2008. febr. 8.

MTV News vizit a 17 forgatásán - javított változat, by "névtelen"


Ha te egyike vagy a több millió fiatal Hairspray vagy High School Musical rajongóinak, azt gondolhatod, hogy Zac Efron a nagymenők megtestesítője.

Megismerheted az apját, viccelt a 20 éves megasztár az MTV News riporterével új filmjének, a Seventeen again (Megint 17, vagy csak hívjuk Seventeen-nek) kapcsán, melyben egy középkorú férfit játszik, aki hirtelen visszatér tinédzser éveibe.

“Bármit is teszel, meg kell nézned az apád szempontjából” – mondta Efron, ezzel leleplezve, hogyan jutott egy felnőtt gondolataihoz a szerep kedvéért. “Megpróbáltam olyan dolgokat csinálni, melyeket az apámtól tanultam – olyan dolgokat amikről azt gondolta, hogy nagyon klasszak, de igazán bolondosak.”

“Úgy tűnik elég jól sikerült” - nevetett.

Úgy tűnik Efron mindenen nevet manapság, most, hogy kezdi levetni tinédzser imázsát a felnőtt szerepekért.

A fiatal Mike O'Donnell-t játszani — akinek az a kívánsága, hogy lehetőséget kapjon, hogy visszamehessen a középiskolába és újra élhesse az életét - a tökéletes út Efron számára, átmenet a szívtipró és a drámai színész között, mint például a „Me and Orson Welles” („Orson Welles és én”) című mozifilmben. Ez különösen igaz arra való tekintettel, hogy a karakter valójában lehetőséget nyújt neki abban, hogy mellékhatások nélkül nőhessen fel, „Tudod, felnőni” - kötekedett Efron.

“Elmehettem volna valahova egy gyereket játszani és mókázhattam volna. De most egy negyven éves fickót játszom “– mondta. “Fenőttet játszani is egy fajta móka.”

Ez egy olyan lepel, amit kényelmesen visel. És valóban, aznap, mikor meglátogattunk Efront, egy olyan házban találtuk, amire csak egy felnőtt gondolja, hogy móka, ahol százával álltak vitrinben Star Wars és Gyűrűk ura játékok, mint az örökkévalóságnak felhalmozott értékek. Képzeld azt, hogy ez gyűjtemény negyven éve érintetlen. Most képzeld azt, hogy a négyszáz éve érintetlen készletből való.
“ Ez a legjobb barátom háza” – magyarázta Efron, egy óriási birodalmi klón előtt.
“Törtető volt egész életében. A háza a nyoma ennek.

Az egyik jelenetben, egy V nyakú pólót és egy piros skótmintás inget viselve, Efron karaktere gőgösen megy át egy zsúfolt tömegen, elhajt egy közeledő lányt, sört passzol egy barátjának, és ráadásként még azt is eljátssza, hogy mérgesen megforgat egy fénykardot.
Ezek után nem meglepő, hogy Zac Efron előtt Matthew Perry játszotta Mike O’ Donnell- t.
“Matthew-nak nagyon száraz a humorérzéke” – bagatelizálta Efron. “ Azt hiszem, hogy ha volt bármi is, amit nagyon nehéz volt megoldani az valószínüleg ez volt.

Ironikusan - a védjegyére való tekintettel - Efron bevallotta, hogy a másik, amiért különösen meg kellett dolgoznia a film kedvéért, egy táncos filmjelenet volt. „High School Musical” ide vagy oda, a dolgok megváltoztak és a gyerekek nem úgy táncolnak már, mint Ők annak idején.
„Ez mind a ’80 –as évek mozgásvilága, és teljesen összekuszált” – mondta Efron, hivatkozva egy jelenetre, melyben pompomlányok társaságában táncol. „ A főszereplő egy csomó mozgáselemet vesz MC Hammertől – ez, a „Can’t Touch This”, ugye?, Elég vicces.”
De nem kell aggódni a táncszám miatt, bizonygatta. Zac Efron lehet főszereplő a filmben, de nem vágyik rá, hogy újra 17 éves legyen.

„ Mit csinálnék, ha visszamehetnék a középiskolába?” - kérdezte Efron vigyorogva. „ Soha többé nem akarok visszamenni.”

***

Mégegyszer, de nem utoljára köszönet jár érte a fordítónak, aki egyenlőre névtelen,
és egyáltalán nem nekem, nem az én dicsőségem! Sztem midnenki egyetért velem, és fantasztikusnak tartja ezt az irományt, nem igaz? És akkor most is megszeretném ragadni az alkalmat, és megkérni Midnenkit, h. használjon "elnevezést" a megjegyzéseknél, mert annyi már az anonymus, h. egysezrűen követni se tudom! És ép ezért kínos egy cseppet, h. nem tudom, valójában, kinek is mondok köszönetet, mert bár a stílusáról, és kedvességéről azthiszem jól felismertem, nevét azért mindenképp szeretném tudni!×)

Még egy kis megjegyzés: azért nem töröltem ki a saját magam által írott változatot, mert nem széggyellem, h. ennyi telik tőlem, és hogy vannak nálam ezerszer jobbak is, és meg csak úgy amúgy is, az összehasonlítás végett! ×)

Nincsenek megjegyzések: