2009. aug. 13.

Valóra vált utolsó kívánság

"A tíz éves Wendy Campos egy mindennapi, átlagos lány volt, aki szeretett játszani, vásárolni és filmeket nézni, mint például a népszerű High School Musical sorozatot; ez volt egészen 2008. április 30-áig, amikor agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Egyszer, elkezdett ezekre a rettenetes fejfájásokra panaszkodni. - mondta édesanyja, Mirna Godinez. Kevesebb, mint egy hét múlva már a műtőasztalon volt, hogy eltávolítsák a daganatot.

Godinez azt mondta, hogy a diagnózis nem érkezett meg, és amíg a család imádkozott, Wendy a sugárkezelés és a kemoterápia hónapjain ment keresztül.

Március elejére gyógyult meg, de csak hogy március 13-ra máris visszaessen.

Az eredeti daganat már nem volt meg. - mondta Godinez. A kezelések és a műtét elpusztította. De egy másik daganat keletkezett az agytörzsén. És megmondták nekünk, hogy nem tehetnek semmit.

Wendy, akit már bejelentettek a helyi Make-A-Wish szervezethez, ami súlyos betegségben szenvedő gyerekek kívánságait teljesíti, tavaly augusztusban hirtelen elsőbbséget kapott kívánsága valóra váltásához.

Wendy kívánsága az volt, hogy találkozhasson a fiatalok bálványával és a "High School Musical" csillagával, Vanessa Hudgens-szel.

Karen Iglesias, a Make-A-Wish alapítvány dél-nevadai elnöke elmondta, hogy Wendy kívánsága eredetileg csak későbbre volt tervezve, és még nem voltak benne biztosak 100%-ig, hogy tudják-e teljesíteni.

Próbáltunk Vanessa időbeosztásán kísérletezni, hogy legyen egy kis hely a látogatásra, de épp forgatott és nehéz volt. - mondta Iglesias.

Aztán az alapítvány kapott egy hívást Wendy orvosától, aki elmondta nekik, hogy a kislánynak már nincs sok ideje.

Tudtuk, hogy valószínűleg már csak egy hete maradt. - nyilatkozta Iglesias. Ez fellendítette az ügyét, hogy gyors kívánság legyen. Minden nap egyre rosszabbodott az állapota, és féltünk, hogy hamarabb itt hagy bennünket, még mielőtt sikerül valamit kitalálni Vanessa embereivel.

Iglesias szerint, amikor Hudgens megkapta a hívást, hogy találkozzon Wendy-vel, abbahagyta a forgatást New York-ban és azonnal a kislányhoz sietett.

Mindent otthagyott és Nevadába jött. - mondta Iglesias. A hírességtalálkozós kívánságok trükkösek lehetnek, mert néhány híresség nagyon kedves, néhány már nem annyira. De Vanessa, igazán felülmúlta, és túl is ment rajta.

Wendy május 13-án este kapta meg álmát, amikor Hudgens megérkezett otthonába, ahol édesanyjával és három lánytestvérével él.

Wendy azokban a napokban már nem tudott sétálni vagy beszélni, de még mindig tudott kommunikálni az arcával. De Godinez szerint öröme, több volt, mint látható, amikor példaképe meglátogatta.

Az a nagyszerű, meglepett kifejezés volt az arcán. - mondta Godinez. Ez tényleg egy valóra vált álom volt neki.

Godinez azt mondta, Hudgens több, mint egy órát töltött a kislánnyal, énekelt neki, ölébe vette és simogatta az arcát.

Igazán hihetetlen volt. - mondta Godinez. Örökre hálás leszek neki azért az élményért, amit a lányomnak adott.

Wendy május 24-én halt meg szerettei körében.

Godinez azt mondta, bár még mindig nehéz megbirkózni legidősebb lányának elvesztésével, örömmel emlékezik vissza Wendy és Vanessa találkozására.

Még mindig látom a nézését az arcán, amikor megpillantotta Vanessát. - mesélte. Ez volt az utolsó kívánsága, és valóra vált... egy szó sem írja le azt nyugodtságot, amit ez okoz nekem. Ez volt az, amit megtehettünk még érte.

A Make-A-Wish alapítvány dél-nevadai részlege évente körülbelül 150 kívánságot teljesít, hetente átlagosan hármat, azoknak a gyerekeknek, akik halálos betegséggel küzdenek.

Néha a kívánság a pihenést hozza meg azoknak a családoknak, akik ezekkel a szörnyű betegségekkel küzdenek. - mondta Iglesias. Sok esetben ezek a kívánságok, annyira tudnak segíteni a kisgyerekeknek, hogy csodálatos gyógyulás következik be és boldog életet élhetnek. Máskor, ez lehet az utolsó boldog élmény, amit a család együtt él át. Ilyen volt Wendy-é is.

Godinez-nek minden egyes nap hiányzik a lánya, de gyakran érzi jelenlétét a házban.

Tudom, hogy egyszer még újra fogom látni, tudom. - mondta.

Godinez, aki jelenleg egy kisfiúval várandós, elmondta, hogy Wendy nagyon izgatottan várta a pici születését.

Fernando-nak akarta nevezni, mert azt hitte, hogy az hitet jelent.- mondta. Úgy tervezem, így fogom elnevezni. Mert képes akarok lenni arra, hogy elmondjam majd neki egyszer, a nővéred nevezett el."

Eredeti cikk: View.

12 megjegyzés:

vivszii. & lia. írta...

ez annyira szép.OO <3

Fant írta...

Istenem...
Ez a történet... nem is tudom, nem találom a méltó jelzőket rá. Megható, megindító, mindenképp, de több ennél... Szép de mégis tragikus...

Annyi biztos, hogy aki bármikor kételkedett Vanessa emberségében, az csattanós választ kapott... Ez a lány egy angyal.

Lelkileg senkinek sem lehetett könnyű ez a látogatás. Nem tudom, nem tudok a történetre semmi méltót mondani azt hiszem.
Priceless - talán.

Teljesüljön minden, amit az anyuka szeretne, legyen elég ereje mindenhez...

(f.é.) írta...

Helló!
Húú,ezek a dolgok a lehető legkeményebbek.Miközben olvastam a hideg futkosott rajtam.A könnyeimmel is küszködtem rendesen.
Hit,remény,szeretet,és emberség!

Névtelen írta...

Én sem találok szavakat, de talán nem is kell... Korábban már olvastam, de a hatásából semmit nem vesztett... Rest In Peace, Wendy.

És ha még emlékeztek, másfél éve Z a MAOW kapcsán egy kisfiúhoz ment el, a történet hasonlóan végződött.

Névtelen írta...

Mármint nem a MAOW kapcsán ment el a kisfiúhoz, hanem a film miatt volt Angliában.

Fant írta...

Valóban, Z részéről is olvashattunk ilyet, igazad van.
Ő is épp ilyen jellemről tett tanúbizonyságot akkor.

;o) írta...

Azt hiszem az ilyen szomorú történetek végén az ember a lelki nyomás mellett egy kis vígaszt is érez. Bár nem sok ideje volt ennek a lánynak, de tartalmasan, szeretetben élte - mi sem bizonyítja jobban, hogy a családja még az utolsó kívánságot is kiharcolta.
Vannak olyan felnőttek akik bár szép kort érnek meg, életük szürke, szenvtelen, szeretet mentes.
A világon nincs borzalmasabb dolog, mint amikor a szülő veszíti el a gyermekét.
Nem tudom, hogy jött ez most ide, de ez volt az első gondolatom. Bocs.

Névtelen írta...

ó istenem majdnem sirtam szegény kislány és eddig is tudtam hogy vanessa egy önzetlen ember de most még inkább bebizonyitotta több embernek is hogy ö nem egy beképzelt valaki.örülök hogy teljesült a kislány kivánsága,legalább vanessa megtöltötte boldogsággal a kislány napját
laura

Andi írta...

Sziasztok!

Én gondolom, hogy jött ez most ide és éppen ezért az első gondolatodért nincs miért Bocs ;o):)
Az érzés kölcsönös és Dettó :)

Andi írta...

A mosolyért én Bocs.

;o) írta...

Köszi Andi! Jól esett, hogy megértettél ;o)
Pussz

Andi írta...

Igazán nincs mit ;o)! Csak úgy jött belülről az az érzés...
Pussz