2010. márc. 13.

Nagyon elkötelezett

A sok-sok tartogatott interjú közül, amely még megosztásra várakozik, pontosan tudom miért választottam ki ezt az egyet. De amit igazán tudni kell róla, az az, hogy a Time készítette a 22 éves Zac Efronnal, rajongók által feltett kérdésekkel dolgozva.


Zac Efron van velem, akit leginkább a Hajlakkból és a High School Musicalből ismerhettek. Következő filmje a Me and Orson Welles. Ma a Time olvasóinak kérdéseire válaszol.

Miben különbözik a Me and Orson Welles az eddigi munkáidtól?

Z:
Felnőtté válásról szól, de ugyanakkor egy hetet mutat be Orson Welles életéből, aki egy elképesztően zseniális amerikai ikon. Megmutatja, milyen volt látni, ahogy felemelkedik ebben az iparban, szó szerint az egész médiában: a rádióban, a színházban és a moziban.

Mi volt kockázatos a szerepben?

Z: Nem hasonlított semmihez, amit eddig csináltam, nem hagyatkozhattam semmire, nincs éneklés, tánc és kosarazás. A többi színész hihetetlenül rutinos volt, nem akartam csalódást okozni. Minél többet akartam tanulni, de cserben sem akartam hagyni őket, be akartam illeszkedni. Nagyon izgultam a forgatás előtt, és először féltem is, de nálam ez általában jó jel.

Melyik másik színész karrierét szeretnéd utánozni?

Z: Szerintem Leo nagyszerű munkát végez. Mikor kicsi voltam, nagyon haragudtam rá, nem voltam irigy, de idegesített a Titanic. Nem voltam féltékeny, de sosem ment ki a fejemből. Azóta kemény munka árán, nagyszerűen játszott, és jó filmeket választott, teljesen megváltoztatta a róla alkotott képet, ő az egyik kedvenc színészem. Nagyszerű projekteken dolgozik most is, hatalmas utat járt be, de mindig a legfontosabb dolgokat tartotta szem előtt, nagyon elkötelezett. Remélem, én is véghez tudom ezt vinni.

Ha egy napig nem lennél híres, hogy töltenéd azt a napot?

Z: Úgy kelnék fel reggel, hogy semmi tervem nem lenne. Beülök a kocsimba, és arra megyek, amerre visz az út. Egy olyan helyen kötnék ki, ahová amúgy sosem mennék.

Mi a titka az állandóan tökéletes hajadnak?

Z: Ezt most bóknak veszem. Elmondom a tippet, amit még soha senkinek nem mondtam el. Soha senkinek nem árulnám el amúgy. Szóval zuhanyozz le alvás előtt, töröld meg a hajad, és aludj vizes hajjal. Mikor reggel felkelsz, össze-vissza fog állni, de természetes lesz.

Tehát amint felkelsz, meglesz az eredmény?

Z: Igen, nem muszáj rátenned utána semmit, úgy fog maradni.

Akkor működik.

Z: Igen, ez volt Zac hajtippje.

Fordította: LL.

A következőkben további kérdés-válaszok jönnek, amelyek szintén ekkor történtek meg, csak a videorészletben nem kaptak helyet, továbbá bővített feleletek a feltett kérdésekre.

Miben különbözik a Me and Orson Welles az eddigi munkáidtól?

Z: Nagyon sok szívós ember van Hollywoodban, de egy sincs, aki Orsonhoz hasonlítana. Ő egy zseni volt és örök időkig így kellene rá emlékezni. Szerintem az egyik oka, hogy olyan izgalmas volt elkészíteni ezt a filmet az volt, hogy felfedjük mindenkinek, mennyire bámulatos volt ez a fickó.

Milyen tényezőket veszel figyelembe, amikor egy film mellett döntesz?

Z: Elmennék megnézni ezt a filmet? Valószínűleg ez az első dolog, amire gondolok. A második, hogy mi a kihívás, mi a kockázat.

Van egy stratégiád arra, hogy érettebb szerepek után nyúlj?

Z: Őszintén, tényleg nem volt soha bármiféle stratégiám sem. Igazán nem így dolgozok. Tudom, hogy amikor meglátok egy szerepet és az beszél hozzám, aláírok rá és abban az irányban kell haladnom. De semmilyen mesteri játéktervem nincs.

Ha egy napig nem lennél híres, hogy töltenéd azt a napot?

Z: Valami olyasmit csinálnék, mint - azt akartam volna mondani, hogy "elmenni Disneylandbe", de nem fogom azt mondani, hogy "elmenni Disneylandbe", még akkor sem, ha nagyon jó móka lenne. Feltehetőleg csak elvesznék arra az egy napra és napirend nélkül lennék. Csak meglátni, merre visz a világ.

Mi a legnormálisabb dolog az életedben?

Z: Ugyanazokat a dolgokat csinálom, mint amiket a barátaim a főiskolán - dolgozok, tanulok, és megpróbálok kikapcsolódni, amikor csak tehetem, de általában visszaránt a munka. Ez igazából a legnagyobb részben normális, jobban, mint arról beszélni, mégis hogy normális.

Szándékodban áll főiskolára menni?

Z: Ezt most nem tudom biztosan megmondani. Azt tudom, hogy egyszer majd vissza akarok menni és tanulni akarok, de most határozottan a munkára fókuszálok, amennyire erősen csak tudok.

Mutatsz érdeklődést a Broadway iránt?


Z: Mindig is akartam. Megtalálni a megfelelő szerepet kihívást jelent. Nem akarom csak azért csinálni, hogy meglegyen. Meg akarok győződni róla, hogy valami különleges.

Van esély arra, hogy akciófilmet készíts?

Z: Szeretnék kipróbálni egy akciófilmet valamikor, de nem túl hamar. Szerintem az a halál csókja lehet. Valós szerepnek kell lennie, amibe valami különlegesen és egyedit vihetek, amit hihetően is meg tudok csinálni. Addig azonban úgy gondolom egyszerűen furcsán jönne ki.

Forrás: Time.

3 megjegyzés:

Andi írta...

Sziasztok!

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én már ezer éve nem láttam Z-vel hasonló interjút, úgyhogy nekem ez most kész felüdülés volt:))
Köszi érte, mert nem csak olvasni, de nézni is jó volt:))

xdittax írta...

Szia Andi!

Örülök, hogy ezt írtad, egyébként én is hasonlót érzek. Határozottan. Persze ez az interjú is az összes többivel körülbelül egy időben készült,mégis Zac olyan kedvesen megfontolt, és látni, ahogy így beszél, nekem is nagyon jól esik. Pedig valójában nagyon "semmi különleges" nincs benne - csak Ő. :)

Fant írta...

A MAOW abból a szempontból tényleg kockázat volt, hogy azért sokkal-sokkal rutinosabb színészekkel játszik együtt, nagyon könnyen rossz vége lehetett volna, azért már McKay mellet megmaradni a vásznon sem kis teljesítmény, elnézve az eddigieket, játéktértől függetlenül.

Ami őszintén és nagyon meglepett az az akciófilmekkel kapcsolatos véleménye volt. Nem tudom... Talán igaza van és nem vennék komolyan akciószerepben, bár nem tudom alapvetően, erről nem vagyok meggyőződve teljesen. Egyelőre nem ilyen kép él róla, de nem nagyon ellentétes szerintem, lehetne olyan akciószerep, ami annyira nem áll távol a jelenlegi karaktereitől.

Egyébként LL, lehet, hogy teljesen rosszul emlékszem, de nem ehhez az interjúhoz szeretted volna, ha beválogatják a te kérdésedet is, a néhány másodperces meggyőzésről? Nagyon befért volna, kíváncsi lettem volna a válaszra.