2008. nov. 18.

Egy hihetetlen esti olvasnivaló...

Újabb fantasztikus sikert ért el a High School Musical 3, átlépve ezzel egy hihetetlen határt.

Az elmúlt hétvégén a film Amerikában a box office lista negyedik helyén végzett (ez már a negyedik hétvége volt) ezzel újabb 5,656,162 dollárt hozott a tengerentúli mozik és a Disney konyhájára, amivel odaát már 84,169,216 dolláros összbevételnél jár. És ami még döbbenetesebb: Amerikán kívül az elmúlt hétvégén 11,820,252 dollárt kaszált a film, ezzel pedig nemzetközi viszonylatban 122,200,000 dollárnál jár!

Mindez összességében azt jelenti, hogy a High School Musical 3 című film immár világviszonylatban 206,369,216 dollárnál tart!! Átlépve ezzel a 200 milliós határt és összbevételt tekintve jócskán megelőzve egy újabb musicalfilmet, méghozzá 202,548,575 dolláros összbevételt elérő Hajlakkot! Tekintve, hogy a HSM 3 mindössze 11 millió dollárból készült, ez az összeg csaknem tizenkilencszeres megtérülést jelent!


Bár a nemzetközi adatok teljes részletességben még nem állnak rendelkezésre, néhány érdekesebb ország adatait talán érdemes megnézni:

Magyarországon a box office lista harmadik helyén találjuk a HSM 3-at a negyedik hétvége után, Mexikóban úgyszintén. A teljesen eltérő kultúrájú Törökországban a lista negyedik helyén nyitott a film, erőteljesen szorongatva James Bond-ot. Nagy Britanniában is tartja magát a film, a box office harmadik helye az övé. És egy első hely a végére: Dél-Afrikában a harmadik hétvégéjén is első a film.

Ahogyan a forrás is megjegyzi, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy olyan hatalmas piacokon még nem mutatkozott be a film, mint Japán és Oroszország, valamint az ausztrál premier sem érkezett még el.

A hír, és a számok - amik kicsit sem voltak (most) altatóak - mind az egyben Fant műve! ;)

Forrás: BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9.

37 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jól sejtettem, hogy jönnöm kell még egy búcsú kommentre. Ebben a téli hidegben, a meleg szobában futkos a hátamon a hideg. Gyerekek nincs mese, fogjuk bele Disneyvel a filmiparba...tuti a megtérülés, nem gyengén!!!!
Fant hálás köszönet, most feldobtál ezekkel a számokkal....na de várjunk csak?!....ezek után hogyan fogok elaludni?.... csak töröm a fejem valami új "bizniszen"....

Névtelen írta...

A csudába z megint lemaradt, Le pá! ;o)

Névtelen írta...

Na igen, a Disney tud valamit. Tényleg érdemes velük bizniszelni, lehetünk nagyvonalúak: felesben is, vagy akár 60-40 alapon :)
Na de jó a kérdésed, milyen filmet készítsünk? Várj, hát adott a megoldás: tinifilmet! Úgyis van itt egy rakás szuper-tinink a blogon, van hozzájuk három anyukánk is, hmm eddig jól állunk :)
És nyugodtan készíthetnénk angolul, plusz jeltolmácsolás, természetesen :)
Zorro jele lemaradt, nem gond utólag pótolva is remek :))

Névtelen írta...

Köszi Fant!:)
Szöveg,ugrás,szöveg,ugrás.:)
Én már nem számolom. Na ez rendesen fejbe vágott.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Fant magadat kihagytad! :)
És honnan tudod, ki milyen korosztály?

Névtelen írta...

Nem is mondtam. Olyat tudtam ma meg Zac-ről. Olvastam a "faliújságon" egy olyat, hogy "Amit érdemes tudni ZE-ről" vagy valami ilyesmi címe volt :)
Szóval, hogy amit hirtelen kitalál, azt megcsinálja. Pl sült húst összeturmixol almával, és megissza. No comment... :)

Névtelen írta...

Hajdejó!!!! A kérdésed b,tudtam mindig,hogy kérdésekben te vagy a király!!:)) Na akkor ezek szerint lesz mackó tánc??:) (f.é.)

Névtelen írta...

Ááá. Leesett :)) Bár idő kellett hozzá :D
Ma megkaptam a dolgozómban is, hogy én mindíg jókat kérdezek :S Asszem el kell gondolkodnom, ezen...

Névtelen írta...

Én csak tippelek, a többség alapján, b, nem nehéz annyira :) Persze nem mindenkit tudok jól megtippelni, de a három anyuka adott, meg a sulisok is, ám ha már így rákérdeztél, az örök kérdezővel sem vagyok teljesen tisztában :)
Igen magamat kihagytam. Magamnak még nem találtam szerepet abban a filmben :)) Nyitott vagyok a javaslatokra :)

Névtelen írta...

Töröm a fejem,vajon milyen dolgozó az,ahol ilyen cikkek vannak a falon?:) Az enyémben "is"csak számok,és minden egyéb száraz duma van feltüntetve. Hús-almával? Nem lehet rossz.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Szóval akkor te vagy az örök kérdező mindenhol, b :))) Na, nem baj az, inkább kérdezz, minthogy valami ne legyen világos :)

Mackótánc, lufival, amit számok díszítenek f.é. :) Na ja, egy hasonló filmben, legesleghátsó táncosként, akinek a megjelenései majd a vágóasztalon végzik :)

Névtelen írta...

Ne legyél kishitű barátom!:)
De a lufit,és a számokat honnan sejtetted?:)
Figyi én nem vagyok hentes,annyit elárulhatok,így nálam nem kerülsz a vágóasztalra.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Rátapintottál, cikkek vannak a falon, de én csak szemlélődő vagyok ezen a részen :) Kell a változatosság, mert egyébként csak a száraz számok és a papírok lennének :D

Andi írta...

Látom működik a Nagy számok törvénye...Gratula Fant:)

Olyan édes vidit láttam a YT-on Zanessáról, hogy még...!:)
....Lucky Zac and Vanessa....
mármint ez a vidi címe és érdemes magnézni....hihetetlenek!!!:)

Névtelen írta...

És azt is megtudtam a faliújságról, hogy a Rocktábor a HSM2-t közelítette a sikerben. Majdnem elszóltam magam, hogy én más számokat hallottam :)

Névtelen írta...

Tényleg aranyos :)) A legutolsó "mozzanat" az mikori? (jaj már megint kérdezek :( )

Névtelen írta...

Aha b. igazad van,a szemlélődéshez
nem árt némi érdekes cikk.:)
De ne feled a számok néha lehetnek valótlanok is.:)
Amúgy a szemlélődést kajaszünetben műveled,vagy teljes teljes munkaidőben?:)
Na mit szólsz,most én kérdeztem.:)
(f.é.)

Névtelen írta...

Igen, de nem érdekes az a cikk, ha nem hallottam még róla :) Így jártam a Rocktáborral. Merthogy arra lettem figyelmes most. Azt már kisasoltam, hogy Zac ott mosolyog egy jó ideje, meg egy csomó kép a HSM2 és HSM3-ból, nagyobb betűs címmel, ami szintén ismerős - vajon honnan? :))) Nemrég említettem, hogy egy könyvet láttam az egyik asztalon ZE címmel, ami viszonylag friss. Persze ehhez a bloghoz képet ősrégi! :) Na ez is ott figyel a falon, lefordítva egy csomó minden, merthogy egy újságban fog megjelenni, szerintem januárban. Egész korret irományok, semmi bulváros beütése nincs.
Akkor szemlélődök, amikor arra járok.

Névtelen írta...

Ez kedves tőled f.é. :) A lufi meg a számok pedig szinte már adták magukat :)
Na b, akkor úgy látom kettőnk közül inkább te vagy, aki otthon van a számok világában :) Micsoda dolgok vannak azon a faliújságon :) Na de igen, azért nem mindegy melyik HSM rész nézettségéhez hasonlítták, 10 millió néző ide vagy oda, még jó, hogy téged nem tudtak így átverni - látod ez is azt bizonyítja, hogy jó kérdéseid vannak :)

Valóban elég nagy számok Andi, ráadásul minden tekintetben, Ditta nagyon kreatívan megoldotta a kiemeléseket, nem bízott semmit a véletlenre :))

És b, a legutóbbi kérdésed: pontosan nem emlékszem mikori az utolsó "mozzanat", csak azt tudom, hogy az európai promó körút elejéről való...

Névtelen írta...

Hát hajrá,te furfangos kérdező!:)
Járj mindig nyitott szemmel.
És eszembe jutott a szlogen is: gyalog mész,többet látsz.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Szóval a legutolsó filmhez kapcsolódó körútról való.
Azt nem írtam, hogy egész jó képek vannak benne, de ezek is mind ismerősök nekünk :))

Andi írta...

Jó éjt Mindenkinek...Néked is (f.é.)...olyan jó amikor ilyen
jó formában vagy és bocsi, hogy ilyen későn reagáltam Rád!!!:)
(úgy látszik kicsit későn érő típus vagyok...bár az Anyukám is ezt mondta...!:))

Névtelen írta...

F.é. jó a szlogened :)) de sok helyre a király is gyalog jár :) Mondjuk a hely bősége miatt már a görkori felvetődött többünkben - na nem a wc miatt :)))
Egyébként nem a szokásos tinibulvárszennylaporól (direkt egyben írva) van szó.

Névtelen írta...

Valaki megmagyarázná a lila inges Hawaii-os boxolós részt az említett vidiben? :S

Erről jut eszembe. Zac rejtett tehetsége: buborékokat tud fújni a nyálából. 8-)

Névtelen írta...

Ez is hasonló Zanessás vidi, mint amit Andi ajánlott :)
http://www.youtube.com/watch?v=jYgoQ4MvOMU&feature=related

Névtelen írta...

Jó reggelt! Gondolom mire megiszom a kvmat és végre én is elindulok dolgozni valamit, már mindenki tanul, dolgozik, stb. Nagyon jó volt a tegnap este úgy látom....

Fant, ne haragudj a személyeskedésért (távol álljon tőlem, hogy kétes ügybe keveredjek)- de miért nem keresel magadnak olyan szerepet, ami ennyi nőnemű lény között kiemel? Mondjuk egy izgalmakkal és titkokkal teli romantikus szál még a legizgalmasabb filmekből sem maradhat ki. De lehetnél a fő cselszövő, aki jó útra tér mégis....vagy ez túl sablonos?
Meg van a download - remélem este lesz még lelkierőm hozzá....
Drága Ditta, milyen volt az éjszakád? Egyáltalán volt olyanod?
(f.é)a hús almaszósszal valóban jó lehet...na de turmixolva? b sztem valami őrületes lap szerkesztőinek agyszüleménye lehet. Még a nyers tojást valahogy vettem, na de ez a sztori.....
Most rohanok, isteni volt a kv, eszméletlen hideg van, szép napot mindenki-net! ;o)

Névtelen írta...

Ja! LL, ha erre jársz....tudd, hogy gondolok rád! Mi van már veled? Este is nagy csendben voltál, ahogy látom....
;o)

Névtelen írta...

A TMZ készített vidit Zacről amikor hazaért a LAX-ra és kérdezgetik Vanessáról. Valaki érti, hogy mit? A JJ-n olvastam ma azt a hírt, hogy Zac megjelent valami eseményen tegnap, de érdekes módon Vanessa itt sem jelent meg vele. Hogy lehet ez? Ti értitek? Kezdem azt hinni, hogy bejön azoknak a megérzése, akik azt írogatták múltkor, hogy Zanessának vége, vagy hogy nem is létezett. Nagyon jó lenne már, ha Zanessa sürgősen rácáfolna ezekre a dolgokra akár képekkel, akár valamiféle hírrel.

Névtelen írta...

Kedves névtelen! Lehet, hogy direkt így akarják, hogy most egy kicsit nem mutatkoznak együtt nyilvánosan, mert elég sok támadás érte mostanában őket. Ugye, hogy Zanessa csalás, meg hogy a HSM3 után vége lesz a kapcsolatuknak, és lehet, hogy nem akarják, hogy kérdezgessék őket. A másik verzióm pedig az, hogy igazából ez az esemény Zacről szól, és nem Zanessáról. Vanessa pedig lehet, hogy azért sem akart megjelenni, hogy ne velük foglalkozzanak, csakis Zac-kel. Azt én is remélem, hogy minél előbb kapunk képeket róluk együtt, márcsak azért is, hogy megmutassuk a kételkedőknek, hogy Zanessa 4ever!

Névtelen írta...

Na hali!
Hús,almával turmixolva igen király
kaja. Szerintem egyet értenek velem a 6.hónapos kor körüli tünemények is.
Na és még nem beszéltünk a lényegesen idősebb korosztályról sem,akiknek ez a megoldás is igen előnyös lehet.:)

Arra a dologra viszont,hogy Zac,és Vanessa miért nem jelentek meg együtt,csak annyit:ha nem muszáj,nem viszek magammal szatyrot kisebb bevásárlás céljából.:)

Ó,b!:) Buborékok nyálból,valamikor
réges-régen én is próbálkoztam ezzel,és még sok aprósággal.:)
Remélem mára is lesz valami azon a faliújságon,ami érdekes lehet számunkra.:)

Andi baby,a késői reagálást "is" köszönöm!:)
Azért ma remélem nem olyan későn érsz.:) (f.é.)

xdittax írta...

A legutolsó témához: eddig is előfordult már, a 3 év alatt, hogy nem együtt jelentek meg valahol. Külön életük is van, nem együtt "sztárok", úgyhogy ilyenből nem feltétlen kell kiindulni. Hiányozhat Vanessa, hiszen miért ne hiányozna, de nem kell mindjárást a legrosszabb feltételezéssel előhozakodni.

Drága ;o) - köszönöm, egészen jól tetl, mert volt egy kicsi. :) Igyekeztem összeszedni a gondolataimat, és még viszonylag hamar ágyba kerültem - hála a pozitív energiáknak. Ma pedig, bezsebeltem egy kis dicséretet, de tudod, nem a szépségemre!;)

Fant - én is nagyobb és különlegesebb szerepet szánnék neked. Meg mindenkinek. Abban a filmben, körülöttünk forog majd minden. ×)

És a Luycky-s vidihez, én is megnéztemmég tegnap. Nagyon szeretem, szép összeállítás. A box-os rész akkor készült, mikor hazaértek Hawaii-ról, rögtön másnap azthiszem, megláttogattak egy általános iskolát a Disney nevében, és egy bizonyos pénzösszeget adományoztak a gyerekek előtt a sulinak, nekik. nagyon helyesek, tiszta szerelmesek, jó színben vannak és nagyon vidámak, játszodaznak, nem bírják levenni a szemüket egymásról. Ez ma is jelen van, csak kevésbé láthatjuk, hiszen ez az alkalom még abból az időből való, amikor még nem volt akkor felháborító érdeklődésfeléjük, a kapcsolatuk felé. amikor egy kislány készített interjút velük, és a friss hawaii képekre kérdezett rá, hogy együtt vannak-e, csak annyit mondtak: nagyon-nagyon jó barátok. A legjobbak. :)
Love í3
Ditta×××

Névtelen írta...

(f.é) látod a pürét el is felejtettem. Olyan régen volt már, hogy az én gyerekeim csecsik voltak. Bár akkor sem ettek ilyen junk food-ot legfeljebb gyümölcs képében. Viszont a nyugdíjas viszonylaton jót nevettem (most még!)....
Ditta a külső szépség nem minden, ha belülről szép vagy az az igazi - töbi majd jön!
Látod Fant, nem szabad negatívnak lenned, mindenki többre tart, mint te önmagad és többet szeretne látni belőled, minthogy kullogj a hátsó sorban. Remélem értékeled....
szép estét mindenki-net! ;o)

Névtelen írta...

F.é., a hasonlatod most is ül :))
;o) , a szereppel kapcsolatban: hm, amit írtál, az a titokzatos, romantikus hős, vagy valami hasonló figura nem hangzik rosszul :) Ahogy mondtam: nyitott vagyok a javaslatokra. :)
És értékelem, hogyne értékelném :)
Jó neked, hogy megvan a download , nekem csak a lassú verzió a járható út egyelőre, így meg "kicsivel" tovább tart :)

B, én is kíváncsian várom mit hozol ma a faliújságról :))

Ditta, büszke vagyok rád, tudtam, hogy neked az a 200 szavas dolog simán megy majd! :)
Na igen hús-alma turmix egy kis nyers tojással és tejjel - érdekes, érdekes :)

vivcsi93 írta...

Számítottam rá h tényleg hatalmas sikereket fog elérni e a film, de ezek a számadatok tényleg nagyon hihetetlenek, rég hallottam filmről ekkora sikereket...

Névtelen írta...

Igen Vivcsi, főként az a 19szeres megtérülés az elképesztő. Vannak filmek amik számszakilag nagyobb bevételt hoztak, de a megtérülési mutató az majdnem páratlan.
Most azért nem lennék a cinikusok helyében :)

Névtelen írta...

jnos le kell lombozzlak titeket. Ma csak 1x rohantam el a faliújság előtt, mert ügyet kellett intézni. Majd holnap megnézem mi hír van ott :)

xdittax írta...

Remélem valami izgalmas!;)