2008. nov. 2.

Elképesztő számadatok

Csak hogy legyen valami konkrétabb látszata is annak, hogy ma sem hanyagoltam el a blogot teljesen, gyorsan előállok Fant öszegyűjött HSM3-s számadataival, csak mert Ő úgy bolundul értük!(csak ugratlak!)×P×D

Ezzel senki sem számolt. A Disney High School Musical szériája ezidáig csak az USA-ban tarolt, a német sajtó és szórakoztatóipar teljességgel figyelmen kívül hagyta. Ám ez a hullám most a németeket is elérte: A Zac Efron és Vanessa Hudgens főszereplésével készült High School Musical 3: Senior Year az első hétvégén 800.000 nézőt gyűjtött a német mozikba és ezzel a vonatkozó lista élére ugrott. Ez a legjobb kezdés Németországban a "The Dark Knight (Sötét lovag)" augusztusi premierje óta, amely kereken 870.000 nézőt vonzott az első hétvégén.


Mindez számokban kifejezve: A HSM 3 az első hétvégén 6,439,043 dollárt hozott a német moziknak a vetítés első hétvégéjén – ez a második legmagasabb Amerikán kívüli bevétel, az első helyen a vonatkozó listában az Egyesült Királyság áll a maga 13,380,072 dolláros jegybevételével.

Mindeközben a HSM 3 az USA-ban a második hétvégén is tarolt: 15,035,000 dollárt termelt ezen a hétvégén, amivel továbbra is vezeti az USA box office listáját és megnyerte a második hétvégét is, így jelenleg 61,753,000 dollárnál jár a tengerentúlon.
Világszerte pedig 104,243,115 dollárt hozott vasárnapig! Mindez annak tükrében különösen érdekes, hogy a boxofficemojo.com szerint a film mindösszesen 11 millió dollárból készült.


Forrás: Zac Efron News; BoxOfficeMojo 1 2 3.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem tudom ki hogy van vele, lehet csak engem érdekelnek ilyen élénken ezek a számok, de ez újra hihetetlen. :) Azért, hogy egy film 10 nap alatt a készítési költség kb. tízszeresét behozza, az nem semmi.
A britek nem okoztak csalódást, nem hiába volt már a jegyelővételi rekord is és a németek is várakozáson felül teljesítettek - mondjuk az ottani promóció is kőkemény volt, szívesen lettem volna német akkor...
Ditta, külön köszi a kiemeléseket :)

Névtelen írta...

Fant, már belátom, ez valóban nem semmi!

xdittax írta...

Nem tesz semmit Fant, ahogy ;o) is írta, ez azért valóban nem semmi, és nem elhanyagolható. Szóval, mi köszönjük!:)

Névtelen írta...

magyar box-offce jelentés, frissen az origóról... nos, messze a mi HSM-ünk vezet ^^
http://www.origo.hu/filmklub/blog/boxoffice/20081103-magyar-boxoffice-high-school-musical-3-max-payne-ejjel-a.html

Névtelen írta...

Hm, most az origosok gondban lehetnek, le kell írniuk, hogy idehaza változatlanul a legnépszerűbb a film, holott előzőleg írtak róla egy minősíthetetlen stílusú kritikát...
Annyit tennék még hozzá ezekhez a számokhoz, hogy az Amerikán kívüli bevételek csak az első hétvégére vonatkoznak, tehát az összbevétel így még magasabb...
;o) - egyre inkább nem semmi :) Még ha az első hétvégére ráfogjuk is, hogy kalkulálható volt, valamit csak tudnia kell a filmnek, hogy továbbra is ilyen jól hoz - persze mi tudjuk, hogy mit tud... Na jó befejezem mielőtt képzavar lesz :)

Névtelen írta...

Hmm, Fant, olvastad a JJ-t? 15milla a 2. hétvégére....

Névtelen írta...

Jah, hát persze, hogy olvastad...

Névtelen írta...

;o) - :) Különben kérdésedre válaszolva nem olvastam a JJ-t :) Nem ott olvastam :)

Névtelen írta...

Mindegy, mindegy, bocskapocs, el vagyok varázsolva megint....a világomról sem tudok.