2008. nov. 30.

"Me and Orson Welles" hivatalos weboldal

"Vannak pillanatok, amikor minden megváltozik..."


Üdvözli az arra tévedőt Richard Linklater legújabb,
2009-ben érkező mozijának hivatalos honlapja.
Fedezzétek fel Ti is!

80 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kukucs,mi folyik itt!?:)
Szóval hogy ne legyek már mindig "hibás",komolyabbra fordítom a szót.:) Valahogy ettől a filmtől kicsit óckodtam,de ettől függetlenítettem magam,és ha mód lesz rá megfogom tekinteni. Valahogy az a londoni valami,az kicsit idegen
tőlem. De sebaj Tóbiás,London mindig csodás.:) (f.é.)

Fant írta...

F.é. :) Én úgy gondolom ez a film lesz Zac-nek a nagy dobás, kritikai szinten legalábbis... kíváncsian várom.

Kicsit más: ennek a cikknek a V-re vonatkozó része (a vége felé) egy jó hír, igaz? Tudjátok nem értem, csak próbálom kihámozni a lényeget :))

http://www.variety.com/article/VR1117995874.html?categoryid=1237&cs=1&query=vanessa+hudgens

Névtelen írta...

Ezt is Z-vel reklámozzák?

Andi írta...

Amennyiben kihámoztad Fant, vagy Valaki, ugye megosztjátok velünk is!

Névtelen írta...

Ó,hát ezt én is egyenlőre csak remélni tudom Fant.:) Nem iszom a medve bőrére,csak szépen lassan megvárom a dolgok menetének alakulását. Tudod volt már sok-sok csalódás. (f.é.)

xdittax írta...

Én csak átfutottam gyorsan, de állítólag Vanessa, Aly és a Bandslam további szereplőinek promóciós túrnéját boncolgatka vagy mi. Nem akarok félretájékoztatni senkit, de nekem első látásra zavaros volt a szöveg.

Az viszont egyáltalán nem az, hogy "ezt is Zac-kel reklámozzák"...végülis, Ő a főszereplő, nem? Oké, az egyik, de alapvetően a legfontosabb, Ő a Me, és Ő az akit nem ismerünk. Ő a kulcs, mert rajta keresztül ismerhetjük meg azt a palit, akiről azt gondolnánk, ismerjük.

A filmet pedig, ezért és még sok másért - alig várom! :)

Névtelen írta...

Jó estét Mindenkinek!:)
Annyire tetszik ez a weblap!:) Engem nagyon magával ragadott! Már nagyon várom a filmet!:DD

Holnap írok németből. Szerencsére nemm kellett rá sokat tanulni, mert nagyon logikus egy anyag és már tanulltam is korábbi éveken...:)

Névtelen írta...

Igaz,ami igaz:)Hát nem bánom,ha "ilyen" a kulcs,milyen lehet a szoba?:) Hát a szobában lakót majd megismerem.:) Addig is a kulcsot jó helyre kell tenni.:) Ugyanis ő a kulcsfigura!:) (f.é.)

xdittax írta...

Háát ez az, tökéletes a kérdesed F.É., és ezzel ráhibáztál. Ez az, ami izgat és vonz. :)

*Nóri*, osztom véleményed. A némethez pedig...örülök, hogy nincsenek aggályaid, jó lány vagy Te, úgyhogy valóban nem kell izgulni, csak hajrá!^^

Névtelen írta...

Csá Nóri!:) Akkor holnapra sok sikert,bár ez neked nem jelent gondot.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Rugó!:)
Na tessék már a vonzalom,és az a másik izé is!:) Te is jól fel tudod ám "izgatni" az embert.:) (f.é.)

Névtelen írta...

Csak azért kérdeztem, mert nekem az volt az érzésem, hogy az a színész a kulcsfigura, aki az idősebb OW-t alakítja. Sokkal jobban kihangsúlyozták őt anno.

xdittax írta...

Rugó, az bizony, a javából - ám!×P

:)))

És az egyedüli Orson Welles...nos nélkülese érne semmit a film. De még az elején tartunk a promóciónak, és majd előtérbe kerül Ő is, megfeleőlen.

Úgy gondolom, a weboldal tényleg zsneiális lett. A kukucs, a hatás...mind-mind sejtet valamit. Sejteti a filmet. És ez...hátborzongató számomra. De az izgat szót már nem is merem használni;)))

Fant írta...

És ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy talán Zac is a legnépszerűbb a szereplők közül, így a legjobb reklámarc. Oké: így is, úgy is :)

Andi, persze, hogy megosztanám, de részemről ennyi volt a hámozás, eddig jutottam :) De köszi az eddigieket Ditta :)

Tulajdonképpen igazad van f.é., várjuk ki a végét, csak potenciálisan ez lehet az a film, ami leginkább eltér az eddigi szerepeitől, így bizonyíthat ezzel...

Hello Nóri! Német? Hm :)) Sok sikert holnapra!

Névtelen írta...

Tényleg tisztára belém beszélted azt a sejtelmes,csodás,és kőkemény világot,amit megmutat majd ez a film. Ne hagyd abba!:) (f.é.)

xdittax írta...

Pedig bízz bennem F.É. tényleg így lesz; föl fogja fedni a feddhetetlent! :)

Hmm..tényleg egyre izgalmasabb lesz a filmre való várakozás...igazad van! Csak most fog következni a java!^^

Névtelen írta...

Köszi szépen!:) Igyekezni fogok.

Mára *Nóri* kiszáll az éterből.

Zanessa-s álmokat Mindenkinek!
xxx

xdittax írta...

A feddhetetlent felfedni?

Úgy néz ki olyan "izgalmi" állapotba kerültem, ahol már magam sem tudom kusza gondolataimat rend
ezni, szövevényes mondataiamba értelmet csepegtetni...:)

Úgyogy azt hiszem...nem lesz baj, ha kipihenem magam, és én is elteszem magam holnapra. Aztán majd újra indul a buli!;)

Jó éjt!

Névtelen írta...

Hát,ha ez valakinek sikerül,az nem e világi az már biztos!:) Izgalmi állapot?:) Az nem ám semmi.:)
Hát jó éjszakát,és mindent bele holnap.!:)) (f.é.)

Névtelen írta...

Sziasztok! Megérkezetem. Jó volt haza jönni, de most legszívesebben akár vissza is mennék a hegyekbe remetének vagy jetinek.....attól ami fogadott bármi is jobb lehet.

Olvastam a híreket, a hozzászólásokat és nézegettem a képeket.
Gondolom a fáradtság teszi, de olyan rossz érzésem van mindig amikor Vt látom úgy hírbe hozva mint legutóbb is. Talán (f.é) írta vhol(pontosan nem tudom idézni), hogy nem is tudjuk milyen "gáz" lehet ezzel együtt élni. És hogy meddig lehet egyáltalán? Ki tudja? Minden esetre most nagy a csend munkaügyileg a lányzó körül és ezek a rossz hangulatú képek (a shoppingolós sem sikeredett jobbra) azt sugallják számomra, hogy vnek kezd tele lenni a hócipője a körülötte lévő "őrültekkel". Mit mondjak? Megértem...

A MAOW oldalát is megnézegettem, számomra is kellemes volt az egész. Kicsit most még "misztikus" a film, nagyon hatásvadász lett a weboldal is és az előzetes is. Kíváncsian várom a fejleményeket.
Fant abban igazad van, hogy Z a stáblistáról a ma legismertebb, de azért vannak ott még olyan nevek, mint Michael Brandon (rendszeresen játszott az Agatha Cristie sorozatokban - imádom A.C.t) vagy Ben Chaplin, akik szintén ismert színészek (és milyen jók. Sajnos azonbanel kell ismernem, hogy ma már a nagy öregekkel nem igazán lehet az embereket a moziba csalogatni. Ehhez kell egy ilyen szívdöglesztő pasi, mint Zac, akiért milliók rajonganak. Kicsit sajnálom is a helyzetet és ugyanakkor nagyon pozitív érzéseim is vannak. De még milyenek!
Tényleg mi a helyzet Zvel? Nem is hallok felőle semmit a HSM turnű őta. Talán a kosárlabdás "lazulása" volt az utcsó...
;o)

Névtelen írta...

;o) milyen hírbehozásra gondolsz V-vel kapcsolatban?

Névtelen írta...

Szia b, talán rossz szót használtam, igen...de elolvastam a GGn a cikket ami az arctakarós képekhez tartozik. Tehát arra gondoltam, hogy most elég negatív képben állítják Vt és gondolom ez csak a kezdet. Vajon mi jön még? Nem értem, hogy ha valaki ennyire tiltakozik miért kell ezt csinálni? Mi a jó ebben? Ráadásul a shoppingolós képek is eléggé depisre sikeredtek. ;o)

Névtelen írta...

Üdv köztünk;o)!)) (f.é.)

Andi írta...

Én is elteszem magam holnapra:)

Jó éjt Mindenkinek:)

Andi írta...

Ó bocsi ;o)! Jó, hogy ismét itt vagy!:)

Akkor most jó éjt:)

Fant írta...

Hello ;o)! Üdv újra itt! V-vel kapcsolatban: igen, szóval én megértem és bizonyos fokig tolerálom is ezt a takargatást, nem igazán bánnak vele kesztyűs kézzel a paparazzik, akkor ő miért tegyen másképp, csak az ilyen képek olyan rossz hangulatot árasztanak... Miközben valószínűleg csak annyi a gond, hogy a családjával vacsorázni ment, ami egy teljesen privát program ... És igen vélhetően kezd tele lenni mindene ezekkel, lépni sem lehet tőlük, nemhogy nyugodtan élni... Csak azért vigyázni kell, nehogy nagyon a lelkére vegye őket...
Sajnos nagy a csend munkaügyileg körülötte, lehet, hogy ez sem tesz a legjobbat a hangulatának... Na hátha alakul valami, ha más nem, a Blandslam promóturné.
Z: hát igen a népszerűség. Nem biztos, hogy ő a legjobb színész a stábból, de vitathatatlanul a legismertebb. De ez a trend az ő esetében még hagyján, hisz tényleg tehetséges.

Jó éjt Ditta és Andi!

Andi írta...

:)

Névtelen írta...

Majd elmúlik az a depi.:)
Én is kezdek helyre jönni,ugyanis elért ide is a depi hullám.:)
De a ház ki van díszítve kívül,belül,és ez tisztára feldob.:)
(f.é.)

Névtelen írta...

Üdv mindenkinek! Azt hittem, hogy mire idejövök már alszik mindenki. (f.é) örülök, hogy te is itt vagy még, gondoltam rád a hétvégén. Forraltbort iszogatva a pálya szélén - ugye te említetted egy hideg napon a forralt bort? Na most adtunk az életnek....

Névtelen írta...

Hú,de jól tetted,hát ha még valami finomat ettél is mellé,(péksüti)akkor beloptad magad a szívembe!:) Na nem,mintha eddig ezt máshogy gondoltam volna!:) Én söröztem a hét végén.:) (f.é.)

Fant írta...

Én ennyi voltam mára. Jó éjt Mindenkinek!

Névtelen írta...

Hát mára ennyi!:) Zárnám a kört,és én is Jóccakát kívánok mindenkinek!:)
(f.é.)

Névtelen írta...

Ok, értem ;o). NEm nagyon néztem azokat a képeket, nem jókat írtatok vele kapcsolatban, ezért nem fárasztottam magam vele. A kommenteket meg nem is értem :)

Hozzánk a szgép betegség jutott el :)

Névtelen írta...

Sziasztok! Tegnap pánik szerűen hagytam el a fedélzetet, de látom mindenki elfáradt ugyanakkor.
(f.é) sajnos péksütter nem volt sajnos....de a bor finom volt és forró!!!! Olvastam a sörözős napotokról, bízom benne, hogy egészségetekre vált!
b megoldódott a PC probléma vagy kell a doki hozzá? Vagy esetleg teljesen más területet fed a szgép betegség????
Andi, nagyon örültem, hogy jobb a hangulatod, mint legutóbb, mikor olvastalak.
Sajnos odakintről nem tudtam belépni a blogba, másnap már az oldalra sem, így nem tudtam hozzád szólni egy szót sem (csakúgy, mint a többiekhez), de hidd el akartam! Nagyon sokat gondoltam rád is ezért....csak feloldódnak ezek a hullámvölgyek egyszer. Rázd meg magad és menj előre, másképp nem tudsz új életet kezdeni, pedig neked most valószínüleg erre lenne szükséged.
Ditta látom megkaptad amit meg kellett kapnod, igyekeztem még időben eljuttatni a szeretetemet.
Nóri, gondolom mire hazaérek már te is túl leszel a vizsgádon és poztív eredménnyel vagy legalábbis kilátásokkal.
LL rólad nem tudok semmit, gondolom "erősen gátfutásban vagy"....:o) - majd lenne hozzád 1-2 kérdésem.
Na és akkor, hogy így szóltam már mindenkihez szép napot és estét majdan mindenkinek. Remélem jó hírekkel kezdődik az este, ez most mindenkire ráférne.
Jaj! Fant, rólad sem feledkeztem meg, készül az "esszé" csak lenne egy kicsivel több időm rá. FANTasztikusan jól szórakoztam, de megvallom őszintén 3x is meg kellett néznem (össz), hogy biztos legyek amiben kell!
Üdv! ;o)

Névtelen írta...

Szijasztok:))
Tegnap elég nagy volt a felfordulás körülöttem, és valszeg ez az egész hétre ki fog terjedni...ugyanis az összes létező témazárót meg más kínzást be kell pótolnom ezen a héten (kivéve a németet, amit pont tudok, jellemző:PP). Szóval lenni nem igazán leszek, de fordok még úgyis vannak tonnaszámra:)) Ma este megyek "vizsgaünneplő partyra", úgyhogy nem igazán leszek most se jelen az éterben...

A hírekhez pedig...lehangoló, hogy Vanessa annyira takargatja az arcát...a GG azt írta, hogy asztalt akart foglalni a japó étteremben, de tele volt, úgyhogy hazamentek és úgy döntöttek, hogy odarendelik a kaját...rossz napja lehetett szegénynek...és hol van Z?! Márcsak azért, mert megvígasztalhatná:)) És nem hallottunk felőle egy ideje...
Viszont ahogy Ditta kezelte az esetet, valóban priceless, Fant, Te meg egyre jobb vagy angolból:D

Az új vidifordhoz pedig...koreográfia szempontjából az ANTR a kedvencem, viszont úgy az egész filmből szerintem az, mint Andinak:)) És örülök, hogy ez a szám segített átvészelni az árammentes időszakot:))

És a MAOW oldal nekem is nagyon bejön, és egyértelmű, hogy Z a reklámarcuk, bár a kritikák McKayről áradoznak, de ő újonc, szóval nem ismerik, és másodikknént szinte mindig Z-t magasztalták:))
Ez a Bandslames szöveg nagyon durva...mármint nagyon bonyolultxPP Azért ilyet rég nem mondtam...szóval bocsi, de most nem tudom tüzetesen elemezni, de fogom:))


Az pedig nagyon durva, hogyha az ember nem tartózkodik az éterben a megfelelő időben, egyszerűen nem fogja fel, mit mondanak a többiek...ha meg igen, akkor szinte a gondolatokat is el lehet olvasni... Ti ezt nem érzitek?xPP

ades írta...

GYE SZERINTETEK IS ÉDES http://www.teenidols4you.com/blink/Actors/zac_efron/zac_efron_1228065677.jpg

xdittax írta...

Valahogy így, LL. Bár rám az utóbbi állítás igaz, nem leszek felvágós.:P

Ó, igen, ;o) Üdv itt. Nekem többször is eszembejutottál, tudtam , hogy valahol távolból élvezed a hétvégét, úgy ahogy azt már annyira vártad! De mi meg már Téged vártunk vissza, úgyhogy köszönöm.:)

ades írta...

JA ÉS EZIS http://www.teenidols4you.com/blink/Actors/zac_efron/TI4U_u1228065670.jpg

xdittax írta...

Gondolom ades, tisztában vagy vele, hogy fake képek, de azoknak tényleg nagyon édes. Főleg az első!:)

ades írta...

IGEN PRSZE DE AZÉRT TÉNLEG ÉDE ÉS GONDOLTOAM MEG OSZTOM VELETK

Névtelen írta...

Tud valaki németből segíteni? A -vá/vé kéne németül...lakószobát kell konyhává átrendezni....danke előre is:))

Névtelen írta...

azt olvastam ma az ulyságba h zanessának vége vagyis szakítottak!!! nem tom mi az igaz de lehet h igaz mert sehol semmit nem hallunk róluk! de remélem h nem igaz!!

bea

Fant írta...

LL!! Kiváló kérdés! :) Két megoldás van szerintem, egy könnyebb és egy bonyolultabb. A könnyebb: ha az "umordnen" igét használod, ami elválós, de nincs vonzata. A nehezebb: ha a "verwandeln" igét használod, aminek sima "in" a vonzata. Utóbbi esetben használd az "ein" (egy) szót az "in" után az elé a főnév elé amivé át akarod alakítani. De nagyon szívesen lefordítom neked az egész mondatot, ha leírod pontosan!

Fant írta...

Különben persze: sziasztok! :) Bea, mióta is hiszünk az újságoknak, mennyivel tudhatnak többet, mint mi?

LL, nem tudtam, hogy az a Bandslam-es szöveg ilyen nehéz... :) Nade én bízom benned, ha időd lesz megoldod, semmi kétség :) Annyit még a némethez, úgy általában, hogy nem mindíg kell ragaszkodni a magyar szavakhoz, dolgokhoz, van amit egyszerűbben fejeznek ki (ritka, de van), amit meg nem, arra több megoldásuk van, így meg lehet kerülni a bonyolítást - nem okoskodásnak szánom :)
;o), remek-remek, várom nagyon, gondolhatod, de ráérsz, én várok türelmesen, ne aggódj. Az meg, hogy háromszor nézted meg: én a moziban kétszer néztem meg és úgy is maradtak dolgok, amiket csak sejtettem, aztán megnéztem még itthon is kétszer, így talán már minden világos. :) Nem egy egyszerű film, az biztos. De zseniális. :)

Névtelen írta...

Kedves bea, ezen a fórumon a te bejegyzésedhez hasonló már számtalanszor megjelent.
Nem vagyok főszerk (még társszerk sem), így csak a magam nevében tudok nyilatkozni:
A mai nappal még nem tudhatjuk, hogy mi van és mi nincs. Ellenben struccok sem vagyunk, homokba nem dughatjuk a fejünket, hogy akkor talán majd nem történik baj; de sajnos az élet ilyen és ők fiatalok, így hát bármi benne van a pakliban. (Még idősebb korban is, gyakorlatilag egész életünkben). Ígyhát amondó vagyok, hogy mivel a találgatások csak vonzzák a feszültséget így ne pánikoljunk és ne generáljunk fleslegesen a feszültséget, amíg nincsenek látható tények. Örüljünk, hogy vannak, hogy általuk színesebb és kerekebb a világ és hagyjuk, hogy éljék a maguk életét, mi pedig éljük a miénket. Nem tudom, hogy melyik újságban olvastad....no comment...de szerintem olvasd inkább a National Geographicot vagy bármi mást, esetleg éppen ezt a blogot, ami a figyelmedet eltereli az adott témáról.
Szép estét!
;o)

xdittax írta...

Na halihó!

LL-nek ugyan már nem tudok segíteni, se Beának, ugyanis mindketten megkapták a tökéletes tanácsot és segítséget.

De Fant, kérdezhetek?:) Hár persze, miért is ne?

A verwandeln-t mi is szoktuk használni, de szimpla werden-nel nem lehet?:)

Névtelen írta...

Hey a Walk away youtube / karaoke változatát küldeném (f.é)nek sok szeretettel, mert hát ha jól emlékszem, neki volt kívánsága...bár a pontos labdát nem dobta még felém...ja azt nem is nekem kellene, hanem Tibi bácsinak
http://www.youtube.com/watch?v=rKjMb04Ol14
;o)

Névtelen írta...

Hey Everybody! :)

Tetszik ez a kép...olyan, mintha közben azt gondolná, hogy "kukucs...találd ki ki vagyok..." xD
Én már csak röhögök azon, hogy mit írnak az újságok...Annyi hazugság van, hogy az már fáj...nah de mind1.
Jujj, nem tud valaki nagy, jó minőségű és persze cuki Zanessa képet...Ugyanis ki lett adva nekem a feladat, hogy keressek egy ilyet...Csak annyit tudok, hogy köze van a karácsonyi ajándékomhoz...vajon mi lehet az...:D Ha Zanessa-s, akkor rossz már nem lehet..:P
Ha valaki tud, akkor szóljon please! Nehéz egyszerre a tanulásra öszpontosítani, meg képeket keresgélni...

Fant írta...

Hm, Ditta, nagyon jó vagy :) Arra gondolsz kb, hogy "Aus Wohnzimmer wird eine Küche" ?

Névtelen írta...

és itt van a Boys are back szintéhttp://www.youtube.com/watch?v=HVga_zkwDO4n

Ha valakinek problémája van a minőséggel....érdekes módon az alábbi oldalon blueray minőségben látható
http://www.zacefron-news.blogspot.com/
Ezt kaptam ma én ajándékba....
;o)

xdittax írta...

Háát, ha kell az aus akkor arra, ha nem akkor pedig igen, arra gondolok. ×P

Netty...tengernyi lehetőség. Bár én is tanulok, nem dönthetek ehlyetted melyik legyne. Legalább eseményt jelölj meg...:) Bár én most a második Hawaii képekkel futottam össze a neten, és újra sorra kellett őket vennem..^^

;o) - Olyan figyelmes vagy, F.É. örülni fog neki! Köszi:)

Névtelen írta...

Na blu-ray lesz az!!!! ;o)

Fant írta...

Nagyon-nagyon ügyes Ditta! :) Tulajdonképpen ez is jó, ez az a leegyszerűsítés a gyakorlatban, amivel kapcsolatban okoskodtam az előbb, végtelenül elegáns megoldás, látod azért csak nagy barátok vagytok: Te és a német nyelv :)

Összegezzük a verziókat: :)

Ich verwandle das Wohnzimmer in eine Küche.

Ich ordne das Wohnzimmer eine Küche um.

És Ditta verziója (ami teljesen tökéletes): Aus Wohnzimmer wird eine Küche.

LL, remélem tudtunk segíteni! :) Ha esetleg találtál negyedik verziót, érdekel mindenképp! :)

Névtelen írta...

Őszintén fogalmam sincs...nah mind1, majd csak találok vm-t.
wáá..ha még többet tanulok, egyzserűen szétrobban az agyam...

xdittax írta...

Még szép, hogy érdekel...

oldhatatlan tudásvágy :)))

Bár főként akkor, ha az nem német!×P×D

Fant írta...

Hm, Netty, tanulni persze kell, de azért csak óvatosan vele :)

Komolyan mondom, már csak azért is meg akarok tanulni angolul, hogy megértsem, hogy a német meg az angol közül miért szereti jobban szinte mindenki az utóbbit :)
Bár...attól tartok nekem mindíg a német marad a szimpatikusabb :))

Névtelen írta...

Hát Fant ez megint csak nézőpont kérdése.
Én németet tanultam először. Abból érettségiztem. Sokkal ésszerűbb a nyelvtana a magyar után (nekem). Aztán tanultam (és máig tanulom - nem vagyok egy LL, mi?) az angolt. Az elején még érdekes és vonzó, aztán elkezdődik az a rengeteg múltidő majd' mindegyik ésszerűtlen és számomra elég nehezen tanulható. És akkor még nem beszéltünk a szenvedő és egyéb finomságokról, ja és persze arról, hogy az amerikai és a britt angol nem említhető egy napon igazából. És mégis, valahogy sokkal könnyedébben ejtheted a szavakat, nincs az a sok sch (helyette van th) -szóval van azért jó oldala is.

Szóval és tettel, kellenek a nyelvek, mert ma már elképzelhetetlen nélkülük a minőségi haladás.

Névtelen írta...

Sziasztok.
A szgép úgy néz ki meggyógyult :) Csütörtökön a hang ment el, pénteken az internet is. Vasárnapra sikerült házilag megjavítani szerencsére :))

Fant írta...

Értem ;o). A német nyelvtanával kapcsolatban én mondjuk nem érzek feltétlenül ésszerűséget... logikát egy idő után igen, de alapvetően szerintem a magyarhoz képest nyakatekertebb és minden pont fordítva van....
A nyelveket szerintem nem lehet elég idejig tanulni, én kb. 15 éve nyomom a németet, mégsem megy még úgy ahogy szeretném, szóval úgy gondolom nincs az a pont amikor azt mondja az ember, hogy na most mindent tudok.
LL persze más tészta: nem lehet mindenki nyelvzseni ;)
Én nagyon kíváncsi vagyok az angolra, megvan bennem az a nagyképűség ezzel kapcsolatban, hogy azt gondolom menni fog majd - bizonyos szinten persze...
Szenvedő a németben is van, pláne ha múlt időben használod nagyon izgalmas tud lenni. Nem is szólva a rengeteg vonzatos igéről, ami igazán undorító. Különben tudod mi az érdekes nekem? A német szleng, amit azon a német blogon olvasok, ahonnan néha fordítani szoktam - nagyon tanúlságos...
Nem is tudom, nem vagyok mindennel ennyire optimista meg érdeklődő, de a nyelvek nagyon motiválnak...

Fant írta...

Hello b! Mi újság, ír valami jót a faliújság? :) Tényleg milyen az új főnök így első blikkre? Jól emlékszem ugye, hogy azt írtad hétfőn ismered meg? Remélem csupa jót mondassz :)

Névtelen írta...

Még mindig nem ír semmi újat a faliújság.
A főnököt ma megismertem. Elsőre azt gondolom, lehet majd vele dolgozni. De mindent nyugtával ugye :) Nagy káosz van a cégnél a mi munkánkban, amire még 1 lapáttal rátett a nagyfőnök. Szóval lesz ereszd el a hajam. Az az 1 mázlink van, hogy 1 hónap van már csak az évből, és január 1-től helyben mi csinálunk majd mindent. Állítólag. De jelenleg ebben sem hiszek már.
Azt mondtam már, hogy 3 héttel ezelőtt még térden állva könyörgött az előző főnöknek a nagyfőnök, hogy ne hagyja ott, ne hagyja szarban? Gusztustalan...

Kicsit más. Álmodtam, vagy olvashattam valahol, hogy a Karib tenger kalózainak lehet 4. része?

Fant írta...

Fő a pozitívság b! Az jó így elsőre, hogy normálisnak tűnik a főnököd, ha enged normálisan dolgozni, akkor oké lesz az, a többi meg majd kialakul. A másik dologra meg: hát igen. Vannak ilyenek, előbb kellett volna gondolkozni. Mindegy, figyelj, ez a nagyok ügye azt mondom, kár vele foglalkozni.

Karib-tenger 4: pletykaszintű a dolog. Nincs semmi konkrétum ezzel kapcsolatban, csak pletyka. De nem álmodtad :)

Névtelen írta...

Csak annyira foglalkozom a "másik" dologgal, hogy így nagyon nem szavahihető számomra a nagyfőnök. Amúgy is észre vettem, hogy mindig azt kell "most de rögtön" csinálni, akivel éppen beszélt. Nem gondolja végig, hogy az jó-e úgy. Elég sok felesleges kört futunk...

Jó lenne ha lenne, mert sajnáltam WT-t, hogy szívtelen elátkozott lett :((

Névtelen írta...

Fant, ma estére nagyon boldoggá tettél, végre nem értünk egyet valamiben... ;o)
Az ésszerűséghez hozzátenném, hogy ha a magyar-német vonatkozásban ezt mondod, kíváncsi lennék majd a magyar-angol, sőt, a német-angol vonatkozásra.
Nos, ezért mondtam, hogy nézőpont kérdése. Nekem a 2 nyelv közül sokkal jobban feküdt a német az anyanyelvemhez nyelvtanilag, mint az angol és sokkal intenzívebben is ment az elsajátítása, talán pont ezért. Viszont az angolt sokkal jobban szeretem, annak ellenére, hogy sokszor kicsúszik a számon, hogy milyen rib..cos egy nyelv.
;o)

Fant írta...

;o) - :)) Meg kell hagyni, ez most nekem is jólesett ;))
Különösen a német-angol vonatkozásra leszek kíváncsi... az ad támpontot az összehasonlításhoz majd.
De ha neked a német könnyebben ment, mint az angol, akkor miért az utóbbit kedveled jobban?
Különben én úgy vagyok vele, hogy nem nagyon méregetem a német nyelvtant a magyarhoz, hanem próbálom megtalálni benne a logikát, ha megvan, akkor mindegy a magyar nyelvtaniság...

Nade persze: "mindenki másképp csinálja" :)

Névtelen írta...

Sziasztok!:)
Apám,hogy itt mindenki nyelvvel valamit,valamilyen szinten.:)
Szinte minden szinten!:)
ÓÓÓÓÓ;o) Tudtam,hogy a jelek valamikor megérkeznek a megadott helyre,és ez most jött el:)
Nagyon szépen köszönöm,hogy gondoltál rám!:)Igen jól esik ez nekem.:) Remekül szórakoztam,és dudorásztam a dalt. A bort én csak forralva szeretem,és jöhet belőle bármennyi. Pontos labda?:) Na ezt kapd el,ne a náthát,remélem megvan!:) Ditta,köszi a köszit!:)
(f.é.)

Fant írta...

Hello f.é.! :) Minden szinten szinte minden. :)

Névtelen írta...

Tudom Találó!:) Szinte!:) Én nem értem olykor a te nyelvedet,és olykor te az enyémet,de ettől függetlenül néha egy nyelven beszélünk,én bírom a burád!:) De nem terhellek vele,hiszen sokan vannak így még rajtam kívül!:) Remélem ez első olvasásra világossá vált előtted.:) (f.é.)

Fant írta...

Teljesen világos :) Erre hamar rááll az agyam ;) Terhelni? Á, kellemes teher :) Én is bírlak! Naná, hiszen te vagy a mesterem a lazulásban :)

Névtelen írta...

"Általában"!:)

Megy ez neked nélkülem is,csak egy kis biztatás kellet,hogy felébredjen benned az alvó oroszlán!:)
Sok sikert hozzá!:) (f.é.)

xdittax írta...

Fant, attól, hogy könnyebb valami, még nem kell jobban szeretni. A kemény munka édes gyümölcse 'szinte' jobban esik.

Szinte soha nem a könnyebb a jobb.

De ezt Te úgy is tudod. :)

Fant írta...

Igazad lehet Ditta.

:)

Névtelen írta...

halihó, Fant az agolt sokkal kényelmesebb kiejteni, ezért szeretem jobban, mint a németet. És lehet, hogy nem voltam érthető, de a lényeg pontosan abban van számomra, hogy a magyar nyelvtanhoz viszonyítva, a németé logikusabb számomra, mint az angol.
Nos, akkor a nyelvi kérdés lezárható?
;o)

Névtelen írta...

Köszi a segítséget, srácok...illetve Fant:)) Csak egy leckéről van szó, úgyhogy nem akarom túlbonyolítani a dolgot....főleg, hogy vagy 5 tárgyból kell ma tanulnom:SS
Azt a cikket, amit tegnap bonyoltultnak véltem, mindjárt csekkolom még egyszer...
És mielőtt lezárnánk a nyelvi kérdést, hozzászólnék:)) First of all, nem vagyok nyelvzseni:PP, egyszerűen szeretem a nyelveket, és elég sok időt szánok rájuk:)) És hogy melyik nyelv a bonyolultabb...egyértelműen a német, de annak mégis több köze van a magyarhoz. Az angol sokkal egyszerűbb, de teljesen mások a szófordulatok, meg a szórend. És 12 igeidő van... Az angol és a német között elég sok közös dolog van, pl. ha jól emlékszm, a szenvedő szerk ugyanaz, bár életemben egyszer mondtam olyan mondatot németül, és az rég volt:PP És már lassan 7 éve tanulok angolt, úgyhogy a logikája már bennem, van, de aki most kezdi, annak fura lesz...viszont a kiejtés ezerszer jobb:)) És angolul folyékonyan beszélek, németül meg órákat gondolkozom, úgyhogy eyértelmű, melyiket szeretem jobban:P

Névtelen írta...

LL köszönöm! ;o)

Névtelen írta...

(f.é) nagyon szívesen, valami titkos "rajongó" küldözget nekem ilyen és hasonló meglepiket majdnem minden nap. Sajnos mmivel erősen inkongnitóban marad nem tudom ki lehet az, de ismer az tuti! Íg aztán csak a fele érdem az enyém (mármint az, hogy rögtön beugrott, hogy ezt szeretnéd allani) a többi őt illeti.

És nagyon szívesen, anytime!
;o)

Névtelen írta...

..hallani...

Fant írta...

Sziasztok! Nos, akkor a nyelvkérdést is megtárgyaltuk :) Abban maximálisan egyet tudok értni, hogy a német kiejtésre nehezebb... rugalmatlanabb, modorosabb, rossz értelemben pattog, hivatalos - ezzel szemben az angol lágyabbnak tűnik... az vicces tud lenni, ha németül énekelnek például, hallgattam német nyelven egyszer egy musicalt (Mozart! a címe) hát sokat nevettem, annyira izzadtságszagú nyelvtörő volt :) 12 igeidő... ? Azta... Mindegy: lényeg, hogy ha elkezdem tanulni, véleményt tudok majd alkotni róla, akkor visszatérünk rá :) Egyelőre nagy kedvvel állok a dolog elébe :)
És ;o) érthető voltál, csak kicsit kötözködni akartam ;)) Ha már volt egy dolog, amiben véletlenül eltért a véleményünk ;))
LL, szívesen a segítséget, bármikor, tudod, a német jöhet mindíg :) De a harmad érdem a Dittáé :) Különben szerintem írd be a házidba mindhárom verziót, hátha szerzel egy jó pontot :)) Aztán majd szólj, hogy jót segítettünk-e :)

Névtelen írta...

Thanx még egyszer...a tanulás 2/3 részével megvagyok^^...ha az egésszel megleszek, kibővítem az egész Hausaufgabe-t:)) OMG, nem akartam Dittámat kihagyni, sorry, Neki is danke schön:))) Abban biztosak lehettek, hogy jót segítettetek:)))

xdittax írta...

×P