2010. júl. 18.

2010 Gabriel Awards

Egy újabb, de merőben más díjátadói beszámoló következik, amihez ráadásul nem is tartozik vörös szőnyeg. A Gabriel-díjakat 1965-ben hozta létre a Katolikus Adók Egyesülete (CBA), hogy felhívják a figyelmet a kiemelkedő művészi értékekre televíziós, illetve rádiós programokban, műsorokban, vagy sorozatokban, melyek egyaránt szórakoztatják az embert, de az emberiségről és az életről valódi képet alkotnak.

Azt tűzték ki tehát feladatul, hogy díjazzák a felemelő és inspiráló filmeket, különböző műsorokat - amelyek megérintik a jóakaratú emberek szívét és hangsúlyozzák az emberek közti közös vonásokat -, valamint a mindezek mögött megbújó személyeket.

Az egyetlen legfontosabb kritérium, hogy egy műsor vagy egy film egy Gabriel-díj birtokosa lehessen, az az, hogy a darab képes legyen arra, hogy az ember lelkét felemelje és táplálja, valami különlegeset adjon neki. Egy ilyen díjra érdemes alkotás megerősíti az emberi méltóságot, és olyan univerzális emberi értékekre reflektál, mint például a közösség, kreativitás, tolerancia, igazságosság és könyörület.

Az idei Gabriel-díj nyerteseit június 3-án, csütörtök este hozták nyilvánosságra. A díjazottak között a film kategóriában két rendezés kapott helyett, a Testvérek (Dráma) és a Bandslam (Családi).

Szívből gratulálunk a rendező Todd Graff-nek és a teljes szereplőgárdának!

Forrás: CBA.

Nincsenek megjegyzések: