2010. máj. 15.

Life Is For Living

Megérkezett az első, hivatalos, teljes előzetes a július 30-án megjelenő romantikus drámához, a "Charlie St Cloud"-hoz, amelyben a főszereplő fiatal túlél egy balesetet, aminek következtében különleges módon kezdi szemlélni a világot.

A Ben Sherwood regényén alapuló moziban Zac Efron mellett szerepel Amanda Crew, Charlie Tahan, Kim Basinger, Ray Liotta és Donal Logue.

A "Megint 17" rendezője, Burr Steers, valamint a "Moulin Rouge" forgatókönyvírója, Craig Pearce és a "A tűzből nincs kiút" forgatókönnyírója, Lewis Colick jegyzi az alkotást.

A trailer mellé a Universal Pictures szintén közzé adott néhány új képet az interneten és ezeken kívül egy új plakátot is, amely mind-mind újabb jelenetekbe ad bepillantást. És így együtt az egész - egyszerűen elbűvöl.



Forrás: IMDb; JJJ.

11 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Helló!
Ez a nap ezidáig nem az én napom volt,de látva ezt az előzetest,húúúú IGEN!:)
Baró,állati,szenzációs,és éppen ezért:erre befizetek!:))

LL írta...

Őszintén szólva engem ez az előzetes nem igazán győzött meg. Meg kell hagyni, voltak jó jelenetek, de az összhatás megint csak az, hogy a film nagyon Z-re épül, a plakáton ez egyértelmű, és a trailer központjában is kizárólag ő áll. Ami nem jelenti azt, hogy nem lehet jó a film, de Z szemszögéből nem feltétlen pozitív. A képek még mindig teljesen merevek, de már volt köztük néhány olyan is, ami izgalmasabbnak tűnt :))

Szóval nem tudom, nem szeretnék előre ítélkezni, így azt mondom, míg nem kapunk több infót, nem alkotok véleményt, az eddigiek alapján a Beastlyt választanám az amcsik helyében :)

(f.é.) írta...

Hát látod LL,most nem értünk 1-et.:)
Szerintem nem gond,ha(kimondottan 1) emberközpontú egy film trailer-e,illetve a plakátja.Sőt kimondottan ebben az esetben főhősünk áll,és állt mindenek előtt,és után.
Több alkotást is említhetnék,mely nem veszti értékét attól,hogy főhőse magamutogatón háttérbe szorítja társait.:)Pl:Robin Hood/Russel Crowe,vagy a már itt is említett Vasember/Robert Downey
Jr. Tehát szerintem a film értékéből semmit sem veszt,ha kiragad egy arcot,mely figyelemfelkeltő,és mozicsalogató,eme ínséges időkben.:)

Névtelen írta...

omg!!!
na végre már nem is tudom miota könyörögtem ezért az elözetesért
és imáim végre meghalgattak
egyszerüen zseniális a film
minden és zac még mindig imádnivaló szerintem egy nagyon szép és megható filmet fogunk kapni
xoxo laura

LL írta...

f. é., van abban valami, amit mondasz, de akkor kifejtem az álláspontom bővebben :) Szóval az általánosságban nem baj, ha egy film központjában egy ember van, pl. az akciófilmekben, ahogy mondtad. És a CSC is elsősorban arról szól, hogy Charlie miken megy keresztül, hogyan lép tovább. De egy ilyen misztikus filmnek pont az a lényege, hogy sok a befolyásoló tényező, ami hat a főhősre. Nekem már az sem tetszett, hogy a címet leegyszerűsítették, így most az emberekben annyi marad meg, hogy Zac Efron = Charlie St. Cloud. Ami önmagában nem baj, mert ha jól játszik a filmben, és jó a film maga is, akkor kifejezetten előnyös, a közönség végre elhiszi, hogy Z tényleg színész. Viszont itt jön képbe a közönség kérdése: ha ezt egy Efron-filmként reklámozzák, a cinikusok messze el fogják kerülni, így pont nem fogja csekkolni az a közönség, akit meg kellene győzni. Ezért nem jó hosszútávon csak Z nevével reklámozni, lehet, hogy a készítők meggazdagodnak, de Z-nek ez nem jelent új lehetőségeket, ha a nagy rendezők nem nézik meg.

Egyébként nem tudom, ki látta innen a MAOW-t, nekem sikerült csekkolnom, és mindenkinek csak ajánlani tudom, TÖKÉLETES film. Kár, hogy nem jutott el a közönségéhez, mert ott mindenki 100%-osan játszik. McKay-nak simán járt volna egy Oscar :)

(f.é.) írta...

Helló!

Nézd LL,maradok tárgyilagos,és elfogadom a te felvetéseidet is természetesen,és ezzel ok!:)
Viszont szerintem a befolyásoló tényezők,mint olyanok a másodrendű kategóriába kapnak csupán helyet,de nem hanyagolhatóak.:)
Z pedig valóban 1 színész.)))A cinikusok pedig olykor hasznosak is lehetnek!:) Tudod:szabad ország-szabad véleményalkotás,hát ez van.:) Én maradok annál,hogy az egyikre befizetek,a másikra pedig teszek.:)) Jó volt végre dumálni veled LL!:))

Fant írta...

Nekem nagyon tetszik az eszmecserétek, LL és f.é., szerintem mindkettőtöknek igaza van, szóval mindkét álláspontban van valami :)

Ha olyan szempontból nézzük, hogy Z karrierjében mit jelenthet a film promóciója, és ha azt vesszük, hogy mi itt sokkal többet tudunk a sztoriról, mint egy átlagos moziba járó ember, aki befizet a filmre, akkor azt mondhatjuk, hogy az egészben sokkal több van, mint amit ez az előzetes megmutat. Ha viszont elvonatkoztatunk ettől és kívülállóként nézzük az előzetest, és az sem érdekel minket ki a főszereplő, akkor egy sima jó film ígérete az előzetes.
A cinikusok miatt Z filmjeit az átlagnál ügyesebb promóció kellene kísérje, őszintén szólva ez most nekem is még mindig Megint 17-szerű kicsit, mondjuk jóval mélyebb a sztori, és lényegesen jobb filmnek is tűnik.

Zac pályakezdő színész, egy nagyon erős szereppel a háta mögött, az ő karrierje talán még nem bírja el azt, hogy egy az egyben rá építsenek egy filmet.
De ha már szóba került, a Robin Hood Russel Crowe-al nagyon jól sikerült amúgy :)

Szóval az előzetes önmagában nem rossz, sőt, de több van a sztoriban még ennél, úgyhogy egyelőre várok még valamire. A képek nekem továbbra is jobbára sterilek zömmel.

A MAOW elejétől a végéig úgy tökéletes ahogy van, hibátlan film teljesen, úgyhogy az a rengeteg kritika amit megismertünk anno, maximálisan találóak :)

LL írta...

Oké, f. é, vágom, de azonfelül, hogy most ha Z karriere szempontjából nézzük a helyzetet, akkor kifejezetten hátrányos csak az ő nevével reklámozni; egy ilyen témájú filmnek szerintem nem feltétlen csakis a főszereplője érdekes, a nézők egy ilyen misztikus filmre nem feltétlen csak azért ülnek be, mert Z szerepel benne, hanem mondjuk azért, mert érdekli őket a téma. És mivel szerencsére hozzá tudtam jutni a könyvhöz, amit ti is megismerhettetek, mindannyian tudjuk, hogy ez a sztori nem olyan egyszerű, mint a 17-es film. Szóval szerintem már csak a műfaj miatt sem kellene olyan trailert összerakni, amiben csak Z nevét közlik, meg a poszterre nagy betűkkel kiírni Z nevét, ha esetleg valaki nem ismerné fel a fél plakátot kitöltő képet róla :)

Igen, a cinikusok lehetnek hasznosak, de amíg olyan elvakultak, hogy Z-t Disney-s musicalszínészként emlegetik, abból neki sok haszna nem igazán van. És az a rossz ebben, hogy több szerepe is meggyőzhette volna már ezt a réteget, de a promóció miatt ez nem volt lehetséges.

Én is örülök, hogy beszélhettünk, f. é. :)) A filmekkel kapcsolatos véleményünk sem egyezik, az egyiket előbb csekkolom, a másikat később :D

(f.é.) írta...

Ó LL!:))
Te valóban egy küzdő típusú csajszi vagy!!:))
Értem én,de bevallom most neked,hogy engem a színészek karrierje nem befolyásol abban,hogy megtekintsem azt a filmet,ami felkeltette az érdeklődésem az elkészült alkotás kapcsán.
Azt is gondolom továbbá,hogy nem ez az egyetlen plakát az,ami ezt az alkotást hirdetni fogja.
Nagyszerű nevek sorakoznak ugyanis még itt a fű alatt.:)
A filmműfaja számomra igen vonzó.
A cinikusok:hát azok vannak,és kész!:)És hogy ez mennyire a haszna,vagy sem,mármint a skatulyázás,az már nem az én gondom,de szerintem ezt már Ő igencsak jól kezeli.:)
Ami viszont a filmes véleményt illeti,arról még dumálhatnánk ám,hátha!:))

LL írta...

f. é, ezt sokan mondták már :D

Szerintem tisztázni kellene, hogy alapvetően én ezt az előzetest két szempontból értékeltem: először is, hogy kívülállóként mennyire kelti fel a figyelmem, magyarul hogy mennyire ösztönöz arra, hogy csekkoljam a moziban a filmet. Ez nyilván szubjektív, promó ide vagy oda, nekem jobban tetszik a Beastly-s, mindenkinek megvan a maga véleménye. Ebben nem játszik szerepet az, hogy Z mennyire van a középpontban.

Viszont mi itt a blogon, mint rajongók, azért is vagyunk jelen, mivel az átlagos nézőnél többet tudunk Z karrieréről, szakmai hátteréről, így a tapasztalatok alapján meg tudjuk ítélni, hogy egy-egy promós fogás mennyire fog beválni, illetve Z-nek mennyire hasznos. Ez független attól, hogy ki mit gondol a filmről magáról. Ebből a szempontból is V filmje vezet, habár ott szerepel még NPH, mint nagy név, de az újonc Alex Pettyfer neve is fel van tüntetve, mivel ő a főszereplő - ellenben Tess vagy Sam megformálójának neve a CSC előzetesben említésre sem kerül.

A cinikusok pedig azért vannak, hogy meggyőzzék őket, egyáltalán nem negatív a jelenség, de pl ebben az esetben fonódik össze a promó és a film maga: ha meggyőzi őket a promó, beülnek a filmre, ha viszont nem is tudnak róla, tovább szajkózzák a hülyeségeket.

Mindenesetre kíváncsi vagyok mindkét filmre, meg a véleményedre is, f.é.!

(f.é.) írta...

Ház igen LL,végre tisztáztad az álláspontod,persze ezzel én már régen tisztában voltam.:)

A két szempont részemről annyi:
1

a plakát figyelemfelkelő,telis-tele meleg színekkel,egy markáns jóképű-dögös sráccal megspékelve, középen a misztikus rejtély,melyet körülvesz egy csodásnak ígérkező táj.

2

az,hogy 1-1 promós fogás,illetve hogy milyen hasznot fog hozni embereknek,én nem tudom megítélni.
De erre nem is vagyok hivatott.:)
Láttam már jól beharangozott filmet nagy nevekkel,ami nem nyerte el a tetszésemet,és láttam már olyan alkotást is,melyet sehol sem promótáltak,mégis oltárira robbantotta a kasszát.:) Hát nem tudom.:))
Ezzel én itt végeztem,a filmekről pedig még persze,hogy beszélünk LL!:)