2009. aug. 18.

Sikerül látnunk...

Mintha ez az előző post folytatása lenne, erre is tökéletesen ráillene az a cím, hogy "Olyan jó látni ezt!"

Egyik Névtelen kommentelőnknek hála, csak egy nappal a Kings Of Leon koncert rajongói beszámolója után, megérkezett egy videó, amin sikerül látnunk a banda "Use Somebody" dala alatt Zac-et, Vanessát és társaságukat.

Valóban sikerül őket látnunk, csakhogy ez nem a szombat estéről való - hanem vasárnap estéről. A pár ugyanis úgy tűnik nem bír betelni a bandával, aminek tagjaival egyébként is jó barátságot ápolnak - hiszen a péntek estét is együtt töltötték, erről volt szó a beszámolóban is - és amíg ráérnek és amíg a városban koncertezik az együttes, bizony megjelennek koncertjeiken, akár egymás után két nap. Micsoda dolog ez! :D De így legalább vasárnapról...

Sikerül látnunk, amint Baby V megfeledkezve mindenről ugrál, táncol, élvezi a zenét, mindezt imádnivalóan és megmosolyogtatóan.

Sikerül látnunk, amint Zachary is elengedve magát, ugrál, táncol, élvezi a zenét, mindezt férfiasan, szexisen.

Sikerül látnunk, amint e kettő egymás társaságban éli át az eszméletlen élményt, egymáshoz érve, együtt táncolva, ellazulva és nevetve...



Igen, sajnos csak a videó első felében sikerül látnunk őket, de legalább megbecsüljük. :) Supercute, priceless, adorable - komolyan, tudtok rájuk jobb jelzőket? :D És most nem a KoL-ról beszélek. :P:D

44 megjegyzés:

Fant írta...

A jelzők rég elfogytak :) A lazulást a tökéletesig fejlesztették mindketten, V talán még a tökéletesebbnél is jobbat mutatott be :)
Örülök, hogy jól érezték magukat és totál ki tudtak kapcsolni.

Névtelen írta...

Egyébként kár, hogy kisétáltak a látótérből... de jóból is megárt a sok, így legalább megbecsüljön azt a pár másodpercet:)

b írta...

2x is voltak KoL koncerten? Nahát :))

Névtelen írta...

Igen, a múltkori pókerezős alkalommal együtt ez a második. Plusz még az MTV Movie Awardson is fellépett a KoL:)

Névtelen írta...

Mégse, ez a harmadik koncert, a beszámoló a szombatiról szólt, ez meg a vasárnapi a VABN szerint. Mit meg nem engedhetnek maguknak:))

Fant írta...

Ez aztán az aktív pihenés :)) Repetáztak, jó volt, mentek újra, nem semmi :)
A JJJ is írja, hogy vasárnap is ott voltak :)

Elég ennyi is, a többit úgyis hozzá tudjuk gondolni :)

A beszámoló aztán ahogy V-t elnézem szólhatott volna vasárnapról is :))

Névtelen írta...

A hatása csak fokozódott:D

Egyébként ha többet akartok látni, itt egy világosabb videó :)

(f.é.) írta...

Akár szombat,akár vasárnap,de én ezt már tegnap,azaz már hétfőn láttam,amikor is azt a részletes rajongói levelet olvashattuk.:)
És igen:inkább kétszer,mint egyszer sem!:))

Andi írta...

Őrületes dupla bulijuk lehetett :)))

Névtelen írta...

Ha valaki tud angolul, és érdekli a szakvélemény a promóról, olvassa el ezt.

Fant írta...

LL ne ölj meg :)) Jó, ha a negyedét ki tudnám sirabizálni, pedig nagyon érdekel. Segíts nekem, légyszi. Ha nem is az egészet, de a kivonatos lényeget, ha lefordítanád megköszönném nagyon.
A filmzenére vonatkozó rész különösen izgat. Látom, hogy a címcserék mellett sem mentek el szó nélkül.

Névtelen írta...

Nem tervezek mára gyilkosságot :D

Most tuti nem kezdek fordba, de holnap csinálok belőle egy összefoglalót és felrakom, a hangneme nem biztos, hogy beleillene a blog hangnemébe. De nem mondok időpontot, a holnapi programom elég bizonytalan, megteszem, amit tudok. Nem dicsérték a címváltoztatást egyáltalán, az biztos, és kiderül a rendező véleménye is. Ennyit elöljáróban.

Fant írta...

Csak egyetlen mondat még a számokról: van remény a hosszabb távú stagnálásra - hétfőn a trend az, hogy minden filmnek jócskán esik a bevétele a vasárnaphoz képest: most - az egész mezőnyben a Bandlsam bevétele esett százalékosan a legkisebbet!
De mivel megígértem, ezért nem pörgök a számokon :)

Fant írta...

Kösz előre is! Nem is ma gondoltam :) Nem sürgetlek vele, holnap én is elfoglalt leszek napközben, amikor ráérsz akkor csinálod, várom nagyon, de türelmesen.
Némiképp indulatos cikk, azt látom.

Névtelen írta...

Nincs mit egyelőre:)


Kíváncsi vagyok a számokra, de mindent a maga idejében:))

m* írta...

huhh. erre tényleg nincs szó... :)

egyébként Fant, bocsi, hogy ide írok a mesével kapcsolatban, de a történet már átment a másik odalra. :P :D szóval igen, gyűlik a mesekönyvre való... :D ami a 17-et illeti lassan tényleg lekerül néhány mozi műsoráról, viszont jön a bandslam aminek még mindenképpen nagyobb számokkal kell még jönnie. (igen tudom, ezt már mindenki leírta. :D)
és egyébként mi a helyzet a hsm3 cd-vel?

bocsi mindenkitől h ebben az utóbbi 1-2 napban ilyen foghíjasan kommentelgetek. :S :D

ja, és mostmár LL a blog egyetlen sportolója. ;) :D

Névtelen írta...

m*, nem úgy értetted, hogy most már nem én vagyok az egyetlen. Amúgy szerintem eddig se csak én voltam, de akkor elmondod, mit sportolsz?:)

m* írta...

nem, nem, jól írtam. ugyanis a hét elején befejeztem kézislabdás pályafutásomat jó 4 év után. :D :(

na és te mit sportolsz? :)

Névtelen írta...

Akkor sem én vagyok az egyetlen, régebben egy Dorka nevű lány írta, hogy futóversenyen második lett:)

Én magasat ugrok, kicsit több, mint két éve versenyzem is:))

Névtelen írta...

Felraktam a hivatalos vélemény összefoglalóját. Tök jó, hogy úgy is eltaláltuk az okot, hogy nem láttuk még a filmet és nem ismerünk belső részleteket.

Egyébként még egy dolog, ami még eszembe jutott, és nem beszéltünk róla: nézzetek rá a poszterre egy olyan gyerek szemével, aki nem arra hagyatkozik, amit olvas, így teljesen ki van szolgáltatva annak, amit elé raknak. Lát három mosolygó embert: az egyiket ismeri a HSM-ből, a másik egy szőke népszerű csaj, a harmadik meg egy srác, akit külsőleg össze se lehet hasonlítani Z-vel. A sztori meg valami hasonló, biztos le kell győzni a nagymenőket a suliban...

Szóval ilyen lehet a gyerek gondolatmenete, szerintem ez tökéletesen vázolja az elhibázott promót.

Fant írta...

m*, azért remélem nem valami sérülés az oka a sportolás befejezésének.

A HSM 3 cd - először is gratula, mert te jelezted egyedül, hogy észrevetted a hibát a mesében! :) Mondom akkor, hogy mi van vele: A 42. héten a 17. pozíciót foglalja el a Billboard Soundtracks listáján - előző héten 18. volt :)
Egyébként, mennyi történetet számlál eddig a mesekönyved? :)

A számok: a 17 szépen lassan kifut, nemzetközileg vannak még számai mondjuk, de odaát ennyi volt a mozis karrier, onnan jövő héten már dvd-s számokkal találkozhatunk :)
Szegény kis Bandslam-nek kellene jönnie, majd meglátjuk, nagy robbanásra nem számíthatunk talán.

Ellenben: vasárnap a mesében tervezek jönni két ismert és kedvelt ember Bandslam-ről alkotott véleményével! :) Aki esetleg tudja kikre célzok, ne lője le a poént légyszi :))

LL, nagyon-nagyon köszi a fordot!! Könyörgöm lőjük le Rob Freidman-t!!
Igazad van, a film teljes ismerete nélkül is megközelítőleg erre jutottunk. Ami ránk nézve tök jó, Freidman-re nézve elég gáz, hogy két ember, onnan nézve a világ végéről. nulla marketinges tapasztalattal, sokkal jobban tudja mit kellett volna csinálni ezzel a filmmel.
A még nagyobb gond az volt, hogy igazán még azt sem lehet mondani, hogy túlzottan V-re építették volna a promóciót szerintem.
A plakát úgy elszúrt, ahogy van, ez már igaz, gyanítom Sa5m a filmben abszolút nem mosolyog. Ami a Rock on címhez készült egy fokkal jobb lett volna. Na az a cím mondjuk szerintem is jellegtelen volt.
Azt a vasárnapot el tudom képzelni, látták a filmet a nagyok és sorra szóltak, hogy a vihart műveltek promóció terén...
Hogy Todd Graff rendező otthagyja a megbeszélést... Egek, mi volt ott, amiről nem is szól a cikk.
Szegény V állítom úgy járt, mint a zenei albumaival. Piacképes anyag, nulla és elszúrt promócióval.
Jó, mondjuk a Bandslam más kaliber és azért a cikkben rettentő pozitív, hogy mennyire nagyra tartja a szerző a filmet. Mondjuk nyilván ha nem így lenne, nem is foglalkozott volna vele ilyen terjedelemben.
A dvd-hez az a reklám kell majd, amit beszéltünk is, egyik nap, az a kis fél perces spot, illetve hasonlók. Új cím... nem tudom, arról nem vagyok meggyőződve, hogy jó húzás azért. Mondjuk, akkor el lehetne adni majdnem mint új terméket talán.
Amúgy a Will, mint cím - szintén nem tudom... Mondjuk valószínűleg a tartalomhoz ez állna a legközelebb, mert sokszor elmondták, hogy ez a film igazán Will-re koncentrál. Mondjuk kicsit snassznak érzem.
A plakáttal kapcsolatban is nagyon igazad van.
Nem sikerült abszolút becélozni a közönséget, szerintem mondjuk az a zenéről szóló rendezvény, aminek állandóan elfelejtem a nevét, mindenképp jó lépés volt. Voltak lépések az idősebb korosztály felé, mint ez is, de összességében nagyon kevés.
Iszonyúan várom az október 22-t.
Még egyszer köszi a fordért LL, nagyon érdekes és tanulságos cikk.
És a soundtrack: akkor itt sem tévedtünk! Tényleg érdekes hangzásvilág. Sikerült meghallgatnod? :)

Fant írta...

Kicsit a számokra térve, megvolt az angol premier a Bandslam kapcsán és a számok a körülményekhez képest nem rosszak, nem kell hatalmas összegre számítani, de ahhoz képest, hogy a marketing milyen, egészen tűrhető :) Vasárnap a mesében kiderül, ahogy hosszú idő után az is, hogy a HSM 3 dvd/blu-ray eladása hol tart jelenleg :)

m* írta...

nem, nem sérülés miatt. :)
egyenlőre még "csak" a legutóbbi két mese van kinyomtatva. :D

Fant, én szerintem teljesen hülye vagyok, de itt most miről van szó? A promóció stb. Bocsii.

Fant írta...

m*, ha nem sérülés, akkor rendben :)
Hogy miről is van szó itt a promóció terén: pár kommenttel feljebb LL belinkelte egy cikk fordítását, szakértők és bennfentesek elemzik a Bandslam promócióját, és arra jutnak, hogy nem a megfelelő korosztályt szólították meg a reklámmal, ezért szerények a számok. Ami kékkel van szó, "összefoglalóját" - az a link, azt töltsd le, és olvasd el, arról van szó :) Nagyon érdekes cikk amúgy, érdemes elolvasni.
Ha valami nem stimm, szólj :)

Szóval kettő :) Most egy ideig el leszünk látva számokkal, így nőhet a mesegyűjteményed :)

Névtelen írta...

Tegnap nem tudtam már jönni, bocs miatta, de most itt vagyok:)

Fant, az egyik embert tudom, kicsoda, de akkor nem mondom el.
Oké, megegyeztünk, likvidálni kéne Dane Cookot és Rob Freidmant.:D
Azért ez a marketinges dolog tényleg elég bonyololt kérdés, szerintem se építették V-re a promót, de mindenképp ő és Aly kapott nagyobb hangsúlyt. Viszont ismeretlen emberekkel nem lehet reklámozni, az alatt meg, hogy hívjuk fel a figyelmet a hangulatra meg a párbeszédre, nem tudom, mit értenek. Csak az jut eszembe, hogy több részletet kellett volna közölni, és olyanokat, amik inkább az egész film hangulatát tükrözik. Nem pedig olyanokat kiválasztani, amelyikekben V kivételesen mosolyog. A zenét meg jobban kellett volna harangozni, lefogadom, hogy az amcsiknak is kiment a fejéből, hogy már kijött a soundtrack, legalábbis sehol nem láttam ilyen bejegyzést. Egyébként meghallgattam, és nagyon tetszett. Még egy bizonyíték a korosztályos immár beigazolódott sejtésünkre.
Szerintem a Will sokkal jobb cím lett volna, mások szerint is. A DVD szerintem simán menthető még. A címváltás pedig lehet, hogy jobb lenne, de ebben én sem vagyok biztos.
Szerintem V simán elégedett lehet a kritikai fogadtatással, főleg, hogy itt végre elismerték, mint színésznőt is, a zenei kritikák meg nem mindig voltak pozitívak róla.
Arra azért nem gondoltam volna, hogy Freidman ilyen ádáz harcot vívott volna a józan ész ellen.
A Bandslam verseny és a Reel Thinking Event mindenképp jó fogások voltak.
Szerintem is jó érzés, hogy ilyen soan hozzászólnak egy "tinifilm" elhibázott promójához, őszintén szólva egyáltalán nem ilyen cikkeket vártam. Ezek után szerintem lényegtelenek a számok, hiszen nem a filmen múltak, és én is nagyon várom már az október 22-t.:) Ettől függetlenül azért remélem, javul a helyzet a bevételek terén, és várom a következő mesét.

Az összefoglalás szerintem néha elég monoton és vázlatos volt, ezért bocsi.

Fant írta...

Segond, lényeg, hogy itt vagy :)

Szóval: a film hangulatára mindenképpen egy másféle előzetessel kellett volna felhívni a figyelmet szerintem, ahhoz hasonló ami az új volt, azzal kellett volna nyitni. Abban már nincs is szó a versenyről, ellenben a hivatalos előzetessel. És ahogy mondod, több részletet kellett volna mutassanak a filmből. Nameg a plakát ugye.
Én is úgy gondolom, hogy ismeretlenekkel nem lehet reklámozni, de viszont ha ügyesebben csinálják, Gaelan-t fel lehetett volna építeni a promó alatt ha akrják és ez még V elfoglaltságaitól is független. Persze nem Z kaliber, de szimpatikus srác, jobban be kellett volna mutatni a közönségnek. Ja, és Lisa Kudrow-t majdnem teljesen kihagyták, az jutott még eszembe, pedig őt ismerhetik a Jóbarátokból azok, akiknek kellett volna szóljon a promó.
Mondjuk semmiképp nem érzem túl hangsúlyosnak V szerepeltetését, szóval a hiba nem itt volt.
Zene: ott is azzal volt a gond, hogy két dalt mutattak meg a soundtrack-ról Aly és V énekelték azokat is, szóval ebből a szempontból, túl azon, hogy mi jól jártunk vele, szintén másképp kellett volna.
A Will, mint cím, nem tudom igazán, sok helyen olvastam én is, hogy jobban tetszett volna, annyi biztosnak tűnik, hogy a film tartalmához közelebb állt volna.
Igazad van, ha a dvd kapcsán megfogadják a tanácsokat, akkor az még menthető, de csak akkor.
Reel Thinking Event, igen-igen, erre gondoltam tegnap, a legjobb húzásuk volt. Ahogy a Bandslam verseny is jó volt, volt itt 1-2 ügyes dolog, csak kevés.

Összességében én is úgy érzem, hogy szakmai elismertség terén sokat jelent ez a film V-nek, nem is gondoltam, hogy így lesz majd.

A számos helyzetről csak annyit, hogy odaát a hétfő és a kedd is remek volt, persze a saját szintjén :) De ahogy mondod: a számokon nem érdemes már rágódni tényleg ezek után.

A két ember: köszi :)

Az összefoglaló nagyon jó lett, benne van a lényeg, számomra max pontos!

Fant írta...

Közben a két ember mégiscsak egy lesz, benéztem nagyon. Bocs, aki már beleélte volna magát. De kritikai idézetek lesznek még benne mindenképp :)

Amúgy ahogy nézem az a múltkori könyvmegfilmesítéses pletyka Z-vel kapcsolatban még mindig tartja magát. Bár van egy olyan érzésem, hogy a szerző így akar kicsit nagyobb hírverést csapni a könyvének, de ne legyen igazam :)

Másik filmes pletyka Z-ről, aminek viszont tényleg nulla a valóságalapja, csak azért írom le, mert szórakoztató, hogy a következő Batman filmen Zac lenne Robin. Ez azért vicces, mert Nolan már az elején megmondta, hogy amíg ő lesz a rendező, Robin nem lesz a filmben :)

Névtelen írta...

Az azért érdekes, hogy a 17 egyszemélyes promójában is többet szerepelt Matthew, mint itt Lisa. Bár Will anyukájának nem is lesz döntő szerepe a filmben, gondolom, de azért lehetnek vicces jelenetei. És V-n meg Aly-n keresztül simán bemutathatták volna Gaelan-t, egyébként sok interjúban kérdezték őket Will-ről, de a Summit maga semmit nem tett ennek érdekében.
Még a zenével kapcsolatban: Aly-ék zenéje közelebb áll a soundtrackhez, sőt hangzás alapján ezek a dalok szerepelhetnének valamelyik albumukon, de nekik is inkább fiatalabb közönségük van, és az ő zenjéjük alternatív rock, összességében a soundtrack keményebb. Szóval még egy szám kellett volna a Honor Society-n kívül, mert az sem a keményebbek közé tartozott. De most már tudjuk, hogy direkt akarták így.

Örülök, hogy jó lett az összefoglaló, elég furák voltak a keletkezési körülményei, azért gondoltam, hogy nem feltétlen.

Már épp csekkolni akartam, ki lehet a második ember, de akit már korábban is láttam, az 100%-os:)

Robert Rave miközben hangsúlyozza, hogy egyáltalán nincs kőbe vésve semmi, azt mondja, Z lenne tökéletes a főhős megformálására... hát igen, elég gyanús, máskülönben nem tudná senki, legalábbis itt, hogy létezik egyáltalán.

Karib tenger 4 után most Batman? Ezeket a pletykákat viszont nem értem, az összes kamu egyértelműen, de ezeknek a filmeknek nincs szükségük népszerűsítésre, bőven vannak bennük nagy nevek.

A mese után kérdezni akartam múltkor, de kiment a fejemből, szóval az idézetek saját fordok? Mert ha angolról fordítottad, akkor gratula:))

m* írta...

oké, letöltöm, és nagyon köszi. :)

igen, és ha meglesz egy mesekönyvre való már csak valami jó kis borító kéne neki. :D xD

egyébként lenne egy kérdésem. valamelyikőtöknek nincs meg vanessa 2. albuma eredetiben? mert én nemrég vettem meg és nagyon meglepődtem amikor megláttam h nincs benne az a kiskönyv amiben a dalszövegek meg stb. vannak. csak egy lap volt. :O gondolom h európai változat... :S

Fant írta...

Tegnap már nem voltam, ezért reagálok csak most:

Igen LL, az idézetek saját ford angolról. Mit össze szenvedtem vele, ne tudd meg, de németül nincs meg így kénytelen voltam összehozni angolról :)) Szerencsére nem bonyolult mondatok, a szavak pakolásával is ki tudtam következtetni.
Megpróbálkozok ma azzal amit 100%-osan tudsz, ha beletörik a bicskám lehet, hogy a segítségedet kérem :)
Kitaláltam, hogy minden mesébe pakolok kritikát, de vesztemre csak angol van :))

Lisa-val kapcsolatban emlékszem egy olyanra, hogy valaki írta, hogy ő lopja a show-t úgymond, szóval kis szerep de lehetett volna indokolt a szerepeltetése, másrészt pedig Matthew szerepe sem volt túl nagy a 17-ben. És a hírnév alapján is lehetett volna többet foglalkoztatni a promó során.
A soundtrack-el kapcsolatban: Aly-nek nagyon jól áll ez a stílus, onnan ismerem csak a zenéjüket, hogy egyszer belinkeltél egy dalukat, az alapján én is azt mondom, hogy a soundtrack-en énekelt dalai ahhoz állnak közelebb kicsit, a többi dal viszont, ahogy mondod keményebb, azzal a kivétellel.

Rave részéről egyelőre nagyon marketing ízűnek tűnik a a dolog. Annyi mondjuk lehet benne, hogy a főhősét Z karakterére írta, szóval, hogy ő inspirálta az írásban. Meglátjuk mi lesz, gondolom előbb a könyvnek sikernek kellene lennie, majd utána jöhetnének az egyeztetések a filmváltozatról.

A Batman-es, Karib-tengeres pletykákban csak azt nem értem, hogy miért gondolják, hogy bárki bedől nekik.

m*, a borítóval kapcsolatban majd ha odáig érsz kérd meg Dittát, hogy valami jó képet találjon neked, az egésznek a címe pedig legyen az, ami benne van a legutóbbi mesében is - a mesekönyv jelszava :)

Az album nekem nincs meg eredetiben. Nem emlékszem pontosan, hogy az amcsi változatban volt-e kiskönyv, de valószínűsítem. Mondjuk nem értem miért spórolják ki, szerintem így is kevesen vesznek eredeti cd-t manapság.

Fant írta...

LL, írtam neked mailt, másfél mondatban szeretném a segítségedet kérni :)

Névtelen írta...

Válasz elküldve:) Írtam bele egy lehetséges megoldást angol fordra, de az is legjobb esetben körülbelüli jelentést ad.

Az amcsi albumhoz volt kiskönyv, anno ki is nyomtattam.

Most megyek, később majd írok részletesebben.

Egyébként tegnap néztem az atlétika VB-n a magas döntőt, szurkoltam Vlašićnak, aki nyert is, de a kommentátorok szerintem elég dühítőek voltak... állanóan Usain Boltot istenítették, aki rekordot döntött 200-on, miközben a magas helyezések dőltek el, Vlašić meg 210-en próbált rekordot dönteni. Ezek szerint az Euro Sporton sincsenek normális kommentátorok, legalábbis ha atlétikáról van szó.

De a tüzijátékról emiatt lemaradtam, volt valami rendkívüli?:)

Fant írta...

Köszi szépen! :)

Az Eurosportot annyiban védeném, hogy az összes olyan csatorna közül aki sportot közvetít itt vannak a legjobb kommentátorok. Tegnap este nem voltam itthon, így aztán nem láttam a közvetítést, meg a tűzijátékot sem. Utóbbi kapcsán nem hiszem, hogy volt valami extra, úgy néz ki botrány nélkül megúsztuk kivételesen :))

Bolt magasztalása részben érthető eszméletlen amit művel, teljesen lazán veri a komplett világot.
Hogy miért kell a magasugrás alatt is vele foglalkozni azt nem tudom. Az a baj, hogy az atlétikánál annyira egymást érik a versenyszámok, hogy nincs idejük kiörömködni magukat a riportereknek.
Bár hozzáteszem, Bolt győzelme nem volt egy kicsit sem váratlan, még a világcsúcs is borítékolható volt.
Szóval az Eurosporton vannak szerintem messze a legjobb kommentátorok, függetlenül ettől, általában az atlétika közvetéseik is jók.

Névtelen írta...

Elhiszem, hogy Bolt volt a nap szenációja a VB-n, ráadásul még a pólójával is nagy röhögést váltott ki, de az nem csak számomra volt idegesítő, hogy a magas közben - amit így is csak néha-néha vágtak be - is ezzel kellett foglalkozni. A kommentátorok biztos futók voltak anno, vagy az áll közel hozzájuk.

Még a sountrack-hez: Aly-éknak három albumuk van, az egyik rockosabb, a dal onnan volt, a másik lightosabb, a harmadik karácsonyi album.

Szerintem Rave nyilatkozatával akkor kellene foglalkozni csak, ha Z-ék oldaláról is hozzászólnak.

Névtelen írta...

Egyébként biztosra veszem, hogy már elhaladtál az Alkonyatban a rész mellett, ahol az az utalás van, legalábbis biztosan a 13. fejezet előtt.

Fant írta...

Elhaladtam? A viharba :)) Át kell gondolnom az eddigieket, de még mindig csak az jut eszembe, hogy Edward bőre a napfényben milyen.
De rá fogok jönni a megoldásra, nem adom fel.

Egyébként a google fordító egész jól működik angol-német vonatkozásban. Mondjuk azt a mondatot, amit kérdeztem, nem tudtam volna megfejteni úgy sem. De másnál nagy hasznát vettem viszont. Kivételesen éppen most írom a mesét, a fele már kész :)

Persze, teljesen jogos a felháborodásod a közvetítés kapcsán. Nem igazán kiforrott még az atlétika közvetítés én úgy érzem. Bolt pedig valóban a nap szenzációja, bár annyira nem volt váratlan a sikere, hogy egy egész más sportágat is át kelljen dumálni, ez igaz, még akkor sem ha 200-on 10 métert vert a mezőnyre. Hamarabb le kellett volna higgadni a riportereknek.
Sajna ez van, és ez a legjobb így is. Gondolod milyen lehet a többi :)

A dal akkor konkrétan Aly-ék albumáról való?

Rave: igaz. Szerintem Z emberei éppen próbálják olvasgatni a könyvet megjelenés előtt, hogy tudják miről is van szó :)
Egyébként nem tudom, hogy a könyv szerzőjének egy megfilmesítésbe mekkora a beleszólása színészválasztás kapcsán. Vagy csak megállapodástól függ?

Névtelen írta...

Szerintem olvasd végig a mesében azt a jelenetet, utána a 10. fejezetet, utána biztos, hogy rájössz... nem nyakatekert egyáltalán. Ha mégse jössz rá, még egy segítséget mondhatok :)

A google fordító gondolom, hogy rokon nyelveket viszonylag jól át tud alakítani, de magyarra fordítani nem sok értelme van vele.

Magasnál sajna mindig csak néhány percre vágnak be ugrásokat, kell idő, hogy a versenyzők felkészüljenek, meg megbeszéljék az edzővel a hibákat, közben meg mennek a futószámok. De persze legalább addig a pár percig figyelhettek volna arra, amire kell. Az m2-t volt szerencsém megtapasztalni, eddig az Euro Sport vezet.

Szerintem hivatalosan annyira meghatározó szerepe nincs a színészválasztásban, de persze jó reklám lehet a filmnek, ha azt az embert választják, akit ő is javasolt.

Fant írta...

Ezt mindenképp megfejtem még ma :)

Kipróbáltam a magyarra fordítást, rettenetes, igazad van. Ugyanazon megnéztem németül, és teljesen jó, meg is van a jövő heti meséhez a kritikai rész.
Köszi a tippet még egyszer, nagy segítség.
Érdekes, tényleg, hogy valószínű a rokon nyelvek miatt ilyen jó a fordítás. Mindenképp szerencse.

Az atlétika közvetítésekben szerintem az is tényező, hogy a futószámok talán a legnépszerűbbek, meg könnyebben követhetőek, mint a magasugrás, pont azért amit írsz is. Nyilván ez nem menti a kommentátorokat.
"Ajánlom" még az rtl, a Sport 1, vagy a Sportklub sportközvetítéseit, annyira rettentőek, hogy külön felértékelik az Eurosportot.

A színészválasztásos dolgot hasonlóan gondolom én is. Mondjuk szerintem az sem mindegy, hogy mekkora siker a könyv. Például az Alkonyat és a HP esetében el tudom képzelni, hogy a szerzőknek az átlagosnál nagyobb volt a beleszólásuk.

Fant írta...

LL, a megfejtésre van egy verzióm :) Csak nem a vadászatra gondolsz? Konkrétan arra, hogy Edward-ék medvékre vadásznak, mégpedig lőfegyver nélkül?
Azért siklottam át rajta, ha ez a megoldás, mert én a tetoválós irányba indultam el :))
Jó a megfejtés vagy tovább kell keresnem? :)
Emlékeztem erre, de most, hogy újra is olvastam a 10-es fejezetet és nagy nehezen megtaláltam a vonatkozó mesét még május 10-ről ez tűnik megfejtésnek :) Na?? :)

Névtelen írta...

Igen, jó megfejtés, örülök, hogy végre megvan! :))) De akkor elmondom az abszolút közös pontot: a grizzly szó szerint mindkét helyen szerepelt :) És direkt ezért mondtam, hogy az egész jelenetre figyelj, ne csak a tetoválásra :)

Örülök, hogy működik nálad is a fordítóprogram, ezt a két nyelvet nagyon tudja ezek szerint.

Még a sportadók közvetítéséhez: egyszer valamiért arra kényszerültem, hogy tesómmal focimeccset nézzek ha jól tudom, Sport 1-en, és azon a kommentáláson napokig röhögtünk. Baromi uncsi és értelmetlen volt az egész, de egyszer az egyik játékos nekiesett a bírónak, a közvetítés pedig: "Most egy kis kakaskodást látunk..." Komolyan, néha még most is eszembe jut:)

A könyvvel kapcsolatban egyetértek, most már több infót kéne hogy kapjunk a dologról.

Fant írta...

Igen, persze a grizzly, arról is ugrott be konkrétan :)
Na hallod, én is örülök, hogy megvan végre, mostmár nem kell erre koncentrálnom :))

A fordítóprogram: tényleg jó, és végül elég ha ezt a két nyelvet jól tudja.

Kis kakaskodás :)) Mondjuk ez szánalmas. Igazság szerint van 2-3 kommentátor, aki a focit nagyon tudják közvetíteni, rajtuk kívül jobbára szenvedés hallgatni bárkit.
Az rtl-nek volt egy kommentátora régebben, aztán átmentették a sportklubra, aki állandóan focit közvetített, annyira idegesítő stílusban beszélt, hogy nem bírtam hanggal nézni a közvetítést.
Szintén a Sportklubon van egy kommentátor, aki pedig úgy közvetít, mintha részeg lenne állandóan, néha röhögök rajta :)

Névtelen írta...

Ja, téma letudva:);) Mondjuk tényleg elég lassan ment:D


Hiába, ezek szerint kommentálásban is a sor végén kullogunk:( Na nem baj, de már csak az ilyen beszólások, mint a kis kakaskodás kárpótolnak ezért, azt még most is felemlegetjük tesómmal:))

Fant írta...

Lassan, de az a vicces, hogy idáig eljutottam a múltkor már, mikor tartottam egy "kis" szünetet :))
Akkor legközelebb akkor hozom szóba, mikor kiolvastam :))

Sajna igen, a sor végén vagyunk ebben is, de az Eurosport-nál ott a remény azért. A tenisz, a kerékpár és a MotoGP közvetítésük például átlag feletti szerintem. Aztán van amiben fejlődniük kell, mint az atlétika például.
Igen ha van valami ilyen vicces beszólás az jóvá tesz pár dolgot :)

Névtelen írta...

Oké, de akkor ne tarts ekkora szüneteket:)