hogy sokkal. Mondjuk hozzáteszem, hogy 100%-osan örülök, a feliratnak, viszont nem annyira értem, hogy milyen megfontolásból nem szinkronizálják le.

Névtelen - semmi pánik. Nincs semmi gond köztük. A cél egyértelmű, a hatás viszont elmarad, Vanessa kemény nő, a rajongóit pedig nem tévesztik meg a sallangok. Ezt a kört már lefutottuk, ne foglalkozz vele, mi sem tesszük.
V ezerrel próbálja a Sucker Punch-ot, ami élete legizgalmasabb munkájának tűnik, a Beasty dobozban, a Bandslam ma nyit az amcsi mozikban, a barátai mindig mellette állnak - ennyi a lényeg, minden más csak sallang.

Gyakorlatilag Andi kommentje teljesen helytálló és mindent elmond :)

b írta...

A jjj-n az Aly Michalkás bejegyzésben miről írnak?

Névtelen írta...

Ebben V netes antifanjairól írnak, idézik Charlie Saxton (Bug, Bandslam) és Aly véleményét. Összefoglalva szerintük V nagyon kedves lány és nem érdemli meg az ellenszenvet. Plusz Aly szerint féltékenyek rá Z miatt.

b írta...

Nagyon köszi LL! Erre gondoltam :))
Aranyosak, hogy így megvédik V-t :) Az irigység pedig egy csúnya emberi tulajdonság :)

Fant írta...

És teljességgel igazuk is van mindenben.

Amúgy a JJJ rendkívül korrekt promóciót lenyom a Bandslam-nek, ha figyelitek, kiemelt keretes írás, hogy senki ne feledje a mai premiert, interjú V-vel és Gaelan-al, gondolom helyi idő szerint ma még lesz Aly-vel is, le a kalappal előttük.

És írják, hogy Corbin filmje, a Free Style október 9-én debütál az amcsi mozikban.

Névtelen írta...

Szívesen, látom, időközben hivatalos lett:)

A JJJ promója nekem is feltűnt, pacsit nekik:D

Még azt vettem észre, hogy Z számára újabb film jött számításba persze csak pletyka szintjén.