2010. márc. 7.

Csodák ideje

Van abban valami jellemző egybeesés, hogy a MAOW számai éppen a nőnapi mesére fogynak el, most aztán küzdhet a Mesélő, hogy a kevésbé aktuális számhalmazból valami emészthetőt, de legalább picikét érdekfeszítőt összehozzon, pillanatnyilag nem tudni összejön-e, azonban két dolog valószínűnek látszik, már az elején: először is, hogy rövidebb lesz a sztori, mint az átlagos (akkor is, ha utóbbi történetinkre ezen jelző nem volt ráaggatható) másodszor pedig, hogy unalmas lesz várhatóan, na de ez már-már alap, szóval kitartás.

A múlt héten úgy tűnt, hogy ha lenne egy mesebeli Teszlek Süveg nálunk, és mindenkiről megállapítaná ezúttal azt, hogy hová szeretne menni, akkor, ha szépen sorban mindőnk felvenné a Süveget, akkor hát nagy biztonsággal valahol Amerikában kötnénk ki, mégpedig egy műkori pályán – ezért aztán nem is tehetünk mást, mint a szőnyeggel, a Szellemmel és a lámpással a múlt héten megismert LA-beli koripályára navigáltatjuk magunkat.

Természetesen kedvenceink már ott várnak ránk, hogy segítsék a bejutást – összesen 32 belépőt vettek, plusz korcsolyák, hiába, nekik mindez apróság, meg aztán nincs idő pénzt váltani, a forintra meg valahogy úgy néznének az amcsik, mint Roxfort varázslói és boszorkányai a muglik pénzére, szóval kerüljük a feltűnést mindenképp, meg a kérdéseket, úgyhogy miután ilyen hosszadalmasan és körülményesen megismertük az indokokat, menjünk is be és lássuk, hogyan néz ki egy koripálya az amcsiknál.

Nos. Jég jég, gondolhatnánk és van is benne valami, de itt véget is ér az összes hasonlóság alapvetően. Méretét tekintve jócskán nagyobb a pálya egy átlag magyarnál, körülötte a palánkokon túl padok helyett extra-kényelmes egy-illetve kétszemélyes fotelokat, valamint hosszú-hosszú kanapékat találhatunk, minden igényt kielégítő büfét, amit csak amcsiknak neveznek így, nálunk már-már szinte bárnak hívnánk az ilyet, kicsi, azonban jól felszerelt, legmodernebb fénytechnikával ellátott színpad, magán a jégen pedig különböző akadályok, példának okáért egy atlétikapálya egy része is megtalálható, persze a távolugrás és a rúdugrás nyilván körülményesen lenne kivitelezhető jégen, de például a magasugrás körülményei abszolút biztosítottak.

Minden utasunk, beleértve a 32. utast, a Fuvolás Lányt, korcsolyát húz és jégre lép. Hamar kiderül, hogy a színpad nem fog üresen maradni, hiszen a Mr. és a Szépség tudatták az ott dolgozókkal, korioktatókkal, felügyelőkkel, hogy van köztünk egy zenész, aki nagyon szeretne játszani valamit fuvolán. Mivel nem tudja elhárítani, a Fuvolás Lány színpadra lép, azonban csak egy feltétellel, mégpedig, hogy ne egyedül szerepeljen, és az Olimpiai Bajnok atlétanővel közösen hozzanak össze egy zenés sportos revüt, ami csak nyomaiban hasonlít egy átlagos műköri show-ra. Ebben meg is egyeznek, a fuvolán szóló zene a Vámpírok Báljából a Carpe Noctem, szóval kellően pörgős ahhoz, hogy a szárazföldi rekordot LL jégre vihesse – már kezdi is a bemelegítő ugrásokkal, idő van, a szám 9 percnél is hosszabb. Két lendületes bemelegítő ugrást követően, mikor már a jelenlévő összes korizó látogató a show-ra figyel, nekiindul a jégen, majd felugrik nem sokkal a jég előtt, a levegőben eldől és magasan veszi a 161 cm magasan elhelyezett akadályt.

Mindezt értékeik hőseink is, cserében megosztanak velünk némi számot, nevezetesen, előbb a Mr mond pár érdekességet a Megint 17 DVD illetve blu-ray verziójáról, jelesül, hogy a 2010. február 01-07-ig tartó időszakban nagy-nagy emelkedés tapasztalható a megelőző hét számaihoz képest, mivel konkrétan duplázás történt és egészen pontosan 1,255 db lemezt adtak el a film hazavihető verziójából – mindez azt is jelenti, hogy az idén eladott lemezek száma már 11,897, szóval halad a dolog szépen a maga medrében. Fontos megjegyeznünk természetesen azt is, hogy ez az 1,255 db lemez mennyi pénzt hozott a konyhára, nos, mielőtt bárki is tövig rágná a körmeit izgalmában elárulhatom, hogy a szám kereken 25,800 dollár vagy duplázás itt is, érdekes dolgok ezek, ki tudja mi okozza ezt a hullámzást…

Hát ez baromi érdekes, majd ha lesz egymás több hetünk, mikor az unalomtól nem tudunk mit csinálni elgondolkozunk rajta – olvasható egy nagy-nagy molinón az utasok egybehangzó gondolata a Szellem segítségével.

Maradunk a dvd-knél csak most a Szépség veszi át a szót. Elmeséli nekünk a HSM 3 DVD/blu-ray változata még az előbb mesélteknél is nagyobb resurrection-t mutatott be, szóval több volt, mint duplázás, de százalékba nem számolta inkább át – ezen a ponton a Mesélőt kivéve mindenki fújt egy nagyot halkan – mindenesetre tény, hogy 873 db lemezt adtak el az üzletek február első hetében, úgyhogy az idén eladott darabszám ezzel 5,678 db-ra nőtt, úgyhogy haladunk. Meg kell említenünk persze azt is, hogy számszakilag mindezen 873 fogyott lemez 17,142 dollárt takar.

Szóval akkor a MAOW számok. A Mr. kitalált egy cselt, mégpedig majd akkor mondja el a legfrissebb adatokat, ha majd a Mesélő bemutat a jégen a tripla leszúrt Rittbergert – a Mesélő fakóbb lesz ennek hallattára, mint a jég amin nagy nehézségek árán sikerült megállnia. Kiderül, hogy Z nem viccelt – olyan nagyon – és a Mesélő kénytelen produkálni valamit, ha számokhoz akar jutni. Nagy nehezen megindul sajátságos jéghasítási technikájával majd megkísérel felugrani – nekirugaszkodik, nagyon látványos amit csinál, felugrik és…és….és….és - és majdnem teljesen 3 centit sikerül a levőbe felfelé ugrania, mikor visszaesik és össze-vissza rongálja a jeget, úgyhogy amint 5 pert elteltével feltápászkodott, jöhet befelé a Jégjavító Autó – ööö ha a pontos nevét tudja valaki, ne tartsa magában.

A kényelmes fotelokban ücsörögve a Mr elmeséli, hogy nem tudni miért de nincsenek új számok – nagy valószínűséggel ezen a hétvégén már nem látható az amcsi mozikban a MAOW, viszont múlt hétvégén még ott volt, mégsincs meg az eredmény, roppant érdekes rejtély. Persze lehet, hogy simán a számos oldal hanyagsága az okozója a hiányzó számoknak.

Miközben a Szépség mesél egy országról, ahol ment a mozikban a Bandslam, a Mr. és a Mesélő minden kedves hölgy utasnak egy-egy szál sárga tulipánt nyújt át Nőnap alkalmából köszöntve őket. Szóval az ország, ahol ment a Bandslam és amiről a Szépség mesél az Nigéria. Itt két moziban volt a premier még a 2009. december18-20-i hétvégén, tehát éppen Karácsony előtt, mégpedig 1,936 dollárral. A Karácsony a csodák ideje, ezt tudjuk jól mind, a csoda pedig a Bandslam-el is megtörtént mert a december 25-27-i hétvégén egy moziban ment, azonban 60,4%-os növekedéssel 3,106 dollár volt a második hétvégés bevétel. Fura mód az újév első hetéről nincsenek adataink, ellenben tudjuk, hogy a január 08-10-ig tartó hétvége 1 moziban 488 dolcsit hozott, végül a január 15-17-es hétvégével zárult a film nigériai karrierje, 54 dollárt hozott utsó hetének végén.

Összességében tehát:

A Me and Orson Welles bevétele az amcsiknál február 25-el bezárólag 1,190,003 dollár, az 557,602 nemzetközi dollárral az összbevétel továbbra is 1,747,605 dollár.

Szintén nincs elmozdulás a Bandslam adataiban - 12,225,023 dollár az összbevétel.

Nagyon is van viszont elmozdulás a korábbi projekteken, a házimozis piacon:

A Megint 17 DVD/blu-ray verziójából 2010-ben már 214,958 dollár folyt be, az összbevétele pedig 25,326,227 dollár – emlékszünk: a film 20 millióból készült.

A High School Musical 3 – Senior Year című korszak meghatározó zenés film DVD/blu-ray verziójából származó bevétel idén 113,230 dollár, összességében pedig 58,925,069 dollár a bevétel.

Készítette: Fant.
Forrás: The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2.

6 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Helló!

Köszönet a Szerkesztőnek,és persze a
Mesélőnek is,aki magát végre valahára leleplezte.:))
Ugyanis Mesélőnk nem más,mint maga a Tulipános Fant-ka!!:)

A mese ma végre mesésebb volt,és így jobban is tetszett.

b írta...

Köszi Fant a mesét és a tulipánt is, mely kedvenc virágom :) De meg kell mondjam, én már valami napsütéses helynek jobban örültem volna. Lehet legközelebb odamenni? :)
És nem találkoztál véletlenül valahol Bandslam felirattal a filmhez?

Fant írta...

Szívesen a mesét mindenkinek, meg a virágot is persze, az elgépelésekért pedig bocs, remélem azért nem nagyon zavaró :)

Úgy tűnik, hogy a mese meséssége fordított arányosságban van a rendelkezésre álló számokkal, ez nem feltétlen tudatos mondjuk :) De örülök, hogy tetszett :)

Napsütéses helyre? :) Hm, lehetséges, majd meglátjuk mi sül ki belőle, de lehet persze, igyekszek kitalálni valamit :)
Sajnos feliratot még mindig nem találtam.

Andi írta...

Sziasztok!

Én is köszi a mesét és a virágot, na és az az ugrás - majdnem sikerült :))

LL írta...

Csatlakozom, és köszönök mindent a Mesélőnek :))

Ez a legutóbbi mese túlzásokra épült, meg kell mondjam :D Addig jó, amíg nem akarok ugrálni a jégen, utána már csak az a kérdés, hogy hány embert kell mindenféle sebekkel elszállítani egy helikopternek :D Azt meg nem hiszem, hogy a Mesélő ugrása ilyen konzekvenciákkal jár, szóval az elv elég szélsőséges :D

A napsütéses hely nekem is hiányzik, de gyakorlatilag még mindig tél van, ezt kell szeretni :) Habár szívesen mennék délre én is, ez nem kérdés :)

Fant írta...

Ismétcsak szívesen mindent mindenkinek :))

Persze LL, a mesében nincsenek nagy túlzások annyira :))

Igen, már megint tél van, hogy a vihar vinné el, de majd akkor megkísérlek valami klasszikus sivatagi tájat csempészni a legközelebbi mesébe mindenképp, meglátjuk mi sül ki belőle :)