2009. aug. 30.

Vidám, megrendítő, okos és ütős!

E héten aktuális számos kalandozásunk kedvenceink filmjeinek világában immár ötfelé visz bennünket, hiszen a tengerentúlon a várt eredményt hozva a boltok polcaira került a Megint 17 DVD és blu-ray, miközben néhány ország filmszínházai továbbra is műsoron tartják a filmet; látunk majd újabb kritikusi véleményeket a Bandslam-ről, mely nemzetközi színtéren duplázott a kevéssé érdekes számokkal – lesz kritikus, ki párhuzamot állít fel a HSM szériával, mely záró Nagy Filmjének hazavihető kiadása ontja magából a számokat, ahogyan nem felejtünk el ilyen téren Ashley Tisdale Ufók a padláson című filmjének sem utánajárni.

Ennyi felvezetés után kezdődjön meg az utazás, szólaljon meg a szokott módon mindannyiunk kedven fuvolás Szerkesztőjének szakértő tolmácsolásában a zene, e héten is a Bandslam soundtrack-ről választunk dalt, most kicsit pörgősebbet, hátha általa kitolódik az alvás az utazás végére, legyen a The Daze zenekartól a 'Blizzard woman blues' című dal.

A Szerkesztő kissé vádlón néz a Mesélőre – Rock again? - kérdi. Nos, fő a pörgés, Szerkesztőnk pedig bírja szuflával.

Első állomásként menjünk oda, hová Hollywood bennünket leginkább érdeklő része költözött az őszre, Vancouver a helyszín, ahol találkozunk Miss-el és Mr-rel, kik lelkesen mesélnek az utasoknak már futó projektjeik eredményéről.

Ludas Matyi Kanadában tartózkodó LA-beli reinkarnációja (na jó: reménybeli) elmeséli nekünk, hogy augusztus 11-én az üzletek polcain landolt a Megint 17 DVD és blu-ray kiadása és hát, nos a hazavihető Zac hozta is amit minden utas várt tőle, az eladási lista élén nyitott.

Az amcsik megrohamozták a boltokat a visszafiatalodásos meséért, összesen 679,043-an, ami azt is jelenti, hogy egészen pontosan 12,025,308 dollárt hagytak az üzletekben lelkesen.

További szép eredmény, hogy számosan voltak olyanok is, akik csak kölcsönzik a DVD-t, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy megjelenésének 12. napján a kölcsönzési lista 3. helyét foglalja el, meglepetésre (na jó: annyira nem nagyra) ezzel pont maga mögé utasította a Disney szőke parókás hősnőjét.

Ha már DVD, lássuk most, hogy is szerepel a HSM 3 DVD/blu-ray verziója az üzletekben: az elmúlt héten 3,140 példányt adtak el belőle, 59,649 dollár értékben, meséli a sokoldalú Mr. Vancouver, így hát összesen már 3,221,496 eladott példánynál jár a Disney, mely, mint tudjuk és nem nagy okosság kijelenteni, az évszázad üzletét bonyolította le a szériával.

Át is kerül a szó a Szépséghez, ki elújságolja, hogy az év egyik legkevésbé sikerült marketing kampányával rendelkező Bandslam, mely azonban színvonalát tekintve a kritikusok szerint az év egyik legjobb amerikai filmje, számok szintjén sodródik az árral, a többi film számos trendjével. Már csak a megszokás kedvéért eleveníti fel a számokat, miszerint a második hétvégén 858,829 dollárt hozott a Summit-nak, folyó héten hétfőn 99,655 dollár, kedden 104,511 dolcsi, szerdán 91,744 zöldhasú, csütörtökön pedig 85,616 amcsi pénz folyt be a filmből.

Amiről a Szépség és a Mesélő is sokkal szívesebben regél, az a kritikai fogadtatás, ahogy az utasoknak Miss V mondja, ez a lényeg, hiszen ő a munkát elvégezte, a csomagolás és a többi nem rajta és társain áll.

Így aztán ha már Kanadában vagyunk, lássuk, hogyan vélekedik a Bandslam-ről egy helyi portál, a Jam! című lap, a következő módon töri meg a szterotípiákkal teli potenciális nézőket:

Középiskola… Vanessa Hudgens… a srácok zenélnek. Tudjuk, mit gondolsz. DE tévedsz!

A HSM filmek antifanjaihoz is szól: „A Bandslam-nek lehetnek hasonló összetevői, de ez nem egy újabb High School Musical, másféle kivitelezésben.”

Folytatja: „A Bandslam egy könnyű, vidám, kreatív tini-film néhány igen erős zenei előadással. Todd Graff kifejezetten olyan színészeket választott, akik mind képzettek zeneileg.

Majd e képpen összegez: „Bár a tini-zenés felállás ismerősnek tűnhet, de a Bandslam tartogat még meglepetéseket!

A lenyűgözően mosolygó Kétlábonjáró Szépség mivel LL után ő maga is eltanulta a diplomáciát Szerkesztőnktől, már nem is mondana többet filmjéről, ám a független MAOW-vel majd bizonyára maga is hasonló kritikai üdvrivalgásban részesülő Z tovább fűzi a dicséretek halmazát és elmondja, hogy a moviejungle.com című lap a következő címmel jelentetett meg kritikát a Bandslam-ről:

Csodálatos meglepetés a zsúfolt nyárban!” Hogy miért? Nos: „Vannak filmek, melyeket miközben nézel, egyszerűen csak nem tudod abbahagyni a mosolygást. A Bandslam ilyen film.

Szól a filmzenéről is, mely e mesekönyv olvasói közül jónéhánynak elnyerte tetszését – következő módon: „A Bandslam soundtrack tele van energiával. A zenei előadások életteli lelkesedéssel átitatottak. Be kell vallanom, nem hallottam Michalka és Hudgens utóbbi dobásit, de mindketten nagyon jók. A dalaik azon a határon vannak, melyet biztonságban el tudnak énekelni.

Vissza fogunk még térni e kritikához, de hőseink olyan tekintettel néznek egymásra, hogy jobbnak látjuk diszkréten távozni, hiszen igazán nem szeretnénk zavarni ugyebár.

És hát van még egy hölgy, ki figyelmünkre méltó, ő pedig Ashley Tisdale, lássuk az ő HSM szérián kívüli első dobására, az Ufók a padláson című sci-fi-szerű mesefilmre miként reagáltak számszakilag a nézők: az amcsiknál az elmúlt hétvégén 752,739 dollárnyi összeg jelentkezett bevételként, amit e héten újabb 219,593 dollárral sikerült megfejelni 830 mozi műsorán, így a tengerentúl összbevétel e hét csütörtökéig 22,466,939 dollár, tehát a 45 milliós előállítási költség szűk fele eleddig.

Mindezen számok után, folytassuk utunkat nemzetközi vizeken, a Vörös Pillangóval, legyen az első állomásunk az Atlanti-óceánon Argentína, ahol Ashley, a közönség, és az Ufók kapcsolatát kell megvizsgálnunk, 32 moziban nyitott a film az augusztus 20-23-ig tartó mozis hétvégén és 43,175 dollárt hozott.

Ha már Argentína, akkor hajózzunk északkeletre, Brazíliába, ahol a Megint 17 hetedik hete ment már augusztus 21-23-ig (Mennyi hetes, nem vicces? Nem? Hát nem – szólnak az utasok), a lényeg pedig, hogy az előző hétvégéhez képest 1 mozival és 36%-al növekedtek a számok, 2,979 dolcsit hozott aktuálisan, összességében pedig 1,383,660 dollárnál tart.

Hogy az egyensúlyt fenntartsuk, most következzen egy újabb állomás, mégpedig a Bandslam kapcsán – ám előtte lássuk a moviejungle kritika folytatását: hogy igazságosak legyünk, nézzük meg, hogy a szerző mit kifogásol: „Meglepő a vulgárisság és a szexualitás hiánya a filmben. Ez egy édes történet, de tipikus Disney-féle ragadós édesség.

Nos, ez mondjuk legalábbis vitaalap talán, ámde mindez eltörpül amellett, hogy: „Graff nagyszerű munkát végzett Will és édesanyja kapcsolatának ábrázolásakor. Sok tini-vígjátékban a fiúk szülei tanácstalanok, nem így a Bandslam-ben. Ő részt vesz a fia életében, de nem telepszik rá. Kudrow filmjeit tekintve, ez az egyik legjobb szerepe.

És akkor, hogy hová is utaztunk: oda, ahol most a mesekönyv fuvolás Szerkesztőjének kedvenc autóversenyzője megszerezte idénybeli első győzelmét – Az Északi-tengeren Belgium a célunk, ahol második hetét teljesítette V filmje, a lényeg, hogy az eltelt egy hétben a hétvégével bezárólag 92,312 dollárt termelt, így jelenleg 216,536 dolláron áll, továbbra is 40 filmszínházban.

Közben Aladdin nem feledkezik meg arról, hogy ezúton mondjon ismét köszönetet a fordításokban való segítségért ;o) – nak és a mesekönyv egyetlen olimpikon atlétanőjének egyaránt.

Nos, hajózzunk tovább, jöjjön ismét egy szám az Ufóktól, hogy valamiféle ritmust felvegyünk, legyen Olaszország az aktuális cél. Itt kiváló lehetőséget kapott a film, 210 moziban vetítik, és szeretik a nézők, hiszen a második hétvégére mindössze 19,5%-ot csökkent a bevétele, ami roppant kiváló adat, összejött a múlt hétvégén 208,048 dollár, két hét alatt pedig már 700,798 dollárnál jár, úgy, hogy a moziszám 5-el növekedett most.

Lássuk Kolumbiát és a Megint 17-et – kiváló hírekkel szembesülhetünk, ugyanis 115,5%-al növekedett a bevétel az augusztus 14-16-ig tartó mozis hétvégén, ami akkor 6,978 dollárt eredményezett 8 moziban, 9 hét alatt pedig összességében 303,342 dollárt.

Jöjjön Ausztrália, jöjjön a Bandslam, és jöjjön egy újabb kritika-részlet: „Ez az okos, zenével telített középiskolás vígjáték igazán ütős!”

Ezt minden bizonnyal az ausztrálok is így gondolják, hiszen a második vetítési héten csupán 28,4%-ot csökkent a bevétel, 190,969 dollárt hozott, stílszerűen 192 moziban, az összbevétel két hét alatt 522,984 dollár. (Na ja: nem feledtük ám a törékeny színésznővel bunyózó kengurut, a Sucker Punch után visszavágó jön – avagy nemzeti állatok reszkessetek!)

Újabb kört kezdünk, élen az Ufók és a padlás, irány Indonézia, ahol harmadik hete vetítik a filmet, úgy fest, hogy aki akarta megnézte, hiszen a két héttel ezelőttihez képest a múlt hétvégén 80%-al csökkent a bevétel (és persze 10 mozival is), nade ez még mindig 5,944 dollár aktuálisan és összesen pedig 186,795 dollár.

A Megint 17-et Kelet-Afrikában fedezzük fel most, 22,829 dollár a helyi bevétel augusztus 16-ig. Mivel ez rövid látogatás volt, jöjjön még egy ország Z filmje kapcsán, szintén augusztus 16. a céldátum, a célország pedig Nigéria. A helyzet a következő, amúgy egyedülálló a maga nemében: egyetlen árva moziban vetítik a 17-es filmet, ami pont egyel kevesebb, mint előző héten, ebből már következik is, hogy 81,4%-ot csökkent a bevétel, hozott aktuálisan 251 dollárt, 6 hét alatt pedig 37,993 dollárt.

A Bandslam-ről írták: „A szokványos tini-formátum ellenére meglepően figyelemre méltó.

Fordítsuk hát figyelmünket Franciaországra, lássuk mire jutottak a filmmel az elmúlt hét folyamán 275,072 dollár jött össze a múlt héten, a hétvégére 44-el csökkent a moziszám, 182 vállalkozó maradt.

Hajózzunk most a Dél-kínai tengeren Malajziába a Vörös Pillangóval és nézzük meg, hogy Ashley filmje milyen eredménnyel zárta az elmúlt hetet. Vetítésének második hetében 56,667 dollár volt a termés, összesen 272,404 dollárnál jár.

Norvégiában a 17-es film már 10 hete megy, legutóbb azon a hétvégén, ami nekünk jó hosszú volt, 8,557 dollárt hozott 14 moziban, összesen pedig már 591,896 jár.

Térjünk csak vissza kicsit a moviejungle-hez: „Van néhány komoly téma is, amit érint a Bandslam, úgy mint a halál, az ittas vezetés, melyek mélységet adnak a filmnek.

Svájc francia ajkú lakosai 8 moziban bizonyosodhattak meg erről (a német nyelvterületen csak november 19-én lesz majd premier) nos ők 15,031 dollár értékben vásároltak jegyet a filmre.

Heti aktuális romantikus utunkat a Fülöp-szigeteken foganatosítjuk, ahol az Ufók számai vesszük górcső alá, 35 moziban debütált a film az augusztus 19-23-as hétvégén 111,834 dollárral.

Heti veszélyes utunk pedig a Szerbekhez vezet, ahol 17 hete megy a 17-es film, 5 moziban az augusztus 16-i hétvégén hozott 107 dollárt, összesen 17 hét alatt 31,706 dollárt.

Váltsunk ritmust, utazzunk Spanyolországba, ahol nagyon népszerű az Ufós alkotás, csupán 26,9%-ot csökkent a második hétvégére, ami 658,913 dollárt jelentett, ráadásul az összbevétel 324 moziban 2,396,141 dollár.

A 17-es film kapcsán ismét szappanoznunk kell, ehhez Venezueláig kell utaznunk, minél gyorsabban, hiszen az utasok fáradnak már, van ki egyenesen alszik is, hahó ébresztő mindenkinek, a lényeg még hátravan, higgyetek Aladdinnak!

Szóval a szappanoperák rajongói nem tudják és nem akarják kivonni magukat a 17-es film hatása alól – az 5. hétvégén 36,783 dollárt hoztak össze, összesen pedig átlépték a milliós határt: 1,004,734 dollár a szám.

Tűzijáték a végére, ellőjük amink van még – nézzük csak: „A Bandslam egy csodálatos meglepetés a zsúfolt nyárban: Vidám, megrendítő, okos és ütős. Nem szabad kihagyni!

Nagy-Britannia a célunk, a két hölgy egy-egy filmje kapcsán, a szívünkhöz közelebb álló alkotás kapcsán az angliai eonline kritikusa törik meg: „Hudgens az, aki ellopja a show-t, meglepően finom alakításával!” Majd ugyanő: „Mikor szól a zene nehéz leküzdened a vágyat (a mozgásra) és a moziban a székedben maradni.”

Az Ufók állnak jobban kétségkívül, 1,060,495 dollár a másik hétvégén, ráadásul 22 mozival többen, 457-ben, összesen 4,777,125 dollár a helyi bevétel – ám a Bandslam kapcsán a körülményeihez képest egészen jó a helyzet a múlt hét folyamán 964,539 dollárt keresett, jó az, a körülményeihez képest, az angol összbevétel 382 moziban 2,004,653 dollár, mely nemzetközileg hatalmas egyéni csúcs.

Jóval nagyobb mélységben, mint az átlag ifjúsági filmek, a Bandslam a tiniket érintő fajsúlyos kérdésekkel foglalkozik, hiteles diákokat tár elénk, akik a felnőtté válás kihívásival állnak szemben.

Sok minden volt a mai mesében, jó fárasztó is volt az utazás, hosszú is nagyon, kicsi ébrenlét szükséges még az utasok részéről – mert összesítünk:

A Zac Efron főszereplésével készült Megint 17 című vígjáték nemzetközi számai augusztus 23-al 71,797,500 dollárra módosultak, az összesített bevétel ezzel 135,964,569 dollár. A dvd/blu-ray lemezek eladásából befolyt összeg öt nap után: 12,025,308 dollár.

Vanessa Hudgens Bandslam című, kiváló kritikai fogadtatású, zenéről szóló filmje a tengerentúlon három hét alatt 4,817,064 dollárt hozott, nemzetközi viszonylatban 3,409,970 dollár, az összesített bevétel pedig így 8,227,034 dollár.

Ashley Tisdale Ufók a padláson című 45 millió dolláros költségvetésű filmje az amcsiknál 22,470,454 dollárt termelt eddig, nemzetközi szinten 9,804,219 dolcsit, így az összbevétel 32,274,673 dollár.

És a kapocs, mely összefűzi őket – a High School Muscial 3 – Senior Year című korszakalkotó zenés film DVD/blu-ray lemezeinek eladásból befolyt összeg a tengerentúlon eddig 57,818,720 dollár, mellyel, ha kiegészítjük a mozikban hozott 252,909,177 dolláros bevételt, megkapjuk az abszolút bevételt, ami e 11 millió dollárból készült film esetén: 310,727,897 dollár.

Elkövette: Fant.

Forrás: kritikák; Canoe; Moviejungle; Empire Online; E Online; THR; Parent Previews.
számok; IMDb 1 2; The Numbers 1 2 3 4; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

A források megjelölése és a képi melléklet csatolása sajnos a mai nap már elmarad, holnap azonban ha minden jól megy, pótlásra kerül. Addig kérlek, próbáljátok így megemészteni az olvasottakat! Ne haragudjatok és hajrá! :P

25 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Helló!:)

Először is,had mondjam el:ez a zenei kavalkád itt a lap alján egyszerűen Tündéri,mellesleg szórakoztató!!:)) Köszi érte!

És természetesen a mesét is köszönném,és megjegyzem halkan:olyan deja-vu érzésem volt az olvasása közben.:)
Ez talán a múltheti ikertesója ?.:)
A kritikák tényleg érdekesek ,eszméletlen mennyi hülyeség lakozik némely mondatban!:)

Fant írta...

Hello f.é.! Nos, inkább úgy mondanám, hogy a múlt heti továbbfejlesztett változata, már ami a kritikákra vonatkozik. :)
Pontosan mire gondolsz a hülyeségek kapcsán? :)

Amúgy, hogy nincsenek képek, meg linkek, az én hibám alapvetően, mert elég későn küldtem el a szöveget :) Remélem holnap, mikor megjönnek a képek, nagyobb lesz az érdeklődés is :))

A zene az alján: hát én alapvetően nem kedvelem a zenélő honlapokat, meg kell mondjam, de ez most más, mert csak akkor szólal meg, ha akarom és lelapozok, így mindjárt jó, ráadásul a repertoár egészen kiváló :)) Szóval tetszik kifejezetten, mint újítás, ügyes csel Ditta :)

;o) írta...

Hali Mindenkinek!

Fant: your welcome! Anytime ;o)

Azt hiszem a mai figyelmes (;D)olvasásom után rá kellett jönnöm, mennyi-mennyi információról lemaradtam. Pl; azt sem tutam, hogy menet közben emeleik a moziszámot....én úgy képzeltem, hogy már a film értékeítésének stratégiai kérdéskörében elválik, hogy mely országokban és hány moziban, mennyi előadás generálható. Jó-jó, lehet, hogy most hülyének néztek és nagyokat mosolyogtok, de én tényleg azt hittem, hogy ennek van egy ilyen "ISO"-ja.

Aztán arra is gondoltam, hogy mostmár annyi új információt kapunk a kritikák által (ami az adott helyzetben a legkellemesebb, legszórakoztatóbb számomra)és én képes vagyok még most is rácsodálkozni a történésekre, mint pl; halál, ittas vezetés....mi jöhet még? Mire ideér a film, már teljesen ki leszek művelve - azért remélem marad meglepetés is.

Ashley "művével" kapcsolatban szikrát nem kapok, annyira fájóan borzalmas számomra, hogy emberek képesek ezért pénzt adni, dehát ilyen az élet...."mindannyian mások vagyunk".

Köszönöm az élményt, nekem nagyon bejön az új stílus. Ditta drága, ne aggódj, képzeletem szárnyal képek nélkül is ;o)

Rebel, rebel...

Fant írta...

Szia ;o)! A mozi-kérdés izgalmas, de alapvetően én sem értem min múlik. Indul egy adott mennyiségen, ami oké, aztán, gondolom én, mikor látják, hogy viszonylag van rá igény, vagy mondjuk jobb, mint gondolták, akkor emelik. Nem tudom min múlik, de változó.
Most például a Summit a Bandslam-et odaát csak 207 moziban hagyta bent a 3. hétvégére, ami megint egy olyan lépés, amitől kinyílik a bicska a zsebemben. Ugye a múlt hétvége 2121 moziban zajlott. Érthető a moziszám csökkentés, hiszen alacsony számokat hoz, de ez túlzás, 1900 moziból kivenni. Más kérdés, hogy költséghatékonyságra jó és egyszerűbb, mint belátni, hogy elszúrták nagyon valahol a promóciót.

Nagyon örülök, hogy tetszik neked az új stílus! Tudom, hogy nem áll ez most közel mindenkihez, de azért igyekszem emészthetőre csinálni :)

Halál és ittas vezetés: ugye, hol volt ilyesmiről szó a promóció során?
Színes lesz nagyon ez a film, nem véletlen szerintem, hogy minden kritika a meglepetés szót használja.
Lesz még ennek kapcsán jó kritika, csak még nem tudtam lefordítani :))

Meglepetés biztosan marad, spoilereket nem lövöldözök el, így biztos lesz újdonság még mire ideér is :)

Ashley filmje: hát igen. Szerintem abszolút gyerekeknek való, mese, de nem tudom, valahogy nekem sem jön be az előzetes alapján egyáltalán, pedig nyitott vagyok a mesékre is.

Tényleg Ditta, a Bandslam soundtrack szerintem simán jó lenne az aljára :))

És ;o), azt hiszem megvan akkor a jövő heti dal :)

;o) írta...

Az igényekre alapozni nem igazán lehet szerintem, mert a számos oldalaidon is látszik, hogyan képes emelkedni és esni, akár egyik napról a másikra a nézettség. Nagyon hullámzó akár már az első napokban is. A csuda tudja, mi történhetett a Bandslammel? Egyébként meg egyáltalán nem tetszik nekem, hogy a film előtt egekig magasztalta a világ a bevezetését illetve annak egyes állomásait, most meg mindent ennek negatívumaként kezelnek.

A fordításnál az a :)) mit jelent? Jelzés értékű? Elfelejtettem valamit megint? Én már annyi mindennel tatozom ezen berkekben, hogy lassan az "adósok börtönébe" kerülök. LLnek is, Neked is....ezennel indítványozom, hogy egy nap álljon 26 órából. Nagy segítség lenne. Időnként aludhatnék is ;o) - mint pl most-úgyhogy Jó éjt!

Andi írta...

Sziasztok!

Itt vagyok, de ma már nem tudom elolvasni, de így olvasatlanul is köszönöm az Esti Mesét :)
Fant - holnap igyekszem korábban jönni és írni, hogy hitelesebb legyen a tetszésem is :))
Előre is köszi :))
Jó éjt Mindenkinek!

b írta...

Nekem ma a számokat nem fogta az agyam, de a kritikákat megértettem :) Köszi a mesét Fant!

A zene pedig... Én először szívbajt kaptam, mert ordítva megszólalt, amikor erre a honlapra kattintottam :DD Mit össze kerestem, hogy hol is szól a valami :))

Fant írta...

;o), mire gondolsz, az a neved csak! :) Teljesen tökéletes volt, amit segítettél. Nem :)) hanem ;o) van a szövegben, legalábbis nálam.

A Bandlsam promójával a következő a probléma, ez már látszik a kritikákból is: Valóban jónak tűnt, én is sokszor elmondtam, hogy nekem tetszik, ez így van. De: azt sugallta, hogy egy bandák harcáról szóló, egy fokkal komolyabb HSM-et kapunk, sok-sok könnyed zenével és egyszerű sztorival. Mikor kijött a film látszódott, hogy abszolút más, mint amilyennek mutatták, sokkal összetettebb, és a zenével az a korosztály, aki a promó megcélzott nem tud mit kezdeni, ahogy magával a filmmel sem. De a gond az is volt, hogy ha mindenképp HSM-félének akarták láttatni a filmet, akkor fel kellett volna építeni a film promóját erőszakosan V-re, Megint 17 szerűen. Ha meg nem, akkor komolyabban kellett volna hozzáálni és a srácot, Gaelan-t ügyesen felépíteni, és Lisa Kudrow-t is sokat szerepeltetni, hogy egyensúlyban legyenek V-vel. A megcélzott korosztály így aztán totál képzavarba került és hagyták az egészet. Végig ki kellett volna hangsúlyozni, a HSM és a Bandslam közti jellegbeli különbségeket.
A Reel Thinking Event rendezvény tökéletes volt, ahhoz sok hasonló kellett volna.
Nem a megfelelő közönséget szólította meg a reklámkampány, ennyi az egész szerintem.
Amit LL fordított fakultatív jelleggel a marketing és a film kapcsolatáról abban tökéletesen benne is van minden szerintem.

A 26 órás napban én is benne lennék :)) Jó éjt!

Üdv Andi és b! Oké Andi, várok türelmesen holnapig :) Nem felejtem ám el, és akkorra már képek is lesznek bízunk benne :)
B, szívesen :) A zene nekem csak akkor szól, ha odamegyek a lap aljára :)

m* írta...

Fant, szerintem meg lesz az olvasnivalóm mára is. És majd el ne felejtsem leírni a véleményem erről és az ez előtti meséről is. :)

Jó sulikezdést mindenkinek. :D :(

Névtelen írta...

Köszi a mesét utólag is!

Alapvetően mindent elmondtatok, de azt azért hosszáteszem, hogy szerintem is felháborító, hogy a Bandslamet ennyi moziból kivették. Könyörgöm, még egy hónapja se megy!

Ehhez képest még Ash filmjének a bevétele is igazságtalannak tűnik, ha most nem figyelünk a két filmről szóló kritikákra, szerintem gyerekfilmnek is gyenge. És elvileg alig nevezhetjük Ash filmjének, hiszen alig szerepel benne. De akkor minek ment bele egyáltalán?

A Bandslam promójával teljesen egyetértek:)

És a 26 órás napot én is szorgalmaznám:D

Végül pedig a kis zenelejátszó maximálisan elnyerte a tetszésem, jó húzás, Ditta!

Fant írta...

Lesz mit olvasnod m*, nagyon-nagyon hosszú lett. Feltétlen várom a véleményed mindkét meséről :)

Ahogy még Andiét is :))

Szívesen a mesét LL! A Summitnak ez a húzása egyetlen esetben tolerálható szerintem: ha most máris hozzáfognak felépíteni a dvd kampányát.
Bár még akkor is nélkülöz minden logikát.

Ash filmje: na igen, még ez is sok. De ne feledjük, hogy 45 millióból készült ráadásul.
Nagyon haloványnak tűnik, mint film, az már biztos.
Azt még megérteném, ha Ashley egy jónak ígérkező filmben egy kisebb szerepet elvállal, de egy eleve gyengének indulóban, kicsit értetlen vagyok én is ezzel kapcsolatban.

Van egy kérdésem emberek: a következő mesékben milyen részletességgel foglalkozzunk az Ufós filmmel? Ez így jó, vagy kevesebb is elég belőle?
Nyitott vagyok a javaslataitokra.

Azért is kérdem, mert Ditta szerint látjátok már elkövető vagyok, ez pedig túl jót nem jelent :)

b írta...

Találtam egy vicces hírt hírt :)

Áruljátok el, hogy lehet tartósan némára csinálni a zenét, mert ha így folytatja infarktust és süketülést kapok :))

Fant írta...

A pause és stop gombokkal b :)) Két párhuzamos vonal, illetve a kocka :)
Látom neked nem különösebben jön be a zenélő mesekönyv :))

A linked: jó mese, noha már tudjuk, hogy csupán az :)
Ellenben Miley Cyrus TCA-s aratását kissé mintha túlértékelnék.

Fant írta...

Találtam egy számos hírt: a HSM 2 hatalmas nézettségi csúcsa idén nyáron sem dőlt meg, de Selena Gomez filmje, a The Wizards of Waverly Place 11,4 milliós nézőszámával igen szép eredményt ért el, ezzel ez a film a HSM 2 utáni legnézettebb Disney Channel film. A HSM 2 rekordja végtelen kíváncsi vagyok megdől-e valaha is.

b írta...

Azt tudom, hogy pause és stop. Csak minden egyes idekattintásnál és frissítésnél majd lefordulok a székről, és azt sem tudom hogy kapjam le a fejemről a fejhallgatót :)

Fant írta...

Halkítsd le a fejhallgatót :)) Viccen kívül: nekem csak akkor zenél, ha lelapozok odáig, ha nem lapozok odáig, akkor nem, úgyhogy nem tudok megoldást egyelőre a problémádra.

Andi írta...

Sziasztok!

Köszi a türelmet Fant :) És köszönöm még egyszer az Esti Mesét :)
Ami lejött most nekem az igazából az az Úfó-s cuccos - mert, hogy engem is meglátogattak nem is egyszer és persze látom a hatalmas számokat és már nem is igazán tudok lépést tartani az egésszel és a commentekkel sem és azt a zenét sem találom az alján amiről beszéltek, de nem baj, mert én akkor is szeretem a Mesét és a szerkesztését :))

Jó éjt Mindenkinek!

;o) írta...

b, én úgy indítok, hogy elnémítom a notit. Én is infarktust kaptam elsőre, de egyébként sem szeretem a "kvirtyogó" hangokat, így állandó csendben szemlélődök. Mindjárt meg is nézem, nekem úgy rémlik, valahol be lehet állítani, hogy ezeket a lejátszókat letiltsa a rendszer. Legalábbis a 2007-es WinXP kezeli.

b írta...

;o) nagyon megköszönném, ha be tudnám állítani, hogy fordítva működjön :)

;o) írta...

b, most nem megy. nincs türelmem. amit hirtelen ajánlani tudok, az az, hogy a hangszórót le kell halkítani, egy fülnek kellemes szintre. Egyébkét meg érdemes végig hallatni Ditta listáját, mert jó kis számok vannak hozzáadva.
Képzeljétek most töltöttem volna le pár számot a KOL-tól, és beszívtam valami szuttyos fájlt. Sokba fog ez kerülni....

b írta...

Természetesen nem most gondoltam! Bármikor szívesen veszem :)

Fant írta...

Szívesen a mesét Andi, örülök, hogy tetszett :) Majd legközelebb igyekszek, hogy ne legyen ilyen hosszú, mert akkor Ditta sem szedi le rólam a keresztvizet, és követhetőbb is lesz, szóval a lényeg, hogy továbbra is érdemes lesz olvasni :)) Ha pedig kérdés merül fel a mesével kapcsolatban, tedd csak fel :)

Ez a zene lejátszó, úgy látom csak nekem működik optimálisan :))

Névtelen írta...

Lejátszó: nekem is csak akkor indul el, ha oda görgetek, de lehet, hogy böngészőtől függ, én mindenkinek ajánlom a Firefoxot, bizonyítottan sokkal gyorsabb és biztonságosabb.

Mese: szerintem az Ufókból elég lenne hetente egy nemzetközi meg egy amcsi adat, de nem én kértem, úgyhogy nem is én fogom eldönteni.

Másik mese: ez a házasságos sztori kicsit uncsi már, szakításról meg nem nagyon hallani, legalábbis ha megbízható helyeken néz körül az ember.
Aki meg a Mileyval kapcsolatos cikket írta, nyilván nem volt tudatában, hogy kik döntik el a díjak sorsát. De ha rekordot döntött, azt el kell ismerni, viszont nem árt más számokat is összehasonlítani.

Fant írta...

Így van, más számokat is kellene nézni Miley-val kapcsolatban, itt van rögtön a HM film friss dvd-je, ami az első héten bő 20 millió dollárt produkált, szemben a HSM 3 első hetes bő 26 milliójával, szóval itt sem sikerült igazán felvenni a versenyt. Ez csak a számokról jutott eszembe, ma reggeli adat :)

Mese: én is hajlok efelé a megoldás felé LL, ilyesmire gondoltam.
m*, te kérted először az Ufókat, így neked megfelel majd?

A Firefox ajánlásához én is csak csatlakozni tudok, nekem is ez vált be a legjobban.

Andi írta...

Sziasztok!

Hogy továbbra is érdemes lesz olvasni a mesét afelől nincs kétségem :))